72- 75 -80 82 85 Skillerinden Vazgeçerek 2 Meteor 2 Nova ile Oynamak Zorunda Kalan Magelerin Başlıca Sorunları

NoobTeam

Üye
Çok garıp sekılde sankı magelerı sevmıyorlar oynuyanlarıda sevmıyorlar gıbı gelıor bana su durumda Asas yada warıor clası olsa anında tepkı verıyorlar ornegın 85 capda skıll acıldıkdan sonra warıor sınıfına duzenleme gelıcek dendı yenı basdan.ama soz konusu mage olunca sankı zaman duruyor gözler görmüyor kulaklar duymuor gibi oluyor 75 capındede bu oldu bır cok mage arakdas oyunu bırakdı yayıncı dedıgımız ıyı oyuncular ıyı clanlar saldı mage ekıpler yok oldu ne oldu dv bomboş oldu pk keyfi düştü.. umarım gene aynısı olmaz

isoztrk

Üye
4. gün... Cevap yok,herhangi bi gelişme yok.Şu an arkadaşlarımızın bazıları bırakma konusunda hem fikir.1 kişi bile bıraksa mage ekibe sıkıntı olacak.Bazılarıda char bozup asas oynama taraftarı.

Dilerseniz mage sınıfını komple kaldırın,skillerini de zaten hali hazırda yaptığınız gibi warriora asasa aktarırsınız.Ne bileyim Okçu nova atar,asas uzaktan tekli atar,warriorda yere vurduğunda meteor efekti verir gibi şeyler.Blinki asasa okçuya warriora verdiniz zaten hemde mage sınıfından daha önce.

Cidden 4 gün sabrettim ama artık edemiyorum.Çok zor değil şu konuya gelip "arkadaşlar yorumlarınızı okuduk,test videolarınızı aldık,biraz vakit alacak fakat bi kaç değişiklik planımız var" yazmak.Süre verin de demiyoruz en azından ciddiye alındığımızı hissettirin.

RainOfFire

Üye
ben bu basliga girip okuduklarini dahi dusunmuyorum. burda Kufur etsek ban yemeyiz heralde :D

Timurlengx

Üye
bu kadar detaylı incelemeye hala bir cevap gelmemiş olması çok üzücü yayınlarımda sürekli dile getirmekten sıkıldım artık. Magelerim şu anda neden warrior yada başka job oynamıyoruz demeye başladı ve yakın zamanda bir güncelleme gelmezse bırakacaklarını belirtiyorlar açıkcası kala kala Royal mageleri WTF mageleri efeler mageleri ve conopos yanlış yazdıysam kusura bakmasınlar mageleri ve biz kaldık Toplasan her gün düzenli çıkan 3 ekip max oluyor yani 24 aktif pk atan mage oluyor akşam prime time saatlerinde onlarda sadece 11 bossunu bekleyip çıkıyorlar. PK sisteminde mageler olmazsa warriorlar ve asaslar çok sıkılır okçu kovalamaktan ciğerleri çıkacak adamların onlarda bunun farkında. Eğer Pk da önemli bir ayak olan mage eksilirse ki gidişat bu şekilde Konustuğum tüm clanlar bırakmayı düşündüklerini ve durumdan rahatsız olduklarını hem bu başlık altında hemde yayınlarımda hemde discorddan bir şekilde bana ilettiler. Pk da önemli bir yer tutan mage giderse warrior ve asaslarda Pk atmayı bırakır buda oyunun sistemine eko sistemine çok büyük zarar verir GB satan sitelerden Gb alımı düşer buda farmerleri oyundan uzaklaştırır ve hem PK atan full puss çeken oyuncuları kaybedersiniz hemde Farmerları kaybedersiniz Gb değeri düştükçe onlarda pus almaz oyun zarar görür sonuç olarak. bunun lütfen farkına varın ve acil bir müdehale edin mageyi ilah yapın demiyor kimse en azından okcu ve rogueleri düşürelim warriora tek atma niyetimiz yok. taş kağıt makas sistemi devam etsin şu an oyun içindeki Pk atan magelerin hepsi elite full itemli mageler ve onlar bile şikayetçi yeni başlayacak bir mage ekip dmgleri görüp oyunu anında bırakıyor bir kaç şahit olduğum ekip var daha o konuya hiç girmedim bile mage itemları serverda az ve yetersiz 3 haftadır item bulamayan magelerim var. benim MMORP tecrübeme dayanarak gördüğüm şey Mageler oyunu bırakırsa server yavaş yavaş hissetmeden PK açısından ölür ve işin sistemini bozar yukarda anlattığım GB ve farm sistemini özellikle. bundan 6 ay sonra ise ya Rise online çok kalabalıktı noldu oyuna deriz. yada oyun mageler olmadan rogue ve warrior oyununa dönüşür ve sıkıcı bir hal alır. Umarım dikkate alınır dediklerim.

MusTi

Rise Online World Mod Team
Senior Moderatör
Öncelikle tüm yorumlarınızın tek tek okunduğunu ve konunun ciddiyetle ele alındığını belirtmek isterim.
Kullanıcıların geri bildirimleri bizim için oldukça önemli ve değerlidir.
Mage sınıfının PK sistemindeki önemini de göz ardı edilmiyor ve bu konuda gerekli düzenlemeleri yapmak için çalışılıyor.
Ancak, bu düzenlemelerin bazı teknik zorlukları olduğunu belirtmek isterim.

Pemila

Üye
Öncelikle tüm yorumlarınızın tek tek okunduğunu ve konunun ciddiyetle ele alındığını belirtmek isterim.
Mage sınıfının PK sistemindeki önemini de göz ardı edilmiyor ve bu konuda gerekli düzenlemeleri yapmak için çalışılıyor.
Bunlar zaten 7-8 aydır ufak ufak ele almadığınız ve insanların artık itemlenip olayları anlamasından kaynaklı toplu isyana dönüşen bir konu. Size bunları uzun zamandır söylüyoruz bizi ne ciddiye aldınız nede bununla alakalı bir yazı yazdınız. İlk defa sen bir yazı yazdın bunun için teşekkürler.
@Marduk Ramazan bitti dostum bilgine.. Samimiyetin çok içtenmiş bunu anlamış olduk :)

berktun

Üye
Üstadım en azından novaların hasarı ne oranla arttıysa teklilerinkinide arttırarak hızlıca bu sorunu aradan çıkarın. Görev bowlu okçu z2de benden fazla vuruyor yaratığa 2 kat seri şekilde.

Earlend

Üye
Oyun yönetimi gece pk ları izleyin 11 bosuna bakın gırın oyunu bwolda bı bakın ne oluyor ne bıtıyor dıye mageyı ne kadar cop hale getırdıgını gozlerınızle gorun tabı mage gorebılırsenız 85 capınde oyuna baslayan veya oyunda olan mageler olarak bı heyecanla kastık 3500 sc 300 ac kullanarak gunde 6 7 k mana 2 3 k pot kullanarak kastık yanı ulkenın ekonomısı de ortada ben oyunda stres atayım dıye gırerdım oyunda hastalık sahıbı olucam o kadar para harca emek ver et eyle karsılıgı bu mu bızı gecıstırmeyın ıcraat yapın. magesız oyun nasıl oluru dun pk ya cıkanlar gormustur bu gıdısle de mage duzelene kadar kımse pk ya cıkmaz oyunda magelerın olusturdugu bır pt goremezsınız sızde unutur gıdersınız zaten bu saatten sonra kımse de baslamaz aklıma tukereyım kı bu oyuna bu kadar deger verıp zaman oldurdugum ıcın değmezmişsin rise online

Son düzenleme:

Question-X

Üye
Mage özellikle tekli skilleri komedi ötesi damage vuruyor.5K~ vurması gereken skiller 1K~ vuruyor canavara.Staff vuruyorsun 900 vuruyor tam komedi.Bide hepsi aynı damage vuruyor nerdeyse.Mage üzerine ciddi++ çalışmaları gerekiyor , hem damage hem dayanıklılık açısından.

Son düzenleme:

Earlend

Üye
Birde pk da 2 novayı arka arkaya vurmaya calıstıgında hata verıyor 8 kısılık ptyız bır kısının bu hatayı alması 7 kısıyı de etkılıyor ve ıcımızde kaos cıkıyor sen vurdun ben vuramadım kavgaları oluyor oyunda gecırdıgımız vakıt zehır zıkkım oluyor lutfen yonetım bı mage acsın hatta gelsın bız carlarımızı verelım bır sc lık pk atmaya calıssın towndan cıkabılıcekler mı merak edıyorum oyunu ne hale getırdıklerını gormelerı ıcın daha ne kadar beklememız gerekıyor tarkan bey hep ben sızın yanınzıdayım dıyorsunuz kaç hafta oldu bı acıklama bıle yapmadınız 1 senedır sıradakı turnuva mage turnuvası olucak dıyordunuz ustune 5 tane mele turnuvası yaptınız oyuna mage cekmek ıcın turnuva yapmanız lazım sız artık elımızde kı userler yeter oyunu duzene sokalım baktık user azaldı para gelmıyor artık hemen yenı server acarız para gelmeye baslar kafasındasınız galıba ama mılletın kafasında rıse ı da bıtırmıs oluyorsunuz bılgınıze dıscorttan mage hakkında gerceklerı soyleyınce de ordan da banlamanız yok mu sımdı de burdakı konuları kapatırsınız bızde oyunu kapatırız tamamen sızın tercıhınız ıyı gunler soyleyeceklerım bu kadar.

Question-X

Üye
Birde pk da 2 novayı arka arkaya vurmaya calıstıgında hata verıyor 8 kısılık ptyız bır kısının bu hatayı alması 7 kısıyı de etkılıyor ve ıcımızde kaos cıkıyor sen vurdun ben vuramadım kavgaları oluyor oyunda gecırdıgımız vakıt zehır zıkkım oluyor lutfen yonetım bı mage acsın hatta gelsın bız carlarımızı verelım bır sc lık pk atmaya calıssın towndan cıkabılıcekler mı merak edıyorum oyunu ne hale getırdıklerını gormelerı ıcın daha ne kadar beklememız gerekıyor tarkan bey hep ben sızın yanınzıdayım dıyorsunuz kaç hafta oldu bı acıklama bıle yapmadınız 1 senedır sıradakı turnuva mage turnuvası olucak dıyordunuz ustune 5 tane mele turnuvası yaptınız oyuna mage cekmek ıcın turnuva yapmanız lazım sız artık elımızde kı userler yeter oyunu duzene sokalım baktık user azaldı para gelmıyor artık hemen yenı server acarız para gelmeye baslar kafasındasınız galıba ama mılletın kafasında rıse ı da bıtırmıs oluyorsunuz bılgınıze dıscorttan mage hakkında gerceklerı soyleyınce de ordan da banlamanız yok mu sımdı de burdakı konuları kapatırsınız bızde oyunu kapatırız tamamen sızın tercıhınız ıyı gunler soyleyeceklerım bu kadar.

Sakin , yeni server gelmez önümüzdeki 3 yıl+.Kendi kafasına sıkmış olur gelirsede.Belki de hiç gelmez server mantığı genelde kullanıcı tabanı aşırı fazla olduğu durumlarda (100K+ Online vs.) yapılan birşey dengeleme amaçlı aksi durumlarda yapmak sıfırı sıfır ile çarpmak olur.

Ek olarak günümüzde server açmak ve kullanıcıları tamamen bölmek yerine session bazlı ayrım yapılıyor yani herkez günün sonunda aynı server da oynuyor ayrı gibi görünsede.

Son düzenleme:

Earlend

Üye
Sakin , yeni server gelmez önümüzdeki 3 yıl+.Kendi kafa
Sakin , yeni server gelmez önümüzdeki 3 yıl+.Kendi kafa
Ben oyun acıldıgından berı oyunu oynuyor ve takıp edıyorum aktıf olarak 75 capınden sonra yenı serverı az kalsın bu aylarda acacaklardı onun yerıne lwl cap getırdıler yenı server acmıs kadar para kazandıklarını dusunuyorum ve turnuvaya gıttıgımde eylul ekım gıbı felandı 2. turnuva hılal adamla konusma fırsatımız oldu klan sisteminin ne kadar bos bırsey oldugunu ozellıklerını kolluk vs bırseyler getırılmesı hakkında calısma var mı dedık oyunu kuran adam hılal adam yılbasına kalmadan getırıcez rahat olun dedı mayısa gırdık ne bı gelısme var ne bı konusu 5 ay geçmiş üstünden. Şimdi ki düşünceleri de bu takı uprage gelıcek akılları sıra magenın damagesı o zaman artar dıye dusunuyorlar hazıran da gelıcek muhtemelen hıc dusunmuyorlar kı oyunda kı meleler magelere suan 2 k vuruyorsa takı uprage gelınce 3 k 4 k vurucak normal skılle asas 5 6 k vuruyor o zaman 7 8 k vurucak mageyı suan duzeltmıs olsalar yenı gelen yama da yıne joplar dengesız olucak garıban mageye olacak olan yenı getırdıklerı skıllerı aktıf pk da kımse kullanamıyor mage teamlardan mecburen 4 nova oynamaya calısıyoruz meleye 2 meteor 2 nova 2 44 atmadıgımız surece dusmuyor tabı o zamana kadarda partı dıye bırsey kalmıyor her elımızı kaldırdıgmızda 2 3 kısı oluyor tp mı yapalım skıl mı vuralım sonra esc atınca da meleler aglıyor konu acıyor mage den esc kaldırılsın hemen kacıyor bır nowa atıp dıyorlar sen bana 2 3 k vurursan her seferınde bende kacmak zorunda kalırım ne yapayım ınt dayayıp 10 bın tl den fazla para verıp ımperıal gıyıcem yıne 2 atıcan ben novayla sana 600 700 vurucam senın hpn zaten 8 k 8 tane mage olsa bıle pt de yıne olmucen bız napalım aga duzenleme gelıcek dıye beklıyoruz gelırse duzenleme tabi guven vermıyor artık yonetım

Son düzenleme:

berktun

Üye
Mage özellikle tekli skilleri komedi ötesi damage vuruyor.5K~ vurması gereken skiller 1K~ vuruyor canavara.Staff vuruyorsun 900 vuruyor tam komedi.Bide hepsi aynı damage vuruyor nerdeyse.Mage üzerine ciddi++ çalışmaları gerekiyor , hem damage hem dayanıklılık açısından.
Bu olayı gerçekten anlamıyorum normalde glass cannon tabirine uygun olması gerek mage oyunun en düşük hasarına sahip. Ya tek yiyosam tek atıcam yani yada tek yemicem. Set staff giymek için int ver hp az kalsın int verme defans az kalsın her şekilde tek ye ama en ofansif buildle bile kuş kadar hasar at. En tırt silahla en elit silah arasında dişe dokunur damage oynamasın yani gerçekten art niyetli olarak bu şekilde bırakılıyor bu sınıf. Bp torture atmadan yaratığa ne vuruyosa mage staffla o civarda vurmalı. Teklileride 68 olan meteorla aynı geri kalanıda nova meteor arası vurması gerekiyor.

isoztrk

Üye
6 gündür oyuna girmiyorum,85 olduk 2-3 pk attık bıraktım.4 meteor-nova metasıyla da oynamayı düşünmüyorum.3500 hp 300 ac ile dragonkinde 1 ay mana hp pot kanat pelerin ıvır zıvır basmış,7-24 kasmış biri olarak 85 capinde düzenleme gelmediği taktirde kesinlikle oynamayı düşünmüyorum.Açıldığından beri varolan sorunlar daha halledilmedi,stafftan sonra nova atmama,1. nova düştükten sonra 2.nin buglanıp atılamaması,alan skillerinin düşük vurması tekli skillerin şaka gibi vurması vsvsvsvs.Özetle,dengelemediğiniz sürece ve bunu "EN KISA SÜREDE" yapmadığınız sürece bize lütfen "zaman tanıyın" gibi şeylerle gelmeyin.Aylardır varolan sorunlar çözümlenmemiş ve hala "zamanla düzelecek" deniyorsa orada ben art niyet ararım.Şu an ne ile uğraşıyorsanız bırakıp oyun akışını ve tek bir sınıfı ciddi derece etkileyen "mage skilleri" konusunda çalışmanız gerekiyor.Mageler bu oyunun diğer sınıflar gibi bir parçasıdır.Başka birşey üzerinde çalışmak yerine öncelikli olarak buna el atmanız gerekiyor.Bırakın önceliği 1 sene önce olan sorunlar bile hala devam ediyor.

Silencer

Üye
Mage 82 skiline baktıgınızda atak range olarak 25 görünüyor. Bu nova, meteor veya lr magedeki blink ile eş değerde uzaklık demek. Ancak skil 10m ötesine dahi vurmuyor. Bunun farkında olduklarını sanmıyorum. Neden mageleri 4 nova oynamak zorunda bırakıyorlar onu da anlamadım. Bu 82 skili düzgün sekilde calıssa en azından nova mesafesinde range olsa insanlar 4 nova oynamak zorunda kalmaz. Oyuna ekstra 10 level getirdiler ama 1 tane yeni skili kullanamıyoruz cünkü kullanmanın anlamı yok ki.

_GooDDmG_

Üye
Mage 82 skiline baktıgınızda atak range olarak 25 görünüyor. Bu nova, meteor veya lr magedeki blink ile eş değerde uzaklık demek. Ancak skil 10m ötesine dahi vurmuyor. Bunun farkında olduklarını sanmıyorum. Neden mageleri 4 nova oynamak zorunda bırakıyorlar onu da anlamadım. Bu 82 skili düzgün sekilde calıssa en azından nova mesafesinde range olsa insanlar 4 nova oynamak zorunda kalmaz. Oyuna ekstra 10 level getirdiler ama 1 tane yeni skili kullanamıyoruz cünkü kullanmanın anlamı yok ki.
Kesinlikle katılıyorum

IFeaRI

Üye
sonuna kadar haklısın

isoztrk

Üye
Kusura bakmayın,günlerdir takip ediyorum.Forum moderatörü dışında cevap veren herhangi bir yetkili yok.1 senedir devam eden sorunlar hala devam ediyor.Bu kadar emek harcanmış bir konuya müdahil olmamanız cidden mide bulandırıyor.Dürüst olmak gerek konuşurken.Bu sorunları görmezden gelerek varacağınız nokta bellidir.Tam 1 senedir hala devam eden buglardan bahsederken yenileri eklene eklene bu güne kadar geldik.Herhangi bir çözüm yok ve malesef "TEKRAR" ilgilenilmiyor mage sınıfıyla.Ötekileştirilmiş bir class oldu çıktı.Mage sınıfını oyuna eklerken "ya mage sınıfıda ekleyelim oynamak isteyen oynasın işte" gibi birşey hayal edilmiş gibi geliyor.Bakın emeklerinizi,ortaya birşey çıkarmanızı kesinlikle eleştirmiyorum.Eleştirdiğim konu nettir ve 1 senedir görmezden gelmeniz,şu an bu görmezden gelme durumunun devam etmesi...

Eğer birşey yapmayacaksanız,daha fazla soğumadan söyleyin ki bizde bırakalım mı,başka sınıf mı oynayalım karar verelim değil mi ? Bizler oyuncu olduğumuz kadar aynı zamanda birer müşteriyiz.Kimimiz aylık 1000 tl verirken ötekimiz 5000 tl veriyor.Karşılığında elbette birşeyler talep edeceğiz,eleştireceğiz,düzelmesini isteyeceğiz.Şu an bu kısımlara gelmeyi bırakın daha muhattap bulamıyoruz.Şuraya yazması gereken moderatör değil,developer ekibi,topluluk yöneticisidir.

Son yorumumdur,herhangi bir reaksiyon alınmadığı sürece de arkadaşlar çağırdığında 1-2 saat (adam bulamazlarsa) adam eksikleri giderilsin diye oyuna girerim.Hepinize iyi oyunlar.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt