8 Ayda oyunda gelinen nokta; Yapılanlar/ yapılmayanlar

Balerion

Üye
Oyun açılırken pay2 win olmayacağı, oyunu oynayanın ayırdiğı vakite göre karakterini geliştirip dv'de iş yapabileceği söylenmişti. İyi veya kötü olmasına yönelik herhangi bir yorum yapmadan geçtiğimiz 8 ayda (kronolojik olarak değil) yaşanan gelişmeleri şoyle bir hatırlayalım bakalım vaatler yönünde ne kadar ilerlenmiş:
  • Mage itemleri nerflendi (2 defa)
  • Mage damage'leri nerflendi
  • Okçu hızı nerflendi
  • Okçu skill animasyonu değiştirildi 3-5 kombosu nerflendi.
  • Okçu silahları posion'a çevrildi.
  • Bazi bp ve warrior itemleri bufflandı.
- 75 cap ve yeni skiller açildı. Bir takım hatalar giderildi
  • Okçu damageleri nerflendi
  • okların damage ve zehir hasarları düşürüldü.
  • Mobların drop oranları düşürüldü
- Mobların can ve def değerleri değiştirildi.
  • moblardan gelen gold miktari azaltıldı.
  • Balık tutma hızından başarı oranına, balıkların özelliklerinden tutma gereksininlerine kadar her şey nerflendi.
  • Binek yarışı getirildi.
  • çekiliş sistemi getirildi sonra kaldırıldı
  • günlük hediyeler aktif edildi kaldırıldı.
  • soulbound yalnız +8 epic itemler ve üstü için geçerli kılındı, eski oyuncular için bu değişiklik geçerli olmadi
  • craft itemleri nerflendi
  • topllayicilik ve crafting kolaylaştırıldı (yumurta, domates vb toplamak çok daha kolay hale geldi)

Algıda seçicilik mi bilmiyorum ama hatirladiğım değişimlerin çoğu nerf, "şu şu şu çok iyi dengelendi artık oturdu" diyebileceğiniz bir şey var mı? Bu kadar nerflemeye, oyunu bu kadar kurutmaya gerek var miydı emin değilim ama bununla ugraşacağına yonetim en azindan bow damage, rün sistemi, çekiliş sistemi, yeni zindan haritaları, yeni gorevler, günlük ödüller gibi konulara yoğunlaşıp en azından birini halledebilirdi. Ya da kask görünümü kapatmayı (kapattiğinda herkes kasksız görecek şekilde) halledebilirlerdi.

Yönetim yavaş yavaş hepsini hallediyor gibi bir cevabı ben kabul etmiyorum çünku burada önceliklerin yanliş olduğundan bahsediyorum, yani çaba var ama yanliş yönde yanliş şeylere enerji harcanıyor.

Bu bencesi

Alkoer

Üye
Rün sistemi offical açılışta var dediler hala gelmedi.

70 cap 1 yıl gelmez dediler 75cap geldi.

Otomatik oyun mekaniği olmayacak dediler anında rowa geldi.

Size ilave olarak aklıma gelenler.

RickSancheZz

Üye
değişmeyen tek şey değişimdir, fazla kafaya takmayın, oturur zamanla.

birol2003

Üye
Nerf ve Buff konularına bence hiç girmeyelim arkadaşlar size negatif görünen başkasına pozitif görülebiliyor, ama bireysel eksikliklerimizi mutlaka ticket ile gönderelim heybemiz dolsun.

Oyunu bir mikser gibi düşünelim, sürekli takip edildiği söyleniyor (bilemiyorum son zamanlarda başka işlerle uğraşıyorlar gibi geldi) her güncellemede bir ayarla mutlaka oynuyorlar, doğru ise devam ediliyor yanlış ise bir sonrakinde düzeltilmeye çalışılıyor, bu güncelleme başka bir yeri de bozabiliyor. Yani beklemekten başka çözüm yok gibi duruyor.

DC den ve Forumdan takip ettiğim kadarı ile personel sayısı şu an için yetersiz. Bilgili arkadaşlar var ancak hepsinin üzerinde birden fazla iş yükü görünüyor. Yazılım işi zaten kalabalık bir ekip ister, hatta yedekli ekip ister anladığım kadarı ile ekipte sayısal sorun mevcut.

Şimdi sürekli erken erişim konusunu ortaya atıyoruz, hatta makaraya almaya başladık ama eğri oturup doğru konuşalım biz bu oyunu sevdik halen burada olduğumuza göre de bir yere gittiğimiz yok, oyun şu an aktif olsada pek çok eksiği ve hatası olduğunun herkes farkında.

Burada yangına körükle gidip insanları demotive etmek yerine, ekibe yardımcı olalım, zaten oluyorsak daha fazla olalım, her derdimizi forumdan şikayet gibi anlatmak yerine ticket ile belirtin, üşenmeyin tekrar tekrar belirtin.

Karşımızdaki insanlar devlet değil, vakıf değil ticari bir firma, kaygıları var, her ay gelen ödemeler var, memnun olmayıp giden personeller yerine yenilerini arama durumu var v.s. v.s., reklam yapıyorlar, turnuvalar düzenliyorlar, etkinlik yapıyorlar ki yeni katılımlar olsun.

Yeni oyuncu gelmesi onlar kadar biz oyuncular içinde çok önemli, yeni oyuncular oyuna heyecan katar, ticareti hareketlendirir, ekipleri güçlendirir. Bizler yeni oyuncuları bu tarz mesajlar yazarak kaçırmak yerine oyunun pozitif yönlerine odaklanmalıyız.

Bakın tekrar ediyorum halen buradaysanız demek ki umut görüyorsunuz.

Hatalar hep olacak elbet düzeltilir, eksikler tamamlanır.

Konu daha uzamadan hepinize iyi oyunlar dilerim, mesajı tartışmak için değil içimdekileri söylemek için yazdım lütfen tartışma ortamına çevirmeyelim.

Witch_King

Üye
Mageleri resmen bıktırdılar. Size oyunu bıraktıracağız diye kampanya yapsalar anca bu kadar olurdu :)

Dediğin gibi bunca sorun varken çok alakasız konularla ilgilendiler. Misal ilk aydaki patchlerde yüzlerce şikayet ve bozukluklar olmasına rağmen yeni kostüm güncellemeleri getirdiler :)

Burtto

Üye
Mageleri resmen bıktırdılar. Size oyunu bıraktıracağız diye kampanya yapsalar anca bu kadar olurdu :)

Dediğin gibi bunca sorun varken çok alakasız konularla ilgilendiler. Misal ilk aydaki patchlerde yüzlerce şikayet ve bozukluklar olmasına rağmen yeni kostüm güncellemeleri getirdiler :)
mageler hala güçlü

N3v3N

Üye
Solo oyuncuya da oyunda yer olacak dediler. Olmadı.

Görevlerle son seviyeye gelebileceksiniz dediler. Olmadı. :(

Alkoer

Üye
Nerf ve Buff konularına bence hiç girmeyelim arkadaşlar size negatif görünen başkasına pozitif görülebiliyor, ama bireysel eksikliklerimizi mutlaka ticket ile gönderelim heybemiz dolsun.

Oyunu bir mikser gibi düşünelim, sürekli takip edildiği söyleniyor (bilemiyorum son zamanlarda başka işlerle uğraşıyorlar gibi geldi) her güncellemede bir ayarla mutlaka oynuyorlar, doğru ise devam ediliyor yanlış ise bir sonrakinde düzeltilmeye çalışılıyor, bu güncelleme başka bir yeri de bozabiliyor. Yani beklemekten başka çözüm yok gibi duruyor.

DC den ve Forumdan takip ettiğim kadarı ile personel sayısı şu an için yetersiz. Bilgili arkadaşlar var ancak hepsinin üzerinde birden fazla iş yükü görünüyor. Yazılım işi zaten kalabalık bir ekip ister, hatta yedekli ekip ister anladığım kadarı ile ekipte sayısal sorun mevcut.

Şimdi sürekli erken erişim konusunu ortaya atıyoruz, hatta makaraya almaya başladık ama eğri oturup doğru konuşalım biz bu oyunu sevdik halen burada olduğumuza göre de bir yere gittiğimiz yok, oyun şu an aktif olsada pek çok eksiği ve hatası olduğunun herkes farkında.

Burada yangına körükle gidip insanları demotive etmek yerine, ekibe yardımcı olalım, zaten oluyorsak daha fazla olalım, her derdimizi forumdan şikayet gibi anlatmak yerine ticket ile belirtin, üşenmeyin tekrar tekrar belirtin.

Karşımızdaki insanlar devlet değil, vakıf değil ticari bir firma, kaygıları var, her ay gelen ödemeler var, memnun olmayıp giden personeller yerine yenilerini arama durumu var v.s. v.s., reklam yapıyorlar, turnuvalar düzenliyorlar, etkinlik yapıyorlar ki yeni katılımlar olsun.

Yeni oyuncu gelmesi onlar kadar biz oyuncular içinde çok önemli, yeni oyuncular oyuna heyecan katar, ticareti hareketlendirir, ekipleri güçlendirir. Bizler yeni oyuncuları bu tarz mesajlar yazarak kaçırmak yerine oyunun pozitif yönlerine odaklanmalıyız.

Konu daha uzamadan hepinize iyi oyunlar dilerim, mesajı tartışmak için değil içimdekileri söylemek için yazdım lütfen tartışma ortamına çevirmeyelim.
Dün akşam 19:00 gibi oyuna girdim grup zindan girip çıktım yarım saat sürmedi.

Hala burdayım doğru.

Balerion

Üye

Hocam yeni başlayan yok, oynamıyorlar 55den sonra. Hak da veriyorum birakana. Ben başladığım tarihten son iki (özellikle son) güncellemeye kadar oyundan çıkamazdım. Başindan kalkamazdım oyunun, hep yapacak birşeyler vardı. Yoğunluk azsa dvde farm+ pk yapardım. Olmazsa kingdoma gider yeni oyuncularların görevlerine yardım ederdim. En bişey yapamadığimda bi film açar iki saat balık tutardım o sonra balıklar bitene kadar farm yapardım. Pazara iner merak ettiğim itemleri alır çara yeni zırh takı kombinasyonları yapar elimdeki fazlalikları pazara koyup yatardım. Bazen sabah kadar oynar işe uyumadan giderdim...

Şimdi balık tutsam para kaybettiriyor, farm atsam para kaybettiriyor. Sıkıliyorum bunalıyorum isyan edip kapatıyorum. Party zindan bile bunalttı artık drop yok, hep aynı şeyler. Bide milletin kaprisleriyle uğraşiyirun. Ben artik sadece solo zindan yapıp çıkiyorum.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt