Aeyrclisft
Üye

Kesinlikle olması gereken pazar sistemi.
Kesinlikle olması gereken pazar sistemi.
Kesinlikle kalkmalı pazar sistemi
Ben de auction house, merkezi pazar sisteminden yanayim. Eski tip online veya offline pazar sistemi tamamen kalkmali. Bosuna servera yukten baska birsey degil.
Gerekirse offical uzasin, ancak auction sistemini oyuna eklemeyi planliyorsansaniz bunu lutfen officaldan once ekleyin, officalda gelecek bir auction house buglariyla oyuna inanilmaz zarar verebilir ve oyuncu kaybina neden olabilir. Officaldan once mutlaka deneyimlenmeli.
kesinlikle katılıyorumUmarim test edildikten sonra sadece Auction House sistemi ile devam edilir. Ozellikle WoW oynadiktan sonra bu tezgah kurma isinin ne kadar bos, oyunu kasan, ve goruntu kirliligi yapan birsey oldugunu anliyor insan. Auction houseda mis gibi aradigin esyayi listelenmis halde kolay kolay bulmak varken, 1 saatte yuzlerce tezgah gezmesi iskence gibi geliyor, ayrica oyuna getirdigi asiri yuklenme, ve esya bulmak icin kaybedilen saatlerde cabasi. WoW auction housedan internette buldugum bir ornegi gorebilirsiniz assagida
Ekli dosyayı görüntüle 2791
Oyun içi ekonomiyi bir ülkenin ekonomisine benzetebiliriz. Eski tip pazar sistemi, liberal bir anlayışı temsil ediyor. Bu sistemde Piyasa tamamen serbest hareket ediyor. Bu sebeple monopol bir piyasa oluşma ihtimali doğuyor. 3 tane olan A itemi bir oyuncu tarafından 1m'den alınıp bir saat sonra 5 m'ye satılabiliyor. Ancak merkezi pazar sistemi piyasanın tekelleşmesinin önüne geçiyor. Böylece herkese fırsat eşitliği yaratılmış oluyor. Çünkü bu sistemde devlet (Oyun yönetimi) item fiyatını belirliyor. Bu itemi 10 m ye alsan da en fazla 10,5 m'e satabiliyorsun. Ve dahi oyun içi vergilendirme sistemi ile birlikte zarar etmiş oluyorsun.
Her iki sistemin de pozitif ve negatif etkileri vardır. Benim şahsi kanaatim merkezi pazar sistemidir. Çünkü merkezi pazar sistemi aynı zamanda TL ile item satışının da önüne geçebilir. Ve pay2win büyük oranda engellenebilir.
Şöyle ki; +7 veya +8 üzeri itemlerin trade edilememesi durumunda insanlar itemini TL karşılığı satabilmek için 1 coine pazar kurup ıssız bir yerde itemi verip TL yi alacaklardır. Ancak merkezi pazar sistemi aynı zamanda +7 veya +8 üstü itemlerin trade edilmemesi durumunu da destekler bir sistem olacaktır.
Eğer oyun içi itemlerin TL 'de karşılığı olursa berbat bir kitle oyunu oynayacaktır. Ben de yavaş yavaş uzamak zorunda kalırım. Ki bu başlık altında toplanmış çok arkadaş da böyle düşünüyor gibi geldi bana.
Benim tarafım merkezi pazar ve +7 veya +8 üzeri itemlerin trade edilememesidir. Bu itemler sadece merkezi pazarda satılır. Gelen para ile Jon değiştirmek isteyen değiştirebilir.
Şuan Burhan beyi dinliyorum. Bir kullanıcı, dupe ile yapılan +7 reaperların 1000 TL'den satıldığından yakınıyor. Satıcı PM atıyor "IBAN at ne ağladın" diyor.
Bu tartışmanın olmasının tek sebebi +7 ve üzeri itemlerin trade edilmesi ve klasik pazar sistemidir. Yukarıda da daha detaylı yazmıştım.
Gerçekten bu durum beni oyundan soğutuyor. Beni dinlerseniz gerekçeleri ile bir rapor hazırlayıp yönetime bunu sunabilirim. Ancak genel kitle bunu istiyor diyerek, eski sisteme devam edilmesi durumunda bu tartışmalar yaşanmaya devam edecektir
05.05.2021 tarihli soru cevap söyleşisinde geçen konuşmadır. Discord üzerinden takip ettim. Büyük ihtimalle yakında YouTube'ye tamamı düşecektir. Bulduğumda link paylaşacağım.Şuan aklımda bir sürü soru var.
1) Dupe ne ara geldi? Kim yapıyor?
2) Bunu açık açık satacak cesareti nereden buluyorlar?
3) ALPHA aşamasında olan, sıfırlanacak olan bir oyuna insanlar neden para yatırıyor? Veya yatırsın?
4) Link varsa buraya bırakabilir misiniz?
Yönetim umarım bunları görüyordur, bunların önüne geçmek için en büyük adımlardan biri bu pazar sisteminin bırakılıp Auction House'a geçilmesidir. Ve yapılmazsa eğer bu tarz olaylar fazlaca yaşanacak, kimse kendini kandırmasın. Malum oyundan gelen pazarcı kitle için inanılmaz bir fırsat doğar, bildikleri işe devam ederler.
5 Mayıs 2021 Soru Cevap 6 Part bu başlıkta tamamı mevcut bi arkadaş kaydedip paylaşmış05.05.2021 tarihli soru cevap söyleşisinde geçen konuşmadır. Discord üzerinden takip ettim. Büyük ihtimalle yakında YouTube'ye tamamı düşecektir. Bulduğumda link paylaşacağım.
Teşekkürler.5 Mayıs 2021 Soru Cevap 6 Part bu başlıkta tamamı mevcut bi arkadaş kaydedip paylaşmış
Ekli dosyayı görüntüle 2822
Yönetim lütfen en azından şu exp scroll'ü takas edilemez hale getirin. Az önce gözümün önünde biri bu dolandırıcılardan scroll aldı. Oyunu oynayan herkes forumu takip etmiyor, herkes supply store'da satıldığını bilmiyor. Hem pazarda boş boş yer kaplıyorlar hem de insanları dolandırıyorlar. Gerçekten çok sıkıldım bunları görmekten.
You da man KenshinKonu ile ilgili geliştirici ekibe rapor gönderildi.