Öneri Battle Priest #bpyehayatver

mentalist1907

Üye
Life Skill için isteklisin madem peper kullanma burda bır cok ınsan bırseyler ıstıyor her karakterın avantajı dez avantajı olmak zorunda mıllet ıstıyorkı hıc dez avantaj olmasın sen LF skill icin ıstıyorsun da (baskası) :) onu pve/pvp için kullanıcaktır. buradakı bırcok ıstegı onerıyı sıkayetı ınceledım kım ne olursa olsun hep dez avantajların olmamasını arzuluyor :) isteyın tabı ıstemek sorun degıl gercekleşmesı sorun yaratır :)

Sanırım, malum oyunda int priyi hiç denememişsin. Hiçbir oyunda, bir insan bir karakteri seçtiği için yaratık keserken veya pvp'de bu denli zorlanmaz/zorlanmamalı. Her karakterden 3 kat fazla seviye item yapınca, anca vurabiliyordu

Mesela, Bdo'da shai karakteri, pve de çok kuvvetlidir ve safi lifeskill için oyuna eklenmiştir. Ancak sonradan; o bile pvp için iyileştirme aldı. Buradaki durum, diğer konulardaki gibi, warrior'a ışınlanma istiyorum, okçuya tp istiyorum tarzı bir şey değil.

Oyuna eklenecek bir özellikten mahrum kalmakla alakalı. Şöyle düşünebilirsin, warrior ağır zırh giydiği için daha yavaş koşsun mesela? Önceden oturmuş bir sistemin üstüne gelen, ekstra avantajlar sağlayan bir sistemden mahrum kalmasını istemek, o karaktere olan önyargı ve nefretin sonucudur diye düşünüyorum. Biz burada oyun ve oyuncunun yararından bahsediyoruz.

Gerçekleşmesinin sorun yaratacağı bir durum görmüyorum. Eğer abartı bir durum oluşturursa, ona göre nerflenir. Mesela az bilinen bir durum, knight'da asasların combo yapabilmesi ve z+r kombosu aslında bugdır; Oyuna eklenmiş bir mekanik değildir. Ancak zaman içinde sistemdeki etkisi olumlu görülünce, değiştirilmemiştir.

Lifeskill olarak beni çok etkilemez diye düşünüyorum ancak, arkadaşları anlayabiliyorum. Paper kıyafetlerini aynı defansla, tier 6 yapmak da mesela sorunu çözebilir. Zaten, bu oyunu yapanlar, oyun ekosistemini düşünecektir ve ona göre bir yol bulacaktır.

Sen oyuncusun; istersin. Yönetici sorumludur; makul şekilde bu isteğe cevap verir. Ama ne romantik bir istekle, ne de antipatik bir karşı çıkmayla oyun yönetilmez.

barbar

Üye
Sanırım, malum oyunda int priyi hiç denememişsin. Hiçbir oyunda, bir insan bir karakteri seçtiği için yaratık keserken veya pvp'de bu denli zorlanmaz/zorlanmamalı. Her karakterden 3 kat fazla seviye item yapınca, anca vurabiliyordu

Mesela, Bdo'da shai karakteri, pve de çok kuvvetlidir ve safi lifeskill için oyuna eklenmiştir. Ancak sonradan; o bile pvp için iyileştirme aldı. Buradaki durum, diğer konulardaki gibi, warrior'a ışınlanma istiyorum, okçuya tp istiyorum tarzı bir şey değil.

Oyuna eklenecek bir özellikten mahrum kalmakla alakalı. Şöyle düşünebilirsin, warrior ağır zırh giydiği için daha yavaş koşsun mesela? Önceden oturmuş bir sistemin üstüne gelen, ekstra avantajlar sağlayan bir sistemden mahrum kalmasını istemek, o karaktere olan önyargı ve nefretin sonucudur diye düşünüyorum. Biz burada oyun ve oyuncunun yararından bahsediyoruz.

Gerçekleşmesinin sorun yaratacağı bir durum görmüyorum. Eğer abartı bir durum oluşturursa, ona göre nerflenir. Mesela az bilinen bir durum, knight'da asasların combo yapabilmesi ve z+r kombosu aslında bugdır; Oyuna eklenmiş bir mekanik değildir. Ancak zaman içinde sistemdeki etkisi olumlu görülünce, değiştirilmemiştir.

Lifeskill olarak beni çok etkilemez diye düşünüyorum ancak, arkadaşları anlayabiliyorum. Paper kıyafetlerini aynı defansla, tier 6 yapmak da mesela sorunu çözebilir. Zaten, bu oyunu yapanlar, oyun ekosistemini düşünecektir ve ona göre bir yol bulacaktır.

Sen oyuncusun; istersin. Yönetici sorumludur; makul şekilde bu isteğe cevap verir. Ama ne romantik bir istekle, ne de antipatik bir karşı çıkmayla oyun yönetilmez.
1) Malum oyundakı int pririyi git her yerde her partıye sorgusuz alırlar solo adamın kasamadıgı exp ve drobu kasarsın.

2) Bdo daki Shai Life Skilleri Baslangıc karakterınde bıle digerlerınden fazla oldugu ıcın kullanırlar.

3) warrior agır zırh gıyıyor pekı bu warrior çelimsiz mı ki zırhını tasıyamayıp yavas kossun :) Önceden oturmus bı sıstem derken neden bahsetıgını anlamadım onu acman lazım.

4) R combo O tam olarak bır bug sayılmıyor daha cok animasyon iptali diyoruz ona ayrıca madem hepımız bısey ıstıcez bende warrior a 10k heal istiyorum solo da 2 okcuya dayanamıyor sonucta :)

5) daha once de dedıgım gıbı sevgılı arkadasım sen veya baskası bunu Life sikill yararına degılde pve ve pvp icin kullanmayacagın için istemedıgını hiç anlamıyoruz zaten safız bız :)
bunları söyluyorum dıye sana veya dusuncene dusmanlık ettıgımı dusunme konular tartısmadan dogru sonuca varmaz tartısmaya devam etmelıyız :)

mentalist1907

Üye
1) Malum oyundakı int pririyi git her yerde her partıye sorgusuz alırlar solo adamın kasamadıgı exp ve drobu kasarsın.

2) Bdo daki Shai Life Skilleri Baslangıc karakterınde bıle digerlerınden fazla oldugu ıcın kullanırlar.

3) warrior agır zırh gıyıyor pekı bu warrior çelimsiz mı ki zırhını tasıyamayıp yavas kossun :) Önceden oturmus bı sıstem derken neden bahsetıgını anlamadım onu acman lazım.

4) R combo O tam olarak bır bug sayılmıyor daha cok animasyon iptali diyoruz ona ayrıca madem hepımız bısey ıstıcez bende warrior a 10k heal istiyorum solo da 2 okcuya dayanamıyor sonucta :)

5) daha once de dedıgım gıbı sevgılı arkadasım sen veya baskası bunu Life sikill yararına degılde pve ve pvp icin kullanmayacagın için istemedıgını hiç anlamıyoruz zaten safız bız :)
bunları söyluyorum dıye sana veya dusuncene dusmanlık ettıgımı dusunme konular tartısmadan dogru sonuca varmaz tartısmaya devam etmelıyız :)

Sen tartışmıyorsun arkadaşım. Maalesef, cümlelerinin arasında "uyanık" "yalancı" kelimeleri korkakça gizlenmiş. O sebeple en başta bunda anlaşalım.

Ancak, yine de söylediklerin son olarak kalmasın diye açıklayacağım;

1- Partiye alırlar diyorsun, partisiz ne yapacak mesela? Solo oynamasın demek değil mi bu? Sen, birileri üzerinden geleni kabul edersin, ben ise mesela solo severim. Olamaz mı?

2- Shai karakteri, life skill üzerine geldi. Avantajları fazla olmasına rağmen, yine de vuruş güncellemesi aldı. Çünkü, bir karakter hissi değil de, "yancı" hissiyatı vardı, aynı tarif ettiğin int pri gibi

3- Oturmuş sistem dediğim, sonuçta bir gerçek olarak bu oyun bazı şeyler baz alınarak yapıldı. Üstüne ek özellikler eklenerek, başka bir oyuna evrildi.

4- Bug değil, böyle bir şey olması beklenmiyordu. Senin o bahsettiğin istekle, bunun ne alakası var? Saçmalayarak, konuyu absürdlük seviyesine çekmenin anlamı yok. Kimse ekstra skill istemiyor. Var olan özelliği kullanamamaktan bahsediyorum. Ayrıca isteyebilirsin, çok çok güler geçilir. Ben şahsen sana çıkıp, warriordan çok dayak yedim diye itiraz etmem veyahut ad hominem yapıp itiraz etmem. Fikrin, öz niteliğine bakar; öyle değerlendiririm.

5- Saf değilsin ancak, güdülerinden ve tecrübelerinden bağımsız düşünemiyorsun.

Beni tanımıyorsun, savunduğum şey yüzünden yaptığın ima, yazarken ki hissettiklerin bile adaletsiz. Ben, knight online da, sadece mattock yapan bir insandım ancak her iyi gelişmeyi savundum, destekledim. Life skill sadece bir örnekti.

Merak etme kimse korktuğun gibi bir yarı-tanrı karakter istemez. Bu karakteri oynamak isteyen kimse, en azından. Çünkü bir süre sonra, ortalık bu karakterden dolar ve anlamı kalmaz. "Meta" oluşur yani. Ancak, atlanmış bir detaydan, bir mekanik ıskalanıyor. Bu sebepten, arkadaş kendi fikrini belirtmiş ki mantıklı. Senin verdiğin örnekteki gibi bir "ayrıcalık" değil, "eşit imkanlar" isteniyor. Dediğim gibi dengeyi sağlayacak oyun yöneticileri.

Bundan ötesinde, üslubun ve önyargıların dolayısıyla; daha fazla cevap yazmayı düşünmüyorum.

Kenshin

Üye
Arkadaşlar birbirinize saygı çerçevesi içerisinde cümleler kurmaya özen gösterin. Herkesin fikrine saygı duymalısınız, bunu yaparken de kullandığınız kelimelere dikkat edin lütfen.

keremkayhan

Üye
Malum oyunda da bp mob kesmekten başka bir işe yaramamaya başlamıştı inşallah rise online de bp oyuncularına yer verilir

Ama oyun oturduğu zaman gereklik balansın yapılacağından eminim

hakoez

Üye
Korkak değilim bana hakaret edemez böyle ithamda bulunamazsın. hosuna gıtmeyen seyler duydugun ıcın saldırganca zırvalıyorsun :) iki mmo oynadın herseyı cok ıyı bılıyorsun adamlar dusunmus yapmıs sen tek basına butun ekıpten daha zekısın bızde oyuncu olarak anca pve yaparız Çıkın kardersım su egoist kafadan oyun acılmamıs ıstek yapıyosunuz oynanır bakılır yetersız gelırse buf lanır fazla gelırse bı sekılde denge kurulur dedım ya herkes bıseyler ıstıyo nıye ıstıyo kardesım avantaj ıstıyo ıste baska bı acıklaması yok ıstedıgın senın avantajına mı degıl mi ???????????? konusucak san da uslubunla konus bı tane bp ıcın tartısmaya deymeyecek yerlere gıtmesın
2li tartışmayın lütfen arkadaşlar burda benim kişisel olarak konuyu açma sebebim avantaj sağlamak değil oyundan sıkılmamak oyuna başladığım setle bitirmemek gelişmek için hep birşeylerin olması bununda önündeki en büyük engel tier 1 sete sabit kalmak yani tier 6 aynı defansta bir setin olması neden bukadar rahatsız etti sizi onuda anlamadım sonuçta diğer sınıflar o rünleri kullanıcak burda öne geçme hevesi yokki herkesin kullandığını bizde kullanmak farmlamak istiyoruz ne yapalım rün çıktıkca satalımmı kaldıki rünler okadar özellikte vermiyor ama sonuçta mmorpg mentalitesi olarak hep daha ileri taşımak istiyorsun karakterini herşeyi yarış veya öne geçme çabası olarak görmeyin bence oyunun içeriğini kısıtlamak bu sadece tek bir class için.

EaGLe*

Üye
Priest olarak bizim istedğimiz şey pvp de karşıdaki karaktere 2 atalım ama o bizi kesmesin tank olarım gibi bir şey değil. @hakeoz un dediği gibi zırhlarımız tier 6 da olabilsin. görünüşleri farklı olsun verdiği özellikler tier 1 den belki 1/2 fazla olsun ama yüksek seviye slot lar da da farm lıya bilelim.
Ayrıca int priest kastığımız zaman sürekli başkalarına muhtaç oluyorz. tek başımıza seviyemizdeki görevleri yapamıyoruz. 30 lvl de solo dangeon açılıyor 30 deil 50 lvl de bile int pri easy mode de o dg yi bitiremez. int pri için monster attack bonus veren item lazım dedik.
Bu arada bu konuda yazılanlar sadece priestler için değil mage ler içinde geçerli bizler sadece öncü olduk. Konuyu başka yerlere çekmeye gerek yok. Ayrıca biz sadece sıkıntımızı dile getirdik belki de karakter dengelemesi yapıldığı sırada çoktan düzenleme yapılmış bile olabiir.

Tranquillity

Üye
Dert bu değil ben karakterimle Mahmut ağa'nın X mob'unu farmladığı partisine girmek zorunda olmamalıyım. Kendi başıma o solo dungeon'ı yapabilmeliyim, 60'a kadar olan bölümü ve belki ötesini bir şekilde dönebilmeliyim. Bi warrior, rogue'un gidip kesebildiği mobları kesebilmeliyim. Clan üyelerim uyuyorken ya da meşgulken kendi başıma da bir şeyler başarabilmeliyim diğer class'lar gibi. Char melee ve kite mekaniği yok bir archer ya da mage gibi bildiğiniz üzere.
Normalde bir MMORPG oyunda zırhların 6 tier'ı varsa mantık nedir? Bir tier'daki en güçlü gear'ı takarsın taa ki üst tier item düşüp onu artılayana kadar. Oyundaki armorların görünüşlerine bir açıp bakarsın, ki zaten biliyor olduğunu tahmin ediyorum malum oyundan, aklı selim kimsenin parıl parıl parlayan T6 set varken T1 kullanmak isteyeceğini düşünmüyorum. Ama şuan gidilecek build BP'yi buna itiyor. Çünkü karakterin yaratılış mekaniğine zıt bir build gitmek zorunda kalıyorsun bir şeyler feda ederek.
Nedir mantık:
  • 255 STR verelim ki bir melee kadar atağımız olsun. INT'imiz 80 90 küsür olsun ki çerez set'in +8'ini giyebilelim. Kalanı da elden ayaktan düşmeyelim diye HP basalım yanlışım yoksa. Böylece ne oldu? Tıpkı Warrior/Rogue misali sağlam bir atağa sahip olduk ve zırhı bir suikastciden bile düşük yakıncı bir karaktere dönüştük. Bunun nasıl bir build olduğunu heralde MMORPG oynamış her bir birey anlayabilir buna bizim köyde GLASS CANNON build deniyor. Peki nedir glass cannon build? Düz mantık baktığın zaman Fatih'in topları var ya İstanbul'un fethi falan aşinasınızdır. Kardeşlerim onun camdan olanı gibi düşünün. Sen bi tane vurduğun zaman kırılıp paramparça oluyor ama vurdu mu da eli ağır. Hani olur da Death Valley'de haspel kader solo kalmışsındır arkadan görünmez bi asastan yek yersin neden böyle oldu diye sorgulamayın diye anlattım bilmeyen dostlara.
  • Ama sen bunu 255DEX/STR kalanı HP basarak hem endgame gear'a sahip olup, hem hem max atağa sahip bir bruiser/dövüşçü/juggernaut/ezergeçer artık ne dersen buna dönüşerek yapabiliyorsun.
Peki ben Priest'imle Main-stat 255 kalan off-stat HP ikilisini neden kullanamayayım melee bir karakter olarak? Çünkü bozuk bir çar olurdu muhtemelen (Gerçi mana yetmezdi muhtemelen o da ayrı bir konu xd). Düşünsene adam hem debuff atsın, hem heal bassın, hem kamyon gibi vursun, hem tank gibi zırhı hp'si olsun vs. vs. Bu post altındaki BP oyuncularından kimsenin böyle bir şey isteyeceğini zannetmiyorum. Buradaki hemen herkes mecburiyetten kağıt build oynayacağının farkındadır. Opsiyonlar şu yönde genelde zaten:
  1. En basiti Unique rünlerin ezik sete basılabilir olması.
  2. Yeni bir armor seti kullanmak için gerkeen stat'ı ne olur bilmem. T6 kadar güçlü olur olmaz bilmem, ama bence olmamalı.
  3. INT statının pasif bir skil aracılığı ile priest'e belli bir miktar atak vermesi.
End Game ya da Early Game fark etmez mümkün olduğunca dengeli şekilde oynansın başka derdim yok. Mahmut ağa da keyif alsın partisiyle ben de keyif alayım solo ya da party contentimde derdim bu.
Btw Mahmut ağaya selamlar...

Son düzenleme:

Sukuna

Üye
Dert bu değil ben karakterimle Mahmut ağa'nın X mob'unu farmladığı partisine girmek zorunda olmamalıyım. Kendi başıma o solo dungeon'ı yapabilmeliyim, 60'a kadar olan bölümü ve belki ötesini bir şekilde dönebilmeliyim. Bi warrior, rogue'un gidip kesebildiği mobları kesebilmeliyim. Clan üyelerim uyuyorken ya da meşgulken kendi başıma da bir şeyler başarabilmeliyim diğer class'lar gibi. Char melee ve kite mekaniği yok bir archer ya da mage gibi bildiğiniz üzere.
Normalde bir MMORPG oyunda zırhların 6 tier'ı varsa mantık nedir? Bir tier'daki en güçlü gear'ı takarsın taa ki üst tier item düşüp onu artılayana kadar. Oyundaki armorların görünüşlerine bir açıp bakarsın, ki zaten biliyor olduğunu tahmin ediyorum malum oyundan, aklı selim kimsenin parıl parıl parlayan T6 set varken T1 kullanmak isteyeceğini düşünmüyorum. Ama şuan gidilecek build BP'yi buna itiyor. Çünkü karakterin yaratılış mekaniğine zıt bir build gitmek zorunda kalıyorsun bir şeyler feda ederek.
Nedir mantık:
  • 255 STR verelim ki bir melee kadar atağımız olsun. INT'imiz 80 90 küsür olsun ki çerez set'in +8'ini giyebilelim. Kalanı da elden ayaktan düşmeyelim diye HP basalım yanlışım yoksa. Böylece ne oldu? Tıpkı Warrior/Rogue misali sağlam bir atağa sahip olduk ve zırhı bir suikastciden bile düşük yakıncı bir karaktere dönüştük. Bunun nasıl bir build olduğunu heralde MMORPG oynamış her bir birey anlayabilir buna bizim köyde GLASS CANNON build deniyor. Peki nedir glass cannon build? Düz mantık baktığın zaman Fatih'in topları var ya İstanbul'un fethi falan aşinasınızdır. Kardeşlerim onun camdan olanı gibi düşünün. Sen bi tane vurduğun zaman kırılıp paramparça oluyor ama vurdu mu da eli ağır. Hani olur da Death Valley'de haspel kader solo kalmışsındır arkadan görünmez bi asastan yek yersin neden böyle oldu diye sorgulamayın diye anlattım bilmeyen dostlara.
  • Ama sen bunu 255DEX/STR kalanı HP basarak hem endgame gear'a sahip olup, hem hem max atağa sahip bir bruiser/dövüşçü/juggernaut/ezergeçer artık ne dersen buna dönüşerek yapabiliyorsun.
Peki ben Priest'imle Main-stat 255 kalan off-stat HP ikilisini neden kullanamayayım melee bir karakter olarak? Çünkü bozuk bir çar olurdu muhtemelen (Gerçi mana yetmezdi muhtemelen o da ayrı bir konu xd). Düşünsene adam hem debuff atsın, hem heal bassın, hem kamyon gibi vursun, hem tank gibi zırhı hp'si olsun vs. vs. Bu post altındaki BP oyuncularından kimsenin böyle bir şey isteyeceğini zannetmiyorum. Buradaki hemen herkes mecburiyetten kağıt build oynayacağının farkındadır. Opsiyonlar şu yönde genelde zaten:
  1. En basiti Unique rünlerin ezik sete basılabilir olması.
  2. Yeni bir armor seti kullanmak için gerkeen stat'ı ne olur bilmem. T6 kadar güçlü olur olmaz bilmem, ama bence olmamalı.
  3. INT statının pasif bir skil aracılığı ile priest'e belli bir miktar atak vermesi.
End Game ya da Early Game fark etmez mümkün olduğunca dengeli şekilde oynansın başka derdim yok. Mahmut ağa da keyif alsın partisiyle ben de keyif alayım solo ya da contentimde derdim bu.
Btw Mahmut ağaya selamlar...

Güzel yazdın, tebrikler, içimizdeki ses oldun.

Steven

Üye
I think they should just lower the int requirement for each tier of armor (such as epic down to 140 and legendary down to 150). As other classes obtain higher tier armor, the defense gap will continue to increase (even if runes are added).

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Konuyla alakalı Vionra tarafından konu içerisinde gerekli bilgilendirme yapılmıştır.
İkili tartışma / ikili tartışmaya yol açabilecek tüm mesajlar silinmiştir.
Tekrarı halinde ceza alabilirsiniz dikkat edin lütfen.
İyi forumlar.

mentalist1907

Üye
Neyse, olayın bir "süper priest" yaratma çabası olmadığını anlatabildik en azından.

#bpyehayatver deyip konuyu kendi adıma kapatıyorum

Moderatör tarafında düzenlendi:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt