Bazı bilinmez değerler ve ne işe yaradıkları hakkında hurafeler

Geo

Üye
aynı şeyi atak ve defans statları için de sorabilirim, 400 defanstan 800 e çıkınca yediğimiz damage yarı yarıya azalıyor mu yoksa taban bir hasar azaltması var ve defans statı onun üstüne mi koyuyor, bunların hiçbirini bilmiyoruz.

veya priest in %300 fiziksel hasar vuran skilli ile warriorun %300 fiziksel hasar vuran skilli neden aynı ap lerde aynı vurmuyor, bunlar da soru işareti
Bu soruya cevap gelmedi atak defans miktarının calisma mekanigini de ogrenirsek daha saglikli olacak @Justice

tekpak

Üye
Deli sorular 1:
Anti deflerdeki değerler eğer 3 se bu hasarın %3 ünümü yoksa elimizdeki silahın atak gücünün %3 ünümü siler?

hasarin %3'ü.

Deli sorular 2:
Curse, holy damage, magic resistance lar nedir?

curse resistance k.o'daki sonradak çıkan class içindi. burada şu an bir işlevi yok moblar dışında. holy damage bilmiyorum, mantıken priest olması lazım ama denemedim. magic resist hepsine işler. mesela rogue 62 skilli bas, teknik olarak light resistance olmamasına rağmen yine de soothsayerdan filan daha az hasar yersin. yani hepsine çalışır

Deli sorular 3:
Wariorde int, dex ve magic power ne işe yarar?

dex sadece r'yi daha az ıskalamanı sağlar ama farkı o kadar az ki hiç dert etmesen de olur. zaten hiç bir zaman fark yaratacak kadar dex bonus sahibi olamaz warrior.(hit rate arttırıyot), mp hiç bir işe yaramaz. int bilmiyorum. belki mana ve resist verir? takı takıp dene

Priestte magic power, dex ne işe yarar?
priest uzaktan vuran skiller mp'den güç alır. dex bir işe yaramaz, r ıskalamama haricinde ama warriorla aynı muhabbet. değmez

Magede str int ve dex ne işe yarar? ( int takıdan aldığımızdada resist verirmi? Stattan aldığımızda resist veriyor)
Rogue de int ve magic power ne işe yarar?

Yaramıyorsa bazı eşyalarda neden varlar? bazı eşyalarda neden var? yönetime sor xD çünkü çok mantıksız.

Deli sorular 4:
Mesela golden snake diyelim fire damageli. Bunun damagesini resistleyen, resist flame resistmi posion resistmi?

flame resist. poison yok o silahta bu durumda, poison resist niye işlesin?

Deli sorular 5:
Karakter bölümünde dark diye birşey var o nedir? İtemlerde ise magic resistance var ama karakter bölümünde böyle bir şey yok. Açıklar mısınız?

magic resist hangi item da var?

BenGeldim

Üye
Deli sorular 1:
Anti deflerdeki değerler eğer 3 se bu hasarın %3 ünümü yoksa elimizdeki silahın atak gücünün %3 ünümü siler?

hasarin %3'ü.

Deli sorular 2:
Curse, holy damage, magic resistance lar nedir?

curse resistance k.o'daki sonradak çıkan class içindi. burada şu an bir işlevi yok moblar dışında. holy damage bilmiyorum, mantıken priest olması lazım ama denemedim. magic resist hepsine işler. mesela rogue 62 skilli bas, teknik olarak light resistance olmamasına rağmen yine de soothsayerdan filan daha az hasar yersin. yani hepsine çalışır

Deli sorular 3:
Wariorde int, dex ve magic power ne işe yarar?

dex sadece r'yi daha az ıskalamanı sağlar ama farkı o kadar az ki hiç dert etmesen de olur. zaten hiç bir zaman fark yaratacak kadar dex bonus sahibi olamaz warrior.(hit rate arttırıyot), mp hiç bir işe yaramaz. int bilmiyorum. belki mana ve resist verir? takı takıp dene

Priestte magic power, dex ne işe yarar?
priest uzaktan vuran skiller mp'den güç alır. dex bir işe yaramaz, r ıskalamama haricinde ama warriorla aynı muhabbet. değmez

Magede str int ve dex ne işe yarar? ( int takıdan aldığımızdada resist verirmi? Stattan aldığımızda resist veriyor)
Rogue de int ve magic power ne işe yarar?

Yaramıyorsa bazı eşyalarda neden varlar? bazı eşyalarda neden var? yönetime sor xD çünkü çok mantıksız.

Deli sorular 4:
Mesela golden snake diyelim fire damageli. Bunun damagesini resistleyen, resist flame resistmi posion resistmi?

flame resist. poison yok o silahta bu durumda, poison resist niye işlesin?

Deli sorular 5:
Karakter bölümünde dark diye birşey var o nedir? İtemlerde ise magic resistance var ama karakter bölümünde böyle bir şey yok. Açıklar mısınız?

magic resist hangi item da var?
Kanka konuyu justice cevapladı direk yorum yazmadan okusaydın iyiydi. Sende yanlış biliyorsun. 10 anti def varsa %5 ini siliyormuş. 1 anti def %0.5 silermiş. Magic resistance da takıların bazılarında var. Diğer sorularda cevaplandı keşke okusaydın yazıp uğraşmadan önce. Hurafeler bu oyunu çürütüyor atmasyonlardan kurtardım oyunu bir delilim var artık

tekpak

Üye
Kanka konuyu justice cevapladı direk yorum yazmadan okusaydın iyiydi. Sende yanlış biliyorsun. 10 anti def varsa %5 ini siliyormuş. 1 anti def %0.5 silermiş. Magic resistance da takıların bazılarında var. Diğer sorularda cevaplandı keşke okusaydın yazıp uğraşmadan önce. Hurafeler bu oyunu çürütüyor atmasyonlardan kurtardım oyunu bir delilim var artık
antı hasar basına %0.5 oldugunu oyuncunun bılmesi imkansız. o hariç hepsi tutarlı işte. nesi yanlış başka?

BenGeldim

Üye
antı hasar basına %0.5 oldugunu oyuncunun bılmesi imkansız. o hariç hepsi tutarlı işte. nesi yanlış başka?
Başka bir şeyi eleştirmedim okumadan direk uzun bir yazı yazmana üzüldüm.
Aslında hepsini malum oyundan bende tahmin ediyorum ama burada farklı işleme olasılığını düşündüm ve sordum. Düşündüğüm gibi çıkanıda oldu mesela 1 yerine 0.5 def ve dex muhabbeti şaşırttı beni.

Justice

Yönetici
Game Designer
Defansın etkinliği gelen hasarın miktarına göre değişiyor. Kabaca, 400 gelen hasara karşı 5000 defansın olsun, tahminen 100 civarı hasar alırsın yani 300 azaltır. Ama hasar 1000 ise 400-500 daha az yersin. Kısacası düşük hasarlara karşı yüksek defans daha az savunma sağlarken yüksek hasara karşı daha efektif oluyor.
Merhaba,

O konu hakkında herhangi bir çalışmayı yapmadığım için ve net bilgim de olmadığı için cevap veremiyorum ama detaylı ve tatmin edici bilgi sahibi olduğumda sizi bilgilendireceğim.

fstab

Üye
Merhaba,

1) Silah defanslarındaki her bir değer o silaha karşı %0.5 savunma sağlar. Örneğin; 10 sword defense bonusunuz varsa kılıç silahıyla yapılan saldırılardan %5 daha az hasar alırsınız.

2) Oyunumuzda "Fire, Ice, Lightning, Poison, Holy Damage ve Curse" gibi rezistanslar bulunmaktadır. Fire, Ice ve Lightning bildiğiniz üzere ilgili element saldırılarına karşı size savunma sağlıyor. Poison Resistance; zehir tabanlı yetenekler ve zehir hasarı bulunan silah saldırılarına karşı size savunma sağlar. Curse Resistance; lanet tabanlı saldırılara (şu an için sadece yaratıklarda var diye biliyorum zira bunların çalışmalarını ben yapmadım) karşı size savunma sağlar. Holy Damage Resistance ise Priest sınıfının büyü saldırılarına karşı size savunma sağlar.

3) Intelligence'ın hem stat puanlarından hem de eşyalardan gelen haliyle mana ve rezistans sağlaması gerekiyor, savaşçıda neden çalışmıyor bilmiyorum. Geliştirici ekibe bu yönde bildirimde bulunabilirsiniz. Ben daha önce görüştüğümde bu şekilde kalacağı bildirilmişti.
Dexterity; fiziksel hasar uygulayan silahlarla yapılan saldırılarda isabet oranını çok az da olsa arttırır.
Magic Power diye bir özellik bulunmuyor. Magic'i kastediyorsanız büyü tabanlı saldırılardaki hasarınıza katkıda bulunur.
Strength; savaşçı ve rahip sınıflarına saldırı gücü verirken, tüm sınıflara ek olarak max ağırlık bonusu verir.

Eşyalar sınıflara özel yaratılmış birer eşya değildir. Eşyalar Aarvad doğasında vardır ve siz bu eşyaları sınıflarınıza uygun gördükçe kuşanır ve kullanırsınız. Oyunun doğasında neden bu şekilde varlar şeklinde bir soru yöneltilemez.

4) Ateş saldırısına (Fire Damage) sahip yakın dövüş silahlarına karşı ates rezistansı (Fire Resistance) kullanmalısınız.

5) Dark rezistans Arcane Mage için oluşturulmuştu ancak Arcane Mage çalışması için fırsat bulunamadı henüz. Arcane Mage'in saldırılarına karşı ya Arcane ya da Dark Resistance ile savunmanızı arttırabileceksiniz.
konuyu hortlatmak gibi olacak ama kaynak bulamadığım için sormak zorundayım yeni gelen rün sisteminde basılan anti defler spear veya dagger defanslar 0x5 çarpanıyla geliyor max 4 rün için yüzde kaç atak kırmış oluyor bu durumda sanırım 0x5 x 4 = %2 seklindemi hesaplamamız gerekiyor acaba ?

Justice

Yönetici
Game Designer
konuyu hortlatmak gibi olacak ama kaynak bulamadığım için sormak zorundayım yeni gelen rün sisteminde basılan anti defler spear veya dagger defanslar 0x5 çarpanıyla geliyor max 4 rün için yüzde kaç atak kırmış oluyor bu durumda sanırım 0x5 x 4 = %2 seklindemi hesaplamamız gerekiyor acaba ?

Örneğin; 10 sword defense bonusu kılıç ile alınan hasarları %5 oranda engeller.

N3v3N

Üye

% işareti varsa bir değerinde yanında o birebir işler. % işareti yoksa yarı oranda isler.
16 dagger defense = dagger silahlara karşı %8 hasar azaltma
%10 warrior defans = warriorlara karşi %10 hasar azaltma

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt