Ben ölümsüz olayım da kim ne yaparsa yapsın

kylimcy

Üye
Kimse kusura bakmasın ama iki saattir açılan konulara, yorumlara bakıyorum ve herkes kendi sınıfı hariç herkesten nefret ediyor. Nasıl oluyorsa herkes için kendi sınıfı çöp ama diğer tüm sınıflar en kötü setlerle bile ondan daha iyi.

Mage sınıfına bakıyorum. Kendileri hariç kimse umurlarında değil. Hep bir eksiklikleri var onların.
Priestlere bakıyorum. Herkes onlardan nefret ediyor. Skill ve mana sorunları var.
Warriorlara bakıyorum. Hepsinin partisiz iş yapamadığı şikayeti vs. var.
Rogue sınıfını hiç sormayın. Özellikle okçular tek başlarına? kimseyi kesemediklerini iddia ediyorlar. Hatta asas olup şikayet edenler de var :)

Oyuncuların büyük çoğunluğu demek ki kendilerinin ölümsüz olmasını istiyor. Ölümsüz olurken de mana ve can potu gitmesin, scroll basılmasın istiyorlar. Utanmasalar adamın üstüne tıkladığımda ölmüyor diyecek saçmalıkta şikayetler var resmen.

Objektif olduğunu söyleyen koskoca bir yazı okudum. Resmen kendi sınıfını yükseltmek için bin bir türlü tavsiye eklemiş, diğer sınıfların birçok özelliğine nerf istemiş. E hani objektifti :)
Birisi çıkmış bp çok güçlü kaldırılsın priest oynayan int oynasın demiş. Hiç düşünmemiş mi int olursa kaç priest kalır? Heal yaptıracak kimseyi bulabilir mi diye?
Diğeri warrior ölümsüz diyor. Warrior zaten sınıfı gereği zor öldürülebilen bir sınıf. Buna karşın tek başına kalmış partisiz bir warrior işini az çok bilen okçuya bile kesilir.
Mageler kolay ölüyoruz diyor. Okçudan uzun mesafeden atış yapabiliyorsun, priestin heallemesinden hızlı atış yapabiliyorsun. Zaten 4-5 mage yan yana gelince kimse yaklaşamıyor. Bir de defans mı verilsin.

Böyle tonlarca şey sayılabilir fakat her sınıfın kendine özgü güçlü olduğu yanları ve zayıf olduğu yanları var. Bunun anlaşılması zor olmasa gerek.

Elbette bir sınıf görece daha güçlü olabilir. Haklı şikayetlere lafım yok. Sorun olan bir sınıf için düzenlemesi ise yapılıyor sürekli fakat bu kadar her şeye ağlanacak bir durum da ortada yok açıkçası.

KİŞİSEL NOT : Şimdi %99 farklı düşünen birisi çıkacak ve onunla aynı düşünmediğim için yorumlarını agresif şekilde yapacak. Baştan söyleyeyim :) Kimseyle aynı düşünmek zorunda değilim, hiç kimse de benimle aynı düşünmek zorunda değil. Saygı içerisinde yapılan eleştirilerin/yorumların başımın üstünde yeri vardır. Diğerleri zaten yukarıda saydığım ağlayanlar olduğu için pek de umursamıyorum açıkçası. Yukarıda yazdıklarımda hata veya düzeltme yapılması gereken bir cümlem varsa çekinmeden doğrusunu yazabilirsiniz. Benim dediklerim değil, doğru olan doğrudur :)

İyi oyunlar, iyi forumlar.

levbom

Üye
ben diğer sınıfları oynamadım oyunun başından beri okcu oynuyorum dediğinin çoğuna katılıyorum. biz okcular olarak tek başımıza zaten adam kesemeyiz mesele o değil 6 7 kişide zor kesiyoruz. o sıkıntı neyse alıştık onada böyle devam edecek. benim şuan için istediğim tek birşey kaldı en azından kritik diye güzel bir skillimiz var %70 sekiyor ve 70damage vuruyor. bu komik tutarsada 70 skillinden 200 fazla vuruyor buna bir düzenleme gelmesi lazım zaten 80snde bir attıgımız bir skill. onun dışında okcunun başka bişeyi kalmadı. priestlere gelince bp priestin kolay ölmesi kadar doğal birşey yok priest int oynadığı zaman zor ölür onlarında sanırım imperial giymeleri zor onu magelerdeki gibi biraz daha iyileştirebilirler o zaman int priest sayısı artacaktır. malum oyunda bp kalmadı 83 level oldugu için priestlerin çogu int ve bol bol priest bulunabiliyor. warriorlar 65 level ken çok kötüydü şimdi canları ve defleri artınca oynanabilir oldu. gayette iyi oldu evet zor kesiyoruz olması gerekende o. assaslara gelince asasların genel sıkıntı spike diye adlandırdıgımız skillden 3 adet olması olabilir ona bir düzenleme gelebilir. birde bazı assasların canı birdenbire doluyor onu anlayamıyorum bende minor yapiyorum pot basıyorum balık basıyorum ama canımı fullemem en az 2 pot sürüyor. onu çözemedim.

şimdi çözüme gelelim çözüm basit oyun yetkilileri bizi dinlemeyecek kendi oluşturdukları bir matematik yapacaklar ve ona göre çarların atakları ve dmgleri şekillenecek
birçok assas 1400 apnın altında oynuyor ve defansa yükleniyorlar. item dizmiyorlar ihtiyaclarıda yok. oyunda dexin çok bir önemi yok apsi az 1400 olan assasla 2000 olan asas arasında ciddi bir damage farkı yok. damage farkı olmadıgı gibi 1400 apli olan adam 2000 apli olanı vsde kesebiliyor. bu saçma bunu düzenlemeleri lazım.

RickSancheZz

Üye
Kimse kusura bakmasın ama iki saattir açılan konulara, yorumlara bakıyorum ve herkes kendi sınıfı hariç herkesten nefret ediyor. Nasıl oluyorsa herkes için kendi sınıfı çöp ama diğer tüm sınıflar en kötü setlerle bile ondan daha iyi

paydos saatim olduğundan ilk satırı okudum sadece :D

Ben mage oyuncusuyum yan karakter olarak bp de takılıyorum,

oyundaki tüm karakterlerde denge sorunu var, okçu ve mage acil olacak şekilde tüm jobların kontrolden geçmesi lazım, bi ayarsızlık var.

Cabbar34

Üye
Kimse kusura bakmasın ama iki saattir açılan konulara, yorumlara bakıyorum ve herkes kendi sınıfı hariç herkesten nefret ediyor. Nasıl oluyorsa herkes için kendi sınıfı çöp ama diğer tüm sınıflar en kötü setlerle bile ondan daha iyi.

Mage sınıfına bakıyorum. Kendileri hariç kimse umurlarında değil. Hep bir eksiklikleri var onların.
Priestlere bakıyorum. Herkes onlardan nefret ediyor. Skill ve mana sorunları var.
Rogue sınıfını hiç sormayın. Özellikle okçular tek başlarına? kimseyi kesemediklerini iddia ediyorlar. Hatta asas olup şikayet edenler de var :)

Oyuncuların büyük çoğunluğu demek ki kendilerinin ölümsüz olmasını istiyor. Ölümsüz olurken de mana ve can potu gitmesin, scroll basılmasın istiyorlar. Utanmasalar adamın üstüne tıkladığımda ölmüyor diyecek saçmalıkta şikayetler var resmen.

Objektif olduğunu söyleyen koskoca bir yazı okudum. Resmen kendi sınıfını yükseltmek için bin bir türlü tavsiye eklemiş, diğer sınıfların birçok özelliğine nerf istemiş. E hani objektifti :)
Birisi çıkmış bp çok güçlü kaldırılsın priest oynayan int oynasın demiş. Hiç düşünmemiş mi int olursa kaç priest kalır? Heal yaptıracak kimseyi bulabilir mi diye?
Diğeri warrior ölümsüz diyor. Warrior zaten sınıfı gereği zor öldürülebilen bir sınıf. Buna karşın tek başına kalmış partisiz bir warrior işini az çok bilen okçuya bile kesilir.
Mageler kolay ölüyoruz diyor. Okçudan uzun mesafeden atış yapabiliyorsun, priestin heallemesinden hızlı atış yapabiliyorsun. Zaten 4-5 mage yan yana gelince kimse yaklaşamıyor. Bir de defans mı verilsin.

Böyle tonlarca şey sayılabilir fakat her sınıfın kendine özgü güçlü olduğu yanları ve zayıf olduğu yanları var. Bunun anlaşılması zor olmasa gerek.

Elbette bir sınıf görece daha güçlü olabilir. Haklı şikayetlere lafım yok. Sorun olan bir sınıf için düzenlemesi ise yapılıyor sürekli fakat bu kadar her şeye ağlanacak bir durum da ortada yok açıkçası.

KİŞİSEL NOT : Şimdi %99 farklı düşünen birisi çıkacak ve onunla aynı düşünmediğim için yorumlarını agresif şekilde yapacak. Baştan söyleyeyim :) Kimseyle aynı düşünmek zorunda değilim, hiç kimse de benimle aynı düşünmek zorunda değil. Saygı içerisinde yapılan eleştirilerin/yorumların başımın üstünde yeri vardır. Diğerleri zaten yukarıda saydığım ağlayanlar olduğu için pek de umursamıyorum açıkçası. Yukarıda yazdıklarımda hata veya düzeltme yapılması gereken bir cümlem varsa çekinmeden doğrusunu yazabilirsiniz. Benim dediklerim değil, doğru olan doğrudur :)

bak güzel kardeşim tek tek anlatıyım.bu oyunda 2 ırk 4 krakter var bu krakterler kendi içerisinde ofansif defansif olarak değişim yapabiliyor..örnek ınt priest bp priest.int prpiest tanktır amacı sadece rakibi zayıflatıp kendi ekibini hayatda tutmaktır..hp defansı resistleri çok saglamdır..birde bp priest vardır ful str dir bu yüzden defansı düşük olur resist olmaz o olmaz bu olmaz...bu durumdan mutevellit str presti seçen biri bir çok seyden mahrum kaldığını bildiği gibi damagesininde aşırı yüksek olucağını bildiği için bu seçimi yapar..ne demiştik ofansif defansif ama seçtiğimiz ofansif krakter vurmuyor bunun sebebide birilerinin yok farmcı olarak acıyolar yok oyuna çok gb sokuyolar yok 2 vurusta kesıyolar lan olm sana malıs atıyor onu atıyor bunu atıyor seni yerin dibine sokuyor bırakta 2 atsın...yok magler 5 kişi yan yana gelınce katlıam yapıyomus yahu magenın olayı bu zaten defans vurmaz hp vurur ona karşı resistlerin iyi ise dayanabılırsın. sen oyuna resist takı getirmedin diye mageyi niye çöp edıyosunki? solo zından yapamaz gurupo zından almazlar ex partı almazlar üsütüne birde nerfle babam nerfle..şu oyundaki krakterleın az mantıgını çözün artık ofansif defansif ne anlam taşıyor bunları öğrenin ..2 warior arkasına 1 prest alıp katlıam yapıyor 7 mage 7 okcu partı kurup katliam yapınca vay efendım bunlar çok güçlü..sizlerin sayesinde bu oyun nereye gidicek vbakıcaz görücez..bu oyunun kitlesi 12 15 yaş gurubu değil omrunu malum oyuna vede farklı mmo lara vermiş kitle ...bunlarıda hesap ederek yazın çizin..

kylimcy

Üye
bak güzel kardeşim tek tek anlatıyım.bu oyunda 2 ırk 4 krakter var bu krakterler kendi içerisinde ofansif defansif olarak değişim yapabiliyor..örnek ınt priest bp priest.int prpiest tanktır amacı sadece rakibi zayıflatıp kendi ekibini hayatda tutmaktır..hp defansı resistleri çok saglamdır..birde bp priest vardır ful str dir bu yüzden defansı düşük olur resist olmaz o olmaz bu olmaz...bu durumdan mutevellit str presti seçen biri bir çok seyden mahrum kaldığını bildiği gibi damagesininde aşırı yüksek olucağını bildiği için bu seçimi yapar..ne demiştik ofansif defansif ama seçtiğimiz ofansif krakter vurmuyor bunun sebebide birilerinin yok farmcı olarak acıyolar yok oyuna çok gb sokuyolar yok 2 vurusta kesıyolar lan olm sana malıs atıyor onu atıyor bunu atıyor seni yerin dibine sokuyor bırakta 2 atsın...yok magler 5 kişi yan yana gelınce katlıam yapıyomus yahu magenın olayı bu zaten defans vurmaz hp vurur ona karşı resistlerin iyi ise dayanabılırsın. sen oyuna resist takı getirmedin diye mageyi niye çöp edıyosunki? solo zından yapamaz gurupo zından almazlar ex partı almazlar üsütüne birde nerfle babam nerfle..şu oyundaki krakterleın az mantıgını çözün artık ofansif defansif ne anlam taşıyor bunları öğrenin ..2 warior arkasına 1 prest alıp katlıam yapıyor 7 mage 7 okcu partı kurup katliam yapınca vay efendım bunlar çok güçlü..sizlerin sayesinde bu oyun nereye gidicek vbakıcaz görücez..bu oyunun kitlesi 12 15 yaş gurubu değil omrunu malum oyuna vede farklı mmo lara vermiş kitle ...bunlarıda hesap ederek yazın çizin..

Birincisi 2004 yılından beri mmorpg içerisindeyim :)
İkincisi bunları bana niye anlatıyorsun?
Üçüncüsü yazdıklarımı okumadığın çok belli :)) Önce oku lütfen :)
Dördüncüsü 4 karakter değil 4 sınıf (class) var. Benim hali hazırda 4 sınıftan da karakterim var ;) Hepsi de seviye olarak bir yere gelmiş durumdalar. Hepsinin ofansif defansif özelliklerini biliyorum zaten :)
Beşincisi de bizlerin sayesinde? Oyuna eleştirim olmamasına rağmen ne okudun ne anladın çok merak ediyorum.

Cabbar34

Üye
Birincisi 2004 yılından beri mmorpg içerisindeyim :)
İkincisi bunları bana niye anlatıyorsun?
Üçüncüsü yazdıklarımı okumadığın çok belli :)) Önce oku lütfen :)
Dördüncüsü 4 karakter değil 4 sınıf (class) var. Benim hali hazırda 4 sınıftan da karakterim var ;) Hepsi de seviye olarak bir yere gelmiş durumdalar. Hepsinin ofansif defansif özelliklerini biliyorum zaten :)
Beşincisi de bizlerin sayesinde? Oyuna eleştirim olmamasına rağmen ne okudun ne anladın çok merak ediyorum.
150 yılın mmo da geçmiş ama daha şu oyundaki damage bozukluğunu skil bozuklugunu itemlerin alt sınıftan üst sınfa doğru bozukluğunu anlıyamamış konu açmış millete akıl verıyosun...oyun sorunlu ama oyuna eleştirin yok sorunlu oyunu oynamaya çalışan usere eleştirin var..

Alkoer

Üye
Türk oyununda ego dan başka ne bekliyorsun ki. Adam 60bin TL vermiş bir pendanta full skill makrosu var seni kesince adam sayar kendini.

2004 senesinde çıkan seninde oynadığın oyunda oyuncular vs atarken atak ve defanslarını eşitlerdi adaletli olsun diye.

Burda adalet filan yok. Otchiwa heykelini kaldırsınlar oyundan. Adam kendi sınıfı için buff ister sonra 5 parti dv çıkar milletin içinden geçer oyun mekaniği ni kötü niyetli kullanır. Diğer oyuncular umrunda olmaz kendi kestiği adam sayısına göre adamlığı seviye atlar.

Sonra gelir ağlar diğer sınıf nerf alsın diye. Ama kendine buff hep.

kylimcy

Üye
150 yılın mmo da geçmiş ama daha şu oyundaki damage bozukluğunu skil bozuklugunu itemlerin alt sınıftan üst sınfa doğru bozukluğunu anlıyamamış konu açmış millete akıl verıyosun...oyun sorunlu ama oyuna eleştirin yok sorunlu oyunu oynamaya çalışan usere eleştirin var..

Evet. User eleştirim var. Şikayet başka şeydir, ağlamak başka şeydir. Hakkı ile şikayet edenleri tenzih ederek söylüyorum ki oyunu oynayamayan diğer sınıflara nerf istiyor. Ayrıca geçmiş yazılarıma bakarsan oyun için hem ağır eleştirilerimi, hem de tebrik ettiğim mesajları görürsün. ;) Kaldı ki her yazımda neden oyunu eleştireyim? Ayrıca meraktan soruyorum. Oyunun gelişmesi için şikayet haricinde TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIYAN kaç ticket attın? Bak ben sana bir örnek vereyim. Ben son 1 ay içerisinde 40'dan fazla ticket atmışım. Bunlardan 18 tanesi oyunun geliştirilmesi için gördüğüm hata, bug, eksiklik, düzeltme vs. içeriyor ve toplamda 30'dan fazla başlık var. Yani bir ticket içerisinde 4 ayrı konuda da bildirimlerim var. Bunları da senin yarım yamalak yazdığın yazı şeklinde değil. Bizzat rapor şekline getirip gönderiyorum ki hem okuyan kişi ne demek istediğimi daha net anlasın, hem de üzerine düşünülüp vakit harcanmasın. Bir grafiği eksik. :) Her yerde de bu söylediklerimi yazmıyorum. Zaten iletmem gereken yere iletmiş olduğum konular onlar. Kısaca ben öyle oyunda şu var bu var diyip ağlamıyorum.

Kaldı ki oyun sorunlu olabilir fakat bir sorun çözülmesi gerekiyorsa düzgün bir şekilde söylenmeli. :) Mesela kurduğun cümlelerin bozukluğunu geçtim, oynadığın oyundaki tabirlerin ne olduğu konusunda bile net bilgin yok bana akıl vermeye çalışıyorsun. Hadi bunu yaptın tamam. Benim umrumda değil :) Şikayetlerini yaparken bari doğru tabirler kullan. ;)

Ayrıca. Millete akıl verme gibi bir durum da yok. Kaldı ki benim ilk mesajımda dediklerimi almış yorumunda benzer cümleleri kullanmışsın :) Bir de bana öğretiyormuşsun :D

Türk oyununda ego dan başka ne bekliyorsun ki. Adam 60bin TL vermiş bir pendanta full skill makrosu var seni kesince adam sayar kendini.

2004 senesinde çıkan seninde oynadığın oyunda oyuncular vs atarken atak ve defanslarını eşitlerdi adaletli olsun diye.

Burda adalet filan yok. Otchiwa heykelini kaldırsınlar oyundan. Adam kendi sınıfı için buff ister sonra 5 parti dv çıkar milletin içinden geçer oyun mekaniği ni kötü niyetli kullanır. Diğer oyuncular umrunda olmaz kendi kestiği adam sayısına göre adamlığı seviye atlar.

Sonra gelir ağlar diğer sınıf nerf alsın diye. Ama kendine buff hep.

Aynen. Katılıyorum. Ego çooook büyük kesimde fazlasıyla var. Hatta daha da örneklendirilebilir. Oyuncu davranış biriminin bu konularda ciddi bir çalışma yapması şart ama ne gibi düzeltme yapılabilir konusunda fikir bile zor çıkıyor.

Ergen kesim de değil ki ona göre tavır alınsın :) Çoğunluk 20 yaş üzeri. Hal böyle olunca daha az ego, daha çok yardımlaşma olmalı diye düşünürken nedense tam tersi bir ortam var.

O malum oyunun ilk senelerini çok iyi hatırlıyorum. Herkes birbirine yardım etmek için çabalardı. Oyunda sorun olsa bile göz görmezdi bir yere kadar.

Aslında tek tam anlamı ile katılmadığım konu adalet konusu. Sınıf dengeleri oturtulamadı. Bana göre bu konuda en başta yanlış yapıldı. Oyun yeni diye bufflu sınıflar sonradan nerf yedi. Bunun dengesi sağlanamadı vs. En baştan değişik düzenle başlanması hataydı. Gerisi kar topu zaten. Bir dönem priestler çok güçlüydü, sonra mageler oldu, sonra okçular, şimdi asaslar. Elbet oyun içi dengesizlik çok var ama asıl sorun oyuncu kitlesinde.

En basit örneği senin cümlenle birleştireyim. Bir bug bulunursa ya da oyun içinde bir sorundan dolayı çıkar sağlanabilecek bir durum varsa bunu bilen oyuncuların %10 u bunu bildirir desem çok iyimser davranmış olurum. Herkes bundan nasıl daha çok faydalanırım derdinde. Bilmiyorlar ki o hatadan ne kadar faydalanırlarsa ileride o kadar zarar görecekler.

Cabbar34

Üye
Evet. User eleştirim var. Şikayet başka şeydir, ağlamak başka şeydir. Hakkı ile şikayet edenleri tenzih ederek söylüyorum ki oyunu oynayamayan diğer sınıflara nerf istiyor. Ayrıca geçmiş yazılarıma bakarsan oyun için hem ağır eleştirilerimi, hem de tebrik ettiğim mesajları görürsün. ;) Kaldı ki her yazımda neden oyunu eleştireyim? Ayrıca meraktan soruyorum. Oyunun gelişmesi için şikayet haricinde TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIYAN kaç ticket attın? Bak ben sana bir örnek vereyim. Ben son 1 ay içerisinde 40'dan fazla ticket atmışım. Bunlardan 18 tanesi oyunun geliştirilmesi için gördüğüm hata, bug, eksiklik, düzeltme vs. içeriyor ve toplamda 30'dan fazla başlık var. Yani bir ticket içerisinde 4 ayrı konuda da bildirimlerim var. Bunları da senin yarım yamalak yazdığın yazı şeklinde değil. Bizzat rapor şekline getirip gönderiyorum ki hem okuyan kişi ne demek istediğimi daha net anlasın, hem de üzerine düşünülüp vakit harcanmasın. Bir grafiği eksik. :) Her yerde de bu söylediklerimi yazmıyorum. Zaten iletmem gereken yere iletmiş olduğum konular onlar. Kısaca ben öyle oyunda şu var bu var diyip ağlamıyorum.

Kaldı ki oyun sorunlu olabilir fakat bir sorun çözülmesi gerekiyorsa düzgün bir şekilde söylenmeli. :) Mesela kurduğun cümlelerin bozukluğunu geçtim, oynadığın oyundaki tabirlerin ne olduğu konusunda bile net bilgin yok bana akıl vermeye çalışıyorsun. Hadi bunu yaptın tamam. Benim umrumda değil :) Şikayetlerini yaparken bari doğru tabirler kullan. ;)

Ayrıca. Millete akıl verme gibi bir durum da yok. Kaldı ki benim ilk mesajımda dediklerimi almış yorumunda benzer cümleleri kullanmışsın :) Bir de bana öğretiyormuşsun :D

Aynen. Katılıyorum. Ego çooook büyük kesimde fazlasıyla var. Hatta daha da örneklendirilebilir. Oyuncu davranış biriminin bu konularda ciddi bir çalışma yapması şart ama ne gibi düzeltme yapılabilir konusunda fikir bile zor çıkıyor.

Ergen kesim de değil ki ona göre tavır alınsın :) Çoğunluk 20 yaş üzeri. Hal böyle olunca daha az ego, daha çok yardımlaşma olmalı diye düşünürken nedense tam tersi bir ortam var.

O malum oyunun ilk senelerini çok iyi hatırlıyorum. Herkes birbirine yardım etmek için çabalardı. Oyunda sorun olsa bile göz görmezdi bir yere kadar.

Aslında tek tam anlamı ile katılmadığım konu adalet konusu. Sınıf dengeleri oturtulamadı. Bana göre bu konuda en başta yanlış yapıldı. Oyun yeni diye bufflu sınıflar sonradan nerf yedi. Bunun dengesi sağlanamadı vs. En baştan değişik düzenle başlanması hataydı. Gerisi kar topu zaten. Bir dönem priestler çok güçlüydü, sonra mageler oldu, sonra okçular, şimdi asaslar. Elbet oyun içi dengesizlik çok var ama asıl sorun oyuncu kitlesinde.

En basit örneği senin cümlenle birleştireyim. Bir bug bulunursa ya da oyun içinde bir sorundan dolayı çıkar sağlanabilecek bir durum varsa bunu bilen oyuncuların %10 u bunu bildirir desem çok iyimser davranmış olurum. Herkes bundan nasıl daha çok faydalanırım derdinde. Bilmiyorlar ki o hatadan ne kadar faydalanırlarsa ileride o kadar zarar görecekler.
daha düz bi çizgin bile yokken senle ne konuşucam neyi tartışıcam..ortada hata oldugunu kabul edip bu hatalardan dolayı sorun yaşayan hem usere giydiriyosun hemde bu hatalara sebep olan yönetime senin çizgin yokki bi kere ...

Balerion

Üye
Okçuya %5 buff, asasa %5 nerf mevcut dengesizliğin neredeyse tamamıni çözecektir

Tolgun

Üye
assas 1400 ap ile %400 olan skilli ile 1200 vururken okcu 2000ap ile %360 olan skilli ile 600 vuruyor sıkıntıda bu zaten

Biraz garip karsilasdirma olmus zaten 400% skill ap la oynamiyo.
Assasin skilli 950 civari vuriyo görünmezlikten cikinca 1200 vurur ve serie serie o hasari vuramaz ozaman spike gitmis oliyo o 25% extra damage.

Asassin 1400 attackla 950defansa (Gayet normal defans) vurursan:
SC (Saniye Cooldown)

1 Skill Görünmezlik Bonusu 25%:
Toxic Dagger 22SC: 400damage + obur skillere 10 Saniye 10% Damage bonusu (Ap le güclenmiyo diye biliriz)

400% 5SC: 950 (Ap le güclenmiyo diye biliriz)
Savage 500% 11SC: 829.6 (+50% Damage Bonus Can 20% den az olunca)
72 1dk cooldown: 665
Fatal Blow 250% 10SSC: 608
200% 5SC: 600 (Ap le güclenmiyo diye biliriz)
150% 5SC: 500 (Ap le güclenmiyo diye biliriz)
100% 5SC: 400 (Ap le güclenmiyo diye biliriz)
Swift Blow 150%: 388
Hunt: 348

Normal skille 600 vuriyosan serie serie 42 Metre den gayet iy dir.
3 li 5 li kac vuriyo, crit ler kac vuriyo bilmiyorum.
Ben demiyorum okcu tam oturmus, tek karsilasdirmani tam anlamadim.

MaRaKeSH

Üye
Asıl sorun oyunun mekaniklerinde def ve res ler zaten düzgün çalışmadığı gibi oyuncular diğer claslara karşı counter olarak kullanabilecekleri bişeyde yok. Kısacası ne savaşında ne etkinliğinde strateji kurabileceğin bir şey yok. bu da oyunu joplar arasında onun orası böle bunun burası böle demeye itiyor. gene haklarını yemiyelim toparladılar. Bu seferde insanlarda tuhaflıklar başladı oyun başında en güçlü mage idi tüm server mage idi, bi ara musluklar açıldı 1m bp priest geldi, okçular bir piyasa ya çıktı herkes okçu vs vs. oyun her metada bu jopları bitirdi. Şimdi sıra asaslarda mesela onlarda nerflendimi eşitlenecek sanki

risetnl

Üye

Merhaba Ben mage oyuncusuyum oynadığım karakter hakkında bilgiye sahip olduğum için sadece mage hakkında yorum yapabilirim
bire bir vs de mage hangi karakteri kesebilir ? hiç birini kesemez asasın en yüksek skili kaç vuruyor warriorun priestin 1 dakikada bu saydığım joblar kaç hasar bırakıyor bir mage 1 dakikada kaç hasar bırakabilir ? magenin dungeonlarda full mp olarak düşük damage oynaması hala bir problem fiziksel damage vurmuyor mobların büyü defansını düşürmek bu kadar mı zor ? asastan ve warrior da rush skilleri var ama priest ve magede sadece kaçmak için town atma skili var bunu yaparkende el kırılıyor ama asas ve warriorun rush skili asla kırılmıyor priestin heali zırt pırt kırılıyor du ben mage olarak full mp oynarken asastan düşük damage yiyorum mesela komik bende imperial set yok en ezik kıyafet var hala itemli ile itemsiz karakterlerin farkını yaşayamıyor insanlar ha 1000 vurmuşsun ha 1300 300 damage için o kadar değerli itemleri elde etmek hiç mi hiç kolay değil. oyunun temel mantığı diye bir şey yok yappımcılar bizler sizler saysinde oyunu geliştirceğiz dediler forumda her ağlayan tayfa için nörf yada buff getirilmez 4 jobunda birbirinden farklı özellikleri var ama eşitliği koruyamadıktan sonra bir anlamı yok oyun yöneticileri açsınlar 1 er karakter atsınlar vs sürekli hangi karakterler kazanıyor görsünler 1 vs 1 ekinliği olsa hani benim adaletim diyecek onca kişi var 1 asas bana kayma skili attığı anda 2 sn de 3-4 skil vuruyor makro değilde nedir bu makro şikayeti var sadece basit bir işe yarıyor

lewon

Üye
yok hocam oyun yöneticileri nasıl iş yapıyor bende çözemedim ya oyunda gün geçtikçe insanlar azalmaya başladı usko açılma zamanında birde bunu yaptılar bir çok konu açtık konu hemen silindi bir sürü mage arkadaşımız oyunu bıraktı mage clanlar dağıldı oyun yöneticilerinin son güncelleme ile magelere kısacası defol git oyun oynama sen artık çöp sün anlamına getirdiler. oyunları battı şuanda farkında değiller ama bitirdiler oyunu bu yorum burada kanıt olarak kalsın oyuncu küstü tenıdığım çoğu kişi ve mage clanlarının %80 i çarını sattı oyuna tekrar dönmemek adına sattılar adamlar o kadar itemi sattı çarı sattı tekrar o çarı toplamak çok zor zaten oynayan kişilerin çoğu farkında oyunda gittikçe insan azalmaya başladı oyunda herkesin konuştuğu şey rise artık battı yalansa bir kişi yalan desin bu yazdıklarıma geç olamdan bu yaptıkları hatadan dönmeleri lazımdı ancak artık dönseler bile çok geç yok drop kıs yok item basma kıs sürükli oyunda hata ansızın güncelleme getir ansızın xp event yap insanlar artık bıktı oyunda herkes isyan durumuna geldi yöneticiler artık premium xp pot ile bu insanların gönlünü kazanamaz sadece farmcılar yeni çarlar açıp açıp kasar onlara yarar onlarda gb satacak kimse bulamayınca onlarda bırakır zaten pazarda artık item satılmaz duruma geldi 2 hafta önce 8 9 gb olan item şuanda pazarda 3 gb koyuyorllar kimse almıyor herkes oyunun bittiğini söyledikleri için kimse artık item almıyor ayın 17 sinde bunu zaten hepimiz göreceğiz şimdi oyun yöneticilerini ayakta alkışlıyorum oyunu bitirdiniz çöp ettiniz helal size. Ben artık oyundan zevk alamıyorum mageyim tek başıma kaldım ne yapacağım farm yapmak istesen cz git asas gelse tek yersin kesmen imkansız priest gelse en fazla 4 skil yersin mage isen kesmen imkansız warrior zaten söylemiyorum bile sabahtan akşama kadar parti dileniyorum zaten mage parti kurun 3 4 kişi farmı paylaşmamak için partisine almıyor haddarda tek başına farm atabileceğin slot kalmadı ben şimdi oyundan nasıl zevk alayım açıkçası ben olsamn oyun yöneticilerin yerinde mage karakterini komple oyundan kaldırım biri heves edip oyuna başlayıp bıkmasın diye. Söyleyeceklerim bukadar hiç yorum yapıp konu açıp kendini yorma arkadaş ilgilenen yokzaten bu saatten sonra ilgilenselerde oyunun içine ettiler daha toparlayamazlar kemik oyuncuların neredeyse tamamı oyunu bıraktı.

Moderatör tarafında düzenlendi:

themurolity

Üye

Mageler konusunda bilgin yok fikrin var. Aç gözlerini iyice bak bakalım kaç tane mage kaldı oyunda ? Warrior ve Rogue item yapıyor iyi damage çıkarırken mage item yapsa dahi çıkaramıyor çünkü nerf yiyor. Oyun açıldığında 50 tane mage clan vardı şimdi 4 tane kaldı. Nerf yemediği bir günü yok magenin. Kendini yayıncı zanneden bir kaç ergenin mage çok güçlü demesiyle mage ye yapılmayan kalmadı. 65 lvl de itemli bir Warrior 900 75 lvl de 1600 vuruyor seri seri. Rogue 1400 den 2400 e çıktı damagesi. Mage 70 ile 60 arasındaki damage farkı 50. Allatan korkun halen mage diyorsunuz. Ben hiç bir oyunda bu kadar bilgisiz bu kadar ego lu oyuncu topluluğu görmedim. Herkes kendine çalışıyor devam edin bak oyuncu kalmadı işte. Gitmeyiz diyenlerin hepsi gitti niye çünkü oyunu hiç ettiniz.

GrejuwalTRl

Üye
Mageler konusunda bilgin yok fikrin var. Aç gözlerini iyice bak bakalım kaç tane mage kaldı oyunda ? Warrior ve Rogue item yapıyor iyi damage çıkarırken mage item yapsa dahi çıkaramıyor çünkü nerf yiyor. Oyun açıldığında 50 tane mage clan vardı şimdi 4 tane kaldı. Nerf yemediği bir günü yok magenin. Kendini yayıncı zanneden bir kaç ergenin mage çok güçlü demesiyle mage ye yapılmayan kalmadı. 65 lvl de itemli bir Warrior 900 75 lvl de 1600 vuruyor seri seri. Rogue 1400 den 2400 e çıktı damagesi. Mage 70 ile 60 arasındaki damage farkı 50. Allatan korkun halen mage diyorsunuz. Ben hiç bir oyunda bu kadar bilgisiz bu kadar ego lu oyuncu topluluğu görmedim. Herkes kendine çalışıyor devam edin bak oyuncu kalmadı işte. Gitmeyiz diyenlerin hepsi gitti niye çünkü oyunu hiç ettiniz.
Kanka ben şahsım adına magelerin sadece uzaga vuran tekli skillerinden rahatsızdım ben sizin range alanınızdan cıkmama ragmen tekleyebiliyorsunuz ama nowa 70 60 arasında 50 fark olması bariz nerfdir. öncee okcular nerf yedi sonra bpler sonra mageler. Bu tarz oyunları ayakta tutan ki herkes biliyor mage ekiplerdir. mage ekip yoksa bitmiştir.

bRT E

Üye
Magelerle alakalı olarak görmediğim ve bilmediğim için soruyorum.
Hiç heavy plate , elite veya imperial set ve elite staff ile dungeon veya pk yaptınızmı ?
Full mp ve int arasındaki damage farkını biliyormuyuz ?
Yönetim çünkü magelerin bu defansif zayıflığını bu şekilde ortadan kaldırabileceklerini düşündüler ve insanları zorla inte yönlendiriyorlar.
Full mp 1 k vururken , int 500 vurursa bu sıkıntı olur elbette.
Ancak bu değer 800-850 civarı olursa bir nebze idare edilebilir diye düşünüyorum.
En azından ataktan çalıp , biraz daha defansif olursunuz veya tp yapma şansınız olur.

RickSancheZz

Üye
Magelerle alakalı olarak görmediğim ve bilmediğim için soruyorum.
Hiç heavy plate , elite veya imperial set ve elite staff ile dungeon veya pk yaptınızmı ?
Full mp ve int arasındaki damage farkını biliyormuyuz ?
Yönetim çünkü magelerin bu defansif zayıflığını bu şekilde ortadan kaldırabileceklerini düşündüler ve insanları zorla inte yönlendiriyorlar.
Full mp 1 k vururken , int 500 vurursa bu sıkıntı olur elbette.
Ancak bu değer 800-850 civarı olursa bir nebze idare edilebilir diye düşünüyorum.
En azından ataktan çalıp , biraz daha defansif olursunuz veya tp yapma şansınız olur.

denemedim ama deneyenlerden fikir aldım, yapanlar memnun değil, imperial elit staf için mp den kısıp inte vereceğin puanları hp ye verip yine leatherlerle gez daha iyi diyorlar, ama birebir denemediğim içinde net cevap veremiyorum

bRT E

Üye
denemedim ama deneyenlerden fikir aldım, yapanlar memnun değil, imperial elit staf için mp den kısıp inte vereceğin puanları hp ye verip yine leatherlerle gez daha iyi diyorlar, ama birebir denemediğim içinde net cevap veremiyorum
Elite ve İmperial 75 cap için uygun bir seçenek olmayabilir.
Heavy Plate set ( hp basılı ) ve Full MP takı ve +7 Elite Staff ile,
Full Leather MP magenin damage testi çok iyi olabilirdi , iyi bir fikir verirdi.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt