Betalarda neler yaşandı?

Marceline

Üye
Ben pek oynamadım betalarda.

Konuya gelecek olursak, betalarda ne yapıldı da şuan çoğu kişi aslında olmaması gereken sorunları dile getiriyorlar gerçekten soloyu vs boşverelim, biri diyor şu lvl görev itemini bankaya koyulmasını engelleyin suistimal ediyorlar biri diyor mesleklerde tekelcilik başladı biri diyor pazarları lagdan açamıyoruz diğeri görevleri kim ayarladı exp falan vermiyor, bir mobu solo oyuncu zor kesiyor vs vs vs olmaması gereken hatalar bunlar hadi lagı vs neyse 2.5 senedir gelişen oyunda en temel şeylerde hatalar görüyoruz gerçekten üzücü.

skaebneN

Üye
Şahsi fikrim şu yönde oyun Alfa sürecinde daha sıkıntısızdı. Level cap 70 idi. Daha eğlenceliydi. Dungeonlara bile girdik. Oyun daha doluydu.

Marceline

Üye
Kimse level kasmadı mı 1 - 55 60 lara kadar hiç olmazsa görevlerle falan farketmediler mi gerçekten anlam veremiyorum. Yoksa bodoslama görev yapmadan slotlara mı koştu millet yada betadır bu görevdeki expler düzelir biz slota gidelim falan mı dediler. Mesleklerde şöyle yaparlarsa şu olur gibi düşüncelere girip şuanki sorunları algılayamadılar mı tuhaf arkadaşlar. Bu oyunu bende destekledim ama temel şeyler sorun olunca ve kısa sürede çözülmeyince eleştirmeyi de bileceksin.

JaxSui

J
Alfa 2 efasaneydi. 61 lvl o zorlukta warrior kastım. Zindanlar açıktı. Oyun şu halinden daha iyiydi diyebilirim kendime göre. Bakıyorum hala alfa 2 de reportladıgım hatalar duruyor.

Rimes

Üye
Ben pek oynamadım betalarda.

Konuya gelecek olursak, betalarda ne yapıldı da şuan çoğu kişi aslında olmaması gereken sorunları dile getiriyorlar gerçekten soloyu vs boşverelim, biri diyor şu lvl görev itemini bankaya koyulmasını engelleyin suistimal ediyorlar biri diyor mesleklerde tekelcilik başladı biri diyor pazarları lagdan açamıyoruz diğeri görevleri kim ayarladı exp falan vermiyor, bir mobu solo oyuncu zor kesiyor vs vs vs olmaması gereken hatalar bunlar hadi lagı vs neyse 2.5 senedir gelişen oyunda en temel şeylerde hatalar görüyoruz gerçekten üzücü.
Kankacım benim buradaki kitlenin 80%'ine hiç bir şey anlatamazsın. Adamlar at gözlüklerini takmışlar dillerinden " Oyun daha early acces, düzeltirler yaaa" kelimelerini düşürmeden körü körüne oynuyorlar oyunu.

Kimse level kasmadı mı kısmına gelecek olursan oyunun ilk 2 saatinde test sürecindeki yükseltilmiş exp oranları açık unutuldu. Bu açığı farkedip bildirmek yerine bir çok ekip karakterlerini 2 saat içerisinde 57 level yapıverdi. Görevlere dokunmadan.

Yapımcıların " oyuncuların son seviyeye gelmesi 3-4 ay gibi bir süre alacak " dediklerini hatırlıyorum. Lakin oyunun 4. günü 65 level olan oyuncu vardı. Aradaki sapmaya bakar mısın? Gerçekten kabul edilebilir bir şey değil.

Buna ek olarak halen daha chat sistemi düzgün çalışmıyor. Pazarların bazıları açılmıyor. Sana en bomba hatalarını söyliyim. Oyun açıldı ve level kastık ettik, oyunun açıldığı günün ertesi günü oyundaki bazı kanallar kendi kendine kapanmaya başladı. Bu kapanan kanallar içerisinde yer alan oyuncuların karakterleri roll-back yedi yanlış hatırlamıyorsam 15-20 dakika geriye sarmıştır oyun.

Şuanda diğer oyunda şikayet ettikleri " yapımcıya İLETTİK " muhabbeti şuanda bu oyun için de yaşanmaya başlandı. Forumda azıcık dolaşıp bunları görebilirsin. ( Yayıncı firma ve YAPIMCI firma arasındaki logic'den habersiz olan insanlar bunu anlamıyor. )

Tüm bunların üstüne kitlenin 80%'i hiç sesini çıkartmadan 4 yıl boyunca geliştirilmiş ve halen daha geliştirilen oyundaki en basit mekaniklerin çalışmamasına rağmen yukarıda dediğim gibi " ya düzelir yaaa oyun daha yeni yaaa " diye kendilerini telkin ede ede devam ediyorlar.

Benim fikrimce bu oyun halen daha beta testinde. Early Access olmayı haketmiyor bu haliyele. Oyun motoru olarak Unreal Engine 4'ü seçen kişi gerçekten çok yanlış bir tercih yapmış. Evet UE 4'ün açılmış ve editlenmeye müsait halini de kullanıyor olsanız bu oyun motorunu geliştirenler MMORPG'ler için Unreal Engine 4'ü önermiyor... Oyun Unity oyun motoru ile yapılsaydı çok daha farklı şeyleri konuşuyor olurduk. Bilmeyen arkadaşlar " kardeş UE 4 grafiksel olarak Unity'den çok daha iyi " diyebilir fakat bu yanlış arkadaşlar. 4 yıl öncesinde de Unity ile gerçekten güzel grafiklere sahip oyunlar yapılıyordu. Hele şuanda çok daha iyileri yapılıyor...

Son düzenleme:

Marceline

Üye
Belki linçlerler beni ama bu serverda tüm herşeyi düzeltip yeni server açacaklar yaz sonu gibi hissindeyim o halde test server niye var? Değil mi :D

Aziz

Üye
Evet alfa ve betada daha fazla içerik vardı. Belki leveling bile bu kadar zorlamadı. Haklısınız. Ancak frenleme yapılması gerekiyordu. Çünkü ilk defa erken erişim ya da adına ne derseniz diyin, para kazanılan ve oyunculardan para alınıp, oyuncuları mağdur etmemek adına bir şeylerin önü frenlenmesi gerekiyordu. Bunun da çözümü leveling oldu. Keza siz levelin musluklarını açarsanız, oyuncu direk 65 olup arada ki bütün bugların görülmemesini yol açabilirdi. Belki bir coin bugu, belki bir exp, belki bir item dupe... Hepsi olabilir mi? Olabilir. Bu ihtimal devam ediyor mu? Evet ediyor. Bu yüzden level sistemini frenlediler.

Dungeonlara gelecek olursak - ki bana göre dungeon yok oyunda - kapalı betada bir çok sıkıntısı yaşandı. Forum ve discord 32.günde ki "Savunmadım" "Çıkar Göster" muhabbetine döndü. Bundan dolayı dungeonların daha detaylı bakılıp, ince elenip sık dokunulması lazım. Çünkü burada atacak her item, slotlardan düşecek itemlardan kat ve kat daha iyi olacaktır. Level sıkıntısı yakında çözülecektir. Exp event açarak bunu gösterdiler zaten. Yakın zamanda da 70 cap gelir. Belki ilk 60 olmak artık daha basit olabilir. Bence de öyle olması gerekiyor. Eğer arada ki sorunlar çözülürse. Hatta oturulup güzel bir questline, daily, wq çıkartılabilir. Göreceğiz. O zaman bende başlayacağım oyuna.

Marceline

Üye
Abi anlatamadığımız olay var hala aşırı basit standart sorunlar var görev expleri ya niye oyunda bana illa parti ile kasacaksın damgası vuruluyor belki 3 kişiyiz her partide aynı anda 3 kişilik yer olmayacak biri oraya biri bu partiye derken ne anlamı kaldı beraber başlamanın gibi düşünecek vs meslekteki tekelcilik keza adam toplatıyor yemeği yapıyor kendisi sadece miss.

Kısacası bir an önce 65 60 olalım gibi bir dertte değil bu millet artık o ilk günler birden bire level alanları benimsediler yuttular. İş üstte dediklerime kaldı.

Bekliyorum ne zaman düzelecek ne kadar sürecek bu sorunlar çok destek verdik eleştirmesini de biliyoruz şükür.

Rimes

Üye
@Rimes

buradan rise online world forumundaki tüm yazılarını görebilirsin trolluk yapmak/oyunu karalamak/oyuncuları manuple etme vesayre adına verdiğin mücadeleye gerek yok. biz beğeniyor oynuyor vakit geçirip eğleniyoruz kendi kendini imha et.

Yazdığım HER ŞEY OYUNDA YAŞANDI. Hiç bir tanesi karalamak veya olmayan olayları olmuş gibi göstermek için yazılmadı. Sen bunları gördüğün halde sessiz kalıyorsan bu senin problemin :) Kendi kendini DÜZELT.

Marceline

Üye

Yazdığım HER ŞEY OYUNDA YAŞANDI. Hiç bir tanesi karalamak veya olmayan olayları olmuş gibi göstermek için yazılmadı. Sen bunları gördüğün halde sessiz kalıyorsan bu senin problemin :) Kendi kendini DÜZELT.
Kime neyi anlatıyorsun knk boşver. Bende çok destekledim oyunu şimdi köstek mi oluyorum yani eleştirimi yaparken hemde kafadan uydurma şeyler diyormuşuz gibi karşı çıkıyorlar bir de. :)

Rimes

Üye
Kime neyi anlatıyorsun knk boşver. Bende çok destekledim oyunu şimdi köstek mi oluyorum yani eleştirimi yaparken hemde kafadan uydurma şeyler diyormuşuz gibi karşı çıkıyorlar bir de. :)
Bende bunu anlamıyorum. Sanki ben başka bir oyun oynuyormuşum gibi davranıyorlar. O da bu oyunu oynadı ben de bu oyunu oynadım. Benim ve onun karşılaştığı veya onun arkadaşlarının karşılaştığı sorunları yazdığım için oyunu karalıyormuşum gibi ilan ediyor Google dorking ile...

IWeeLLLs

Üye
Belki linçlerler beni ama bu serverda tüm herşeyi düzeltip yeni server açacaklar yaz sonu gibi hissindeyim o halde test server niye var? Değil mi :D
Kral ben sana gelecekte olanları söyleyeyim KO pvp serverlar gibi 1-2 Ayda bir yeni server gelir cepler dolar paraya doyarlar sonra pvp serverlar gibi oyunu salarlar Sonuda İstanbul kıyamet vakti gibi olur oyunuda çok öven tayfalarda yapımcıdan aldıkları reklam paraları yüzünden övüyorlar düzelecek diyorlar ama yüzlerinden oyunu oynarken o kadar sıkıldıkları belli oluyor ki inanamıyorum siz siz olun büyük mebla paralar yatırmayın şuan bu oyuna :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt