Ben pek oynamadım betalarda.
Konuya gelecek olursak, betalarda ne yapıldı da şuan çoğu kişi aslında olmaması gereken sorunları dile getiriyorlar gerçekten soloyu vs boşverelim, biri diyor şu lvl görev itemini bankaya koyulmasını engelleyin suistimal ediyorlar biri diyor mesleklerde tekelcilik başladı biri diyor pazarları lagdan açamıyoruz diğeri görevleri kim ayarladı exp falan vermiyor, bir mobu solo oyuncu zor kesiyor vs vs vs olmaması gereken hatalar bunlar hadi lagı vs neyse 2.5 senedir gelişen oyunda en temel şeylerde hatalar görüyoruz gerçekten üzücü.
Kankacım benim buradaki kitlenin 80%'ine hiç bir şey anlatamazsın. Adamlar at gözlüklerini takmışlar dillerinden " Oyun daha early acces, düzeltirler yaaa" kelimelerini düşürmeden körü körüne oynuyorlar oyunu.
Kimse level kasmadı mı kısmına gelecek olursan oyunun ilk 2 saatinde test sürecindeki yükseltilmiş exp oranları açık unutuldu. Bu açığı farkedip bildirmek yerine bir çok ekip karakterlerini 2 saat içerisinde 57 level yapıverdi. Görevlere dokunmadan.
Yapımcıların " oyuncuların son seviyeye gelmesi 3-4 ay gibi bir süre alacak " dediklerini hatırlıyorum. Lakin oyunun 4. günü 65 level olan oyuncu vardı. Aradaki sapmaya bakar mısın? Gerçekten kabul edilebilir bir şey değil.
Buna ek olarak halen daha chat sistemi düzgün çalışmıyor. Pazarların bazıları açılmıyor. Sana en bomba hatalarını söyliyim. Oyun açıldı ve level kastık ettik, oyunun açıldığı günün ertesi günü oyundaki bazı kanallar kendi kendine kapanmaya başladı. Bu kapanan kanallar içerisinde yer alan oyuncuların karakterleri roll-back yedi yanlış hatırlamıyorsam 15-20 dakika geriye sarmıştır oyun.
Şuanda diğer oyunda şikayet ettikleri " yapımcıya İLETTİK " muhabbeti şuanda bu oyun için de yaşanmaya başlandı. Forumda azıcık dolaşıp bunları görebilirsin. ( Yayıncı firma ve YAPIMCI firma arasındaki logic'den habersiz olan insanlar bunu anlamıyor. )
Tüm bunların üstüne kitlenin 80%'i hiç sesini çıkartmadan 4 yıl boyunca geliştirilmiş ve halen daha geliştirilen oyundaki en basit mekaniklerin çalışmamasına rağmen yukarıda dediğim gibi " ya düzelir yaaa oyun daha yeni yaaa " diye kendilerini telkin ede ede devam ediyorlar.
Benim fikrimce bu oyun halen daha beta testinde. Early Access olmayı haketmiyor bu haliyele. Oyun motoru olarak Unreal Engine 4'ü seçen kişi gerçekten çok yanlış bir tercih yapmış. Evet UE 4'ün açılmış ve editlenmeye müsait halini de kullanıyor olsanız bu oyun motorunu geliştirenler MMORPG'ler için Unreal Engine 4'ü önermiyor... Oyun Unity oyun motoru ile yapılsaydı çok daha farklı şeyleri konuşuyor olurduk. Bilmeyen arkadaşlar " kardeş UE 4 grafiksel olarak Unity'den çok daha iyi " diyebilir fakat bu yanlış arkadaşlar. 4 yıl öncesinde de Unity ile gerçekten güzel grafiklere sahip oyunlar yapılıyordu. Hele şuanda çok daha iyileri yapılıyor...