Boss Sisteminin Değişmesi Şart (Öneri)

Weiss

Yeni Üye
Şu anki boss sisteminin özeti ekipleşip/mafyalaşıp taş üzerinde oturup boss beklemek.
Boss sisteminin oyuna katkısı her tür oyuncuya değerli eşyalar kazandırıp, karakterini geliştirmeye teşvik etmesidir; bazılarının gerçek para amacı gütmesi değil.

Uzatmadan nelerin yanlış olduğundan bahsedelim:

+Dorion'daki ve Protean Kingdom'daki bossların amaçsızlığı.
-Bu sistemin ne yeni başlayan oyuncuya faydası var ne de kendini geliştirmek için kovalayabilecek yeni oyunculara. Bunun en büyük nedeni oyun sonu drop'larının olması ve spawn olma sürelerinin belirli olması. En fazla mid-game diyebileceğimiz epic/rare takılar ve epic silahlar drop olsa ve belirsiz sürelerde spawn olsa bütün sorun ortadan kalkar.
Row'a bırakıyorlar , row'u engelleseniz bile yerlerini ezberleyip karakterlerini koymaya başlamışlar. Engellemenin en iyi yolu boss'ların rastgele yerlerde çıkmasını sağlamak; dağ, tepe, taş ve base'ler hariç her yerde çıkması lazım.
Ve boss süreleri... Periyot sürelerinin uzun ve belirsiz aralıklar olması gerekiyor ki rastgele karakterini kasan oyunculara denk gelsin.
9ohldih.png

+Yeni eklenen mini boss'ların oyun sonu drop'ları atması, max olması, yarım saatte bir çıkması.
-İlk eklendiği gün oyuna 6-7 tane unique takı drobu girdi epicleri siz düşünün. Kim neden kaleb zindanı yapsın veya clan kalesini geliştirsin. Zaten kaleb'de ve clan zindanında inanılmaz düşük oranlarla elde edebileceğiniz takıları bowl'da yarım saatte bir çıkan bir mob yüksek drop oranlarıyla atıyor.
Max olması sadece kafa ekiplerin drop'tan yararlanmasını sağlıyor. Kim o? Nerde o? Bana benim oyunum solo oyuncuyu ezmiyür diyen? Beğğn bosslarımı her zaman max atiyrüm babaağ.
Yarım saatte biraz uzun olmuş gibi geldi bana ama bilemedim. Yani drop falan atmasa neyse kısa olsun diyeceğim ama drop yağdırıyorken bu kadar uzun tutulması oyunculara ayıp(!).
Eğer bir sonraki güncellemede Legendary ve Mythic eşya türlerini getirecekseniz oyun sonu dropları atması doğru derim ama uzun süreçte gelmeyecekse piyasayı çok yoracak bir hamle oldu bu mini bosslar. Bu eşyaları yukarıda söylediğim nedenlerden dolayı sadece kafa ekipler elde ediyor ve gidip direkt satıyor. Ekiplerin sattığı item'ları satın alan oyuncular ise oyunda para kasarak değil gb satın alarak bu eşyalara sahip oluyor. Yani oyunun alt kesimi bu eşyalara sahip olmadığı gibi sahip olmak gibi bir hedefi de olmuyor. Sadece oyunun ekonomisi bozuluyor.
Saatleri de çok yanlış ; ne yani bowl'daki pk'yı canlandırmak için 12:00 - 19:00 saat aralığı belirlemeniz yüzünden öğlen işte olan oyuncular yararlanamayacak mı ?(Ayrıca pk'yı canlandırdığı yok yine sadece ekipler kovalıyor.)

+Bossların rastgele yerlere değil, belirlenmiş 5-10 bölgeye atması.
-Kafa sağlam ekipler dışında kimsenin kutu alamayacağı bir pozisyon. Böyle bir durumda solo veya duo oyuncular hangi motivasyonla farm yapıp karakterini geliştirebilir ki çünkü onlara başka bir opsiyon sunmamış oluyorsunuz. Kutuların max olması da cabası.
o2ogrre.jpg

+Bowl pk'sı amaçlanıp bossların sadece bowl'da spawn olması ve bunun farmer kitlesini baltalaması.
-Bowl pk'sını canlandırmak oyunun pk'cı tayfası için önemli fakat bunu ne mini boss ile ne de skill book canavarıyla başarabilirsiniz. Bunları kovalayan belirli oyuncular/ekipler var onlar dışında bowlda sadece kill görevi yapan insanlar var.

Death valley haritasının bowl'u inanılmaz derecede boş. Hiçbir amacı olmayan monumentler ve 4 tane köşelere konmuş amaçsız spot yeri dışında bomboş bir harita. Bowl pk'sının da akşam kill görevi özeti 5 okçu party kurayım herkesi z'den keseyim anlayışı. Ne magelerin saklanıp novalayabileceği düzgün spot alanlar ne de özellikle melee yani warrior ekiplerin karşı ırkı sıkıştırabileceği dar mekanlar var. Bunu düzeltmenin yolu bol spot alanlı bol dar mekanlı daha BÜYÜK bir bowl tasarımına gidilmesi. Böyle büyük bir bowl tasarımında birilerinin taşın üzerine çıkıp boss beklemesinin de önüne rahatlıkla geçilebilir ; özellikle bosslar bu tasarımda rastgele, önceden çıktığı yerlerde çıkmazsa pk'ya da bir renk de katar.

Ayrıca; bowl dışında, farm slotlarının rastgele ,özellikle belirtiyorum, belirlenmemiş bölgelerinde; skill book canavarlarının veya Chupatpat, Naiad ve yeni gelen mini bossların belirsiz sürelerde spawn olması gerekiyor. Çünkü farm eşyalarının değerleri yerlerde, farm atmak için hiçbir motivasyon yok; en azından farm atmaya çalışan insanlara motivasyon olur ve karakterini geliştirmek isteyenlere destek olur.

Özetleyecek olursak :
Arabanın yakıtı mazotsa oyuncunun yakıtı motivasyondur. Motivasyonu olmayan farmer, ekip, pk'cı, crafting'ci, gathering'ci, pazarcı ve aklınıza gelebilecek her şekilde oyunu oynayan oyuncu illa bir gün oyunu bırakır. Bir ekip başka bir oyunu çöpe çevirip gelip bu oyunda da bowl'a mafya gibi çöküp bütün boss droplarını alıyorsa kimsenin ne farma ne pk'ya ne de başka bir şeye motivasyonu olur.

Son düzenleme:

tolga81

Yeni Üye
Tebrik ediyorum kardeşim çok güzel bir konu açmışsın özetlemişsin aavarddayken bosslar randomdu her oyuncu keyifle boss kovalıyordu boss heyecanı yaşıyor karakterlerini geliştiriyordu fakat şimdik bossların çoğu max,soru işareti olan bosslarda zaten drop atmıyor hep aynı ekibin karnı doyuyor biz boss kovalamayı saldık farm zaten yok oyunda craftla iligileniyor zindan girip çıkıyoruz oyundan, bakalım böyle nereye kadar gidecek teşekkürler

Agaragambi

Üye
Patron çıldırdı dorionda blue dragon pendant mı düşecek şimdi

segkrc

Üye
Güzel bir yazı aynen katılıyorum. Nasıl ki farm slotlarına çöken mafya farmerlar var ise şimdi de boss mafyaları oluşuyor. Çözüm basit, bu bosslar belirsiz zaman ve mekanda spawn olursa mafyalar oturup bekleyemez, denk gelme ihtimali de düşer.

nicolayfc

Üye
Bosslara geçerli hasar sağlandığın da bu hasarı sağlayan "TÜM OYUNCULARA" item yerine bir parşömen kağıt verse, bu parşömenler de belirli adeti sağladığında örneğin 5 adet, 5 adet olduğunda aktif edilebilir olsa ve herkesin kolayca kesebildiği bir miniboss çıkartsa bundan item alsa. Yani bu işi birilerinin tekeline verilmese herkes faydalansa fena mı olurdu?

rotute

Üye
Ben klana oyun sonu itemler için 200 bin lira harcama yapayım adam dorion da row da aynı drobu alsın ?? Üstüne söylenecek çok şey var. hadi onu geçtim bunda solo oyuncuya katkı sağlayacak ne var süreleri ve spawn noktaları belliyken mafyalar tuttu bile orayı . Oyunun sonunu getirecek bu boss sisteminin kalkması için ben bir konu açmıştım kapatıldı. Öncelikle death valleyde 7 24 bug abuse ile taş üstünde bekleyen adamları bir kaldırın ortadan.

Son düzenleme:

Weiss

Yeni Üye
Ben klana oyun sonu itemler için 200 bin lira harcama yapayım adam dorion da row da aynı drobu alsın ?? Üstüne söylenecek çok şey var. hadi onu geçtim bunda solo oyuncuya katkı sağlayacak ne var süreleri ve spawn noktaları belliyken mafyalar tuttu bile orayı . Oyunun sonunu getirecek bu boss sisteminin kalkması için ben bir konu açmıştım kapatıldı. Öncelikle death valleyde 7 24 bug abuse ile taş üstünde bekleyen adamları bir kaldırın ortadan.
Haklısın. Dün Mantis sunucusunda Dorion'da Blue Dragon Pendant düştü. Gerçekten üzücü..

DeadLegion

Üye
Taki drobu var diye klan binalarini maxlayan klanlari silkeleyen bir guncelleme olmus bu. Zaten hep boyle oluyor. Kim onceden birseyi yapsa daha sonra onu elde etmenin daha kolay bir yolunu oyuna ekleyip onceden onu elde edenlerin emegini cop ediyorlar.

matrax_16

Üye
Siz oyunun sistemini anlamadınız mı ? Bu oyunu vur geç oynucan. Hiç bir sözlerine güvenmicen yöneticilerin. Aldıgın 2m i bile satıcaksın. Bunlar sizi xxxx gibi clanlara yem ederler , masalarına meze diye sunarlar. onları zengin eder sizi yolarlar. vurun geçin. Cubun oynayın Skil açmayın.. inanın zevk alacaksınız.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt