Ben de bir bp olarak konuya dahil olayım bari,
Arkadaşlar en önemli faktörlerden biri lvl cap'i. Herkesin stattları şu an eksik kimisi ap kısıp hp veriyor kimisi carını hybrit yapıyor. Tank yapan asas var düşünün durumu. Lvl cap'i arttıkça bu dengeler tabi ki de değişecek. HP stattları herkesin şu an eksik olduğu için asasların canı sc ile ortalama 3-3.5k arası zaten db de %25 silince 1k kadar bir can kalıyor, bp true damage çıkaran bir job olduğu için asasları db sonrası teklemesi çok normal. Asaslarda biraz uyanık olsun pri ile beraber elini kaldırsın savage vurucam diye battal gazi gibi charın dibine girmesinler. Kendine cc almayan çok fazla asas var. CC almazsan ölürsün bu kadar basit. Bir de güzel yanı, db yedin diyelim ölmeden CC'ni alabildin canın direkt doluyor bu da bir yandan güzel bir özellik. PK atmayı bilmeyip farm slotlarından çıkmayan +7 kryss +8 Spike lı adamlar da bir zahmet tek yesin yani. Ben +7 Tabarise takıcam elit takı dizicem, ee asas görev elit zırhı ve pazardan 10m 'ye aldığı +8 spike ile beni kesicek. O kadar da değil. Asas da istiyor vurayım ölsün. Yok öyle bir şey. Diz itemini ezik kalma sen de bp karşısında.
Videodaki arkadaşa gelince, statt dağılımı nasıldır bilmiyorum ancak int bp de yapmış olabilir. eğer o şekildeyse herkesin bildiği üzere int bp'de ap çok büyük bir faktör değildir özellikle karşı taraf bir pislik (db tor vb.) yemişse, Ayrıca bu videoda gördüğüm kadarıyla arkadaş exp kasan ptlerin arasına dalmış, yani lvl ortalaması 60 olan bir party, ya bırakın int priesti 65 lvl elinde +7 kryss ya da +8 spike olan bi asası koyun bu pt'nin içine 10 sn'de 8 kill alır o yüzden kıyaslama olayları şu an için çok erken, bi lvl cap'leri tamamlansın, bi item dengesi gelsin oyuna.
+6 Hatred takıyorum 100 ap oynar alt üstü diyorsun da, bu tarz MMORPG oyunlarında 100 ap çok değerli, özellikle asas jobunda, malum oyunda 2 dex arttırmak için 4-5k para harcıyosun bir adet takı +3 olsun diye, ya da 2 dex için günlerce exp kasıp reb atlıyorsun. öncelikle bi jobu öğren derim. Biraz senin deneyimsizliğin de var işin içinde.
Magelere gelince, hocam mageler 200 300 vuruyor diyorsunuz da bana solo oynayan bir adet mage gösterin. 6 7 Mage birden oynuyorsunuz zaten, hadi diyelim damageleriniz 200 civarı 7 mage 1400 vuruyor staffla, nova atıyorsunuz minimum hasar 500 zaten 7 mage vurunca 3,500 hasar demek oluyor. Nova yiyip de ayakta kalan pt göremezsiniz kolay kolay.
Uzun lafın kısası, henüz 3-4 aylık bir oyunda bu tarz "dengesizlik"lerin olması çok normal zaman içerisinde her char belli oranlarda nerf ve buff yiyecektir. Skill ve stattlar tamamlanınca her şey belli olur.