Bu Sistem Neden Bu Kadar Fps Alıyor

furkan1

Yeni Üye
İ7 7.nesil (2 Core 4 Çekirdek)
GTX940M 4 GB (Sanal ile 6gb)
12 gb ram 2666mhz
SSD
Bilgisayarın basic ayarlarında valoda düşükte 80 fpsler alıyorum.Aynı işlemci ve ekran kartı ayarlarında rise'da en düşükte herşey kapalıyken 20 alıyorum.İşlemci ve Ekran kartını nihai performansa çekip denetim masası ayarlarını yapıyorum arka planda ne var ne yok kapatıyorum valoda yaklaşık 120 fps'e yükselirken Rise'da 20 den 35-40 arasına (O'da mob bölgelerinde anca) çıkıyor.Özellikle town attığım zaman yok oluyor Nihai mod'da ufak bir oc ile işlemcim ve ekran kartım yaklaşık 63-70 derecelerde seyrediyor soğutmam olduğu için o şekilde kullanabilirim ancak fps artımıyor bunun bir çözümü varmı?

RainOfFire

Üye
Selamlar, oncelikle oyunun motoru islemciye daha fazla yuk bindiriyor, aldiginiz fps islemcinizle dogru orantili sekilde.oldukca dusuk. bu gayet dogal ve ek olarak mobil islemciler genellikle kirpilmis versiyonlar olduklarindan islem gucleri masaustulere kiyasla dusuk kaliyor. oyun malesef eski sistemleri cok zorluyor. islem gucu ve l3 onbellek akici bir oyun deneyimi icin cok gerekli. ozellikle pk atmak icin 10. nesil ve uzeri intel i5 + , amd icinse 5600x ve uzeri islemcileri tavsiye edebilirim. Butcesi olanlar icin de yine amd platformunda x3d sonekli islemcileri tavsiye edebilirim. muazzam performans veriyorlar.

furkan1

Yeni Üye
Evet sistem özellikleri özellikle işlemci olarak düşük görünüyor ancak i7 7. nesil bir işlemci i3 10.nesil işlemcilerle neredeyse denk bir performans veriyor ve işlemci bazlı L3 önbellek kullanılan diğer oyunlarda en azından 75hz monitörümü doyuracak fps ler alabilirken burada 30 u geçememem sanki bir ayarı yanlış yapıyormuşum hissiyatı veriyor.Daha farklı konu şu ki oyun içerisinden very low-medium arasında sadece 5 fps oynaması ekran yüzdesi 70 ile 100 arasında sadece 5 fps oynaması sanki ayarlar olmuyormuş hissiyatı veriyor. @RainOfFire

DontJudgeMe

Üye
oyunda zaten halledılemeyen bır opmızasyon sorunu var bunu herkes kabul goruyor dıye dusunuyorum. aksam kayıt esnasında ıslemcım ısındıgı ıcın mavı ekran aldım. kaldı ki işlemcim i7 11. nesıl ve 3070 ekran kartım var 16 ram kotu sayılmayacak bır laptop oldugunu dusunuyorum.

furkan1

Yeni Üye
baya bir düzenlemeler gelmesi lazım dorion özellikle bilgisayarları perişan ediyor

RainOfFire

Üye
Evet sistem özellikleri özellikle işlemci olarak düşük görünüyor ancak i7 7. nesil bir işlemci i3 10.nesil işlemcilerle neredeyse denk bir performans veriyor ve işlemci bazlı L3 önbellek kullanılan diğer oyunlarda en azından 75hz monitörümü doyuracak fps ler alabilirken burada 30 u geçememem sanki bir ayarı yanlış yapıyormuşum hissiyatı veriyor.Daha farklı konu şu ki oyun içerisinden very low-medium arasında sadece 5 fps oynaması ekran yüzdesi 70 ile 100 arasında sadece 5 fps oynaması sanki ayarlar olmuyormuş hissiyatı veriyor. @RainOfFire
islemcinizin modeli nedir ? i3 10100 ilk ciktiginda gayet iyi bir islemciydi fiyat performans bakimindan, denklik olarak i5 9400 i5 8600 e denk bir islemci. sizin islemciniz 7, nesil mobil bir islemci, model ismi ayni olsa bile olsa masaustune denk olamaz cunku kirpilmis (gucu azaltilmis) versiyonlar sonundaki H U Q gibi ibareler vardir mutlaka. laptoplara isinmadan gelen termal darbagza engel olmak ve daha az guc harmasi icin genellikle kirpilmis versiyonlar koyuyorlar. bu yuzden bir masaustu performansi beklemek biraz hayalcilik oluyor.

kendimden ornek vereyim :
Eski sistemim i5 10400f ,gtx 1070 ,16 gb 3600 mhz CL 16 ram
Yeni sistemim AMD Ryzen 7 5800x3d, gtx 1070, Ram ayni. sadece anakart ve islemcimi degistirdim.

Death Valley townda 50 60 fps aliyordum eski sistemimle, sadece islemci degistirerek aldigim fps 200 250 civari. arada ucurum var.
Eski sistemimde kalabalik bi yere girince kasmaktan nova atamiyordum bazen, simdi ise neredeyse hic etkilenmiyorum bile, Epic ayarlarda oynuyorum fps 120nin altina dusmuyor. sadece thunder da bazen cok nadir de olsa fps drop aliyorum onda da 18e dustu. sistemi kasan oyunculari disaridan anlamak cok basit, kare kare robot gibi ilerliyorsa bi karakter onun sistemi kasiyor demektir.
Oyunda bir optimizasyon sorunu oldugu dogru ama bunu son guncellemede grafikleri kisarak degistirmeye calistilar. ve bu durum beni oldukca rahatsiz etti, bir unreal engine motorlu oyundan beklenmeyecek derecede kotu tasarim var. grafikleri icin basladigim oyunun bu denli geri gitmesi hosnutsuzluk yaratiyor bende. paylasilan resimlerde gorunce sok gecirdim ozellikle wingred mobu ve balik tutualan alani gosteren 3 tane tahta iskele olan bir fotograf var. tamamen hayal kirikligi. Haddarda zemin camur gibi ultrada olamama ragmen. bu optimizasyonun cozumu grafik kisarak daha az kasmasini saglamak olmamali. Sorunun ne olabilecegini tahmin ettigim bi fikir var bu sorunun kasma sebebini ilgili ekip ulasirsa fikrimi soyleyebilirim katki saglamak acisindan.

isin ozu bu oyunda performans almak icin guclu bir islemciye ihtiyacimiz var. laptoptran oynamak isterseniz akici sekilde pk atayim kasmasin diyorsaniz 13. 14. nesil i7 kullanmaniz gerekiyor . performans dusuklugunuzun ana sebebi laptobunzudaki islemcinin dusuklugu.

furkan1

Yeni Üye
@RainOfFire aslında benim yaşadığım sorun özellikle dorion town çevresi gibi yerlerde bir ayar getirmemeleri çünkü ben mob keserken zaten 60 fps alıyorum ve buda akıcılık sağlıyor dw de mob keserkende aynı fps leri alabiliyorum tabi dediğiniz gibi pk gibi şeylerden uzak durmam gerekiyor ve durabilirimde sıkıntı değil ama doriona gidememek büyük bir sorun en azından doriona özel bir ayar getirerek pazarları kapatma vs gibi şeyler yapılarak benim gibi oyuncuların server açıldığında en azından yürümesi sağlanabilir çünkü dehşet bir fps farkı oluyor benim açımdam 60 dan 20 lere düşmesi demek dediğiniz gibi kare kare ilerlemesi demek.Teşekkürler ilginiz ve yorumlarınız için

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt