Evet sistem özellikleri özellikle işlemci olarak düşük görünüyor ancak i7 7. nesil bir işlemci i3 10.nesil işlemcilerle neredeyse denk bir performans veriyor ve işlemci bazlı L3 önbellek kullanılan diğer oyunlarda en azından 75hz monitörümü doyuracak fps ler alabilirken burada 30 u geçememem sanki bir ayarı yanlış yapıyormuşum hissiyatı veriyor.Daha farklı konu şu ki oyun içerisinden very low-medium arasında sadece 5 fps oynaması ekran yüzdesi 70 ile 100 arasında sadece 5 fps oynaması sanki ayarlar olmuyormuş hissiyatı veriyor.
@RainOfFire
islemcinizin modeli nedir ? i3 10100 ilk ciktiginda gayet iyi bir islemciydi fiyat performans bakimindan, denklik olarak i5 9400 i5 8600 e denk bir islemci. sizin islemciniz 7, nesil mobil bir islemci, model ismi ayni olsa bile olsa masaustune denk olamaz cunku kirpilmis (gucu azaltilmis) versiyonlar sonundaki H U Q gibi ibareler vardir mutlaka. laptoplara isinmadan gelen termal darbagza engel olmak ve daha az guc harmasi icin genellikle kirpilmis versiyonlar koyuyorlar. bu yuzden bir masaustu performansi beklemek biraz hayalcilik oluyor.
kendimden ornek vereyim :
Eski sistemim i5 10400f ,gtx 1070 ,16 gb 3600 mhz CL 16 ram
Yeni sistemim AMD Ryzen 7 5800x3d, gtx 1070, Ram ayni. sadece anakart ve islemcimi degistirdim.
Death Valley townda 50 60 fps aliyordum eski sistemimle, sadece islemci degistirerek aldigim fps 200 250 civari. arada ucurum var.
Eski sistemimde kalabalik bi yere girince kasmaktan nova atamiyordum bazen, simdi ise neredeyse hic etkilenmiyorum bile, Epic ayarlarda oynuyorum fps 120nin altina dusmuyor. sadece thunder da bazen cok nadir de olsa fps drop aliyorum onda da 18e dustu. sistemi kasan oyunculari disaridan anlamak cok basit, kare kare robot gibi ilerliyorsa bi karakter onun sistemi kasiyor demektir.
Oyunda bir optimizasyon sorunu oldugu dogru ama bunu son guncellemede grafikleri kisarak degistirmeye calistilar. ve bu durum beni oldukca rahatsiz etti, bir unreal engine motorlu oyundan beklenmeyecek derecede kotu tasarim var. grafikleri icin basladigim oyunun bu denli geri gitmesi hosnutsuzluk yaratiyor bende. paylasilan resimlerde gorunce sok gecirdim ozellikle wingred mobu ve balik tutualan alani gosteren 3 tane tahta iskele olan bir fotograf var. tamamen hayal kirikligi. Haddarda zemin camur gibi ultrada olamama ragmen. bu optimizasyonun cozumu grafik kisarak daha az kasmasini saglamak olmamali. Sorunun ne olabilecegini tahmin ettigim bi fikir var bu sorunun kasma sebebini ilgili ekip ulasirsa fikrimi soyleyebilirim katki saglamak acisindan.
isin ozu bu oyunda performans almak icin guclu bir islemciye ihtiyacimiz var. laptoptran oynamak isterseniz akici sekilde pk atayim kasmasin diyorsaniz 13. 14. nesil i7 kullanmaniz gerekiyor . performans dusuklugunuzun ana sebebi laptobunzudaki islemcinin dusuklugu.