Öneri Bu Sistem Rise Oynatır mı ?

hzljoepr

Üye
Bende geçen ay sistem topladım. Ryzen 5 5600x gigabyte rtx 3060 12 GB 32 GB 3600 MHz ram muhtemelen rahat oynarım. Şuan çalışıyorum sabah eve gidince ilk isim oyunu indirmek olcak..
Çok rahat oynarsın hiç hissettirmez bile internetinde sağlamsa çok iyi oynarsın bu oyunu hatta oyunda iyi yerlere bile gelebilirsin.

ERNC

Üye
karakter oluşturma ekranında ekran kartı gpu kullanımı %100-sıcaklığı 72 dereceyi gördü fps 90 görünüyor, ekran kartını uzun süre böyle kullanmak zararlı olur mu sizce ?

hzljoepr

Üye
karakter oluşturma ekranında ekran kartı gpu kullanımı %100-sıcaklığı 72 dereceyi gördü fps 90 görünüyor, ekran kartını uzun süre böyle kullanmak zararlı olur mu sizce ?
zararlı olabilir kanka dikkat et ekran kartı sıcaklığına büyük ihtimalle directx felan yanlıs yüklenmiştir. normalde o sıcaklıklara çıkması çok zor. yada arka planda farklı uygulamalar açıktılr onları kapat

Vision

Senior Moderatör
GPU kullanımı %100 olması iyi bir şey. Ekran kartı yük altındayken ise ideal sıcaklığın 60-80 derece arasında olması normaldir. Ekran kartları uzun süre bu sıcaklıklar altında çalışması için tasarlanıyor, herhangi bir sorun yaşamazsınız. Eğer uzun süredir ekran kartı temizliği (genel kasa temizliği) ve termal macun yenileme işlemi yapmadıysanız, yapmanızı öneririm.

ERNC

Üye
GPU kullanımı %100 olması iyi bir şey. Ekran kartı yük altındayken ise ideal sıcaklığın 60-80 derece arasında olması normaldir. Ekran kartları uzun süre bu sıcaklıklar altında çalışması için tasarlanıyor, herhangi bir sorun yaşamazsınız. Eğer uzun süredir ekran kartı temizliği (genel kasa temizliği) ve termal macun yenileme işlemi yapmadıysanız, yapmanızı öneririm.
cevabınız için teşekkür ederim

Zoneradious

Üye
Gpu %100 kullanması iyi fakat sıcaklık bence aşırı yüksek. Bende rtx 3060 var 12 GB 3 fanlı.. Yarın sabah evde oyunu kurup test edip bilgi veririm tekrardan size. Ama dedigim gibi sıcaklık 65 veya üzeri yüksektir. Özellikle bu serin aylarda. Yaz aylarında demekki 90 ları gorur buda hoş bir durum değil..

Zogguko

Üye
Bu sistemin oynatmayacağı piyasada oyun yok dostum olayın nedir dalga mı geçiyorsun anlamıyorum bugünlerde bu yazıları çok görüyorum adam 15 bin liralık pc koymuş oynatırmı diyor
15k dan aşağı pc mi kaldı ? 2004 oyununu oynamak için 2. el laptop mu alıyorsun
her yerinden fiyatı kısılmış, en leş anakart-psu vs. ile falan toplanan eski nesil işlemci+ekran kartlı alabileceğin en düşük pcler bile 10k

Son düzenleme:

ERNC

Üye
Gpu %100 kullanması iyi fakat sıcaklık bence aşırı yüksek. Bende rtx 3060 var 12 GB 3 fanlı.. Yarın sabah evde oyunu kurup test edip bilgi veririm tekrardan size. Ama dedigim gibi sıcaklık 65 veya üzeri yüksektir. Özellikle bu serin aylarda. Yaz aylarında demekki 90 ları gorur buda hoş bir durum değil..
aynen bana da biraz sıkıntılı göründü.Radeon RX 570 4gb var bende sanırım biraz düşük kalıyor

M E T E

Üye
Monster Tulpar Notebook 7-8 yıl önce aldım ki fiyatı 2500$ civarıydı. Sanırım oynayamayacağım oyunu. Az önce clienti indirdim kurdum oyunu açtım daha ID Pass ekranında fan aniden yüksek devir çalıştı ve saniyeler içinde felaket derecede ısındı laptop. PC Özellikleri;

i7-4710MQ intel işlemci
16 GB Ram
NVidia GTX 870M

ERNC

Üye
Monster Tulpar Notebook 7-8 yıl önce aldım ki fiyatı 2500$ civarıydı. Sanırım oynayamayacağım oyunu. Az önce clienti indirdim kurdum oyunu açtım daha ID Pass ekranında fan aniden yüksek devir çalıştı ve saniyeler içinde felaket derecede ısındı laptop. PC Özellikleri;

i7-4710MQ intel işlemci
16 GB Ram
NVidia GTX 870M
maalesef bu durumu yaşayan çok kişi olacak, oyun grafik anlamında iyi tabi ki optimizasyonlar sonucunda farklı olacaktır ama bu etapta oldukça sistemi zorluyor

Zoneradious

Üye

i7-4710MQ intel işlemci
16 GB Ram
NVidia GTX 870M
Oyun içinden grafik ayarlarını düşürüp denedin mi ? Bence oyun grafikleri ne kadar iyi olursa olsun Mmorpg tarzı oyunda böylesine sistemi yormicagini dusunuyorum.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt