Büyük Craft mesleklerini yapan varmı?

Burtto

Üye
Merhaba, merak ettigim birsey var
Bu büyük meslekleri yapanlar varmi mesela zırh, silah gibi seylerin üretimi veya toplayiciligini?
Çünkü oyun başında biraz kolay olan sey inanilmaz zorlanmıştı vs dün önceden craft yapan enesvenez adli youtuber arkadaşın kanalina denk geldim oyunu bırakmıştı. Nedenini sordum, ayrica bu adamlar ekipti craft guncellemesi gelmeden once bazi toplayiciklari 40 sevide idi ve 100 binlerce craft malzemeleri stoklari vardi , gunde 14 - 15 saat toplayicilik yapiyorlardi.

Ve arkadas oyunu birakma nedeni olarak craftin haddinden fazla zor olması ve gunde 14 saat toplayicilik yapmama ragmen hedefime cok ulasacagim para verenler ise cok cok avantajlı olarak onumuze gecebilecegini söyledi.
Benimde guncellemeden once 32 seviye agac toplayiciligim vardi ve bunu işten gelince 4 5 saat oynarak yapmıştım sonra guncelleme geldi 1 . 1.5 ay daha ayni sekilde devam ettim 1 level alabildim sadece ve biraktim.
Bende bu yuzden merak ettim varmi bu meslekleri yapan arkadaslar ?

@Justice - Burhan bey siz şuanda memnunmusun craftlardan istediğiniz zorluk seviyemi buydu yoksa düzenleme filan gelirmi tekrardan ?

sitem etmiyorum sadece meraktan soruyorum

şahsi fikrim çalışan günde 4 5 saat oynayanda bu işleri yapabilse güzel olur ama yönetim daha iyi bilir :)

11111.png

Son düzenleme:

RickSancheZz

Üye
çok var, en önde olanlar weaponda seismo, jevelde ohsh1t armorda da 40 olan biri var nickini bilmiyorum

Opus Magnum

Üye
Ben bu tayfayı biliyorum, craft kapatılmadan önce hızlı hızlı level ve malzeme kasıp bir yamada zorlaştırılınca mağdur edebiyatı yapıp kendilerinin de etkilendiğini söylüyorlardı ahahaha, açıkçası iyi olmuş diyorum kendilerine diğer yandan ise raft, şu an için kendisine harcanan emeğin geri dönüşümünü kesinlikle sağlamıyor. Çok zor olması bir yana verdiklerinin değeri de tartışılacak seviyde kötü.

Levelı kasmak ayrı bir mesele, bir de o seviyeye gelince istenen materyallerin masrafları ayrı bir dava. Craft yapılmaz.

Burtto

Üye
Ben bu tayfayı biliyorum, craft kapatılmadan önce hızlı hızlı level ve malzeme kasıp bir yamada zorlaştırılınca mağdur edebiyatı yapıp kendilerinin de etkilendiğini söylüyorlardı ahahaha, açıkçası iyi olmuş diyorum kendilerine diğer yandan ise raft, şu an için kendisine harcanan emeğin geri dönüşümünü kesinlikle sağlamıyor. Çok zor olması bir yana verdiklerinin değeri de tartışılacak seviyde kötü.

Levelı kasmak ayrı bir mesele, bir de o seviyeye gelince istenen materyallerin masrafları ayrı bir dava. Craft yapılmaz.
bilmiyorumda o adamın videoları hoşuma gidiyodu severek izliyordum :)

evet baya zor gibi yapmak için işi gücü bırakıp oyun oynamak lazım günde 20 saat :D

Crafter DendroctonuS

Üye
çok var, en önde olanlar weaponda seismo, jevelde ohsh1t armorda da 40 olan biri var nickini bilmiyorum
seismo 8 karakterle oynuyor ve ohsh1t de ekip olarak oynuyor (sürekli online) yani tek başlarına değil ve para basıyorlar oyuna keza jaggerguard da öyle. ben enesveenez'lerin ekibindenim ve adamlar ileri görüşlü olduğu için bıraktılar şuan dediklerini birebir ben kendim yaşıyorum. craft güncellemesi hala istenilen düzeyde değil yakınında bile değil..

şuan craftın oyuna etkisi bir tek cooking olarak var benim gördüğüm ve fishing olarak var ben başka bir işe yaradığını düşünmüyorum. Takı yapıyorum travellers pendant maliyeti tüm itemlerini sen toplarsan 48m tutuyor en minimum hesabı bu ama sen 51m ye dahi satamıyorsun itemi :D yani gerçekten çok boş durumda şuan bana göre :D @Justice gerçekten oynayan birilerine kulak verin.

Oyun sadece pk atanlardan ibaret crafterlar çöp muamelesi görüyor hatta takan yok crafterları :)

şimdi kimse gelipte bana klan binaları gelince şöyle olcak böyle olcak yazmasın :D orda da her şey basıldıktan sonra adam klandan çıkarsa bir şey olmayacak dediler o zaman craftın ne anlamı kaldı oyun kaldırıp çöpe atalım gitsin bu kadar değersiz bir kulvar var madem oyunun içinde :D neresinden tutsan olmadı bu craft oyuna etkimiz yok oyunun da bize etkisi yok :D

hiçte mağdur edebiyatı yapmadılar içlerinde olmadan arkalarından konuşma gayet mantıklı düşünen insanlardı ve oyunun craft sisteminin eksikliklerini ve toparlanma sürecini göz önüne alarak bu iş olmaz deyip bıraktılar. o seviyeye gelmiş adamlara mağdur edebiyatı yapıpta oyunu bıraktı gitti demek akıllıca olmaz zaten kat kat öndelerdi. ayrıcı craftın en az 1 sene daha güncelleme alması lazım crafterlar olarak hiç bir etkimiz yok oyuna

Tengrikut

Üye
saadet zinciri yorumumu biraz açayım. DV'de holy-fly-soul sage vs toplama yapacaklara koruma görevi sohbetleri.. eğlenceli stratejiler neler neler konuşulurdu.. sonunu getirmeden bırakmaları özellikle kendi topluluklarının hevesini kırdı. onlarca saat toplama-üretim mesleklerinde gelişmeye çalıştıp twitch-youtube'de tek tek herkesin sorusuna cevap verip anlattılar. toplama eşyasının tamir parası için daha daha çok vakit ayırıp zindanlara girdiğin zaman zorluğunu anlarsın.

armor güncellemesinde meslek seviyeleri düşürüldü leather-tailoring-armor'da.. mesleklerde çok çabalayana ilerleyene daha fazla mesai harcayana köfte vardı kuru ekmek de çıkmadı. sezon ödülleri, oyun içi etkinliklerde pvp-pve'nin etkisi. craft geride kaldı.

Crafter DendroctonuS

Üye
saadet zinciri yorumumu biraz açayım. DV'de holy-fly-soul sage vs toplama yapacaklara koruma görevi sohbetleri.. eğlenceli stratejiler neler neler konuşulurdu.. sonunu getirmeden bırakmaları özellikle kendi topluluklarının hevesini kırdı. onlarca saat toplama-üretim mesleklerinde gelişmeye çalıştıp twitch-youtube'de tek tek herkesin sorusuna cevap verip anlattılar. toplama eşyasının tamir parası için daha daha çok vakit ayırıp zindanlara girdiğin zaman zorluğunu anlarsın.

armor güncellemesinde meslek seviyeleri düşürüldü leather-tailoring-armor'da.. mesleklerde çok çabalayana ilerleyene daha fazla mesai harcayana köfte vardı kuru ekmek de çıkmadı. sezon ödülleri, oyun içi etkinliklerde pvp-pve'nin etkisi. craft geride kaldı.
Kesinlikle baya geri kaldı. Şuan crafterların tek yapabildiği 2-3 tane belli başlı item basma yapabiliyorlar hem kıyafet hem silah anlamında. Birazcık cooking basabiliyorlar o kadar. Ben kendi adıma konuşayım daha geçen video yayınladım jewel craft 18 yaptım şimdi 30 yapmam için 30000 adet taş lazım en ucuz taşı 270k dan aldığını düşün tek tip crude taşını 8100m gerekiyor bunu da güncel GB ile çarparsa 8100x5.10TL =41300 TL ediyor hadi diyelim biri çıktı dedi ki kardeşim kazı alanlarından topla dedi orda da şu konu devreye giriyor:

1. Seçenek : tamamıyla işsiz olup günde 16 saat kasıp 8 saat uyumam lazım neden derseniz 30 level den bile resmen taş atmıyor 20 level spotlardan bahsetmiyorum bile

2.seçenek : çalışan biri olarak günde 6 saat toplama yapsam zaten kazı alanlarından 11 spotu kontrol altına alman için 3 saatin boş boş dolanmakla geçiyor bu esnada 10 taş düştü diyelim ve 3 saat sonunda 11 spotu kontrol altına aldım geri kalan 3 saat boyunca 11 spottan saatlik 10 taş düşse 3 saatten 30 taş eder önceden de 10 taş var desen 40 taş etti toplamda değil mi. 30000 taş için 25 ay süre lazım bana

Bu işin matematiği ortada çözüm olarak ise

1.seçenek hagard dan 10 level ler kaldırılıp 20-30 level spotları konulması lazım daha fazla ve drop rate arttırılmalı

2. Seçenek mesleğin expi oranı düşürülmeli

Oyun şuan resmen pk dan ibaret ve 10 karakterle zindan kovalayanlardan ibaret.

Crafter adama ihtiyaç yok ve bence hiç bir zaman olmayacak ve crafterları oyuna küstürüp büyük bir kayıp yaşayabilir row oyunu @Justice

Umarım okursunuz Burhan Bey kolay gelsin

Balerion

Üye

Craft sisteminde bir kısır döngü olduğunu düşünüyorum. Craft item ciddi bir kâr getirecek olsa herkes o mesleye üşüşüyor. Çoğu kişi zaten belli levellere gelmiş bırakmış. Kârlı hale gelse mesleğe geri dönuyorlar. Akabinde itemlerden fazlaca üreterek arz fazlası yaratıyorlar. Sonra fiyatı düşüyor ve zarar ettirmeye başlayınca da bırakiyorlar. Bırakınca arz azalıyor, talebi karşılamayınca fiyatı artiyor. Kârli hale gelince tekrar üretmeye başlıyorlar... Bu döngü böyle gidiyor. Menemeninden balığina kadar hepsi böyle. Örnek vereyim şu an bluefin tuna 90 k olmuş bu kârı gören ben akşam balıga bırakacağim. Ben tutup satmaya başladığımda (herkesle beraber) yarattığim arz fazlası balığin fiyatıni 5k'ya düşürecek. İzleyin görün :)

He bir de en başta, craft çok kolayken beleşe kasılanların craft zorlaştığinda dengelenmemesi craftın ölü doğmasına sebep olmuştu onu da unutmayalım.

RickSancheZz

Üye
seismo 8 karakterle oynuyor ve ohsh1t de ekip olarak oynuyor (sürekli online) yani tek başlarına değil ve para basıyorlar oyuna keza jaggerguard da öyle. ben enesveenez'lerin ekibindenim ve adamlar ileri görüşlü olduğu için bıraktılar şuan dediklerini birebir ben kendim yaşıyorum. craft güncellemesi hala istenilen düzeyde değil yakınında bile değil..

şuan craftın oyuna etkisi bir tek cooking olarak var benim gördüğüm ve fishing olarak var ben başka bir işe yaradığını düşünmüyorum. Takı yapıyorum travellers pendant maliyeti tüm itemlerini sen toplarsan 48m tutuyor en minimum hesabı bu ama sen 51m ye dahi satamıyorsun itemi :D yani gerçekten çok boş durumda şuan bana göre :D @Justice gerçekten oynayan birilerine kulak verin.

Oyun sadece pk atanlardan ibaret crafterlar çöp muamelesi görüyor hatta takan yok crafterları :)

şimdi kimse gelipte bana klan binaları gelince şöyle olcak böyle olcak yazmasın :D orda da her şey basıldıktan sonra adam klandan çıkarsa bir şey olmayacak dediler o zaman craftın ne anlamı kaldı oyun kaldırıp çöpe atalım gitsin bu kadar değersiz bir kulvar var madem oyunun içinde :D neresinden tutsan olmadı bu craft oyuna etkimiz yok oyunun da bize etkisi yok :D

hiçte mağdur edebiyatı yapmadılar içlerinde olmadan arkalarından konuşma gayet mantıklı düşünen insanlardı ve oyunun craft sisteminin eksikliklerini ve toparlanma sürecini göz önüne alarak bu iş olmaz deyip bıraktılar. o seviyeye gelmiş adamlara mağdur edebiyatı yapıpta oyunu bıraktı gitti demek akıllıca olmaz zaten kat kat öndelerdi. ayrıcı craftın en az 1 sene daha güncelleme alması lazım crafterlar olarak hiç bir etkimiz yok oyuna

ekip olarak yapanlar tabiki öne geçecek, yada emekle kasılmış karakteri nft ile alanda öne geçecek buna yapacak bişey yok,

Rosalindaa

Üye
Enesveenezi bende takip ediyordum kendisi biraz boş yapıyor onun toplayıcılık levelleri 1 haftalık emekle son seviyeye geldi üretim seviyeleride baya yüksekti hatta son zamanlarda weapon craftlıyordu sanırım 20+ levellerde falandı ne olduda o aşamadan sonra bırakma kararı aldı bence altında yatan başka sebebler var çünkü en zor noktaları geçmiş, işin kaymağını yeme zamanı yaklaşıyordu bkz Seismo hayvan gibi item satıyor bence seismo altına alacağın arabanın ilanlarına bakıyodur.

bedomazo

Üye
Enesveenezi bende takip ediyordum kendisi biraz boş yapıyor onun toplayıcılık levelleri 1 haftalık emekle son seviyeye geldi üretim seviyeleride baya yüksekti hatta son zamanlarda weapon craftlıyordu sanırım 20+ levellerde falandı ne olduda o aşamadan sonra bırakma kararı aldı bence altında yatan başka sebebler var çünkü en zor noktaları geçmiş, işin kaymağını yeme zamanı yaklaşıyordu bkz Seismo hayvan gibi item satıyor bence seismo altına alacağın arabanın ilanlarına bakıyodur.
bana bos yapan senmissin gibi geldi

RickSancheZz

Üye

toplayıcılık seviyelerinin çok bi önemi yok, onlar kadar malzeme toplanmış olsa zaten 40 olur şuan bile.
çok aşırı derecede malzemeleri vardı, Dcde bankaları paylaşıyorlardı devamlı. O malzemelerle şuan rahat weapon, armorda son seviyelere gelirlerdi, muhtemelen gelecek görmedikleri için braktılar, yada jewel gelmeden önce stonelar jewelde kullanılacak zannediyorlarsa arkeoloji gelince bi hayal kırıklığı yaşayıpta bırakmış olabilirler

Crafter DendroctonuS

Üye
toplayıcılık seviyelerinin çok bi önemi yok, onlar kadar malzeme toplanmış olsa zaten 40 olur şuan bile.
çok aşırı derecede malzemeleri vardı, Dcde bankaları paylaşıyorlardı devamlı. O malzemelerle şuan rahat weapon, armorda son seviyelere gelirlerdi, muhtemelen gelecek görmedikleri için braktılar, yada jewel gelmeden önce stonelar jewelde kullanılacak zannediyorlarsa arkeoloji gelince bi hayal kırıklığı yaşayıpta bırakmış olabilirler
Yok knk gelecek göremedikleri için bıraktılar çünkü crafterların çooooo....oookkk geri planda kalacağını farkettiler

nbdycom3back

Üye
Craftın baştan aşağı kontrol edilmesi gerekiyor. Üretilen eşyalarının dropları olmayacak. Eşya basarken yanma olasılığı artsa belki fiyatlar o kadar ucuz kalmaz. Kesinlikle madenin belirli alanları olmalı ve dropları artmalı. Zamanın çoğu maden aramakla geçiyor. İlk seviye itemler ne işe yarıyor nede piyasası var mesela 3/1 yada 3/2 materyalini geri vererek bozulabilir olmalı tekrardan. Daha nice sorun craft işi bence ama ben kasıyorum şimdilik.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt