Coin silinmesine yönelik bir kaç öneri

HARE

Üye
Neden bunlar yükseltiliyor ? Neden piyasanın parasal dengesi şaşmasın diye uğraşıyorsunuz? Oyun bu arkadaşlar , ne kadar çok gb o kadar çok çar dizme ve oyundan zevk alma kolaylığı. Gerçekten komik bir toplumuz ya
Ben de böyle her şeyden anladığını sanıp başkalarını yadırgayan beşirleri komik buluyorum mesela... Bu kafadakiler yıllar önce karşılıksız para falan basıyordu, aynı hesap.

Yahu canım benim mmorpg mantığında bazı şeylere kademeli olarak ulaşılması lazım ki devamlılık sağlansın. Hiçbir eleman çarını üç günde dizememeli, oyuncular arasındaki makas ivmelenerek açılmamalı. Herkes aynı mentalitede oynamak zorunda mı arkadaşım? Belki adam yalandan da olsa zaman geçirmek istiyor, PVE odaklanıp çarını yavaş yavaş dizerek zevk alacak? Neden kolay olsun, PVP server mi burası 2-3 ayda her şey bitsin de haldır haldır pk atılsın... Emin ol birçok şeye daha kolay ulaşılırsa buranın hiçbir esprisi kalmaz. Yığınla kişinin çarı kalbur üstü olmasına rağmen yapacak bir şey bulamadığı için ya da oyunun kısır döngüye girdiğini düşündüğü için oynamıyordur.

15 sene öncesinin sınırlarına hapsolmuşsunuz resmen şu malum oyunun çizdiği çerçeveden çıkın artık.

CasuaLHunteR

Üye
Kendilerince fırsatları kaçırmayıp satmalarına lafım yok , ama oyundan gb silinsin item silinsin gb fiyatı yükselsin tarzı konular aşırı boş ve saçma geliyor ve insanlar bunu destekliyor şaşırmamak elde değil.
Üstünde ki itemleri ve günlük oyun deneyimini kısa özet geçerek anlatır mısın ? Tam olarka nasıl bir oyuncu olduğunu anlamak istiyorum.
Belki ben çok kötü bir oyuncuyumdur olabilir bu ayıp değil ve öğrenmek istiyorum.

Mesela abi +7 uniq itemleri çekip pk atmak için oyunda ne yaptın söyle biz de yapalım abi öğret bize nolur

HARE

Üye
GB kasıp sattiklari için düşmemesini istiyorlar. Onlar için en önemli unsur GB nin TL değeri. Oyundan zevk almazlar. Hangi oyundan nasıl para kazanırim diye oyun oyun gezerler.
@N3v3N

GB alınıp satılıyor olması tamamen bambaşka bir mesele ya... Oyun içi piyasadan bahsediyoruz, olay hemen başka yerlere gidiyor. Sapla samanı birbirinden ayırmak lazım. M fiyatı 1 lira olsa da 5 lira olsa da bu kadar kolay alınıp satılamaması lazım zaten o ayrı. Lâkin böyle oyunların kaderi bu yani el altından yapılıyor yine yapılıyor.

Mantıken m fiyatı düştükçe oyundaki gb miktarının artması, aynı şekilde itemlerin de ucuzlaması yerine herkes alabildiği için pahalanması lazım. Bir nevi enflasyon mantığı yani... Ama piyasa, m fiyatı dışında da farklı parametrelere bağlı. Oyundaki droplardan tut; upgrade oranlarına hatta yeni yama beklentisinden aktif oyuncu sayısına kadar bir sürü değişik etmen var.

Son düzenleme:

Archantos

Üye
Üstünde ki itemleri ve günlük oyun deneyimini kısa özet geçerek anlatır mısın ? Tam olarka nasıl bir oyuncu olduğunu anlamak istiyorum.
Belki ben çok kötü bir oyuncuyumdur olabilir bu ayıp değil ve öğrenmek istiyorum.

Mesela abi +7 uniq itemleri çekip pk atmak için oyunda ne yaptın söyle biz de yapalım abi öğret bize nolur
+8 Rogue Heavy Paperlar
+7 Vixen
Swift Küpeler ve yüzükler
9 Dex kolye.

Haftaiçi Akşamları zindan , etkinlik ve pk çıkıyoruz. Bazen pk'dan sıkılıp mob kesiyoruz.

N3v3N

Üye
WoW, GW2, Eso, New World forumlarında hiç coin silme konusu görmedim. Oyun yönetimlerininde GB silme gibi bı derdi yoktur herhalde.

GB silme derdi malum oyunda başladı ve buraya da sıçradı. Oyunu oyun olarak değilde para ev gecindirme olarak görürseniz oyuncu kalmaz. Farmerlar birbirlerine GB satarlar. İlk aylarda forumda açılan oyunu daha iyiye goturme gibi kaliteli konuların yerini son aylarda coin silme, farm slotu, item satma, pazar konuları gibi TL yonelik konular devraldı.

Son düzenleme:

CasuaLHunteR

Üye
+8 Rogue Heavy Paperlar
+7 Vixen
Swift Küpeler ve yüzükler
9 Dex kolye.

Haftaiçi Akşamları zindan , etkinlik ve pk çıkıyoruz. Bazen pk'dan sıkılıp mob kesiyoruz.
Tamam senaryo tam olarak şöyle oluyor ; 1 priest yaklaşıp db atıp kalkan açıyor ve arkasında ki elven +6 +7 li okçular sana senin vixeninden daha uzak bir mesafeden sana tek atıyorlar :) Veya hiç bu kişilere bulaşmayıp dengini arıyorsun.

İşte sorunda burada oyun dengeleme yapmıyor itemin max min fiyatını oyuncu belirliyor yanlış
İtemler çok pahalı ama droplar kötü yanlış
ve daha bir çok yanlış varken lütfen hala kalkıp bana rare itemlerle kaplı poponu elinde ki epic itemle savunabildiğini iddia etme çünkü koca okyanusta kazandığını zannetmeni sağlayanlar bir avuç tuz :) seviliyorsun bebeğim

CasuaLHunteR

Üye
WoW, GW2, Eso, New World forumlarında hiç coin silme konusu görmedim. Oyun yönetimlerininde GB silme gibi bı derdi yoktur herhalde.

GB silme derdi malum oyunda başladı ve buraya da sıçradı. Oyunu oyun olarak değilde para ev gecindirme olarak görürseniz oyuncu kalmaz. Farmerlar birbirlerine GB satarlar. İlk aylarda forumda açılan oyunu daha iyiye goturme gibi kaliteli konuların yerini son aylarda coin silme, farm slotu, item satma, pazar konuları gibi TL yonelik konular devraldı.
Eso ve newworld de ki ya piyasaya sisteme hakim değilsin kardeşim yada muhtemelen oynamamış insanları keklemeye çalışıyorsun :)

birol2003

Üye
Yaratıklardan düşen coin %50 azaltılabilir
Teleport ücretleri bazı haritalar için yükseltilebilir
DV haritasında kalma süresi sınırlandırılıp ücreti yükseltilebilir (günlük 3 giriş v.b.)
Craft tarifleri npc de para ile satılabilir
oltalara onarım zorunluluğu getirtilebilir
silahlar ve kıyafetlerrde onarım süreci sonsuzdan sınırlı hale getirilebilir (bu item pazarı açısından çok hareketli olacağı kesin)
madem gb-tl dengesi çok önem arzediyor, npc de satılan pot mağazada satılan pottan daha ucuz hale getirilebilir (mağaza fiyatının artması lazım yada mağazadaki potların değeri düşürülebilir)
dungeon giriş biletleri npc de satılabilir
kişisel pazar kurulumları sınırlandırılabilir premium için günde 3 saat ücretsiz, non-pre ve süre uzatımı için npc den kağıt almak zorunlu hale getirilebilir.

N3v3N

Üye
Oyuna giriş başı 500k eksilsin cardan.
Gatelerden geçişler 1-2-3m olsun.
Expe yatandan exp kadar coin de azalsın.
Vergi %40 olsun.
Pazar kurma başına da 1m kessin.
Etkinliklere girerken 10m coin alsın.
Her yaratık kestiginizde 100 coin azalsın.
Rpr 2m olsun.

Oldu mu hosunuza gitti mi? Çok güzel bir oyun oldu. Ohh coin silindi oyundan artık 1gb 10.000 TL oldu. Hemen sitelere satalim...

Zbam

Üye
Oyuna giriş başı 500k eksilsin cardan.
Gatelerden geçişler 1-2-3m olsun.
Expe yatandan exp kadar coin de azalsın.
Vergi %40 olsun.
Pazar kurma başına da 1m kessin.
Etkinliklere girerken 10m coin alsın.
Her yaratık kestiginizde 100 coin azalsın.
Rpr 2m olsun.

Oldu mu hosunuza gitti mi? Çok güzel bir oyun oldu. Ohh coin silindi oyundan artık 1gb 10.000 TL oldu. Hemen sitelere satalim...
yoo öyle olmasına gerek yok oyuna bir çark gelsin 3 5 m e çevrilsin güzel ödüller atma şansı olsun hem isteyen çevirir hem de enflasyon dengelenir.
Bunun TL ile alakası yok her oyunda oyundan gold silecek mekanikler vardır YOKSA ARKADAN GELEN OYUNCU HİÇBİRŞEY YAPAMAZ

N3v3N

Üye
yoo öyle olmasına gerek yok oyuna bir çark gelsin 3 5 m e çevrilsin güzel ödüller atma şansı olsun hem isteyen çevirir hem de enflasyon dengelenir.
Bunun TL ile alakası yok her oyunda oyundan gold silecek mekanikler vardır YOKSA ARKADAN GELEN OYUNCU HİÇBİRŞEY YAPAMAZ
P2w e hoşgeldin :)

maticmeta

Üye
GB kasıp sattiklari için düşmemesini istiyorlar. Onlar için en önemli unsur GB nin TL değeri. Oyundan zevk almazlar. Hangi oyundan nasıl para kazanırim diye oyun oyun gezerler.
Şu oyunda gb 100 tl ye düşsün, paraya ihtiyacı olmayan toplam 100 oyuncu elit elit zengin zengin birbirinizi keser sonra da oyuncu kalmamış diye ağlarsın kanka.

birol2003

Üye
Şu oyunda gb 100 tl ye düşsün, paraya ihtiyacı olmayan toplam 100 oyuncu elit elit zengin zengin birbirinizi keser sonra da oyuncu kalmamış diye ağlarsın kanka.
paraya ihtiyacı olup amacı farm yapıp para kazanmak olan oyuncuların bu kitleye nasıl bir faydası var peki kalabalık yapmaktan başka

feya

Üye
paraya ihtiyacı olup amacı farm yapıp para kazanmak olan oyuncuların bu kitleye nasıl bir faydası var peki kalabalık yapmaktan başka
Senin ne gibi bir faydan var bu oyuna merak ediyorum,24 saat forumda durup herkeze laf sokuşturmaktan başka ne yapıyorsun sen

birol2003

Üye
Senin ne gibi bir faydan var bu oyuna merak ediyorum,24 saat forumda durup herkeze laf sokuşturmaktan başka ne yapıyorsun sen
Exp kasıyorum, farm yapıyorum, akşamları oynarken insanlarla iletişime geçip sohbet ediyorum, premium alıyorum, cash çekiyorum, gündüzleride forumda dolaşıp senin gibi boş insanlara cevap veriyorum, başka meziyetlerim de var ama böyle klavye arkasından tanımadığım insanlara atarlı giderli yazı yazmam.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt