Öneri Craftçılar olarak sabrımız kalmadı dengeleme gelmeli artık ..

Mitraileusse

Üye
Bu tonla konu açmak istemezdim ve yeterince sabırlı olduğumu düşünüyorum fakat gerçekten beklemekten sıkıldık .

Günlerdir hiç bir şekilde güncelleme dengeleme görmedik Sayın
@Justice 'nin soru cevap etkinliğinde alınan notların oyuna entegre edilmesini bekliyoruz .

Yolunda gitmeyen bazı şeyler var bunların bitmesi zaten imkansız ama bitirmek içinde güncelleme gerekli craft artık RiSE ONLİNE NİN temel taşlarından birtanesi oldu lütfen artık crafta önem verin ..

:NaturoN:

Üye
Bu tonla konu açmak istemezdim ve yeterince sabırlı olduğumu düşünüyorum fakat gerçekten beklemekten sıkıldık .

Günlerdir hiç bir şekilde güncelleme dengeleme görmedik Sayın @Justice 'nin soru cevap etkinliğinde alınan notların oyuna entegre edilmesini bekliyoruz .

Yolunda gitmeyen bazı şeyler var bunların bitmesi zaten imkansız ama bitirmek içinde güncelleme gerekli craft artık RiSE ONLİNE NİN temel taşlarından birtanesi oldu lütfen artık crafta önem verin ..
Henüz craft ile ilgili bir tecrübem olmadı ama çok fazla kişinin yakındığını görüyorum.

SEISMO

Üye

Günlerdir hiç bir şekilde güncelleme dengeleme görmedik Sayın @Justice 'nin soru cevap etkinliğinde alınan notların oyuna entegre edilmesini bekliyoruz .

Amacım tartışmak veya muhalefet olmak değil fakat dengelemeden kastınız ne ki ? atıyorum şuana kadar 3-5 ayda kasmış kişilerle 1 haftada eşit seviyeye mi gelmek istiyorsunuz ? Bence bundan ziyade craftın her seviyesinde her bölümünde craftcıya + sağlayabilcek üretilebilen ürünler olması bence daha mantıklı. Hatta kendi düşüncem mesela x craft bölümünde 30 level olan birisi alttan 28 levele kadar üretim yapabilsin veya sınırlı sayıda üretim yapabilsin ki alttan gelenler o şeyleri üreterek hem geçmişe dönük emeklerinin karşılıklarını alsın hemde o ürettiği şey level kasmasına yardımcı olsun.

RickSancheZz

Üye
Amacım tartışmak veya muhalefet olmak değil fakat dengelemeden kastınız ne ki ? atıyorum şuana kadar 3-5 ayda kasmış kişilerle 1 haftada eşit seviyeye mi gelmek istiyorsunuz ? Bence bundan ziyade craftın her seviyesinde her bölümünde craftcıya + sağlayabilcek üretilebilen ürünler olması bence daha mantıklı. Hatta kendi düşüncem mesela x craft bölümünde 30 level olan birisi alttan 28 levele kadar üretim yapabilsin veya sınırlı sayıda üretim yapabilsin ki alttan gelenler o şeyleri üreterek hem geçmişe dönük emeklerinin karşılıklarını alsın hemde o ürettiği şey level kasmasına yardımcı olsun.

Doğru anladıysam önerin pek mantıklı değil, yanlış anladıysam düzelt lütfen .senden örneklendirelim wp craftta muhtemelen 38 40 arası bir yerdesin, ilerde bi güncellemeyle 32 lv de üretebildiğin bi item değerlendi diyelim sen önde gittin diye suçlumu oldun niye 32 lv silahı üretemeyesin ? 40 olduysan hepsini üretebilmelisin.

tailoringde 40 olaran adam paper kıyaferlerde düzenleme gelirse 1 lvl setlerden üretip satmak isteyecek ki hakkıdırda.

poxime

Üye
Kimse önden gidene hemen yetişeyim demiyor. Ama sıfırdan başlayacak bir crafterın 40 level olması iddia ediyorum 1 yıldan fazla zaman alır. Hadi diyelim alsın benim oyunumun craftı çok zor olsun istiyor oyun bununda belli albenileri olması gerek. Örnek vereyim level atladıkça craftta istenen şeyler artar fakat toplama yaparkende toplayabildiğin şeylerde artar. Örnek olarak 1-10 levelde 4 çeşit materyal varsa 30 dan sonra en azından 7 8 çeşit olması gerek. Level almak inanılmaz zor crafttada toplama işinde de bir adam bir madeni kös kös aylarca toplamak istemez sıkılır en basit tabiri ile. Bizim oyunda çeşit artacağına azalıyor level aldıkça daha büyük bir kısır döngiye giriyorsun. Craft kısmı tam felaket zaten aşırı derece zor olan şeyin sonunda sana hiç bir şey vaad etmiyor şaka gibi. armor craftta da weapon crafttada maliyetine üretilebilen item yok yaw. Bir tek war scly vardı millet diğerlerinede dengeleme gelene kadar onu üretiriz gayesi ile craftına devam ediyordu onunda başını yediler. Armor kısmında millet dandik mandik pvp de arzu eden olur çakma imperialler var diye başladı o işe haddar haggarda dropları geldi daha iyisinin. Millet her levelde işe yarayan şey üretiyim derdinde değil oyun o kadar kapsamlı bir oyun değil çünkü. belki 3 5 yıl sonra anca o arzular dile getirilir. Millet ıkınıp sıkınıp ulaşacağı yerde buna değsin istiyor.

Son olarak basit bir örnek daha vereyim. Bu oyuna haftada kaç uniq item geriyordur . Pazardan az çok anlaşılır ben bol söyleyecem hadi 20 olsun. Bunun 10 tanesi işe yaramaz kullanılmayan tarzda kırdılacak uniqler olsun. Kırdırdın max max 15 tane weapon shard cıkar. Bunun 5 tanesini millet + basmak için kullansın craftera kalıyor 10 adet. haftalık. Bu 10 adetle 5 tane item basabiliyon. oyunda 5 tane crafter olsaki koca craft diye bir seçenek getiripte bunu 5 kişi yapacak demekte yine iyimse bir rakam haftada bir craftera 1 uniq item basma şansı doğuyor. Şimdi aklı evvelin biri çıkıp dicek ben 3 aydır farmlıyom hiç uniq almadım. Craftçı haftada bir basacak. Gelelim maliyetine bu weapon shard dışında bide illet taş muhabbeti var o para weapon shardlar para ıvır zıvır malzeme bir uniqten iyi şansla 50m para kazanır. Oda her zaman olmıcak taşları çıkaranlar uniq weapon shard satanlar bakacak bu item bu fiyattan gidiyor fiyatını arttırcak 20m 50m arası bi kar olacak. Taş dropları açıldıktan sonra biri bana açıklasın gün boyu malak gibi pazarda uniq shard arıcan taş arıcan malzeme toplıcan öncesindede 300gb den fazla yatırım yapacan yada 1 sene it gibi didincen eline ahanda bu geçecek niye yapsın arkadaş millet.

Porteur

Üye

Nasıl bir dengeleme gelsin?
Neyi dengesiz?

poxime

Üye
Neyi dengesiz?
toplama materyalleri az. Az olan materyallerde de çok fazla buglu materyal var. Toplama ve craft daha basit hale getirilmeli ya da böyle kalacaksa buna değecek itemler olmalı. Craftta ya craftı zor yaparsın yada materyale ulaşmayı ikisini birden zor yapıp sonunda da bişi verilmeyen bir craft örneği yok hiç bir oyunda.

HazyShade

Üye
Soru Cevap etkinliğinde bazı "bakılacak", "düzeltilecek" denilen şeyler vardı. Arkadaş onlara işaret etmiş.
Bu hafta üzerinde çalışmaya başlanacağı söylendi. Bence öyle 1 haftada bitmez o işler. Acele ettirmeseniz daha iyi.

Mitraileusse

Üye

Yok reis neden tartışalım ki dengelemeden kastım craft yayınındada konuşulan konular vardı ve justice nin not aldığı konular

sorunlarımızı dile getirdik şimdi tekrarlamak istemiyorum ve Oyunun ilk hafttalarında Epik itemlerle level kasan arkadaşlar zaten emeğinin karşılığını fazlasıyla aldı bence +

Mitraileusse

Üye
Kimse önden gidene hemen yetişeyim demiyor. Ama sıfırdan başlayacak bir crafterın 40 level olması iddia ediyorum 1 yıldan fazla zaman alır. Hadi diyelim alsın benim oyunumun craftı çok zor olsun istiyor oyun bununda belli albenileri olması gerek. Örnek vereyim level atladıkça craftta istenen şeyler artar fakat toplama yaparkende toplayabildiğin şeylerde artar. Örnek olarak 1-10 levelde 4 çeşit materyal varsa 30 dan sonra en azından 7 8 çeşit olması gerek. Level almak inanılmaz zor crafttada toplama işinde de bir adam bir madeni kös kös aylarca toplamak istemez sıkılır en basit tabiri ile. Bizim oyunda çeşit artacağına azalıyor level aldıkça daha büyük bir kısır döngiye giriyorsun. Craft kısmı tam felaket zaten aşırı derece zor olan şeyin sonunda sana hiç bir şey vaad etmiyor şaka gibi. armor craftta da weapon crafttada maliyetine üretilebilen item yok yaw. Bir tek war scly vardı millet diğerlerinede dengeleme gelene kadar onu üretiriz gayesi ile craftına devam ediyordu onunda başını yediler. Armor kısmında millet dandik mandik pvp de arzu eden olur çakma imperialler var diye başladı o işe haddar haggarda dropları geldi daha iyisinin. Millet her levelde işe yarayan şey üretiyim derdinde değil oyun o kadar kapsamlı bir oyun değil çünkü. belki 3 5 yıl sonra anca o arzular dile getirilir. Millet ıkınıp sıkınıp ulaşacağı yerde buna değsin istiyor.

Son olarak basit bir örnek daha vereyim. Bu oyuna haftada kaç uniq item geriyordur . Pazardan az çok anlaşılır ben bol söyleyecem hadi 20 olsun. Bunun 10 tanesi işe yaramaz kullanılmayan tarzda kırdılacak uniqler olsun. Kırdırdın max max 15 tane weapon shard cıkar. Bunun 5 tanesini millet + basmak için kullansın craftera kalıyor 10 adet. haftalık. Bu 10 adetle 5 tane item basabiliyon. oyunda 5 tane crafter olsaki koca craft diye bir seçenek getiripte bunu 5 kişi yapacak demekte yine iyimse bir rakam haftada bir craftera 1 uniq item basma şansı doğuyor. Şimdi aklı evvelin biri çıkıp dicek ben 3 aydır farmlıyom hiç uniq almadım. Craftçı haftada bir basacak. Gelelim maliyetine bu weapon shard dışında bide illet taş muhabbeti var o para weapon shardlar para ıvır zıvır malzeme bir uniqten iyi şansla 50m para kazanır. Oda her zaman olmıcak taşları çıkaranlar uniq weapon shard satanlar bakacak bu item bu fiyattan gidiyor fiyatını arttırcak 20m 50m arası bi kar olacak. Taş dropları açıldıktan sonra biri bana açıklasın gün boyu malak gibi pazarda uniq shard arıcan taş arıcan malzeme toplıcan öncesindede 300gb den fazla yatırım yapacan yada 1 sene it gibi didincen eline ahanda bu geçecek niye yapsın arkadaş millet.

O kadar haklısın ki biz zaten bunları soru cevap etkinliğinde dile getirdik Justicede notlar aldı düzelicek dedi fakat bu yayın gerçekleşeli yaklaşık 3 hafta oldu ..

Neyi dengesiz?

Craft açıldı açılalı bir güncelleme gelmediğini bilmiyorsun sanırım dostum nasıl bir güncellleme geleceğine justice karar vericek

Biz zaten sorunlarımızı anlattık düzeleceğini söyledi problemler anlatıldı çözüm bekleniyor yani ..

Her haritada farklı farklı mahsüller yerine tüm haritalarda bütün mahsüllerin olması bile yeni bi dengedir en basidi ..

poxime

Üye
Soru Cevap etkinliğinde bazı "bakılacak", "düzeltilecek" denilen şeyler vardı. Arkadaş onlara işaret etmiş.
Bu hafta üzerinde çalışmaya başlanacağı söylendi. Bence öyle 1 haftada bitmez o işler. Acele ettirmeseniz daha iyi.
ustam 1 hafta değil 3. haftadayız. Kimse tek güncellemede sorunlar düzelsin bekletisinde değildir muhtemelen. Ama craftı dengelicez yayını yaptıktan 1 hafta sonra gelen yamada craft itemi nerfliyorlar. Onu yapıyon bari aralarada craft güncellemesi sıkıştırıver. Şunu yaptık şunu ettik diye. En basiti bissürü buglu materyal var yayında burhan bey haftaya atın ben olacam yapacam dedi haritayı geziyorum hepsi yerli yerinde hala. ben şahsen 5 6 yeri ticket attım hala aynı daha atmıyom zaten. Bide bu işi zaten onlar yapmalıyken biz destek oluyoruz yine sonuç yok. Hani millette bıkkınlık oldu artık konusunda bişi olacağına değilde yazıyoz ediyoz tepki veriyoruz kendimizi rahatlatmak için , en azından ben öyleyim. Yoksa burda yazılanın bir anlamı olmadığının da farkındayım. Ceplerinden para eksilmedikçe düzen bu düzen devam eder.

Wildbaba

Üye
Dengeleme alt seviyeler için az biraz lazım ama çokta abartılmamalı.Orta ve son seviyelerde gerek olduğunu düşünmüyorum. Son seviye stoğu tutan arkadaşlar aylarca zor şartlarda az stok tuttu şimdi bı iş çok kolaylaşırsa emekler heba olur.1.5 ayda tuttukları stok 1 haftada tutulur hale gelirse emekleri yok olmuş olur o yüzden çokta aşırıya kaçılmamalı.Toplama süresi ile oynanmamalı.Malzeme sayısı bir miktar artabilir.Hagart bölgesinde ki zorluk seviyesi gayet iyi bunun değişmemesi gerektiğini düşünüyorum.Her meslek kolaylaşmamalı özellikle taşcılık gibi zor malzeme kasılan ve aylarca toplama süresi uzun olduğu için büyük emeklerin verildiği meslek ile hiç oynanmamalı.

Çoğu arkadaş şikayet ediyor zorluktan ve malzeme azlığından ama zorluk olmasa malzeme bol olsa herşey değersizleşir.Buda craft yapmayı cazip kılmaz.50k olan birşey 5k ya düşer yani craft tamamen ölür.
Mesela gerçek hayattan bir örnek vereyim mevsiminde bir domates ucuzdur çünkü boldur o yüzden fiyatı düşüktür.Ama mevsimi olmayan bir domates pahalıdır çünkü azdır.
Yani bir şeyin az olması aslında onu değerli kılar.Yani kolay bir craft sisteminde hiçbir meslek para kazanamaz.Sadece aa ben son seviyeye ulaştım dersiniz ve kendinizi avutursunuz.

Mesela bir örnek daha vereyim
Şuan sistem zor olsada en düşük seviye materyalden bile iyi kazançlar elde edebiliyorsunuz.Craftın kolay olduğu bir senaryoda Dorionu ele alalım

Craft zorken
1 copper ore 3.5k
1 oak wood 3.5k
1 rough stone 2.5k
Fiyatlara sahip iken

Craft kolaylaşırsa
1 copper ore 500coins
1 oak wood 500 coins
1 rough stone 500 coins olacak

Sayısal olarak fazla toplasanızda aslında geliriniz 5-10 kat düşecek

Keza Protanda
Craft zorken
İron ore 10k
Titanium ore 17k
Marble 20k
Aspen wood 10k
İse

Craft kolaylaşınca
İron ore 2k
Titanium ore 4k
Marble 4k
Aspen 2k

Olacak yani siz daha fazla boşa ekstra efor sarfederek map gezerek daha az kazançlara sahip olacaksınız.
Ve son olarak şunuda söyliyim malzeme toplamak çok kolay ve hızlı olursa fiyatların 10x düşmesi harici bir süre sonra herkes tüm mesleklerini fuller ve çöp seviyesine inmiş malzeme fiyatlarını dahi arar hale gelir malzeme satacak craftcı bulamazsınız.Yani Craft tamamen değersiz ve çöp bir sisteme döner.

Şuan bu istediğiniz şey aslında tüm craftcıların zararına.
Sadece meslek seviyem yüksek olsun diye bu zararın oluşmasını kabulleniyorsanız diyecek birşey yok!

Ben 5 aydır craft yapan tecrübeli bir craftcı olarak şuanki zorluk seviyesinin ve mevcut piyasanın gayet iyi olduğunu düşünüyorum.
@Justice Harika bir iş çıkarmış.

Son düzenleme:

poxime

Üye
craftı 5 aydır yapıyorsan yukarda anlattığın basitlik döneminden nemalanmış bunu koruma derdine düştüğünü düşünüyorum örneklerinde bunu söylüyor zaten. Bir craftın max leveli 1 yıldan fazla sürmez. Hadi sürdü diyelim max verimde ödüllendirici olması gerekir. Uniq item basacaksa sadece topladıkları ile basıyor olması gerekir gibi. Fakat bu oynadığımız oyun içeriğinde tamamen craftı kendi içine kapatmak uygun olmaz. o nedenle materyal ve craftta exp ve miktarlar arttırılmalı. Abartı örneğinde olduğu gibi 10kat değil tabiki. Oyun ne kadar craftı cazibe haline getirirse craft yapan insan sayısıda artar. artan materyaller piyasayı yere çakılmasına sebebiyet vermez daha çok crafter olacağı için arz talep dengesi oluşur. @Justice konuşmalarında 6 aylık bir meslek öngörüsünden bahsetti fakat şu anda 1 yıl oyun oynamayıp craft yaparsan anca ulaşırsın bi yerlere. O nedenle craftta tek el olma hayali ile alttan alttan işlemeli iyiniyetli crafter cosplayı yapma dostum yemezler.

Mitraileusse

Üye
Dengeleme alt seviyeler için az biraz lazım ama çokta abartılmamalı.Orta ve son seviyelerde gerek olduğunu düşünmüyorum. Son seviye stoğu tutan arkadaşlar aylarca zor şartlarda az stok tuttu şimdi bı iş çok kolaylaşırsa emekler heba olur.1.5 ayda tuttukları stok 1 haftada tutulur hale gelirse emekleri yok olmuş olur o yüzden çokta aşırıya kaçılmamalı.Toplama süresi ile oynanmamalı.Malzeme sayısı bir miktar artabilir.Hagart bölgesinde ki zorluk seviyesi gayet iyi bunun değişmemesi gerektiğini düşünüyorum.Her meslek kolaylaşmamalı özellikle taşcılık gibi zor malzeme kasılan ve aylarca toplama süresi uzun olduğu için büyük emeklerin verildiği meslek ile hiç oynanmamalı.

Çoğu arkadaş şikayet ediyor zorluktan ve malzeme azlığından ama zorluk olmasa malzeme bol olsa herşey değersizleşir.Buda craft yapmayı cazip kılmaz.50k olan birşey 5k ya düşer yani craft tamamen ölür.
Mesela gerçek hayattan bir örnek vereyim mevsiminde bir domates ucuzdur çünkü boldur o yüzden fiyatı düşüktür.Ama mevsimi olmayan bir domates pahalıdır çünkü azdır.
Yani bir şeyin az olması aslında onu değerli kılar.Yani kolay bir craft sisteminde hiçbir meslek para kazanamaz.Sadece aa ben son seviyeye ulaştım dersiniz ve kendinizi avutursunuz.

Mesela bir örnek daha vereyim
Şuan sistem zor olsada en düşük seviye materyalden bile iyi kazançlar elde edebiliyorsunuz.Craftın kolay olduğu bir senaryoda Dorionu ele alalım

Craft zorken
1 copper ore 3.5k
1 oak wood 3.5k
1 rough stone 2.5k
Fiyatlara sahip iken

Craft kolaylaşırsa
1 copper ore 500coins
1 oak wood 500 coins
1 rough stone 500 coins olacak

Sayısal olarak fazla toplasanızda aslında geliriniz 5-10 kat düşecek

Keza Protanda
Craft zorken
İron ore 10k
Titanium ore 17k
Marble 20k
Aspen wood 10k
İse

Craft kolaylaşınca
İron ore 2k
Titanium ore 4k
Marble 4k
Aspen 2k

Olacak yani siz daha fazla boşa ekstra efor sarfederek map gezerek daha az kazançlara sahip olacaksınız.
Ve son olarak şunuda söyliyim malzeme toplamak çok kolay ve hızlı olursa fiyatların 10x düşmesi harici bir süre sonra herkes tüm mesleklerini fuller ve çöp seviyesine inmiş malzeme fiyatlarını dahi arar hale gelir malzeme satacak craftcı bulamazsınız.Yani Craft tamamen değersiz ve çöp bir sisteme döner.

Şuan bu istediğiniz şey aslında tüm craftcıların zararına.
Sadece meslek seviyem yüksek olsun diye bu zararın oluşmasını kabulleniyorsanız diyecek birşey yok!

Ben 5 aydır craft yapan tecrübeli bir craftcı olarak şuanki zorluk seviyesinin ve mevcut piyasanın gayet iyi olduğunu düşünüyorum.
@Justice Harika bir iş çıkarmış.

Bu craft metaryelleri fiyatları arz taleple ilgili bi durum bana kalırsa oyundaki oyuncu sayısı ilede orantılı hepsinin ötesinde şuan cookingten örnek vereyim .

Soğan sarımsak gibi 30+ level metaryeller afedersiniz ama çöp hükmünde hiç bir değeri yok 1 k dan satılıyor çoğu ..

+ Oyunda farm atana nasıl gold parşümen level kasana nasıl xp perşümen basılabiliyorsa crafttada bu şekilde basılabilmeli ki paylaşımı yapıldı bonusların ..

Bu konulara girmek istemiyorum burada zaten sorunlarımızı soru cevapta anlattık ve güncellemelerle net bir fikre kapılıcaz .

Dip not olarak : 5 aydır craft yapan oyuncular zaten şuan mesleklerin en everestini yaşıyo bence siz yeni başlayan tayfanın size yaklaşmasını istemiyorsunuz doğal olarak .

Wildbaba

Üye
craftı 5 aydır yapıyorsan yukarda anlattığın basitlik döneminden nemalanmış bunu koruma derdine düştüğünü düşünüyorum örneklerinde bunu söylüyor zaten. Bir craftın max leveli 1 yıldan fazla sürmez. Hadi sürdü diyelim max verimde ödüllendirici olması gerekir. Uniq item basacaksa sadece topladıkları ile basıyor olması gerekir gibi. Fakat bu oynadığımız oyun içeriğinde tamamen craftı kendi içine kapatmak uygun olmaz. o nedenle materyal ve craftta exp ve miktarlar arttırılmalı. Abartı örneğinde olduğu gibi 10kat değil tabiki. Oyun ne kadar craftı cazibe haline getirirse craft yapan insan sayısıda artar. artan materyaller piyasayı yere çakılmasına sebebiyet vermez daha çok crafter olacağı için arz talep dengesi oluşur. @Justice konuşmalarında 6 aylık bir meslek öngörüsünden bahsetti fakat şu anda 1 yıl oyun oynamayıp craft yaparsan anca ulaşırsın bi yerlere. O nedenle craftta tek el olma hayali ile alttan alttan işlemeli iyiniyetli crafter cosplayı yapma dostum yemezler.
Kardeş sen levelde beni yakalasanda benim kadar craft yapamazsın ben her türlü craftın içinden geçiyorum sen rahat ol.Senin yaptığın kıskançlık esasında.Benim sadece 1 tane gelişmiş mesleğim var bişey bilmedende boş yapma.Sen önüne bak o bu gelişmiş boşver.Bişey bildiğin yok boş yapıyosun öyle zannettiğiniz gibi 2 günde 40 yapmadı kimse boş boş konuşup hadsizlik yapmayın.Benim zamanında kastığım sandstonelar atıl duruma düşünce taşların ismi ve görünüşü değiştiğinde mesleklerin zorlaşması sebebiyle muadili verilmedi seviye 1 taş verildi.Hemde yağladığımı söylediğin Justice tarafından.Aç bak bakıyım rehberdeki atıl taş konusuna neler demişim.Ben yanlış yapana yanlış doğru yapana doğru derim.Ben günde 40 stok zor tutuyorum günde 10 saatten,1.5 aydır binbir emekle topladığım ve bütün taşcıların topladığı stoklar sen ağladın diye çöpe dönecekse tepkimi koyarım.Senin amacın craft yapmak vs değil benim gibi uzun saatler emek veren craftta gelişmiş insanların emeklerini yok etmek.1.5 ay süren ve iyi işleyen bir sistem var herkes bu sisteme göre topluyor ve stok tutuyor bu söylemlerinle emeğimizin çöpe dönmesi için çabalıyorsun sadece.Sen 2 saat topu topu hızlı hızlı craft yapmak istiyorsun diye sistem çöpe çevrilemez.Git emek ver sende gel topla öyle 1 sene falan değil 2 saat yaparsan sene.Ben 1 mesleğin toplayıcılığını ve meslek tarafını 3 ayda 30 üstü yaparım.2 saat craft yapıp 1 sene diyemezsin.Madem biz kolay kastık senin elini tutan kimdi farma koşacağına toplayıcılık yapsaydın aylarca kimse yüzüne bakmadı craftın şimdi boş boş konuşuyorlar.Bi banamı kolaydı bu yapsaysın sende.... O zaman sende bana 5 aydır farmdan kastığın itemlerin %50 sini ver o zaman madem adalet istiyorsun al sana adalet.... Ben craft yapmaktan çara 1 tane item koyamadım.Sen resmen ayrıcalık istiyorsun 5 ay elini sürmemişsin sonra kolay olsun ne güzel İstanbul be...
He bu arada ben taşcıyım 5 aydır 1 coins para kazanmadım crafttan çünkü ortada klan binası yok!
Ayrıca eski taşlarımın muadili verilmediği sev1 rough stone verildiği için sıfırdan stok tutuyorum.
100gb kaldırmış muammelesi yapma yani.
Birşey bilmiyorsun bari öğrende günah alma.

Son düzenleme:

Wildbaba

Üye
Bu craft metaryelleri fiyatları arz taleple ilgili bi durum bana kalırsa oyundaki oyuncu sayısı ilede orantılı hepsinin ötesinde şuan cookingten örnek vereyim .

Soğan sarımsak gibi 30+ level metaryeller afedersiniz ama çöp hükmünde hiç bir değeri yok 1 k dan satılıyor çoğu ..

+ Oyunda farm atana nasıl gold parşümen level kasana nasıl xp perşümen basılabiliyorsa crafttada bu şekilde basılabilmeli ki paylaşımı yapıldı bonusların ..

Bu konulara girmek istemiyorum burada zaten sorunlarımızı soru cevapta anlattık ve güncellemelerle net bir fikre kapılıcaz .

Dip not olarak : 5 aydır craft yapan oyuncular zaten şuan mesleklerin en everestini yaşıyo bence siz yeni başlayan tayfanın size yaklaşmasını istemiyorsunuz doğal olarak .
Kardeşim işte bende diyorum ki şuan bile 1k ediyosa 30coinse satamazsn kolay olursa 10 kat değeri düşer.Hızlı toplamayla zor toplama arasında herhangi bir elde ettiğin bişey yok!! Aksine daha kötü çok ucuz olunca talep kalmaz herkes herşeyi fuller sistem komple çöker.

Şimdi craftın tekrar açılmasıyla 1.5 aydır zor şekilde kasıyoruz.
Ben taşcıyım zorlaştığı için muadilini vermediler 1sv taş verdiler.
Sıfırdan stok tutuyorum.
Kendini benim yerime koy

1 günde 10-12 saat arası 40 tane işlenmiş Granite block üretebiliyorum sadece.

1.5 ayda 2100 adet Granite block üretmişim.
Ve daha bunun satışı bile yok belki 2 ay daha ....
Şimdi bu 1 haftada üretebilecek hale gelirse bu emeğe yazık değilmi ?
Sen bu şekil bir süreçle bunu topladığını düşün sonra pat 2-3 kat hızlanıp ipini koparanın binlerce topladığını düşün ne hissedersin ?
Ne kadar zorsa herşey o kadar değerlidir.
Hagarttaki materyallerle protan arasında fazla fiyat farkı yok!!
Çoğu meslek zarar ediyor şuan öyle herkes 200-300gb kastı vs gibi şeyler hikaye.
Zaten çoğu meslek sıfırlanmış durumda.
Zaten o mesleklerin yarısı bomboştu.
O zaman toplanan en üst seviye materyalleri hep en düşük seviyelerle change edildi.
Öyle söylendiği gibi 2 güne kimse 40 toplayıcılıkta kasamadı.
1 ay sürdü ve herkese açıktı herkes o şekil toplayabiliyordu ama kimse uğraşmadı.O zaman ki toplayıcılık xpleriyle şuankiler aynıydı sadece toplayıcılık süreleri %30-40 daha hızlıydı o zaman.Sonra kapandı zaten 2.5 ay kapalıydı toplamada üretmede.
Bunun suçlusu craftcılar mı ?
O zaman ki meta öyleydi.Şimdiki meta böyle.
Şartlar herkese eşit sunuldu.
Kısmen işleyen ve toplayanın iyi para kazanabildiği bir model varken neden bu çöpe dönsün istiyorsunuz ?
şuan üreten hep zararda sade insanlar ilerde ek formüller eklenir vs umuduyla geliştirmeye devam ediyor.
Şuan toplayan Dorionda toplasa bile iyi para kasabiliyor.
Üretenlerde ise bazı meslekler harici hiçbir kar yok!!
Benim taşcılıkta ise daha klan binası dahi yok!!
5 aydır 1 coins kazanamadım.
Yani öyle onun bunun anlattığı gibi değil hiçbişey.

Benim kızdığım konu şu evet daha kolay ve daha hızlı olabilirdi ama bunu 1.5 ay önce yapsalardı şimdi 1.5 aydır insanlar zor şartlarda emek veriyor şimdi 2-3 kat kolaylaşırsa kalan az sayıda craftcıda çekip gidicek oyundan bunlardan biride benim.Az sayıda kalan craftcılar sırf zor olduğu için değerli olur mantalitesiyle crafta devam etti.Sizin bu dediğiniz olursa oyunda craftcı kalmaz emin olabilirsiniz buna.Kalan az sayıda craftcının 2.kez stoklarının çöpe dönmesine tahammülü yok sabrıda yok!! Justice'in de bunu kolaylaştıracağını düşünmüyorum bu sebeple belki ufak bir esneme yapabilir.Çoğu craftcı çekip gitti kalanlarında çekip gideceğini çok iyi görüyordur.Bu sistemi sürekli eğip büküp oyuncak etmez!!

Siz ben ne desem anlamayacaksınız hep kötü belleyip laf atacaksınız vs
Bunun kolaylaşmasını savunanlar craft konusunda tecrübesiz,craftın ne olduğunu bile daha tam kavrayamamış.Olaya düz mantık bakıyor piyasa dengesini göz etmeden sade keyfi kişisel menfaatlerine göre yorumluyor.O saydığınız toplayıcılık o kadar değerli olsaydı biz para bassaydık çıkıp burda konuşmazdık ,sürekli ürün satma peşine düşerdik.Sesimizde çıkmazdı.Çok iftiralar atılıyor hileli kasmışızda bilmem ne ,ne açgözlü demedikleri kalıyo ne fırsatı ne başka bişe halbuki kimsenin doğru düzgün bişe kazandığı yok!! hep boş kıskançlık dolu palavra söylemler.Bunlara cevap verip işin gerçeğini anlatmak lazım ki meslekte yüksek seviyede olanların parayı kırdığını söyleyen sahtekarlara itimat edilmesin.Benim çarın itemleri ortada hep görev,takıalr str 8 yeşil.Çoğu kişi -100gb -200 gb hep içeri hep içeri.Davulun sesi uzaktan hoş gelir bu durumları sizde böyle tecrübe etseydiniz böyle itham eder vari konuşmazdınız.

Son düzenleme:

poxime

Üye
Kardeş sen levelde beni yakalasanda benim kadar craft yapamazsın ben her türlü craftın içinden geçiyorum sen rahat ol.Senin yaptığın kıskançlık esasında.Benim sadece 1 tane gelişmiş mesleğim var bişey bilmedende boş yapma.Sen önüne bak o bu gelişmiş boşver.Bişey bildiğin yok boş yapıyosun öyle zannettiğiniz gibi 2 günde 40 yapmadı kimse boş boş konuşup hadsizlik yapmayın.Benim zamanında kastığım sandstonelar atıl duruma düşünce taşların ismi ve görünüşü değiştiğinde mesleklerin zorlaşması sebebiyle muadili verilmedi seviye 1 taş verildi.Hemde yağladığımı söylediğin Justice tarafından.Aç bak bakıyım rehberdeki atıl taş konusuna neler demişim.Ben yanlış yapana yanlış doğru yapana doğru derim.Ben günde 40 stok zor tutuyorum günde 10 saatten,1.5 aydır binbir emekle topladığım ve bütün taşcıların topladığı stoklar sen ağladın diye çöpe dönecekse tepkimi koyarım.Senin amacın craft yapmak vs değil benim gibi uzun saatler emek veren craftta gelişmiş insanların emeklerini yok etmek.1.5 ay süren ve iyi işleyen bir sistem var herkes bu sisteme göre topluyor ve stok tutuyor bu söylemlerinle emeğimizin çöpe dönmesi için çabalıyorsun sadece.Sen 2 saat topu topu hızlı hızlı craft yapmak istiyorsun diye sistem çöpe çevrilemez.Git emek ver sende gel topla öyle 1 sene falan değil 2 saat yaparsan sene.Ben 1 mesleğin toplayıcılığını ve meslek tarafını 3 ayda 30 üstü yaparım.2 saat craft yapıp 1 sene diyemezsin.Madem biz kolay kastık senin elini tutan kimdi farma koşacağına toplayıcılık yapsaydın aylarca kimse yüzüne bakmadı craftın şimdi boş boş konuşuyorlar.Bi banamı kolaydı bu yapsaysın sende.... O zaman sende bana 5 aydır farmdan kastığın itemlerin %50 sini ver o zaman madem adalet istiyorsun al sana adalet.... Ben craft yapmaktan çara 1 tane item koyamadım.Sen resmen ayrıcalık istiyorsun 5 ay elini sürmemişsin sonra kolay olsun ne güzel İstanbul be...
He bu arada ben taşcıyım 5 aydır 1 coins para kazanmadım crafttan çünkü ortada klan binası yok!
Ayrıca eski taşlarımın muadili verilmediği sev1 rough stone verildiği için sıfırdan stok tutuyorum.
100gb kaldırmış muammelesi yapma yani.
Birşey bilmiyorsun bari öğrende günah alma.
Hala aynı tas aynı hamam :) Salağa yatmak işinemi geliyor algılama sorunun mu var senin anlamak güç ? Kimse 1 haftada bir şey yapmak istemiyor kafana göre algı yapabileceğin bir adam yok karşında senin. Lafı istediğin yerden çekip istediğin yere yamatmam. Bu oyunun craftı senin paşa gönlün hoş olsun diye yok. Hedeflenen craft maxlama süresi öngürülenden çok daha uzun sürüyorsa bunun dengelemesini istemek en doğal hakkım. Senin canının bu duruma sıkılacak olması ise zerre umrumda olan bir durum değil. Ayrıca craft bu zorlukta kalsın istiyorsa yönetim craft sonu ödüllerinin buna uygun olması gerektiğinide belirtiyorum her daim her yazımda sana cevap yazdığım yazımda da. Tabi işine gelmediği için ipi kendi tarafına çekme gayretin taktire şayan. Craft 1 sene sürsün sen 1 sene yan gel yat :) 1.5 ay toplama yapmışmış sen şimdi 1.5 ay aynı toplamayı yap bakalım nereye varıyorsun. Daha ekosistem bilmez arz talep dengesinden bi haber yada dediğim gibi salağa yatmak işine geliyor. öyle olursa fiyat böyle olurla saf toplayıcı arkadaşlardan kendi yancı gurubunu kurma çabana gülmemek elde değil :)

Taştan para kazanmama mevzusuna gelirsek sıfırdan crafta başlayacak adamdan çok daha hızlı taş topladın bundan önce tam mudaili verilmemiş bile olsa şu anda o işe başlayan adamdan daha kısa sürede daha çok stoka ulaşmış oldun. O senin erken risk alma polikanın sana katkısı. Bunun çekememezliği yok hatta tam muadilini verselerdide rahatsız olmazdım. Fakat bu işe yeni başlayacak adam senin 1 ayda ulaştığın yere 1 yılda ulaşmasın hevesi kaçmasın 3 5 ay sürsün diyoruz. Farmdaki en iyi slotlara çöken klanlar gruplar gibi tekelleşme craftta olmaz bunun hayalinden bi çıkın artık. Diğerlerinden önde olmakla bi yerde tekel olmak arasında fark vardır. Kimsenin derdide o bu şu önde diye ağlaşmak değil. Ve sandığın gibi her zaman ben önde olacağım hayalide kurma craftın güzel yanı bi sonu var oraya ulaşan herkese eşit şartlar sunar.

poxime

Üye
1 ay sürdü ve herkese açıktı herkes o şekil toplayabiliyordu ama kimse uğraşmadı.O zaman ki toplayıcılık xpleriyle şuankiler aynıydı
nereye aynıydı ? hem daha hızlıyhı hemde son seviye itemle topladığın için extra hızlıydı. şu an 3. seviye metaryalden enhanced itemle 252 xp gelirken o zaman 2400 geliyordu.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt