Öneri Craftçılar olarak sabrımız kalmadı dengeleme gelmeli artık ..

Wildbaba

Üye
nereye aynıydı ? hem daha hızlıyhı hemde son seviye itemle topladığın için extra hızlıydı. şu an 3. seviye metaryalden enhanced itemle 252 xp gelirken o zaman 2400 geliyordu.
öyle bişe yok işte o zaman sağ kasmak için malzemeleri bizzat toplamak zorundaydık ve haftalarca herkes dorionda kastı.3-5 kişi harici öyle herşeyi ful adam yok!! birşey bilmeden konuşma.O herşeyi ful adamlar bile en az 3 hafta kastı.Ben oyunun ilk günü başlamama rağmen

Wood 28
Mining 33
quartting 37
harvesting 26

bu 4 ünü kasmam 1000-1500 sat üstü sürdü.Kolaymış bide xd

sağ tarafta
stonemassony 36 ,taşçılık meslek sıralamasında 1.yim.
diğer sağ mesleklerde boş

Quarttingide craft açıldıktan 1.5 hafta sonra kasmaya başlayıp 18 den 37 ye totalde 40 günde getirdim çünkü sandstoneları çevirmesi bir haftayı geçik sürdü.
Blacksmitting yaparken vazgeçip taşa döndüm ancak Quarrinti kasarken o zaman toplamalarda kapandı ve 2.5 ay açılmadı.O seviyede kalmıştı.
Şunuda söyliyim öyle eskiden bota at kendi kassın yoktu ezik itemlerle haftalarca 59 olmaya çalıştık hagarta girebilmek için.Orada son itemle toplayan adamlar max 2-3 hafta kasabildi.1 levelken hagarta herkes gidip toplamış gibi konuşuyosun.3 seviye materyal 2400 dü he komik.2 ve 3 sv kaç bin materyalim vardi hayal görüyorsun.Hagarttaki taşlar 4k veriordu dorion ve protan hemen hemen aynıydı uydurma.Şuan bir granite rock toplayınca 2400xp kasıyorsun.Aman aman fark yok!!
Ben 1 sv hesabı 2 ayda 35 yaparım.Günde 10 saat üstü topla gör bak oluyomu olmuyomu boşa acitasyon yapmayın.Xpler çok çok iyi durumda.
Ben 18 den 30 a 14 günde çıktım protandan.10 saat ve üstü sende kas sende çık ağlayıp sızlanacak bir xp zorluğu yok!!

1.5 aydır insanlar zor kasıyor herkes stoğunu zorla tutuyor.Senin keyfin olacak diye 1 haftaya inmez o!
Çünkü gene herkese aynı eşit şartlarda sunuldu.Geçmişte olduğu gibi.
Ben kimseye ne yağcılık yaparım ne menfaatimi düşünürüm.Çünkü 5 aydır 1 coins kazancım yok!!
Ama craft açıldıktan sonra güç bela kastığım stoklarında çöp olmasına seyirci kalamam!! tabiki sizin darlamanıza karşı muhalefet edeceğim.
Onlarca craftcı zor şartlarda stok tuttu onlarında emeği heba olacak sade ben kendi adıma konuşmuyorum.
Craftın zor olması en doğrusudur zaten öylede kalacaktır.
Meslek güncellemesiyle buf olacağını nerden çıkardın ?
belki sadece ek formüller gelecek ....
belkide dw haritasına 3-5 materyal daha eklicekler....
Öyle çok afaki şeyler bekleme bence...

Bak bakıyım 5 aydır oynayan sana göre kolay kasmış adamın totalde 2500 saat üstü yaptığı craftla kastığı seviyeler çok kolaymıymış bak bakıyım hepsi 40 mıymış.
Sizi kim kandırdıysa gidin o kıskanç boş yapan tiplere sallayın, çok kolay 40 olmuşya herkes gösterin bu meslek ekranını...
Çoğu oyuncu max benim kadar daha ötesi yok!!
Bugünde craftta 15.saatimi geride bıraktım.
Benim gibi emekçi craftcılarada selam olsun...
2-3 saat zor craft yapıp bu emekleri heba etmeye hevesli çırak craftcılarda hayran hayran baksın bu meslek ekranına...

Ekli dosyalar

• meslek.png
    meslek.png
    974.8 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:

poxime

Üye
öyle bişe yok işte o zaman sağ kasmak için malzemeleri bizzat toplamak zorundaydık ve haftalarca herkes dorionda kastı.3-5 kişi harici öyle herşeyi ful adam yok!! birşey bilmeden konuşma.O herşeyi ful adamlar bile en az 3 hafta kastı.Ben oyunun ilk günü başlamama rağmen

Wood 28
Mining 33
quartting 37
harvesting 26

sağ tarafta
stonemassony 36 meslek sıralamasında 1.yim.
diğer sağ mesleklerde boş

Quarttingide craft açıldıktan 1.5 hafta sonra kasmaya başlayıp 18 den 37 ye getirdim çünkü sandstoneları çevirmesi bir haftayı geçik sürdü.
Blacksmitting yaparken vazgeçip taşa döndüm ancak Quarrinti kasarken o zaman toplamalarda kapandı ve 2.5 ay açılmadı.O seviyede kalmıştı.
Şunuda söyliyim öyle eskiden bota at kendi kassın yoktu ezik itemlerle haftalarca 59 olmaya çalıştık hagarta girebilmek için.Orada son itemle toplayan adamlar max 2-3 hafta kasabildi.1 levelken hagarta herkes gidip toplamış gibi konuşuyosun.3 seviye materyal 2400 dü he komik.2 ve 3 sv kaç bin materyalim vardi hayal görüyorsun.Hagarttaki taşlar 4k veriordu dorion ve protan hemen hemen aynıydı uydurma.Şuan bir granite rock toplayınca 2400xp kasıyorsun.Aman aman fark yok!!
Ben 1 sv hesabı 2 ayda 35 yaparım.Günde 10 saat üstü topla gör bak oluyomu olmuyomu boşa acitasyon yapmayın.Xpler çok çok iyi durumda.
Ben 18 den 30 a 14 günde çıktım protandan.10 saat ve üstü sende kas sende çık ağlayıp sızlanacak bir xp zorluğu yok!!

1.5 aydır insanlar zor kasıyor herkes stoğunu zorla tutuyor.Senin keyfin olacak diye 1 haftaya inmez o!
Çünkü gene herkese aynı eşit şartlarda sunuldu.Geçmişte olduğu gibi.
Ben kimseye ne yağcılık yaparım ne menfaatimi düşünürüm.Çünkü 5 aydır 1 coins kazancım yok!!
Ama craft açıldıktan sonra güç bela kastığım stoklarında çöp olmasına seyirci kalamam!! tabiki sizin darlamanıza karşı muhalefet edeceğim.
Onlarca craftcı zor şartlarda stok tuttu onlarında emeği heba olacak sade ben kendi adıma konuşmuyorum.
Craftın zor olması en doğrusudur zaten öylede kalacaktır.
Meslek güncellemesiyle buf olacağını nerden çıkardın ?
belki sadece ek formüller gelecek ....
belkide dw haritasına 3-5 materyal daha eklicekler....
Öyle çok afaki şeyler bekleme bence...
sen beni crafta başlamamış fırsattan indirip başlıcak adam mı sanıyorsun ? sence ilk zamanlar craftta nerden ne xp geliyor ben nerden biliyorum ? Ben zaten craftımı yaptım oyun başı cokingte yeni meslekler açılınca weaponda waride bonus var değişiklik olsun diye sıfırdan wari kasıp onda baştan başladım. Ben oyunu kişisel tatmin ve zevk almak için oynuyorum.

Sen bana cevap yazarken crafttın dibine vuruyorum atarı yapıp altta başka adama 1 coin kazanmadım acıtasyonu yapıyorsun. Xp ler konusunda bariz yalan söylüyorsun :) Xp kasma konusunda da ilk günden craft kastıysan millet levelini haggarda kasmadı dw de kastı. dw deki materyaller kalktıgında haggarda bütün slotlar hınca hıc dolu yani millet levelini kasmıştı craft noktasında geri kalanda orda kasmıştır.

2 aydır millet ne zorlukla kasıyor olayınıda bırak zaten daha makul seviyelere çekilmesini isteyenler bu zorluktan sıkılan insanlar. Makul seviye diyor zaten herkes aman tanrım olamaz 1 haftada yapacaklar algısı yapıyorsun.

Ayrıca senin hayal ettiğin gibi fırsatçıda değil burda bunu savunanlar. Craftın sonundaki itemler nerf yedikçe kendi üretmemesine rağmen bu zorluğa haksızlık olduğu gerekçesi ile vaktiyle kolay kasmış sona ulaşmış adamların hakkınıda en çok biz savunduk bu forumda. Craftın zor olması ile bezdirecek noktada olmasıda aynı şeyler değil. Vaktiyle buglu zamandan stoklarıyla crafta son seviyeye gelmiş insanlara sorsan şu şartlarda 1 tanesi bile crafta başlamaz. Oyuna yeni oyuncu gelsin gelme sebeplerinden biride craft olsun oynadığımız oyunda çok oyuncu olsun derdindeyiz.

Crafta buf olması konusuna gelince de dc yayını yapıldı soru cevaplar oldu materyal arttırma toplama bonusu ile alakalı extra kıyafete basılan scler xp bonusları ile alakalı yemek gibi konulara makul bakıldığı ve haftaya yetiştirmeye çalışcaz dendiği bu süreçte de en ufak bir gelişim olmamsı buglu matertallerin birinde bile bir gelişim olmazken arada gelen yamada hala craft itemlerinin nerf yemesi üzerine millet baskısını arttırdı şikayetlerini dile getirdi.

Kimse senin abartıp algı yapmaya çalıştığın gibi herşeye ulaşmak çok basit olsun millet kastı bizde hemen onlara ulaşalım diye bir talepte bulunmadı ne dc de ne forumda.

poxime

Üye
yazına bazı eklemeler yapmıssın sonradan okudum. Biz millet niye 40 levele kolay kastı tribinde değiliz. İsterse bin kişi herşeyini 40 yapmış olsun isterse 1 kişi. Sıfırdan başlayacak adama cazip olsun derdindeyiz basit olsun değil. Sende 5 ayda bu kadar kasabilmişsen sende öngörmemişsin level kasma noktasında bazı şeyleri ileriki tarihe atmışsın. Farkta etmezdi zaten herşeyi kasmış olsaydında derdimiz senin levelin değil. Derdimiz bu buglu dönemde risk almış insanların finalde aşırı derecede zorlama craft gelince sanki herşeyi planlamış 200 iq muş gibi millete karşı kimi zaman demogoji kimi zaman tatlı su kurnazlığı yapıyor olması.

Wildbaba

Üye
sen beni crafta başlamamış fırsattan indirip başlıcak adam mı sanıyorsun ? sence ilk zamanlar craftta nerden ne xp geliyor ben nerden biliyorum ? Ben zaten craftımı yaptım oyun başı cokingte yeni meslekler açılınca weaponda waride bonus var değişiklik olsun diye sıfırdan wari kasıp onda baştan başladım. Ben oyunu kişisel tatmin ve zevk almak için oynuyorum.

Sen bana cevap yazarken crafttın dibine vuruyorum atarı yapıp altta başka adama 1 coin kazanmadım acıtasyonu yapıyorsun. Xp ler konusunda bariz yalan söylüyorsun :) Xp kasma konusunda da ilk günden craft kastıysan millet levelini haggarda kasmadı dw de kastı. dw deki materyaller kalktıgında haggarda bütün slotlar hınca hıc dolu yani millet levelini kasmıştı craft noktasında geri kalanda orda kasmıştır.

2 aydır millet ne zorlukla kasıyor olayınıda bırak zaten daha makul seviyelere çekilmesini isteyenler bu zorluktan sıkılan insanlar. Makul seviye diyor zaten herkes aman tanrım olamaz 1 haftada yapacaklar algısı yapıyorsun.

Ayrıca senin hayal ettiğin gibi fırsatçıda değil burda bunu savunanlar. Craftın sonundaki itemler nerf yedikçe kendi üretmemesine rağmen bu zorluğa haksızlık olduğu gerekçesi ile vaktiyle kolay kasmış sona ulaşmış adamların hakkınıda en çok biz savunduk bu forumda. Craftın zor olması ile bezdirecek noktada olmasıda aynı şeyler değil. Vaktiyle buglu zamandan stoklarıyla crafta son seviyeye gelmiş insanlara sorsan şu şartlarda 1 tanesi bile crafta başlamaz. Oyuna yeni oyuncu gelsin gelme sebeplerinden biride craft olsun oynadığımız oyunda çok oyuncu olsun derdindeyiz.

Crafta buf olması konusuna gelince de dc yayını yapıldı soru cevaplar oldu materyal arttırma toplama bonusu ile alakalı extra kıyafete basılan scler xp bonusları ile alakalı yemek gibi konulara makul bakıldığı ve haftaya yetiştirmeye çalışcaz dendiği bu süreçte de en ufak bir gelişim olmamsı buglu matertallerin birinde bile bir gelişim olmazken arada gelen yamada hala craft itemlerinin nerf yemesi üzerine millet baskısını arttırdı şikayetlerini dile getirdi.

Kimse senin abartıp algı yapmaya çalıştığın gibi herşeye ulaşmak çok basit olsun millet kastı bizde hemen onlara ulaşalım diye bir talepte bulunmadı ne dc de ne forumda.
Ben önceki yazımda dedimki çoğu meslek zarar ediyor o konuda tabiki güncelleme gelmeli.Benim sadece demek istediğim toplayıcılık süresi ve xp konusunda yükseltme olcaksa bile abartılı birşey olmasın.Bu son 1.5 ayda herkesin verdiği emeği mafeder ve craft yapanda kimse kalmaz burada herkesin hakkını korumak için bir söylem var.
Benim sadece kızdığım siz başta kolay kastınız herşeyi götürüyorsunuz vs gibi komik şeyler.Öyle birşey yok! Meslek ekranımıda paylaştım.Oradan bir kar çıkarabildiysen söyle şuan hala görev giysileriyle vs geziyorum.Hatta stoğum patlamış yerine roughstone verildiği için 1.5 aydır baştan stoklamış durumdayım.Bir takım taleplerde bulunurken eski oyunculara ithamlarda bulunulmasın benim amacım.Çoğu insan hemen 59 a kasamadı.15-20 kişi belki dediğin gibi leveli hızlı kasıp en son seviye kazmayı alıp hagartta fullemiş olabilir.Ama inan o son seviye kazmanın takılabildiğini dahi bilen çok kişi yoktu.O zaman herkes amatördü.
Oyunda toplayıcılık,meslek vs bir sıkıntı yok sadece formül odaklı bir skntı var.İsterse herkes 40 yapsın solu sağı gene bir çoğu 2-3 saati geçmez!!
3-5 adam zamanında kastı diye 10 saat üstü insanların verdikleri emekleri boşa çıkaracak talepler yanlış.
Bu konu uzarda uzar.İşin özü şu bu yaptığınız baskı toplayıcılık hızının x2 x3 artışına sebebiyet verirse çok kişinin emeğinin hakkına girersiniz insanların ahını alırsınız.O yüzden birşey talep ediyorsanız net konular belirleyerek dile getirin.Aylardır emek verip herşeyden kendini soyutlayıp çarını dizmek için craft yapan stokları sıfırlanmasına rağmen 10 saat üstü uğraşan kaçtane insan var.Biraz empati yapın.... Bu söylenmenin,darlamanın sınırı yok!! Sen kısmi talep istersen başkası 2 haftada mesleğini fulleyecek kadar kolay olsun ister en nihayetinde bu craft çöpe döner.O yüzden kelimelerinizi seçerek konuşun lütfen...

poxime

Üye
Bu konu uzarda uzar.İşin özü şu bu yaptığınız baskı toplayıcılık hızının x2 x3 artışına sebebiyet verirse çok kişinin emeğinin hakkına girersiniz insanların ahını alırsınız.
Kimsenin böyle bir talebi yok. Herkesin söylediği makul seviye. millet aptal değilki 3 5 günde herkes kasacak olsa anlamı kalmaz zaten bu konunun bahsi bile geçmiyor. İlla kuyruk acısı olan vardır millet 40a kastı diye. Ama onu diyende bizde hemen kasalım değil o kasanlara bişi yapın şeklinde bir hazımsızlık. Kolay olsa anlamı kalmıyacak olması noktasında senin dediğinin aksine bir polemik ayrı bir görüş yok.

Wildbaba

Üye
yazına bazı eklemeler yapmıssın sonradan okudum. Biz millet niye 40 levele kolay kastı tribinde değiliz. İsterse bin kişi herşeyini 40 yapmış olsun isterse 1 kişi. Sıfırdan başlayacak adama cazip olsun derdindeyiz basit olsun değil. Sende 5 ayda bu kadar kasabilmişsen sende öngörmemişsin level kasma noktasında bazı şeyleri ileriki tarihe atmışsın. Farkta etmezdi zaten herşeyi kasmış olsaydında derdimiz senin levelin değil. Derdimiz bu buglu dönemde risk almış insanların finalde aşırı derecede zorlama craft gelince sanki herşeyi planlamış 200 iq muş gibi millete karşı kimi zaman demogoji kimi zaman tatlı su kurnazlığı yapıyor olması.
tamam formül konusunda muhalefetini et de ki herşeyi nerflediniz bende destek veriyim haklısın herkeste böyle düşünüyor ama bunun üzerine,daha kolaylaşsın dersen bu toplayıcılık hızına kadar gider.O zamanda 1.5 ay günde 40 tane malzeme zor işleyen adamların alayını patlatır.Dağ fare doğurur yani.Finalde zorlama yapılıyor demişsin bende şu denklemi ortaya koyuyorum kolay olursa değersiz olur zor kalsın mesele bu değil!! Mesele formüllerdeki nerfler.Mücadele verecekseniz buraya yoğunlaşın o zaman zaten herkes destek olur ve bu en nihayetinde icraata dönüşür herkes kazanır.Final gören insan emeğinin karşılığını alır.

Demantedmiydi neydi War sychle'ın atağının nerflenmesi mesela bir sorundur.Formüllerdeki nerfler sorundur.Toplayıcılık süreleri ve xpler 10 saat üstü craftlandığı zaman 2 aya alışabilir o kadar zor değil ana sorun formüllerin nerflenip mesleklerin çöp edilmesi.

poxime

Üye
Biz alternatifleri konusuyoruz forumdaki bütün yazılara baksan görebilirsin. Standartları vardır craftın bi çok açıdan denge sağlayan. Bir yerden sıkıyorsan bir yerden gevşetmen gerek. Seçenekleri konusuyoruz. Tek seçenek itemlerin buflanması değil. Yönetime diyoruz ki craft itemleri daha düşük tutmayı planlıyorsanız bu zorlukta craft olmaz. Toplama olmaz. Belli noktalarda tıkanıklıklar var. İlk seviyeler oyuncuların hevesini kıracak zorlukta. Zorluk yayılımı genele yayılmalı. İtemleri güçlendir yada basitleştir. Basitten kasıttada 1 hafta 1 ay gibi sürelerde olsun değil zaten. YAzıları okuyan yönetim bunuda görebilir gayet. Ayrıca böyle bir talep edenide forumda ben görmedim . Seçeneklerden birine gidilsin diye forumda fikir telakkisi yapılırken arada sen herşeye 1 haftada ulaşmak istiyorsun suçlaması yapan buglu dönemden kasmış insanlar. Bizim onlarla derdimiz yok ama onların anlamsız bir paniği var ve çamur at izi kalsın misali aralardan çıkıp lafı atıp suyu kirletip uzaklaşıyorlar.

Wildbaba

Üye
Mesela şunuda söyliyim jewel crafting kasanlar takı üretecek moblardan çıkan taşlar aşırı zor çıkıyor adamlara takının fiyatı kadar fiyat çekiyorlar mesela gerçek bir sorun budur craft adına o taş droplarının biraz daha atması lazım ki jewel craftingci para kazansın.Formül ve içindeki malzemelerin drop sistemi konusunda skntılar var.
Ancak iş bu malzemelerin ucuzlamasına geldiği zaman ,drobu olmayan materyal üreten ve hala satışı olmayan ve zar zor stok tutan taşcılık gibi mesleklerin emeklerinin heba olmasına sebebiyet veriyor.Sen mesela diyorsun ki ben bu Demanted War sych'ı 5m daha az paraya üretiyim bunun böyle olması için daha çok malzeme daha hızlı toplama lazım buda taşcının stoğunun değerine zarar veriyor çünkü toplayıcılık hızı arttımı hepsini birden arttırıyorlar.Arada biz yanıyoruz veya başka bir meslekte yanıyor.toplama ve xp konusuna girince bir yerden denge gözetirken diğer mesleğe verilen emekler yok olabiliyor.O yüzden empati yapın diyorum.Toplama ve materyal artışı konusunu bireysel bazda kendi mesleğinize bakarak sadece dillendirmeyin.Çünkü bunun etkisi diğer bir çok meslekte yıkıcı oluyor.

Wildbaba

Üye
Biz alternatifleri konusuyoruz forumdaki bütün yazılara baksan görebilirsin. Standartları vardır craftın bi çok açıdan denge sağlayan. Bir yerden sıkıyorsan bir yerden gevşetmen gerek. Seçenekleri konusuyoruz. Tek seçenek itemlerin buflanması değil. Yönetime diyoruz ki craft itemleri daha düşük tutmayı planlıyorsanız bu zorlukta craft olmaz. Toplama olmaz. Belli noktalarda tıkanıklıklar var. İlk seviyeler oyuncuların hevesini kıracak zorlukta. Zorluk yayılımı genele yayılmalı. İtemleri güçlendir yada basitleştir. Basitten kasıttada 1 hafta 1 ay gibi sürelerde olsun değil zaten. YAzıları okuyan yönetim bunuda görebilir gayet. Ayrıca böyle bir talep edenide forumda ben görmedim . Seçeneklerden birine gidilsin diye forumda fikir telakkisi yapılırken arada sen herşeye 1 haftada ulaşmak istiyorsun suçlaması yapan buglu dönemden kasmış insanlar. Bizim onlarla derdimiz yok ama onların anlamsız bir paniği var ve çamur at izi kalsın misali aralardan çıkıp lafı atıp suyu kirletip uzaklaşıyorlar.
yönetimin zaten her yaptığı falso craft konusunda o yüzden bir çok konu yerine ne bilm formül odaklı o formüldeki malzemelerin dropları odaklı tek yönden yaklaşın her tarafa değinince ve baskılar sonucu bunu yapmaya yeltendiklerinde bir çok dengeyi yıkıyorlar.Şu toplama süresi ve xp mevzusu mesela 1.5 aydır oturmuş bir durumda burayı kaşımanın mantığı yok!! formül odaklı ve droplanan formül malzemeleri odaklı yürümek daha akıllıca ve sonuç verir.Ben gene 5 krş kazanacak değilim ama weapon,armor,jewel craft yapanlara tavsiyem budur.
Benim kendi stonemassony taşlarım hariç topladığım bir gold ore 7-8m günde kasıyorum.Onlada gidip granite alıyorum.Toplayıcılık süreleri artarsa gold oredan gelen paranın azalması benim umrumda değil ben bunun davasında değilim.Benim ve benim gibi taşcıların direk stoğu patlar.1.5 ayda çıkardığım stok 1 haftada çıkarılır.20 belki 30 taşcı sinirlenir mesleği bırakır.Bu tip toplama hızı odaklı malzemesi değerlenen diğer mesleklerdede durum böyle olur.

poxime

Üye
Mesela şunuda söyliyim jewel crafting kasanlar takı üretecek moblardan çıkan taşlar aşırı zor çıkıyor adamlara takının fiyatı kadar fiyat çekiyorlar mesela gerçek bir sorun budur craft adına o taş droplarının biraz daha atması lazım ki jewel craftingci para kazansın.Formül ve içindeki malzemelerin drop sistemi konusunda skntılar var.
Ancak iş bu malzemelerin ucuzlamasına geldiği zaman ,drobu olmayan materyal üreten ve hala satışı olmayan ve zar zor stok tutan taşcılık gibi mesleklerin emeklerinin heba olmasına sebebiyet veriyor.Sen mesela diyorsun ki ben bu Demanted War sych'ı 5m daha az paraya üretiyim bunun böyle olması için daha çok malzeme daha hızlı toplama lazım buda taşcının stoğunun değerine zarar veriyor çünkü toplayıcılık hızı arttımı hepsini birden arttırıyorlar.Arada biz yanıyoruz veya başka bir meslekte yanıyor.toplama ve xp konusuna girince bir yerden denge gözetirken diğer mesleğe verilen emekler yok olabiliyor.O yüzden empati yapın diyorum.Toplama ve materyal artışı konusunu bireysel bazda kendi mesleğinize bakarak sadece dillendirmeyin.Çünkü bunun etkisi diğer bir çok meslekte yıkıcı oluyor.
şu anda oyun her gün kan kaybediyor farmcılar farm bitince crafta abandı craft gerekli şeyleri sağlamadığından craftıda bırakıyorlar seriden. Pazar takibi yapan biri bunu görebilir. Her gün biri stoklarını boşaltıyor bu iş yapılmaz diyerek. yakında adam kalmıcak. Senin değindiğin konuda da zorluk dengelemesinden kasıt yüzde 20 25 daha basitleştirirsin. daha cazip hale getirirsin 5 kişi yapıyosa 10 kişi yapar. 10 kişi pazardan item çekince materyalin arz talep dengesi nedeni ile çöp olmaz. diğer craft materyalleri ile ilgili eksiklikler ayrı bir konu zaten o kısım kırk dereden su gelecek kısım. Daha seri basit craftı ayakta tutacak çözüm kısmı kolaylaştırma kısmı. O kısımda dediğim gibi kimse abartı miktarda kolaylama arzusunda da değil.

Wildbaba

Üye
şu anda oyun her gün kan kaybediyor farmcılar farm bitince crafta abandı craft gerekli şeyleri sağlamadığından craftıda bırakıyorlar seriden. Pazar takibi yapan biri bunu görebilir. Her gün biri stoklarını boşaltıyor bu iş yapılmaz diyerek. yakında adam kalmıcak. Senin değindiğin konuda da zorluk dengelemesinden kasıt yüzde 20 25 daha basitleştirirsin. daha cazip hale getirirsin 5 kişi yapıyosa 10 kişi yapar. 10 kişi pazardan item çekince materyalin arz talep dengesi nedeni ile çöp olmaz. diğer craft materyalleri ile ilgili eksiklikler ayrı bir konu zaten o kısım kırk dereden su gelecek kısım. Daha seri basit craftı ayakta tutacak çözüm kısmı kolaylaştırma kısmı. O kısımda dediğim gibi kimse abartı miktarda kolaylama arzusunda da değil.
he işte o kolaylaşma olursada başta taşcılık ve zorluğa göre stoğu değerlenen meslektekiler çekip gidicek.Ben açık söyliyim taş süreleri %30 dahi azalırsa toplamada hepsini yakar çeker giderim.Formül ve canavarlardan droplanan nadir taşlar odaklı bişeler yapacaklarsa yapsınlar.Zaten weapon,armor ve jewel craft yapanların gold ore,iron ore ne bilim kereste bunlarla derdi yok ,onlar formüllerden şikayetçi ,canavarlardan çıkan taşların azlığı sebebiyle kar edememekten şikayetçi.Gold ore iron ore vs adamları etkilemiyo isterlerse 500kdan alsınlar.

poxime

Üye
sana basitçe örnek vereyim black smiting 30 yapmak için 160k maden 160k kömür gerek 40 a kasmak içinde gold bulamassın her yerde en az 400k maden 400k kömür. Şimdi adam çabalayıp yapmaya kalksa bir saatte max verimde 150 adet maden toplar. 75 maden 75 ağaç şeklinde şimdi level kasmaya kalksa parada basmak istemiyor oyun içi emekle yapacak bu işe girer mi ? ne yaparsın toplamayı bi nebze hızlandırırsın biraz craft xp sini arttırırsın 400k gerekmezde 250k gerekir. cazipllikten kasıt budur. Sadece toplama hızını düşünerek hal yoluna sokamassın hiç bir şeyi. toplayan kadar toplayan adamın materyalini alacak craftçıda lazım oyuna. Sen taş diyosunda piyasası en ucuz materyal daha aktif kazanç sağlamadığı için. 2k dan toplarsın max ama adam gold ore 70k titaniuma 20k irona 10k bayılıyor. Armor kısmı fecaat zati.

poxime

Üye
jewele değinmiyorum bile toplayan çokta yapan eden yok gibi geliyor

Wildbaba

Üye
sana basitçe örnek vereyim black smiting 30 yapmak için 160k maden 160k kömür gerek 40 a kasmak içinde gold bulamassın her yerde en az 400k maden 400k kömür. Şimdi adam çabalayıp yapmaya kalksa bir saatte max verimde 150 adet maden toplar. 75 maden 75 ağaç şeklinde şimdi level kasmaya kalksa parada basmak istemiyor oyun içi emekle yapacak bu işe girer mi ? ne yaparsın toplamayı bi nebze hızlandırırsın biraz craft xp sini arttırırsın 400k gerekmezde 250k gerekir. cazipllikten kasıt budur. Sadece toplama hızını düşünerek hal yoluna sokamassın hiç bir şeyi. toplayan kadar toplayan adamın materyalini alacak craftçıda lazım oyuna. Sen taş diyosunda piyasası en ucuz materyal daha aktif kazanç sağlamadığı için. 2k dan toplarsın max ama adam gold ore 70k titaniuma 20k irona 10k bayılıyor. Armor kısmı fecaat zati.
İşte öyle değil taşcılıkta durum o en çöp taş 2k 1 tane marble 100k 1 tane granite 300k şuan
O granite rockların yani hagarttaki son seviye taşın içinden %75 roughstone atıyor 1sv taş.
Keza limestonelardan düşen marble'lar bile 1/6 oranında.
Senin dediğin toplama artarsa en büyük darbeyi taşcı yer.
Bu dengeler olduğu için belki o buf gelmiyordur.
Öyle 2kdan toplarsn vs değil yani olayın iç yüzü.
Dediğin maliyetlerede gelirsek evet bu maliyetler yüksek ama ben ne dedim formüller düzeltilmeli nerfler yerine bazı itemlere buflar gelmeli.O zaman o masrafını çıkarır o paraları harcayıp fulleyenler.O paralar yüksekse emek verenlerde geliştirebilsin die daha düşük seviye weapon craft formüllerine değerli şeyler eklenebilir.Yani illa malzeme sayısıyla oynamana sürelerle oynamana gerek yok!!

poxime

Üye
senin dikakt etmediğin konu craftçıların oyunu bırakması bu zorluk sebebi ile emekle varılamayacak noktada durması craftın. parayı basan yapsın konumunda. craftçı sayısı azaldıkça da talep azalcak bu gün yükseke giden toplama ürünleri yarın yok değerine gidicek çünkü alacak craftçı kalmıcak doğru düzgün. bu gün 20 varsa kan kayıpları ile düşecek 10 a 5 e onların alacağı üründe belli günlük tüketimleri toplanandan az olacak . Mal çoğalınca değeri azalacak. Bunu dengelemenin tek yolu olacak oda materyalleri iyice azaltmak. o zamanda sabit 15 20 kişi toplıcak 5 10 kişi craftlıcak e o zaman bu craft oyun içinde oyunculara bir seçenek olmaktan çıkacak. Jewel crafta bak mesela zor diye millet bi başladı sonradan patır patır bıraktı. materyal miktarı en az olan meslek olmasına rağmen arz talep dengesi kaydı. 1.5m olan taşlar 500k ya kadar düştü. diğer mesleklerinde sonu buna gidecek.

Wildbaba

Üye
Mesela bir weapon craftcı için 14 seviyeye Hand axe of Minatour üretimi eklense,facelifer üretimi eklense,ne biliyim tabarise formülü eklense bu formüllerle üretilenlerden kazandıklarıyla gold ore,iron ore,titanyum ore gibi malzemeleri rahatlıkla alabilirler.
Yani senin tepkini çeken ve bu zor dediğin şeylerin çözümü toplama hızıyla veya xpyi yükseltp arzı arttırıp fiyat düşsün demek ile sadece çözülmez.
Benim dediğim şekilde formüller eklenirse o zaman hiçbir denge bozulmadan emeğiyle kasan insanlar malzemeler pahalıda olsa ürettikleri silahları satıp bunu karşılayabilir.
Hem denge bozulmaz hem emek verende yükselir.
Israrla formül formül dememde ki sebep bu.
Sen şuan sadece kendi mesleğin odaklı empati yapmadan bir yönden düşünüyorsun kötü niyet yok bunda
bende kimseyi üzmeyecek bir formülün olduğunu ve bununda meslek formüllerini daha değerli kılmak olduğunu söylüyorum.
Burada win win durumu var.
Bu formüllerde bir güçlenme olursa craftcıda azalmaz bıkanda olmaz.

poxime

Üye
dostum armor jewel yada weaponda bu dediğin çözüm tutmaz sebebide şu . Sen bu itemi ürettiğinde birde alıcı bulman gerek. xp lere bakarsan craftta bin tane mino üretcen bin tane face bin tane zırh 1 kişi için buda 15 20 kişi yapsaki bu sayı bile az. ortaya çıkacak itemi sen düşün. wow gibi milyon oyuncusu olsa pazarı anca kaldırır bunca itemi. Senin meslekte adam senden granit marble stone block alacak. aynı üründen binlerce bas alacakta senden pazarda binasını yapmak için binlerce çekecek zaten. Ama bu tarz kullanım ürünlerinde bu olamaz. Pazarı kaldırmaz.

poxime

Üye
bin mino oyuna girmesin diye bin tane armor oyuna girmesin diye onun materyelini zorlaştıracak bu sefer 10 15 levele o itemi koymanın mantığı kalmıcak. adam diperlerinden serice basıp level kasmak zorunda olacak. o nedenle çare ya craft yaparken gereken xp ler makul seviye artıcak yada toplayıcılık hızında bir artış gerek. yada ikisinde de biraz beri gelip ortası bulunacak. Sen kendi mesleğin açısından diyorsun ama mesleklerin yüzde 70 i bu çerçevede senin mesleğin istisna konumda. Senin mesleğin için duraksamak diğerinin ölümü. Doğrusu meslek türüne göre değerlendirme yapmak ve ona göre düzenleme getirmek. Burhan beyde bu yönde konuştu. Ürünler tek tek incelenecek meslekler tek tek incelenecek diye. Toplu indirim bindirim olmayacak tarzında konuşmaları var dc de. Ha bu duruma yapılan güncelleme uymaz senin mesleğin mağdur olur oda bizim suçumuz değil yönetimin kolaya kaçması olur. o zaman tepkide veririz. Ama mesleklerin yüzde 70 ni kapsayan kullanım meslekleri için bu arzu istekler gerekli.

Wildbaba

Üye
dostum armor jewel yada weaponda bu dediğin çözüm tutmaz sebebide şu . Sen bu itemi ürettiğinde birde alıcı bulman gerek. xp lere bakarsan craftta bin tane mino üretcen bin tane face bin tane zırh 1 kişi için buda 15 20 kişi yapsaki bu sayı bile az. ortaya çıkacak itemi sen düşün. wow gibi milyon oyuncusu olsa pazarı anca kaldırır bunca itemi. Senin meslekte adam senden granit marble stone block alacak. aynı üründen binlerce bas alacakta senden pazarda binasını yapmak için binlerce çekecek zaten. Ama bu tarz kullanım ürünlerinde bu olamaz. Pazarı kaldırmaz.
+5 in bile zor basıldığı bir sistem var gerekirse üreten anvile gidip +7 yapabilir.Dediğin gibi olsa bile talep ederken o zaman blacksmitting veya woodcutting diye nitelendirin.Genel konuştuğunuz zaman bu her mesleği vurabilir.Çünkü bunlar böyle hatalar yapmaya bayılıyor her mesleğe herşeyi yansıtıyorlar.

İlla mino facelifer vs gibide düşünme.
Daha düşük formüllerle üretilen action hauseda satışı olmayacak kadar etkisiz olmasına rağmen sundrese satıldığında sana kar ettirebilecek çeşitli silahlar eklenebilir formüllere.Mesele formül olduğu zaman her çeşit şeyi yaparsın.Alt seviye formülleri biraz daha değerli kılarlarsa emeğiyle kasanda kasar her türlü mesleğini.Valla benim mesleğin daha satışı olmamasına rağmen ks atan çok.Hagartta toplayanların çoğu değerli olduğu için topluyor şuan ve aksine son zaman fiyatlar dahada arttıkça hagartta toplayan ve ks atan sayısıda çoğaldı.Herkes bırakır hale geldi önermen yanlış.100 gold ore toplayan 7 m kazanıyor.Senin dediğin olsa 2m kazandırır bu sefer asıl kimse toplamaz emin olabilirsin.

poxime

Üye
+5 in bile zor basıldığı bir sistem var gerekirse üreten anvile gidip +7 yapabilir.Dediğin gibi olsa bile talep ederken o zaman blacksmitting veya woodcutting diye nitelendirin.Genel konuştuğunuz zaman bu her mesleği vurabilir.Çünkü bunlar böyle hatalar yapmaya bayılıyor her mesleğe herşeyi yansıtıyorlar.

İlla mino facelifer vs gibide düşünme.
Daha düşük formüllerle üretilen action hauseda satışı olmayacak kadar etkisiz olmasına rağmen sundrese satıldığında sana kar ettirebilecek çeşitli silahlar eklenebilir formüllere.Mesele formül olduğu zaman her çeşit şeyi yaparsın.Alt seviye formülleri biraz daha değerli kılarlarsa emeğiyle kasanda kasar her türlü mesleğini.Valla benim mesleğin daha satışı olmamasına rağmen ks atan çok.Hagartta toplayanların çoğu değerli olduğu için topluyor şuan ve aksine son zaman fiyatlar dahada arttıkça hagartta toplayan ve ks atan sayısıda çoğaldı.Herkes bırakır hale geldi önermen yanlış.100 gold ore toplayan 7 m kazanıyor.Senin dediğin olsa 2m kazandırır bu sefer asıl kimse toplamaz emin olabilirsin.
tek pencereden bakıyorsun atıyorum toplama kolaylaştı. 100 yerine 200 topladın emekle daha makul seviyede toplama ilede yol alabileceğini gören crafterların sayısı artacak. bugun 10 kişi 1000 tüketiyorsa yarın 2000 tane materyal daha kolay toplama olduğu için elde etcek ama crafter sayısı 20 olacağı için aslında daha arz talep dengesi sağlam kaldığından daha çok kar edecek. Hadi diyelim crafter sayısı artmadı en basta 10 kişi kaldı fiyatı arz talep dengesi nedeni ile yarıya düşse bile daha çok toplayabildiği için yine zarar etmicek. Macro ekonomi dengesinde arz talepte büyük makas açıklıkları olmadığı sürece micro ekonomocileri yani toplayıcıları batırmaz. Şu anda millet 100 coin ucuza almak için birbirini yiyor. yarın zorluktan bu fiyattan bıkacak bırakacak onu diyorum. malzeme alırken daha rahat bulacak toplayan daha rahat toplayacak adam 1 yılda deil 6 ayda sona ulaşcak toplayıcıda en kötü ihtimalle dün 10 üründen kazandığını yarın 20 üründen kazanacak ama bu gün 10 ürün topladığı sürede 20 ürün topladığı için gün sonu totalde bu günden daha zararlı olmayacak. Ayrıca bu dengeleme gelişi güzel olmazda hep bahsettimiz makul seviyede olursa crafter sayısı artacağından toplama hızındanki artıştan daha az fiyat kırımı yaşayacak ve bugünden daha çok kara geçecek.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt