hatta sana bir örnek daha vereyim iron ore 5 6k dan gidiyordu bi ara crafta merak salan çok oldu sanırım toplu alımlar olmaya başladı. fiyatı 13 15k ya fırladı pazarda sayısı iyice azaldı. 11 12k ya konan 3 5 malzeme direk havada kapıldı. Sonra o toplayanlar baktı bu iş böyle olmaz bu işte ilerlemek mantıklı bi yere gitmiyor ellerindeki kullanmadıkları stokları geri bırakmaya başladı fiyatlar çakıldı. alanda olmadı doğru düzgün. 20 günlük süreç daha yeni yeni bi dengelemeye girmeye başladı düşük fiyatı gören bi kaç kişi muhtemelen craft yapayım diye heves etti bu kısır döngü devam etcek değişim olmazsa 15 20 güne bi patlama bi çakılış daha olacak. ama craftta ilerleyen olmayacak herkesin yarım kalmış hayaller olarak kalacak. bi süre sonra bu kısır döngüye girecek adam da kalmıcak crafter cephesinde sonra el ele baş başa kalacak toplayıcılık yapanlar.
İşte sen burda şunu kaçırmışsın o fiyatların artma sebebi eskiden stok tutmuş arkadaşların malzemelerini satması ve alanların onları basmasıyla piyasadaki malzemenin azalması sebebiyleydi.Kısacası fiyatlar şuanki zorluğa göre dengeye geldi.Toplu alımlarda fiyatlar geçici süre herşeyde artar bu itemlerdede böyledir.Şuanki piyasa bence oturmuş durumda Gold ore,Titanyum ore,İron ore keza kerestelerin fiyat skalası stabil.Ben kendi taşım harici gold ore ve kereste koyduğum zaman direk satılıyor.Ama limon ve soğan satamıyorum mesela çünkü Protanda o kadar çokki onunda bir değeri kalmadı.Aslında protandada olması gerektiği gibiydi kolaylaşınca protanda malzeme sayısı artınca işin esprisi kalmadı.İnsanlar sadece kendi mesleğini basmak veya xp kasmak için kovalıyor şuan.Kolay olduğu için alıcısı yok buda limonun soğanın vs piyasasını düşürdü.
Hagartta bir malzeme artışı olursa buranında bir esprisi kalmıcak alanlar malzeme çok die almayıp toplamaya düşecek.Sen bu böyle olursa belki diceksin ki craftcı sayısı arttı ama işin özü böyle değil.Şuan zorluğa rağmen toplayanlar kendi ürünlerini toplarken ekstra olarak gördümü topluyor bu malzemeleri yani bu malzemelerin sayıları az diye ne varsa toplayan insanlar bu materyalleri piyasaya satıyor.Kendi materyallerini depolayıp diğerlerini satıyorlar bu bile piyasaya yetiyor.Parasıyla alanlarda farmını atıp elde ettikleri karlarla bu malzemeleri topluyolar.Şuan malzeme az olduğu için Hagart ve Haddar 4 veya 5 toplayıcıya bırakılmış durumda.Zaten ufak bir map olduğundan Hagart ve Haddar bu olması gereken birşeyde zaten.Şuan bu gold oreları ve birch woodları piyasaya satan biz taşcılarız.Taşcıdan başka adam hagart ve haddarda toplamaya girmiyor.Çünkü bizim taşlarımızı zor toplanıyor diye toplayan yok ve satışımızda olmadığı için stok odaklı topladığımız için buralarda biz topluyoruz.Bu taşları toplarken ekstra diğer meslek materyallerinide satıyoruz.Weapon craftcıda üst seviye formülleri açtığında öyle veya böyle bir miktar para kazandığı zaman direk alması ona cazip geliyor.Toplamaya dani tenezzül etmiyor.Yani şimdi bu süreler kısalırsa bikere taşcılar başkasının materyallerini toplamayı bırakır, bu malzemeleri direk alma yolunu seçenler malzeme bol die almak yerine direk toplar.Bu sefer ticaret biter.Bu sefer malzeme bol olduğunda gold ore toplamaya giren craftcılar buraya hakim olacağından graniteleride toplar ama işin kötüsü satışımız olmadığı için bu koydukları taşları alan bir taşcıda olmaz o yüzden ticaret tamamen durur.Şuan stonemassony taşlarının daha çok olma sebebi blacksmitting ve keresteye göre esasında bu.Justice belli ki drobu olmayan ve stoğa odaklı toplama yapan mesleklerin Hagarta ve Haddara yığılacağını öngörmüş ve bu sebeple gold ore ve ağaçları daha az koymuş.Zaten şuan biz topluyoruz bunları sadece kendi meslek gelirimiz yok bu taş toplarken önümüzde respawn olan gold orelar vs ile günde max 7-8 m bi kazancımız var.En yüksek saat toplayanlardan biride benim yani.O para olsa ne olur olmasa ne olur da maksat toplarken kendi stoklarımızı üç beş ekstra kazanıp kendimizi avutmak.İnan zaten çok çok ucuza satıyoruz.Normalde 1 gold ore 150-200 k olması lzmdı.Şuan taşcılar weaponculara büyük kıyak yapıyor kimse bunun farkında değil! Biz bunları satmasak bütün weaponcular toplamaya girmek zorunda kalsa adam başı 10 saatte 30 gold ore zor toplarlar.Bu kargaşa çıkmasın diye bu Gold oreleri ucuzdan veriyoruz.Şuan realite bu sor mesela Hagart hadarda toplayan adamlar hep taşcı.Yani sen şimdi bu değerde azalsın dersen vallahi 30 tane gold ore zor toplar Weaponcuların alayı.O yüzden sizin malzeme alacak parayı formüllerden daha çok kasmanız daha düşük seviyelerde bile para kasmanız burada sistemi sadece ayakta tutar.Öbür türlüsü büyük kaos çıkarır.
He şimdi ucuza veriyoruz diyincede yanlış birşey anlama kıyak vs derken iyi anlamda ucuz malzemeye ulaşsınlar die ucuzdan veriyor taşcılar dedim.Ben gold dust ve silver dustu bile bazı arkadaşlada bedavadan veriyorum destek olsun diye.Piyasanın 10 15k altına gold ore verdiğim oluyor sırf gelişsin adamlar diye.Tamamen cratcıyı koruma amaçlı destek olma amaçlı uygun fiyattan veriyorum.Bütün weaponcularla aram iyi yeri geldiğinde granite golden ore takasıda yapıyoruz.