Aşşağıda yazdıklarımı okumadan önce bilinki bahsedilen duruma en az sizin kadar karşıyım ve arkadaşlarla bunun yapıldığını gördüğümüz anda gerekirse boss için çaba vermektense yapanlara kaptırmamaya uğraşıyoruz.
Ve aşşağıda yazanların bir bölümü yargıtay kararı olmuş olsada kalanı kendi görüşümdür.
Bkz. :
TCK madde 244’te sayılan fiillerin elektronik ortamda işlenen sanal fiiller olduğu belirtilmiştir. Bu kapsamda Yargıtay yapmış olduğu değerlendirme neticesinde, (i) oyun karakterinin alınıp satılabilen ve maddi bir değere sahip bir veri olduğunu, (ii) Karar’a konu olayda karakterin fiziki olarak bulunduğu yerden alınmadığı, (iii) ancak eylemin TCK madde 244 2. fıkrada düzenlenen “var olan verileri başka bir yere göndermek” olduğunu, (iv) ayrıca olayda karakterin üçüncü bir kişiye satılmasından sebeple de haksız çıkar sağlandığı ve bu kapsamda olayın TCK madde 244 4. fıkrada tanımlanan suçu oluşturduğuna kanaat getirmiştir.
yazının uzun uzadıya tamamına ve ilgisiz bölümlerine dikkat çekilmemesi adına sadece bu bölümü kullanmayı tercih ettim.
Buradaki asıl önemli bilgi şu oluyor oyundaki karakterleriniz yasalar gereği maddi bir karşılığı oldu kabul edilmiş ve yapılabilecek tüm haksızlıklar ( haksız giriş engellemesinden (ban) hırsızlığa kadar ) yasalar karşısında suç kabul edilmiştir.
Şimdi burdaki asıl sorun nedir ?
Rise online resmi bir oyun ve şirkettir yani bunu ismi lazım olmayan oyunlada karşılaştırabilirsiniz. Bu oyundaki gold aslında bir nevi kripto para birimi eşyalarda kendi sahip oldğunuz evinizdeki eşyalar gibi görülebilirler ve rise online bunların güvenliğinden ve 3. kişilerle paylaşımının engellenmesinden direkt olarak sorumludur.
Rise online ve bağlı olduğu firmanın yapacağı tüm oyun girişini engelleme (ban ) ve cezai işlemleriyle ilgili haklı bir sebep sunması gerekmektedir.
Oyun içeriği bakımından her daim gruplaşmanın önemli olduğunu ve solo olarak oynun her bölümünü oynayamıcağınızı ve her mobunu kesemeyeceğinizi açık bir şekilde anlatıyor.
şimdi gelelim asıl konuya 2 ırkın gruplaşmasıyla ilgili herhangi bir yasak bulunmuyor sizin ve tabiki benim oyun zevkimi öldürmesi dışında herhangi bir cezai yaptırım uygulanırsa karşı tarafın hakkını savunmak için mahkemeye kadar gidebileceği açık şekilde yargıtay tarafından kabul ediliyor senelerdir.
bunun haricinde clana alınabilicek kişi sayısıyla ilgili limit koyulmuş olsada clanların birleşip birleşmemeyi seçmeside tamamen kendi halinde gerçekleşiyor yani bununla ilgilide 1 düzenleme malesef yok.
gerçek hayatta örnek vermek gerekirse :
belediye bir arazide 50 parsel satışa çıkarıyor olsun bu 50 parselin 50sini parası olan firma alabilir bunda herhangi bir sıkıntı yoktur yada firma başka bir firmayla birleşip ortak teklif sunup beraberde alabilir bundada yasal bir sıkıntı yoktur. Diğer firmaların veya insanların yapması gereken tek şey verilenin üstünde bir teklif vermektir.
Yani uzun lafın kısası belirli bir çeteleşme gördüğünüzde buna engel olmak için sizin daha büyük bir birlik kurmanız gerekiyor ama şunuda senelerdir bu tarz oyunların tamamında görmekteyim ki eğerki siz mevcut çeteden daha büyük bir güç kurup bu slotları alırsanız yeni çete siz olursunuz diğer oyuncular için değişen bişey olmaz.
bu slotlardaki güçlü olan alır düzeniyle aynı şekilde işliyor. Ks atmanın nasıl cezası olamazsa bosslara ve farm slotlara güçlü ekiplerin oturmasınında cezası olamaz ki zaten oyun en başta bize bunu dikte ediyor rekabetçi ve devasa oyuncu platformu olarak.
yazdıklarımda hatam vs. varsa düzeltmeleri yapabilir ve kendi görüşünüzü yapabilirsiniz.