İstek Diğer MMORPGlerden gelenler için istek ve öneriler

Zeck Valliance

Üye
şu an daha oyun geliştirme aşamasında inşallah değerlendirirler bu durumu ama böyle olmaz ise de oyunu denerim :) bence oyunun sürdürülebilirliği açısından değelendirilmesi gereken bir polika.

Selam, WoW,RoM,GW,m2,SrO,Allods Online başta olmak üzere 20 yıllık mmorpg emektarı olarak söylemek isterim gametime,prepaid seçeneği ekleyeceğiniz bir oyun tutmayacaktır.Geçen ay Arcadia RoM adlı bir MMORPG oyunda baya sağlam bir hesabım boşaltıldı ve bıraktım oyun oynamayı.Ta ki rise onlineyi görene kadar (KO deneyimim yok) yinede hoşuma gitti pk olsun grafikleri olsun.Grafiklerimiz fena değil ama WoW veya ESO ile kıyaslanamaz elbette ve bu durum aylık ödeme koymalarına engeldir.Youtube olsun forumlar olsun çok yorum okudum ve anladığım en net şey ko'dan gelecek kitlenin pus fiyatlarından ve buglardan şikayet etmesi.Şimdi siz para konusundan şikayetçi olan bir topluluğa aylık ücret dayatırsan maalesef tutunamazsın.Bir oyunun para kazanması aylık ücretten değil kendini sevdirmesinden geçer.Ve yine oyunun para kazanması BDO veya Allods o. gibi end-game çarları para yatırmaya zorlayarak değil oyuncuyu sadece pvp değil aynı zamanda pve, eventlerle oyunda tutmaktan geçer.Sevgilerle

1. maddeye ithafen yönetim ko'dan gelme bu sebeple oyuncuların hoşlandığı animasyon iptalini kaldıracaklarını sanmıyorum.
3. maddeye itfahen videolarda genel olarak pvpye yönelik paylaşımlar gördüm ama diğer mmorpglar gibi tankın, healın, supportun, dpslerin 1 partyde toplanıp bossları taktikle kesmek şahane olacaktır.çünki böyle güzel bir oyunu sadece pvp ile kısıtlamak gerçekten yapılan emeğe haksızlık olacaktır bunun sebebi bu oyuna sadece ko kitlesi değil daha önce 1 saat bile ko deneyimi olmayan başka oyuna yıllarını vermiş (şahsım gibi) oyuncularda gelecektir.

Dip not: discordda oyuna scrut(dps meter) addonu geleceğinide yeni öğrendim daha dün keşke bu addonuda koysalar diye söyleniyodum kendi kendime.Teşekkürler :D

ilk kısımdaki ödeme konusunda şöyle açık bir nokta kalmış tabi ki kimse görmediği ya da deneğimlemediği oyuna para vermek istemez ama şöyle bir yol izlenebilir atıyorum oyuncular level 35'e kadar ilk iki hafta ücretsiz ve siz bu levellarda sürekli BDW ve wow'daki WSG gibi battlegroundlar'a girebilirseniz (kendi lvl aralıklarında) ayrıca düşük level dungeonlar olsa insanlar bu sürede deneyimledikleri ve keyif aldıkları oyuna daha fazla ödeme yaparlar.

VENOMPACK

Üye
ilk kısımdaki ödeme konusunda şöyle açık bir nokta kalmış tabi ki kimse görmediği ya da deneğimlemediği oyuna para vermek istemez ama şöyle bir yol izlenebilir atıyorum oyuncular level 35'e kadar ilk iki hafta ücretsiz ve siz bu levellarda sürekli BDW ve wow'daki WSG gibi battlegroundlar'a girebilirseniz (kendi lvl aralıklarında) ayrıca düşük level dungeonlar olsa insanlar bu sürede deneyimledikleri ve keyif aldıkları oyuna daha fazla ödeme yaparlar.
katılıyorum ayrıca PVP yerleride bölünmez yok ardream ,yok Ronark Land Base gibi istekler olmaz ileride ve zaten oyun sizi kasmaya teşvik edicek

Eresbos

Üye
KO nun PUS fiyatları yüzünden aylık ödeme önerisinde bulundum zaten :) bence 30 TL civarı aylık ücret gayet yeterli olabilir bu devirde ve çok da yüksek bi ücret değil ödeme sistemi açıkçası oyundaki hile oranını da düşürüyor ve troll, spam kite oranı da azalıyor istatiksel olarak. F2P oyunlarda malum kitle belli. Bu arada 3. maddeye katılıyorum dostum önemli bence de.

kendi fikrim olarak söylüyorum valkryie set,pathos glove,kanat tarzı itemler direk bence pay to win aracı,dolaylı yoldan oyun içeriğine etki ediyor başka oyunlardan gelicek kişiler için hoş karşılanmayabilir.KO yu çok uzun bir süredir oynamıyorum 2010 gibi bıraktım bi ara Steam'e geldiğinde girip tekrar oynadım ama bu dediklerim oyuna girdiğinde krowazlar pus itemler filan olsun, user sayısı giderek düştü ve bitti serverlar.
Hocam selamlar, PUS dediğiniz sanırım item shop oluyor siz yazınca baktımdan internetten.KOda PUS fiyatları saçma eyvallah ama PUSdaki içeriklerde saçma oyunun P2W olduğunu oynamadan anlıyorsunuz karaktere atk,hp buffu veren ürünler bulunuyor ve bunu sadece PUS dediğimiz shoptan alabiliyoruz sanırım.RO yönetimi oyun içindeki item shopta karakteri öne geçirecek ürünleri minimalize edeceklerini söylediler bakın yok edemezler en aza indirebilirler bunun sebebide sadece skin koyduğunuz bi oyun item shopu absürt duracaktır, minimalize derken neyimi kast etmiş olabilirler? şöyle, diğer oyunlardaki deneyimlerimden harmanlıyorum elinde bi itemin + basacaksın oyun için npcden + basma taşı aldın aldığın taş RNG sistemiyle %30luk bir şansla basıyordur ama item shopta bu taşın %50 geçme oranıyla bulunanı vardır gibi.Bu sistem anasının ak sütü gibi F2Pdir.Çünki paranın az da olsa fark yarattığı bi sistem mutlaka olacaktır abi ama adam sana derki kardeşim oyun içi 1 saat farm yap git npcden 5 taş al yada uğraşmak istemiyosan ateşle 50 lira ben vereyim sana 5 tanesini gibi.Veya bu sistemin aynı %lik oranlarından olan 2 farklı taşın olduğu hikayeyide konuşabilir benzer şeyler.Zaten tüm oyun PUS fiyatlarından şikayet ederse sorun orda başlar, demekki herkezin kullanması gerekiyor bu PUS' u :) Yani demek istediğim ne PUS'a nede pre-order olarak para vermemiz gerekmiyor.Farmı seven zamanını harcayıp kendiside yapabilmeli diye düşünüyorum.Yani anlayacağınız gibi ben aylık ödeme olmamasından taraftarım ama sizinde kendinizce haklı sebepleriniz vardır saygı duyuyorum.

Not: Dediğim gibi KO deneyimim yok PUS hakkında çok bilgimde yok, umarım konuyu saptırtmamışımdır :)

Son düzenleme:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt