DX11 feature level 10.0

herakles

Üye
Merhabalar.
Ekran kartım 12 dahil destekliyor. Pc ye format atmadan once herşeyi denedim ama olmadı.Sonra format attım.
Burada önceden açılmıs https://forum.riseonlineworld.com/konular/dx11-feature-level-10-0-uyarisi-hakkinda.522/ bu linkteki güncelleme programını indirdim yükledim ancak halen sürüm aynı.
Bu baslıktaki dxdiag da inceledim ekran kartım 12 destekliyor ancak sürüm 10_1 . Bu konuda bilgisi olan arkadaslar yardımcı olabilir mi? Ekran kartım 12 yi destekliyor. Ancak güncelleme yaptıgımda sürüm 10_1 gözüküyor.

Ekli dosyalar

• 1.png
    1.png
    22.8 KB · Görüntüleme: 62
  • 2.png
    2.png
    22.6 KB · Görüntüleme: 64
  • 3.png
    3.png
    34.8 KB · Görüntüleme: 66

herakles

Üye
merhaba ben bu linkten indirip kurduğumda düzeldi. sende 2. resimde 11_1 özellik görünmüyor sorun ondan kaynaklı

İndirdim ancak yüklüyorum dxdiag tekrar girdiğimde aynı 10_1 gözküyor.

herakles

Üye
Bu arada senin dxdiag da AMD ekran kartın görünmüyor aşağıdaki adresten yükleme yapıp güncelleyebilirsin

https://www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-hd/amd-radeon-hd-7000m-series
Windows 10 kullanıyorum.
Intel grafik 3000 / i5 2450 M
Verdiğin linkten indirdim. Ancak hata verdi.
AMD RADEON HD 7400M SERİSİ
Donanım Kimliği
PCI\VEN_1002&DEV_6760&SUBSYS_167D103C&REV_00
PCI\VEN_1002&DEV_6760&SUBSYS_167D103C
PCI\VEN_1002&DEV_6760&CC_030000
PCI\VEN_1002&DEV_6760&CC_0300

Ekli dosyalar

• amd1.png
    amd1.png
    491.7 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:

wipertok

Üye
o zaman diğer ekran kartı bir şekilde devreye grimiyor gibi görünüyor sağ altta pil ayarlarında yüksek performansa geçin veya laptopta ekran kartını aktifleyen tuş olabilir bazı modellerde onu koyuyorlar. daha sonra tekrar dxdiag dan bakın. normalde oyunu direkt algılayıp ekran kartıyla açması lazım HD 7400M ile

herakles

Üye
o zaman diğer ekran kartı bir şekilde devreye grimiyor gibi görünüyor sağ altta pil ayarlarında yüksek performansa geçin veya laptopta ekran kartını aktifleyen tuş olabilir bazı modellerde onu koyuyorlar. daha sonra tekrar dxdiag dan bakın. normalde oyunu direkt algılayıp ekran kartıyla açması lazım HD 7400M ile
Evet yaptım ancak şöyle 7400m için dxdiag 7400 u gormuyor .s

Evet . Arkadaşlar en son aklıma bir yol geldi. İki ekran kartlı laptoplarda oyunlarda otomatik oyun ekran kartı devreye giriyor ancak. Dx sürüm olayından dolayı amd sürümde veya diger ekran kartlarında sorun olabiliyor. Bir yöntem denedim dxdiagda 2. ekran kartını gördü ve dx sürmünüde dx 12 oalrak gördü oyunu deniyecegim. Olayın çözümü şu.
Aygıt yöneticisine girip dahili ekran kartınızı gecici devre dışı bırakıyorsunuz. Ardından dxdiag acıyorsunuz ve dx sürmünüz 12 oldugnu görüyorsunuz. Oyun için daha denemedim . Çünkü rise online komple kaldırdım :( tekrar yükleyecegim. Size güncellemeyi yazacagım.

Ekli dosyalar

• 1.png
    1.png
    24.6 KB · Görüntüleme: 51
  • 2.png
    2.png
    22.5 KB · Görüntüleme: 38

Alineji

Üye
Evet . Arkadaşlar en son aklıma bir yol geldi. İki ekran kartlı laptoplarda oyunlarda otomatik oyun ekran kartı devreye giriyor ancak. Dx sürüm olayından dolayı amd sürümde veya diger ekran kartlarında sorun olabiliyor. Bir yöntem denedim dxdiagda 2. ekran kartını gördü ve dx sürmünüde dx 12 oalrak gördü oyunu deniyecegim. Olayın çözümü şu.
Aygıt yöneticisine girip dahili ekran kartınızı gecici devre dışı bırakıyorsunuz. Ardından dxdiag acıyorsunuz ve dx sürmünüz 12 oldugnu görüyorsunuz. Oyun için daha denemedim . Çünkü rise online komple kaldırdım :( tekrar yükleyecegim. Size güncellemeyi yazacagım.
Ben denedim malesef yine aynı hatayı verdi hocam

herakles

Üye
Pardon özür dilerim, sürüm 10 görünüyor hala, özellik 12. muhtemelen bu yüzden olmadı yine
Bir aygıt yöneticisi fotgrfı alayım birde dxdiag 2 adet ekran görütüsü alayım . dxdiag önce ilk ekran sonra ekran sekmesini görüntü atar mısın?

Dahili ekran kartını devredışı bırayıyoruz. Otomatikmen ikinci ekran kartı aktif oluyor. dxdiag dedigimizde eklerdeki fotografda gördüğünüz gibi özellikler kısmında 12 sumunu görmeniz lazım. daha oyunda deneyeedım . 20 dk sonra bu yazıyı güncelleyecegim. Bu devredışı bırakma olayını aygıt yöneticisinden yaptım ve laptopda deneyecegim.

Dahili ekran kartını devredışı bırayıyoruz. Otomatikmen ikinci ekran kartı aktif oluyor. dxdiag dedigimizde eklerdeki fotografda gördüğünüz gibi özellikler kısmında 12 sumunu görmeniz lazım. daha oyunda deneyeedım . 20 dk sonra bu yazıyı güncelleyecegim. Bu devredışı bırakma olayını aygıt yöneticisinden yaptım ve laptopda deneyecegim.
Herkeslere tekaradan merhabalar. Oyunu yukledım pach leri yaptım. dirext sürüm 12 gecerli ekran kartıda dx 12 ancak oyuna girmek istedigimde yine dx sürümü eski uyarısı alıyorum. İşte ortada bi sıkıntı var ama nedir . Bu konu hakkında baska bir bilgisi olan varmI?

Ekli dosyalar

• dx 12.png
    dx 12.png
    22 KB · Görüntüleme: 40

EaGLe*

Üye
Herkeslere tekaradan merhabalar. Oyunu yukledım pach leri yaptım. dirext sürüm 12 gecerli ekran kartıda dx 12 ancak oyuna girmek istedigimde yine dx sürümü eski uyarısı alıyorum. İşte ortada bi sıkıntı var ama nedir . Bu konu hakkında baska bir bilgisi olan varmI?
dx12 çalıştırabilir ama desteklemiyor görünüyor. ama sorun dx sürümü olamaz çünkü row resmi istede sitem gereksinimleri dx11/12 diyor.

Ekli dosyalar

• 7400m.jpg
    7400m.jpg
    40.2 KB · Görüntüleme: 38

herakles

Üye
dx12 çalıştırabilir ama desteklemiyor görünüyor. ama sorun dx sürümü olamaz çünkü row resmi istede sitem gereksinimleri dx11/12 diyor.
sorun ne peki? onu anlamaıdm . nerede yanlış yapıyorum. rise dosyalarında mı sorun var yoksa driverlarda mı sorun var?

EaGLe*

Üye
@herakles Dostm senin kullanığın laptop HP PROBOOK 4530s . dxdiag da gördüğüm kadarı ile. Senin ekrankartın hd7400m deil hd 6470m. doğrumudur.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt