REHBER Eski (Atıl) Materyallere Karşılık Alabileceğiniz Ürünler

birol2003

Üye
Sende illa birşey isticeksen şunu iste mesela stonemassonycilerin sev3 ve 4 taşlarını yok ettiniz smittingciler ve marangozlarında taşlarını silin ve bastılarsa xplerini silin.En azından adaletli bir tavır sergilemiş olursun.Ancak madenci ve marangoz mesleklerindekiler o taşları dediğin gibi kolayca toplayıp stoklayıp craft açılınca basıp çatır çatır xp kastıya bu durum olurken row yönetimi hiçbirşey yapmadılarya, işte bu noktadan sonra senin beni savunman gerekir.3 meslekten adam aylarca topladı 2si bunları bastı diğerininkileri yok ettiniz demen lazım....
ben baştan beri komple sıfırlanmasını istedim ama olmadı, nereden baksan tutarsız nerden baksan saçma bir craft sistemi oldu o sebeple. Halen geç kalınmış değil sıfırlayabilirler 75 cap öncesi, craft namına depolarda karakterlerde kasıl exp, item v.s. ne varsa sıfırlanması lazım ki bu kavga bitsin. günlük toplama ve craftlamaya sınır konması ayrıca kamp geçişlerine süre konması da gerekir. Aksi taktirde iki günde gene çorbaya döner.

Wildbaba

Üye
ben baştan beri komple sıfırlanmasını istedim ama olmadı, nereden baksan tutarsız nerden baksan saçma bir craft sistemi oldu o sebeple. Halen geç kalınmış değil sıfırlayabilirler 75 cap öncesi, craft namına depolarda karakterlerde kasıl exp, item v.s. ne varsa sıfırlanması lazım ki bu kavga bitsin
Ben sıfırlanmasına karşı değilim ama sıfırlanmıyorsa ve ben diğer 2 meslekle birlikte aynı şartta zamanında toplamışım onlar şimdi o topladıklarını bastı benimkiler ise yok edildi hal böyle olunca bende hakkımı yedirmemek isterim çünkü onlar bastı ve tamamende sıfırlamıyorlar durum buyken benim materyaller yok ediliyor benim tepki göstermem haklı bir tavır....
Olaya toplayıcılık süresi olarak bakmak yanlış bugün 2 dakika ise 10 gün sonra gene 30 sn olabilir ama çantaya düşen materyale basılan mesleğe biz bişe yapamayız diyip tamamen sıfırlamaya karşı çıkıyorlarken benim çantama öyle veya böyle düşmüş bir materyali değersiz bir taşa karşı silmeleri hak değil.Bizde 30 saniyede topladık taş başı öyle 1 saatte 1000lerce toplamadık önce bunu iyi bir bilmek lazım.Öyle anlatıldığı gibi bir durum yok! O zaman normaldi toplama süresi.Şimdi aşırı zor yapmışlar bu aslında anormal olanı.Craft dediğin süreklilik tempo ister çantada bol materyal görücen ki motive olucan biz 1000lerce saat craft farmını o motivasyonla yaptık.Ben toplayıcılık süresi çok uzun 30 sn inmeli materyal artmalı diyede baya tepki gösterdim.

birol2003

Üye
Denklik konusunda herhangi bir fikrim yok hangi materyali hangi seviyede topladı isen o seviye ile örtüştürülmesi gerekir sendeki materyaller kaç sv iken toplandı hiç bir fikrim yok o nedenle o kısma yorum yapmadım.

Wildbaba

Üye
Denklik konusunda herhangi bir fikrim yok hangi materyali hangi seviyede topladı isen o seviye ile örtüştürülmesi gerekir sendeki materyaller kaç sv iken toplandı hiç bir fikrim yok o nedenle o kısma yorum yapmadım.
Ben illa denklik derken 1 e 1 versinlerde demiyorum.Bu 3 kat zorlaştıysa bizim elimizdeki materyalin muadilini 1/3 oranında versinler onu bile yapmıyolar.Mesele zaten 24 ve 32 sv işlenmiş materyalini üretmek istemem.Benim tepkim buna ben bunları işleyip ileride klan binaları öne çıktığında öne geçecekken 1 sv taşını veriyorlar ben herkesin 1svde toplayabildiği taş ile nasıl klan binaları geldiğinde rekabet ediyim !! Bunun zaten ticari bir pazarı yok daha 3 ay var gelmesine klan binalarının ben klanım odaklı bir proje olarak bu mesleğe yöneldim.Bu kadar isyanın sebebi kişisel maddi menfaat değil yani... Satışı olmayan bir mesleği konuşuyoruz burda.Bir zahmet muadilinde materyalimede el koymasınlar benim tek amacım bu.Neyse daha fazla uzatmaya gerek yok! Böyle 100 sayfa tartışsak birşey olmaz insafları varsa düzenlemeyi yaparlar.Ben her şekilde söylüceğimi söyledim hak kaybının olduğunu ifade ettim okumuşlardır gerekeni umarım yaparlar.

Justice

Yönetici
Game Designer
Konunun ilgililerine duyuru:

Eski materyalleri yenileriyle değiştirebileceğiniz tablo güncellendi.
Değişen veya yeni eklenen materyalleri "koyu" font ile belirttim. Eski tabloyu da karşılaştırma yapabilmeniz için bıraktım.
Bu değişimleri bir sonraki yamada üretim (crafting) alanından ilgili meslekler altında yapabileceksiniz.

Wildbaba

Üye
Konunun ilgililerine duyuru:

Eski materyalleri yenileriyle değiştirebileceğiniz tablo güncellendi.
Değişen veya yeni eklenen materyalleri "koyu" font ile belirttim. Eski tabloyu da karşılaştırma yapabilmeniz için bıraktım.
Bu değişimleri bir sonraki yamada üretim (crafting) alanından ilgili meslekler altında yapabileceksiniz.
Tam memnun olmasamda bir iyileştirme olması sevindirici bu konuda teşekkür ediyorum.Marble ve Granitin hatalı olduğunu ben bildirmiştim.Ancak yeni tabloda graniti göremedim ? Granit taşlarıda toplandığında basılamıcak durumda Burhan bey.Onunda formülde istediği taşın ağırlığıyla taşlardan toplanan ağırlığı aynı değil.Onuda Granite old diye eklerseniz sevinirim.

Justice

Yönetici
Game Designer
Tam memnun olmasamda bir iyileştirme olması sevindirici bu konuda teşekkür ediyorum.Marble ve Granitin hatalı olduğunu ben bildirmiştim.Ancak yeni tabloda graniti göremedim ? Granit taşlarıda toplandığında basılamıcak durumda Burhan bey.Onunda formülde istediği taşın ağırlığıyla taşlardan toplanan ağırlığı aynı değil.Onuda Granite old diye eklerseniz sevinirim.

Granite'i de aynı şekilde ekledik, Marble gibi 1 adet eski Granite'e karşılık 1 adet yeni Granite alabileceksiniz, anlayışınız ve bildiriminiz için teşekkür ederim.

Wildbaba

Üye
Granite'i de aynı şekilde ekledik, Marble gibi 1 adet eski Granite'e karşılık 1 adet yeni Granite alabileceksiniz, anlayışınız ve bildiriminiz için teşekkür ederim.
Peki son bir soru soracağım şimdi biz
1 seviyede Rough stone topluyorduk
2.seviyede yeşil sandstone topluyorduk
3.seviyede mavi sandstone topluyorduk
4.seviyede mor sandstone topluyorduk

Şimdi bu verdiğiniz tabloda ben mor taşları uniqe kabul ederek mi hesaplayacağım kaçtane rough stone alacağımı, yoksa epik olanındanmı.
Çünkü biz hiç sarı çerçeveli sandstone toplamadık.
Bu yeşil taşlar common olarak geçiyor diye biliyorum.
Yani ben bu yeşil taşı rare
mavi taşı epik
mor taşı uniq mi sayacağım ?

Ve birde seviye 3 ve seviye 4 taşlar çok sayıda Rough stone atıyor Marble ve Granite çok az atıyor bu konuda bir düzenleme gelecek mi acaba.
Golden mine'da tamamen Golden ore atarken
Birch Wood'da %85 oranda Birch wood kerestesi atıyor.
4.seviye taş topladığımızı hissedemiyoruz.
4 adet taşdan genelde 3 ü Rough stone 1'i granite
5 tane ile işleniyor zaten Rough stone atması bu kadar çok normalmi acaba...

Ekli dosyalar

• taşlar.png
    taşlar.png
    53 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:

Justice

Yönetici
Game Designer
Peki son bir soru soracağım şimdi biz
1 seviyede Rough stone topluyorduk
2.seviyede yeşil sandstone topluyorduk
3.seviyede mavi sandstone topluyorduk
4.seviyede mor sandstone topluyorduk

Şimdi bu verdiğiniz tabloda ben mor taşları uniqe kabul ederek mi hesaplayacağım kaçtane rough stone alacağımı, yoksa epik olanındanmı.
Çünkü biz hiç sarı çerçeveli sandstone toplamadık.
Bu yeşil taşlar common olarak geçiyor diye biliyorum.
Yani ben bu yeşil taşı rare
mavi taşı epik
mor taşı uniq mi sayacağım ?

Ve birde seviye 3 ve seviye 4 taşlar çok sayıda Rough stone atıyor Marble ve Granite çok az atıyor bu konuda bir düzenleme gelecek mi acaba.
Golden mine'da tamamen Golden ore atarken
Birch Wood'da %85 oranda Birch wood kerestesi atıyor.
4.seviye taş topladığımızı hissedemiyoruz.
4 adet taşdan genelde 3 ü Rough stone 1'i granite
5 tane ile işleniyor zaten Rough stone atması bu kadar çok normalmi acaba...

Merhaba,

Yeni sistemde direkt karşılığı yok belirttiğiniz eşyaların, dolaylı karşılıkları var. Eskiden common sandstone olan eşyanın karşılığı direkt olarak mevcut: rough stone. Onun dışındaki materyaller için tam şu eşyanın karşılığı diyemeyiz. Özellikle üretilen materyaller için durum o şekilde. Örneğin; eskiden 3 adet sandstone ile limestone, 3 adet limestone ile stoneblock elde ediyordunuz yani 9 adet sandstone ile stoneblock elde edebiliyordunuz. Şu an 5 adet rough stone ile direkt son seviyesini yani Stoneblock'u elde edebiliyorsunuz. Bu marble ve granite için de geçerli.

Wildbaba

Üye
Merhaba,

Yeni sistemde direkt karşılığı yok belirttiğiniz eşyaların, dolaylı karşılıkları var. Eskiden common sandstone olan eşyanın karşılığı direkt olarak mevcut: rough stone. Onun dışındaki materyaller için tam şu eşyanın karşılığı diyemeyiz. Özellikle üretilen materyaller için durum o şekilde. Örneğin; eskiden 3 adet sandstone ile limestone, 3 adet limestone ile stoneblock elde ediyordunuz yani 9 adet sandstone ile stoneblock elde edebiliyordunuz. Şu an 5 adet rough stone ile direkt son seviyesini yani Stoneblock'u elde edebiliyorsunuz. Bu marble ve granite için de geçerli.
Ben onu sormamıştım şimdi mor sandstone ile tabloda eski olarak ifade edilen epik sandstonedaki taş sayısı kadarmı rough stone alacağız unique sandstone yazandaki kadarmı ? Uniq sarı çerçeveli sandstone ben hiç görmedim.Hagarttakiler hep mor Sandstone atıyordu.Uniqe diye ifade edilen o zaman mor Sandatonelar olacak herhalde... Bu soldakiler kazmalarla toplanan taşlarımı ifade ediyor yoksa ? Tam anlayamadım yani oyunda unique dediğiniz zaman sarı çerçeve oluyor bizim son seviye taşlardan topladığımız Sandstonelara ise mor çerçeve verilmişti.Neyse soruyu sormadım sayın patch gelince görürüz ne verdiğini cvplar için ve iyileştirme için tşkler.

Son düzenleme:

Justice

Yönetici
Game Designer
Ben onu sormamıştım şimdi mor sandstone ile tabloda eski olarak ifade edilen epik sandstonedaki taş sayısı kadarmı rough stone alacağız unique sandstone yazandaki kadarmı ? Uniq sarı çerçeveli sandstone ben hiç görmedim.Hagarttakiler hep mor Sandstone atıyordu.Uniqe diye ifade edilen o zaman mor Sandatonelar olacak herhalde... Bu soldakiler kazmalarla toplanan taşlarımı ifade ediyor yoksa ? Tam anlayamadım yani oyunda unique dediğiniz zaman sarı çerçeve oluyor bizim son seviye taşlardan topladığımız Sandstonelara ise mor çerçeve verilmişti.Neyse soruyu sormadım sayın patch gelince görürüz ne verdiğini cvplar için ve iyileştirme için tşkler.Ben zaten taşçılık mesleğini bıraktım çünkü iyileştirme olsada marble ve granit stoklarım tamamen yok olmuş oldu.Daha fazla Rough stonu satarak en azından bir farm çarı dizebilecek parayı elde edebilirim.Başka arkadaşlara başarılar taşçılık mesleği konusunda.30bin stoğu binlerce saat verip kasmakla uğraşamam bidaha çünkü Bu sebeple net olarak bıraktım.

Unique olarak belirtilen eski sistemdeki epic olan materyaller, evet. Yoğunluk nedeniyle mesajları sakince okuyamıyorum, hızlıca okuyup yanıtsız bırakmamaya çalışıyorum. Eksik cevap verdiğim olursa siz belirtin ben tekrar bakarım.
Kazmalarla toplanan hiçbir materyal tabloda bulunmuyor.
Eskiden common, uncommon, rare ve epic olarak seviyeleri vardı.
Daha sonra eşyalardaki seviyeler common, rare, epic ve unique olarak ayarlandı.

Wildbaba

Üye
Unique olarak belirtilen eski sistemdeki epic olan materyaller, evet. Yoğunluk nedeniyle mesajları sakince okuyamıyorum, hızlıca okuyup yanıtsız bırakmamaya çalışıyorum. Eksik cevap verdiğim olursa siz belirtin ben tekrar bakarım.
Kazmalarla toplanan hiçbir materyal tabloda bulunmuyor.
Eskiden common, uncommon, rare ve epic olarak seviyeleri vardı.
Daha sonra eşyalardaki seviyeler common, rare, epic ve unique olarak ayarlandı.
Tamam şimdi oturdu kafamda ona göre sahip olacağım Rough stoneları hesaplayabilirim teşekkürler.Sayısal olarak gayet iyi gibi Rough stoneları satıp marble alabilirim aradaki kaybımı telafi edebilirim gibi duruyor.Ama keşke en azından marble verilseydi iyi olurdu sağlık olsun.Ancak şunu belirtmeliyim ki 1 e 1 oranında muadilini verseydiniz aslında daha iyi olurdu şimdi baya Rough stone sayısı piyasada şişkinlik yaratacak gibi gözüküyor.Marble orta seviye bir materyaldi en azından çokta avantaj yaratmazdı. Olsun bir şekilde bunlar illa satılır çünkü benim sağ zaten 24 ,32 sv yetiyor o yüzden bana fazla gelecektir.Rough stone sayıları gayet iyi gibi görünüyor.Tekrardan hakkaniyetli davrandığınız için teşekkür ediyorum.Baya bir hak kaybını önlemiş oldunuz.

Son düzenleme:

Wildbaba

Üye
yani sen diyorsun ki; ben zamanında fırsattan istifade her şeyi ucuzdan topladım kastım. Craftın pasife alındığı dönemlerde oyunu bırakan craft yapanların taşlarını da ucuz çok ucuz fiyatlardan çektim. Normalde toplaması yıl alacak stoğu kurnazca stokladım. Ama yetkililer benim işime taş koydu. Ekli dosyayı görüntüle 9437
Ya ne biliyonda konuşuyosun %70'ini topladım %30 unun 1000 tanesini 6-7 m lerden çektim yüzlerce saat farm atıp.Senin gibiler bi bitmedi bişey bildiğiniz yok saçma sapan konuşuyosunuz.Abisi smittinglerle marangozlar topladıklarını bastı benim taşı yok ettiler anlamıyomusun bunu ? Sen nerenle okuyosun ? Bide gelmiş laf sokmaya çalışmışsın.Sanki 5sn de topladık be kardeşim biri kuyuya taş atıyor hepiniz inanıyorsunuz abisi ben o taşları 40 ar saniyede topladım sen ne anlatıyosun ? Şuan 1 dakika 10 saniye arada sade 30 sn fark var.Herkese aynıydı ve diğer meslekler onları kullandı neyin kurnazlığı ? Zorla insanı çileden çıkarıyorsunuz....
2 gün oyun oynamış bişey bildiğin yok 5 aydır oynayan adama yok kurnaz yok çok basit topladı craft ne onu bile bilmediğin belli boş yapma...
Buraya kaç gündür yazmıyordum öyle şeyler söylüyorsun ki tahrik ediyorsun insanı cvp vermek zorunda bırakıyorsun.Ordan burdan duyduğunuz boş laflarla saldırmayın insanlara biz 3-5 sn de toplamadık bunları 40sn de topladık 1 taşı.Sadece %40 fazla var şuanlık bu ilerde gene düşebilir.Ben 2 ay günde 10-15 saat topladım bunları ekstra almalarımla birlikte 150bin tane zor topladım.Öyle milyon tane toplamadık önce onu bir bilin.Kim öyle bilip öyle anlatıyorsa uyduruyor biyerinden.Benim 2 sene sürer deme sebebim şuan Hagartta taşları topladıktan sonra respawn süreleri uzun olduğundan ve materyal az olduğundan bütün taşları topladıktan sonra 1 saat falan bekliyoruz çıkmasını ve ks'de olduğu zaman zaten materyal az günde çok az sayıda toplayabilme ihtimali ortada diye ben öyle 2 sene dedim.Respawn süresi azalsa ve materyal sayısı çoğalsa ben 2 ay değilde 3 ayda gene toplarım.Yani toplama süreleriyle ilgili bir 2 sene durumu söz konusu değil Hagartta şuan materyal aşırı az.O sebeple 2 sene dedim.Ortada çok büyük emek var hemde binlerce saat ve o yok edildi nokta....

He şu bilgiyide verym ben 8 günde 3860 adet şuan Granite taşı topladım.25-30 gün içinde zaten yok edilen 20bin adet işlenmemiş sev4 taşımı toplamış olacağım.
Yani benim taşlarımın yok edilmesine ne gerek vardı ? O taşları nerfleyecek çok çok büyük zorluk şuan zaten yok!! Haybiye taşlarımız elimizden alındı.
Ben sadece 1 ay boşa baştan başlayıp toplamak zorunda bırakıldım.

Son düzenleme:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt