Exp kasmak işkence. Çok fazla solo oyuncu oyunu bırakmak üzere

ksmlecg

Üye
Benim de şu ana kadar 3 arkadaşım exp kasmanın zorluğu ve content olmaması sebebiyle bıraktı. Ben hala dayanıyorum sabrediyorum ancak benim de artık burama kadar geldi. Acilen dungeonlar ve başka başka içeriklerin gelmesi lazım.

HeaveN

Üye
Hocam herkes exp şikayet ediyo bizde 24 saat kasıyoz şimdi boşamı kasmış oluyoruz ? oyun bi kuralları var düzenleniyo herşey
ama sen şimdi gidip exp artırırsan kasmak kolay derse şimdi oyun millet söver açıkcası kendimizi yırtıyoz şuan 65 lvl olmak için
pvp değil burası emek server lütfen exp konusu artık şikayet etmeyin bence zaten oracle gitsen bi günde lvl 55 oluyo
şu oyunda 3 günde 57 lvl oldum 1.5 hafta belki 62 63 olcam güzel exp veren slot gidersen hızlı kasıyo bilginiz olsun

REVOO

Üye
Foruma yeni oldum fakat uzun zamandır forum içeriklerini ve konularını takip ediyorum.
Senin mesajlarına çoğu konuda denk geliyorum ama senin anlamadığın yada anlamak istediğin veyahut anlamaya IQ seviyenin yetmediği bir olay var.
Bu oyunu oynayan yada oynamak isteyen kişilerin %60-70'i çalışan insanlar ve bildiğin üzere Türkiye'de minimum bir çalışma saati günlük 9 saat. Bu ne demek; kişi sabah 7'de çalışmaya başlasa akşam 5'de evde olacak.
Bu oyuncu yemek yedi, duş aldı, ailesine vakit ayırdı oyuna 8'de girebildi.
Akşam maksimum 10'a kadar oyunda kaldı ve uyudu çünkü ertesi gün 6'da kalkıp 7'de mesaiye başlaması gerekiyor.
Kısaca demek istiyorum ki herkes senin gibi asosyal değil, bilgisayar başında oturup aynı görüntüye bakmaktan gözlerin 6 numara olmuş burada millete oyun öğretmeye çalışıyorsun. :)
9 saat çalışıp akşam 10 da uyuyan güzelim elit insanların mmorpg tarzı oyun oynamaya tenezzül edeceklerini sanmıyorum onlar maksimum monopoly fln oynarlar :geek:

Ayrıca 20 senedir aktif olarak bilgisayar kullanıyorum, gözlerim hala bozulmuş değil. (y)

jagermeister34

Üye
9 saat çalışıp akşam 10 da uyuyan güzelim elit insanların mmorpg tarzı oyun oynamaya tenezzül edeceklerini sanmıyorum onlar maksimum monopoly fln oynarlar :geek:

Ayrıca 20 senedir aktif olarak bilgisayar kullanıyorum, gözlerim hala bozulmuş değil. (y)
9 saat çalışıp gece 1'de yada 2'de uyuyup ertesi sabah 5-6'da işe uykusuz bir şekilde bir MMORPG sayesinde gitmeyi göze alıyorsan zaten senin psikolojin çoktan bozulmuş demektir.
20 senedir aktif olarak bilgisayar kullanıyorum gözlerim hala bozulmuş değil diyorsun ama büyük ihtimalle sokağa çıktığın zaman tabelayı okumak için dibine girmen gerekiyordur. :)

HazyShade

Üye
Foruma yeni oldum fakat uzun zamandır forum içeriklerini ve konularını takip ediyorum.
Senin mesajlarına çoğu konuda denk geliyorum ama senin anlamadığın yada anlamak istediğin veyahut anlamaya IQ seviyenin yetmediği bir olay var.
Bu oyunu oynayan yada oynamak isteyen kişilerin %60-70'i çalışan insanlar ve bildiğin üzere Türkiye'de minimum bir çalışma saati günlük 9 saat. Bu ne demek; kişi sabah 7'de çalışmaya başlasa akşam 5'de evde olacak.
Akşam maksimum 10'a kadar oyunda kaldı ve uyudu çünkü ertesi gün 6'da kalkıp 7'de mesaiye başlaması gerekiyor.
Kısaca demek istiyorum ki herkes senin gibi asosyal değil, bilgisayar başında oturup aynı görüntüye bakmaktan gözlerin 6 numara olmuş burada millete oyun öğretmeye çalışıyorsun. :)
İyi de hocam hemen 65 olup napacan, madem iş hayatın ile kendine ayırdığın vakti belirtip benden bu kadar diyorsun. Kal 45 lvl 1 ay sonra 55 ol, yavaştan takıl. Günde %5 exp kas. Neyin yarışındasın. Millet uçtu ben geri kaldım demeye hakkın yok, o adam günde 10 saat ayırmış, sen 2 saat ...

jagermeister34

Üye
İyi de hocam hemen 65 olup napacan, madem iş hayatın ile kendine ayırdığın vakti belirtip benden bu kadar diyorsun. Kal 45 lvl 1 ay sonra 55 ol, yavaştan takıl. Günde %5 exp kas. Neyin yarışındasın. Millet uçtu ben geri kaldım demeye hakkın yok, o adam günde 10 saat ayırmış, sen 2 saat ...
İyi güzel de, benim başkalarıyla yarış halinde olduğum kanısına nereden vardın?
Atmış olduğum yoruma bakarsan EXP konusunda ki derdimden bahsetmedim.
Yorumunu alıntıladığım arkadaşın sürekli bir küçümseme ve kendini haklı görmesine tepkimi yazdım.
Buna ek olarak ha 55 olmuşum ha 65 olmuşum benim için bir şey fark etmiyor, zevk almaya bakıyorum.
Bu zevki de alamıyorum o ayrı; okçunun 3-5 combosu aktif olarak çalışmıyor. Failed veriyor.

REVOO

Üye
Yorumunu alıntıladığım arkadaşın sürekli bir küçümseme ve kendini haklı görmesine tepkimi yazdım.
Buna ek olarak ha 55 olmuşum ha 65 olmuşum benim için bir şey fark etmiyor, zevk almaya bakıyorum.
Bu zevki de alamıyorum o ayrı; okçunun 3-5 combosu aktif olarak çalışmıyor. Failed veriyor.
Kendimi haklı görme veya küçümseme gibi bir tepki verdiğimi düşünmüyorum, şayet sen fikir özgürlüğü çerçevesinde kendi fikrini belirtip ;
deyip, benim karşıt görüş göstermeme kendimi haklı gösterme veya küçük gösterme gibi bir tepki koyduğuma dair bir açıklama yapman da bu yorumu yapman kadar gereksizdi bunu anlamanı bekledim. Erken saatlerde uyuyunca anlayış da anlatım da bozuluyor sanırım, gözlerimin bozulmasını tercih ederim :geek:

cRuuu

Üye
arkadaşlar pvp oynamaktan alışmışsınız 2-3 günde son seviye olmaya boş yere ağlamayın gayet yerinde tadında bir seviye sistemi var zoru görünce dert yakınmayın hemen biraz emek verin. günde 2-3 saat oynayanla 5saat üzeri oynayan arasında tabiki fark olacak mmorpg oyunların olayı budur. 2005-2006 döneminde malum oyunu oynayanlar bilir 1 level atlamak için 1 aylık premium yakıyorduk slotlardan 20-25 gün çıkmıyorduk. gayet yerinde herşey.

cRuuu

Üye
okçunun da 5-3 combosunda hiçbir problem yok orta itemli bir okçuyum çatır çutur kombo yapıyorum damagemde yerinde. 1 priesti malice yediğinde 3-5 combo ile düşürmem 3 saniye sürmüyor

SiLaHeNdaZ

Üye
:D ya arkadaşlar bu oyun bir MMORPG gelirsin parti beklersin normal adamlar da senden önce belki 2 3 saat beklediler . Kurcalasam kaç kamp gezdin ne nane yedin diye tüm foyan ortaya çıkacak ama uğraşmak istemiyorum. Tüm slotları bende gördüm sizin geçemediğiniz yerde ben günlerce level atlamaya çalıştım. Zırlamayı kesin ya oyunu çözün oynayın yada casual oyuncular gibi ' Oyon çok zor yow nolor koloylosturun ' demeyin .

İşten geliyorsun arkadaşım solo ayağını bırak bi kere .. Kendine arkadaş edin merak etme Allah günah yazmayacak hanım beni mi aldatıyorsun demeyecek bırak elinde ki Ben SOLO' yum bayrağını şu zihniyetten çıkın :) Söyle bana özelden nickini oyuna girdiğin saatte gelip sana full pt kurup senide pt lideri yapıp gidicem olurda pt bozarlarsa toplaşıp gelicez sana tekrar pt kurucaz
oyunda solo takılmak gibi bir konu yok az da olsa o konuda bir şeyler yapılmalı. Ben oyunun zorluğundan bahsetmedim foya neymiş onu da anlamadım kafanızdan bir hayal uydurup üzerine senaryo yazmayı bırakın. Partiyi kurarsanız eninde sonunda gelip partiye girmek için beklediğimi göreceksiniz. her slotu tek tek gezip sormuyorum bağırmadan o muhitte bulunan herkesin göreceği şekilde parti aradığımı her ch de yazıyorum. pm gelip çağırıyorlar anında gidip giriyorum partiye ama bu aralar hiç parti yok. Exp eventten sonra millete ne oldu anlamadım sanki sıkıldı herkes

bercestee

Üye
Görevler neredeyse hiç exp vermiyor. Herkesin mage guildi yok ve mage oynamıyor. Oyun sanki mageonline olarak yapılmış. 50 lwl dan sonra seviye atlamak ayrı bir işkence. Solo oyuncular için görevler ve expleri korkunç ayarlanmış. 2022 yılındayız bundan 20 sene önceki oyunda yaptıgımız gibi günde 10 saat elle kasabilecek zamanımız yok. Exp ile ilgili acil düzenleme yapılması lazım, yoksa bu çok fazla oyuncu kaybına yol açacak. 4 tane arkadaşım sırf bu yüzden oyunu bıraktı. En kötü şu hale gelmeleri lazım:

-Görevlerden gelen exp oranları en az 5-10 kat arttırılmalı.
-Yaratıklardan gelen exp oranı en az 2 kat arttırılmalı. (Zaten exp etkinliği tam bir rezaletti. Sadece 59 lwl olanlara yaradı)
-Premiumun +50 ve +60 da verdiği exp oranları arttırılmalı.
-Exp ile ilgili etkinlikler sürekli olmalı. Çok fazla şey vaadedildi. Dungeon vs gibi. Fakat hiçbiri aktif değil. Bütün gün slot kesmek dışında pve tarafında yapılabilecek hiçbir şey yok.

Oyun güzel tasarlanmış, erken çıkarılmış. Evet zamana ihtiyacı var ama herkesin ne sabrı ne zamanı var. En azından exp kasmak çok daha kolaylaştırılmalı ve bu acil bir şekilde düzeltilmelidir.
Selamlar;

Arkadaşlar gelişim/evrim sürecinde olan bir oyun var masamızda. '' sanki mageonline olarak yapılmış '' ibaren beni yürekten etkiledi haklısın. Ancak sadece bu kelimelerinde haklısın. Oyunun en erken aşamasını yaşıyoruz ve her konunun bir anda çözüme kavuşmasını, her topalın bir anda koşmasını bekliyor gibisiniz. Farklı oyunların farklı tarzları vardır. Rise Online şuan gerçekten emek isteyen bir oyun durumunda. Bu emekçiliğe ne kadar zaman ayırabilirsiniz, bu herkesin kendi özel durumu. Ama tek kişinin duygularını genele yaymamakta fayda var diye düşünüyorum.

Saygılarımla.

jagermeister34

Üye
Kendimi haklı görme veya küçümseme gibi bir tepki verdiğimi düşünmüyorum, şayet sen fikir özgürlüğü çerçevesinde kendi fikrini belirtip ;

deyip, benim karşıt görüş göstermeme kendimi haklı gösterme veya küçük gösterme gibi bir tepki koyduğuma dair bir açıklama yapman da bu yorumu yapman kadar gereksizdi bunu anlamanı bekledim. Erken saatlerde uyuyunca anlayış da anlatım da bozuluyor sanırım, gözlerimin bozulmasını tercih ederim :geek:
Güzel kardeşim belli ki okuduğunu uykusuzluktan anlayamıyorsun.
Ben orada "Yorumunu alıntıladığım arkadaşın" derken ilk yorumu alıntıladığım TOXIC isimli üyeden bahsediyorum.
Bana laf sokmaya çalışıyorsun sanırım ama başarılı değilsin...

Toxic

Üye
:) takip ettiğin için teşekkür ederim.
İnsanlarla hiç bir problemim yok yeter ki 2 3 saatcik oyun deneyimleri ile buraya gelip ' Yow exp oz goloyor yow ! ' yapmasınlar. Bu saçmalık :) Ve evet exp az geliyor level atlamak zor lakin bu o 2 3 saat oynayan kişinin anlayabileceği bir şey değil bu kişi 2 saat değiş 6 saat oynayabilse yine yetmeyecek yine zırlayacak. Onlar istiyorlar ki biz aynı seviyede olmayalım ama yakın olalım ben 65 im o 62 falan olsun falan istiyor veya 60 :)

Bu bence imkansız bir şey. Eğer haksız yere insanlarla dalga geçiyorsam bana bunu izah et sen başta olmak üzere herkesten özür diliyim :) iQ bu kadarına yeter

Toxic

Üye
oyunda solo takılmak gibi bir konu yok az da olsa o konuda bir şeyler yapılmalı. Ben oyunun zorluğundan bahsetmedim foya neymiş onu da anlamadım kafanızdan bir hayal uydurup üzerine senaryo yazmayı bırakın. Partiyi kurarsanız eninde sonunda gelip partiye girmek için beklediğimi göreceksiniz. her slotu tek tek gezip sormuyorum bağırmadan o muhitte bulunan herkesin göreceği şekilde parti aradığımı her ch de yazıyorum. pm gelip çağırıyorlar anında gidip giriyorum partiye ama bu aralar hiç parti yok. Exp eventten sonra millete ne oldu anlamadım sanki sıkıldı herkes
Kardeşim özür dilerim beni affet :) Senden bir ricam var '' Partiyi kurarsanız eninde sonunda gelip partiye girmek için beklediğimi göreceksiniz. her slotu tek tek gezip sormuyorum bağırmadan o muhitte bulunan herkesin göreceği şekilde parti aradığımı her ch de yazıyorum. pm gelip çağırıyorlar anında gidip giriyorum '' bunu forumda ki insanlara anlatır mısın :) Yapamıyorlar yapmaya korkuyor beyefendiler

Kapzifa

Üye
:) takip ettiğin için teşekkür ederim.
İnsanlarla hiç bir problemim yok yeter ki 2 3 saatcik oyun deneyimleri ile buraya gelip ' Yow exp oz goloyor yow ! ' yapmasınlar. Bu saçmalık :) Ve evet exp az geliyor level atlamak zor lakin bu o 2 3 saat oynayan kişinin anlayabileceği bir şey değil bu kişi 2 saat değiş 6 saat oynayabilse yine yetmeyecek yine zırlayacak. Onlar istiyorlar ki biz aynı seviyede olmayalım ama yakın olalım ben 65 im o 62 falan olsun falan istiyor veya 60 :)

Bu bence imkansız bir şey. Eğer haksız yere insanlarla dalga geçiyorsam bana bunu izah et sen başta olmak üzere herkesten özür diliyim :) iQ bu kadarına yeter
Bak arkadaşım gerçekten de anlamamak için direnen bir grup var, loop'a girmemek adına ekran görüntüsü atıyorum, daha önce yazdıklarımızı tekrar etmekten gerçekten de usandık, ama siz yazdıklarımızı okuyup ne anlatmaya çalışıyor bunlar diye düşünmeden sırf itiraz etmek için yazmaktan bıkmadınız, hesap çok açık kimse 70 level (son seviye) olmak için 8 ay beklemez, tarihte daha önce örnekleri var exp kasmayı silah kasmak gibi yapan oyunlar tutmadı, günde 3 saatten 8 ay kısa bir süre değil, bu süreyi bir öğretiye ayırsan 1 dil öğrenirsin, eğer çalışkan isen 2 dil bile öğrenilebilir, bu hesap bir karakter üzerinden birde 2 karakter kastığını düşün, zaten 3 yada 4 karakter kasmak imkansız ancak hayatsız olup pc başında yaşamalısın, buda oyunun açılışında yazan "dışarıda bir hayat olduğunu unutma" olayına ters düşen bir olay, biz dışarıda bir hayat olduğunu unutmadık fakat yöneticiler unutturmak niyetinde anlaşılan!
Şahsen ben bir hesabımı 58 e kadar kasabildim ve orada bıraktım, onu da event sayesinde başarabildim (event ile gelen exp ile kasmak da zor o ayrı bir konu), eğer bu durum düzelirse 20 si gibi premium bitiyor alır devam ederim, yok düzelmedi başka oyuna devam ederiz, bu oyun açılmadan önce çok uzun bir süredir knight oynamıyorduk ama buluyorduk oynayacak bir oyun.
Gelelim kasanla kasmayan bir mi olacak konusuna, dikkatli bakar hesap yaparsan olmadığını görürsün, yani full time oynayan birisi 2 haftada son level olurken diğeri 2 ay gibi bir sürede son level oluyor hali ile bir olmuyor, bu güne kadar kastıklarımız boşa mı gidecek konusu "yanlışın neresinden dönersen kardır", birde iyi tarafından bak 65 olan 70 e kolay kasacak diğeri 65 olmaya çalışacak, yani kaybeden kimse yok herkes kaldığı yerden devam edecek;)

11.JPG

Vioneeraa

Üye
Görevler neredeyse hiç exp vermiyor. Herkesin mage guildi yok ve mage oynamıyor. Oyun sanki mageonline olarak yapılmış. 50 lwl dan sonra seviye atlamak ayrı bir işkence. Solo oyuncular için görevler ve expleri korkunç ayarlanmış. 2022 yılındayız bundan 20 sene önceki oyunda yaptıgımız gibi günde 10 saat elle kasabilecek zamanımız yok. Exp ile ilgili acil düzenleme yapılması lazım, yoksa bu çok fazla oyuncu kaybına yol açacak. 4 tane arkadaşım sırf bu yüzden oyunu bıraktı. En kötü şu hale gelmeleri lazım:

-Görevlerden gelen exp oranları en az 5-10 kat arttırılmalı.
-Yaratıklardan gelen exp oranı en az 2 kat arttırılmalı. (Zaten exp etkinliği tam bir rezaletti. Sadece 59 lwl olanlara yaradı)
-Premiumun +50 ve +60 da verdiği exp oranları arttırılmalı.
-Exp ile ilgili etkinlikler sürekli olmalı. Çok fazla şey vaadedildi. Dungeon vs gibi. Fakat hiçbiri aktif değil. Bütün gün slot kesmek dışında pve tarafında yapılabilecek hiçbir şey yok.

Oyun güzel tasarlanmış, erken çıkarılmış. Evet zamana ihtiyacı var ama herkesin ne sabrı ne zamanı var. En azından exp kasmak çok daha kolaylaştırılmalı ve bu acil bir şekilde düzeltilmelidir.
mage mage mage diye ağlamayın artık ya. ulan bizimde asas karakterimiz var bi kere exp kasmak zor diye aglamıyorum sağda solda yeter da

lobolop

Üye
Exp in zor olması güzel ama bu oyunda takılmalar channel değiştirince oyundan atmalar sonra geri girememeler soğutuyor oyundan. Sorun yok kartı oynanacak cevap gelirse ama vaziyet iyi görünmüyor.

SiLaHeNdaZ

Üye
Kardeşim özür dilerim beni affet :) Senden bir ricam var '' Partiyi kurarsanız eninde sonunda gelip partiye girmek için beklediğimi göreceksiniz. her slotu tek tek gezip sormuyorum bağırmadan o muhitte bulunan herkesin göreceği şekilde parti aradığımı her ch de yazıyorum. pm gelip çağırıyorlar anında gidip giriyorum '' bunu forumda ki insanlara anlatır mısın :) Yapamıyorlar yapmaya korkuyor beyefendiler
Bak şu an 2 saatten fazla oldu parti arıyorum bulamadım bekliyorum ekran başında. Solo derken az buçuk solo kasılabilme imkanı olsa gider kafama göre takılırdım. 56 lvl de sıkıştım kaldım

Marceline

Üye
:D
@SiLaHeNdaZ knk sen kime neyi anlatıyorsun. Şuan yaptığın oyunda solo exp kasmaya çalışmaya eş değer :D Boşa o kişiye çene yorma benden tavsiye :D

Casshern

Üye
Exp oranları iyi ama oyunda tek başına birşey yapamama sıkıntısı var.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt