Stupendous
Üye

Selamlar,Selamlar,
Oyunumuz açıldığı günden bu yana ilk önceliğimiz oyuncularımızı ülke ekonomisine göre yormadan rahat bir şekilde oyun oynatmak oldu. Ve halen daha bu önceliğimizden vazgeçmiyoruz.
Premium, Premium pot, Kostüm, Binek, Pet ve diğer tüm ürünler de hiç bir şekilde zam yapılmamıştır. Ve şuan ki mağaza fiyatları, sizlerin de dediği gibi çok ama çok uygun fiyatlar ile satışa sunuluyor. Bu ürünler de hiç bir değişiklik yapılmadı.
Yeni scrollar oyuna eklendiği için fiyatlar yine uygun şekilde mağazaya eklendi. Kullandığınız Scrollar'ın süreleri uzun olduğundan, süre olarak hesapladığınız zaman gayet makul fiyatlara çıkıyor.
Bu sebeple;
Fiyatlarda bir değişiklik yapılması düşünülmüyor.
Level cap için herkese şimdiden iyi oyunlar diliyorum![]()
Sevgili Sunrise,
Bir yetkilinin konuya gelip açıklama yapmasını bekledim. Açıklamanıza binaen ben de kendi penceremden mevcut değişiklikleri yorumlamak isterim.
Öncelikle işbu yeni getirilen defans ve can kağıtlarının hiç var olmadığını düşünelim. Oyunun 24 saat öncesi halindeyken bile, oyuncular arasında can ve defans farklılıkları, parası olan ile olmayanları düşünerek, ciddi farklar olduğu bilinmekteydi. Örneğin, Elite kıyafetler bir karakterin giyebileceği şu an için en üst item. Bunun +8 setini giyebilen insanlar, diğer fp +7 kullananlara göre, sanıyorum yaklaşık 100 defans daha fazla oyunu oynamaktaydılar. Bunun yanına, defans veren, serverda çok fazla olmasa da, Moon Belt takan birisi, Unique takılardan set yapan birisi 150 def daha fazla ekleyebiliyordu, sınıf farkından oluşan def özelliklerinin takılardaki değerlerine göre. Topladığınızda 250 def daha fazla önünüzde miydi evet. Bununla birlikte yine can olarak 300 ila 1000 HP, belki Priestlarda ve Warriorlarda bu daha fazladır %100 emin olamadığım için can değerlerini tahmini söylüyorum. Yine önünüzdeydi. Bu şekilde getirilen 50 daha fazla defans veren bir kağıda fazladan 495 cash vermeyi düşünmüyorsanız, çok da bir kaybınız olacağını sanmıyorum.
Yani "Rogue" var her şeyi dört dörtlüğe yakın ise, eski "SC" kağıtları ile bu arkadaşın defansı 900-950 civarında oluyordu. Şimdi de varsın olsun, 950-1000.
Bu şartları sağlayamayan popülayonun %90'ı 600 700 dolaylarında oynamaktadır. Bu Defans kağıdını alsa, değişim 50 olacaktır. Gerekliliğini size bırakıyorum.
"HP" kağıdı bir tık fark yaratabilir gibi geliyor. 1500'den 2500 güzel bir değer. En azından üst düzey itemlerle oynayan arkadaşlar, sanıyorum 7 kişilik "Mage" partisinin içerisine çok kolay girebileceklerdir. Unutulmadan, 75'e doğru ilerleyeceği için serverda, joblar arasında yeni gelecek skiller ile daha öncekinden farklı bir dengelenme de oluşabilir. Henüz bu topraklar bakir. Konuya kimse hakim değil.
Konuyu bütünüyle yorumlayıp bir sonuç çıkarmam gerekirse, ben olsam, bireysel anlamda karaktere eklenecek, kıyafetten ve takılardan gelen defansı yükseltip, son gelen defans "SC"sini kullanmak için harcama yapmazdım. Böylelikle fazladan 50 def almak için, düzenli olarak bu scye yönelmenize gerek kalmaz.
Tıpkı warriorların xp bonus veren silahını alıp kullanarak, xp kağıdını tercih etmeyenlerin olacağı gibi.
Geriye 100 TL'ye alınabilen 1100 Rise Cash ile 2x50 2500 hp veren kağıt alabilir, bunu da sanıyorum 1 ay kadar kullanabilirsiniz, kullanım süresi, oyunda ne yaptığınıza bağlı olarak değişkenlik gösterecektir.
D.N=Zaten eventlerde sc basmayanlardan şikayetçiydik, bu yeni gelen scleri hayatta basmazlar
Diğer bir konuya da şu şekilde atıfta bulunayım,
Kostüm, kanat, pelerine ayrı ayrı bu özellikler eklenebilecekse, başka eklenti sağlanabilecek bir eşya varsa, beni düzeltirsiniz, bu 3 parça ile 225 hp, 45 de fazladan defansınız olacaktır. Yok bu şekilde değilse, sevgili Ries beni düzeltecektir sanıyorum.SunRise' nin yapmış olduğu açıklamada bir yanlışlık bulunmamakta.
Eklenecek olan bu özellikler oyun deneyimini ve güç dengelerini bozmayacak seviyede olacak.
Eklenen can miktarı 75, defans miktarı ise 15 olacak.
Kostümün süresinin bitmesi ile birlikte basılan özellikte kostüm ile birlikte kaybolacaktır.
Bu hususta diyebileceğim şey şudur;
Yönetim kadrosunun daha önceden, a)Olmayacaktır b)Getirilmeyecektir c)Düşünmüyoruz şeklinde olan oyun dinamiklerini etkileyecek açıklamalarının zaman içerisinde değişmesinin, tutarlılık noktasındaki çarpıklığının kaygı verici boyutlara yaklaşmasıdır.
Saygılarımla,