Gather ve Craft sisteminin zorluğu!

poxime

Üye
:D Klasik bir anlama yetisine sahip olmayan kişiden beklenecek bir cevap. Hadi kardeşim fakir fakir takıl. Hagard'a gelirsen selam ver üç beş parça et veririm maksat ağız kokun belli olmasın.
görecem seni piyasan düşünce baskalarıda aynı levele gelince tutuşan odun gibi forumda gezeceksin. önce daha iyi yemekler olsun diye sonra sistemin boktanlığından dem vurarak. hırs yapıp bi craftta öne geçip düzeninin bozulmaması için burda yırtındığını görüyor millet herkesi kendi iq seviyende sanma.

Pr0life

Üye
ben anlamıyorum bu insanları ya. hem mmorpg oynayacaksın, hem de biran önce endgame'e ulaşmak isteyeceksin. olur mu? olmaz. mmo'nun olayı budur. belli bir süreçtir.
istiyorsunuz ki bir haftada her şeyi yapabilecek duruma gelelim :rolleyes:

Figma

Üye
Agalar iyi forumlar. Ben 2 lwl bir item farmlayama çalışırken hata alıyorum. Need gathering item diyor fakat bu item zaten bende var. Ayrıca o kadar mısır farmlayıp yemek yapmama rağmen Harvesting 7 cooking 1 lwl kalıyor. Ben mi yanlış bir şeyler yapıyorum anlamadım. Millet30 lwl'ın yemeklerini satıyor :'(

1652055727220.png

1652055642311.png

NeverDieBeforeM

Üye
Alakası yok. Hiç life skill'i olan bir oyun oynamadınız sanırım. ( Ben Bu Oyuna Zaten Meslek için geldim ve ben gibi gelen bir ton adam olduğundan eminim ) Buradaki sıkıntı şu ;

"U" kısmındaki level normal ilerliyor ancak craft kısmındaki leveli ilerletmek , oyunun en zor itemini yapmak kadar zor gibi bir şey.

Ayrıca level sınırıda getırmışler. 1lv cooking olan adam 10 lv lik yemegi elinde malzeme olsa bile üretemicek bu ayrı bi dert.

Nedeni ise : ben 20 levelim belki limon toplayıp direkt pazarda satıcam ama limonu alacak adam yok. çünki adam cooking leveli yetmiyor. Yeten kişiler zaten malzemeyi kendi toplayacak. Biraz karışık yazımş olabilirim ama craft sistemi gördügüm her mmorpg de böyle ilerler.

Ayrıca her malzeme böyle dışardan toplanacaksa zaten bir insanın 30 level olması adamın senelerini alacaktır. Materyal bi şekilde toplanıyor yine ama üretimdeki gelen exp oranı bariz düşük.

Craft kısmında Roasted üretmek için 4 mısır lazım. 4 mısırdan 1tane Roasted cıkıyor ve bu 17 exp veriyor . 1 Level atlaman için 6.ooo exp lazım ve bu level aldıkça cogalacak. 1 Level almak için 1.408 mısır toplamak gerek. 1 toplamada 8 tane mısır geliyor . Mısırı arayıp 1408 tane yapmakta ne bilim zor lafı az kalır. Yine Toplanır Ayrı konu ama 1 level için okadar mısır istemesi bariz fazla
O konuda haklisin ancak sevmedigim bi taraf var sadece toplayicilik yaparak ascilik kasmiyorsun sunduresden direk parasini verip materyal alirsan ascilik seviyeni hizli bi sekilde yukseltebiliyorsun yani bu bi nevi kotu olmus daha serverin 1. ayi yeni bitiyor 20 level asciliga ulasanlar var bunlar emekle mi ulasti hayir direk gb cekerek sunduresden item alip direk craft yaparak kastilar. Bu bi nevi pay to win olmus adamlar kolaylikla gb cekerek istedikleri seviyeye ulasabiliyor.

Tengrikut

Üye
@NeverDieBeforeM denesene npc'den materyal satın alıp 20 level asciliga ulaşmayı öyle birşey yok. Ekipler halinde hareket edenler içlerinden birisini aşçılık mesleğinde ilerletti gelecek mesleklerin yanında aşçılık pekte önemli değil bence.
[oyuncu başka klana geçer klan oyuncularına gerekli şeyi üretmez veya katkıyı sağlayan oyuncular başka klana geçer pek sağlıklı bir iş olarak görmüyorum]

toplayıcılık ve meslekler ile ilgili oyun yönetiminin bilgilendirmesi var, herkes her meslekte toplama üretime girişti hiçbir meslekte ilerleyemedi :) diğer mesleklerde iyiki eklenmedi düşünsene karmaşayı :)

Son düzenleme:

NeverDieBeforeM

Üye
@NeverDieBeforeM denesene npc'den materyal satın alıp 20 level asciliga ulaşmayı öyle birşey yok. Ekipler halinde hareket edenler içlerinden birisini aşçılık mesleğinde ilerletti gelecek mesleklerin yanında aşçılık pekte önemli değil bence.
[oyuncu başka klana geçer klan oyuncularına gerekli şeyi üretmez veya katkıyı sağlayan oyuncular başka klana geçer pek sağlıklı bir iş olarak görmüyorum]

toplayıcılık ve meslekler ile ilgili oyun yönetiminin bilgilendirmesi var, herkes her meslekte toplama üretime girişti hiçbir meslekte ilerleyemedi :) diğer mesleklerde iyiki eklenmedi düşünsene karmaşayı :)
ben sana sole solim 8m ye 1000 crafting yapiosun buda 17k exe geliyor adam neden gb ile 20 level yapamasin mantiksiz mi sence benim demek istedigim diger mesleklerde bole sunduresden item satin alip craft yapmak die bisey yokken ascilikda bunun olmasi mantiksiz. Ayrica ascilik da azimsanmayak kadar onemli ileride 70 level gelicek %10 exp kagidi basiosun 10luk %10 exp kagidi 1000 rc onun disinda 500 hp artiran sc basiosun bu ki su an oyunda baya onemli ozellikle mageler asaslar icin. Mana rec kagidi basabiliosun bu da cok onemli exp yada pk olsun. 30. seviyeye ulastiginda hp recovery kagidi basabiliosun + rpr kagidi uretebiliyorsun knighttaki magic hammer gibi. Bu ozelliklerle ascilik hicbir zaman bitmez daha degerli mi diger meslekler belki daha degerli olabilir ileride ancak asciligi bitirmez.

Tengrikut

Üye
@NeverDieBeforeM Oyunun giriş açılış bölümünde oyuncuların xp-level yükseltmesi için şık bi hareket :) bundan da komplo teorisi üretmeye gerek yok eğlenmek zevk almak güzeldir olumsuz düşünmeyin herşeyi :)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt