Gather ve Craft sisteminin zorluğu!

kaan26

Üye
zaten yazdığım konu'da bilmen gereken her şey var ama ben sana bunların hepsini söylersem senin oynadığın oyunun bir keyfi yok ki :) önemli olan şey kendin keşfetmen. ayrıca forumdaki diğer gethering ve crafting konularında bazı cevaplarım var onlarıda incele iyice aydınlan :)
sen nabavcan benım keyfimi sen soyle bkm

HERO

Üye
Alakası yok. Hiç life skill'i olan bir oyun oynamadınız sanırım. ( Ben Bu Oyuna Zaten Meslek için geldim ve ben gibi gelen bir ton adam olduğundan eminim ) Buradaki sıkıntı şu ;

"U" kısmındaki level normal ilerliyor ancak craft kısmındaki leveli ilerletmek , oyunun en zor itemini yapmak kadar zor gibi bir şey.

Ayrıca level sınırıda getırmışler. 1lv cooking olan adam 10 lv lik yemegi elinde malzeme olsa bile üretemicek bu ayrı bi dert.

Nedeni ise : ben 20 levelim belki limon toplayıp direkt pazarda satıcam ama limonu alacak adam yok. çünki adam cooking leveli yetmiyor. Yeten kişiler zaten malzemeyi kendi toplayacak. Biraz karışık yazımş olabilirim ama craft sistemi gördügüm her mmorpg de böyle ilerler.

Ayrıca her malzeme böyle dışardan toplanacaksa zaten bir insanın 30 level olması adamın senelerini alacaktır. Materyal bi şekilde toplanıyor yine ama üretimdeki gelen exp oranı bariz düşük.

Craft kısmında Roasted üretmek için 4 mısır lazım. 4 mısırdan 1tane Roasted cıkıyor ve bu 17 exp veriyor . 1 Level atlaman için 6.ooo exp lazım ve bu level aldıkça cogalacak. 1 Level almak için 1.408 mısır toplamak gerek. 1 toplamada 8 tane mısır geliyor . Mısırı arayıp 1408 tane yapmakta ne bilim zor lafı az kalır. Yine Toplanır Ayrı konu ama 1 level için okadar mısır istemesi bariz fazla
Sana 1000% hak veriorum, bu craft systemi bence bilmeyen ve aceli bi şekilde yazilmiş. Hic denenmemiş bir System.
Cok saçma, lvl 1-10 arasi sadece 2-3 ürün var bunlarda hep ayni exp verlor, hic bir görevi yok, başka şekilde kazilmiyor.
Abi zor diorsunuz tamam ama bu saçmalık System.
Lvl 1 cocking de 3% exp verlor en az 3.000 yemek yapilmasi lazim (betada denedim) lvl 10 olmak icin.
Ondan sonra "sadece" 5% XP Arten yapabiliyorum.
Herkez 65+ olucak ben halla toplama skilleri yükseltim
Bence 1-2 gründen fazla bunlari düşünmediler, yeterki oyunda bulunsub demişlerdir.
Cok üzücü cünkü bende biliyorum merkt Eden cok bende craft icin oyuna geldim (tek sehen deyl tabi)

TheUprising

Üye
sen bana miningi nasıl kastığını söyleyemezsin çünkü eminim mining yapmadın ama ben sana söylerim ;
sadece cooper ore kasarak 10 seviye irona gelmek 89 saaten fazlasını alıyor uyumadan niye insanlara yalan yanlış şekilde bilgiler veriyorsun ? bu oyunun bariz şekilde dengesizliğidir , 4 seviye cookingide npc den yumurta ve yağ alarak menemenle kasmişsindir oda 3 veya 4 gb gibi zarar bir para demek 10 seviye yapmaya çalışssan 10gb vericeksin heralde saçmalamayı bırak gerçek dünyaya dön

Son düzenleme:

TheJimmyQ

Üye
sen bana miningi nasıl kastığını söyleyemezsin çünkü eminim mining yapmadın ama ben sana söylerim ;
sadece cooper ore kasarak 10 seviye irona gelmek 89 saaten fazlasını alıyor uyumadan niye insanlara yalan yanlış şekilde bilgiler veriyorsun ? bu oyunun bariz şekilde dengesizliğidir , 4 seviye cookingide npc den yumurta ve yağ alarak menemenle kasmişsindir oda 3 veya 4 gb gibi zarar bir para demek 10 seviye yapmaya çalışssan 10gb vericeksin heralde saçmalamayı bırak gerçek dünyaya dön
hmm bu'da farklı bir bakış açısı :) sen öyle dene ben bildiğim yolda ama 3-4 gb gibi bir zararrım da yok bilmek istersen.. düzenliyim bahsettiğin zarardan fazla kaarım var :)

TheUprising

Üye
Ütopyandan uyan da etrafına az bi bak ;
Mining bir level atlamak için istediği exp ;
1seviye coper oreden başka hiç birşey olmadığı için 36exp ile toplamda "666" kere mining yapmam lazım ve bu sayı daha sonra seviye aldığımda katlanacak
ve katlanacak, sadece olay mining değil mesela tailoring kasmak istesem 1seviye catton yok oyunda hepsi ikinci seviye istersen 21gb para yap sat umrumda değil ama saçma saçma konusup insanları " ya siz hiç birşey bilmiyosunz nihaha ben çok bilgiliyim " triplerine girersen birilerininde çıkıp suratına gerçekliği vurur
1650940156831.png

Rasimbey

Üye
Merhabalar,

Yaklaşık 2 gündür toplayıcılık ve üretim işlerine merak saldım yapıyorum. Şöyle bir saçma durum fark ettim. Ağaç ve toplanabilir materyaller için lv2, lv3, lv4 seçenekleri olan alternatifler mevcut. Böylece yüksek seviye olan ürünü toplayıp daha fazla exp alarak hızlıca gelişebiliriz. Ama iş madenler kısmına geldiğinde durum farklılaşıyor. Dorion'da sadece Copper Ore madeni var ve lv1 olarak geçiyor. Krallığa geçtiğimizde en düşük maden Iron Ore lv10 olarak bizi karşılıyor. Sayın oyun ekibi elinizi vicdanınıza koyun. Copper Ore madeni toplayarak ( Her toplamada 36xp veriyor.) onbinlerce exp alıp, sadece iron toplayabilmek için nasıl 10 seviye yapacağız madenciliğimizi ? Bir de bu süreç 30 seviyeye kadar devam ediyor. Bu sistem çok saçma olmuş bence.

Bir diğer saçmalık derecesinde zor olan sistem ise üretim sistemi. Şimdiye kadar 300'den fazla maden üretimi yapmış olmama rağmen (Gerekli materyali toplamak 5-6 saatimi aldı.) şu an blacksmith yeteneğimin seviyesi yarıya kadar bile ulaşmış değil. Bu sistemin lv30'a kadar gittiğini düşünürsek bizden yemeden içmeden farm ve craft yapmamız mı bekleniyor ? Hiç değilse toplayıcılıkla kafa kafaya yapılsın. Gathering yeteneğim lv5 iken cooking yeteneğim lv2 bile olmuyor. Burada büyük bir dengesizlik var.

Bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum ama aşırı büyük bir dengesizlik var bu sistemde ? Yanlış olduğum, benim gözden kaçırdığım bir şey mi var ?

Keyifli Forumlar.
Ne istiyonuz siz ya ? Küfür edicem olmıycak keşke herşey daha zor olsa daha değerli olsa pvp mi oynuyosun homekodan gelmiş zor diyo

Kenshin

Üye
Sakin olalım arkadaşlar, herkes fikrini uygun bir dil ile aktarabilir, lütfen ikili tartışmalara girmeyelim.

TheUprising

Üye
Ne istiyonuz siz ya ? Küfür edicem olmıycak keşke herşey daha zor olsa daha değerli olsa pvp mi oynuyosun homekodan gelmiş zor diyo
Sen hayatında hiç crafting veya gathering ile uğraşmadın değilmi ? belkide ne anlama geldiğini dahi bilmiyorsun
1650955293744.png

8Lv 0Exp ten şu 27,120 expi kasmam tam 6,30 saatimi aldı abartmıyorum isteyen kendiside deneyebilir ben bu miningi 10Lv yaptıktan sonra bu iyileştirilmesin daha 9 seviye var orda exp tekrar katlanacak oda bi 8 9 saatimi alır heralde gerçekten aşırı derecede baştan sağma bir sistem olmuş

HERO

Üye
Balık tutmada lvl 15 olucam 2 Hafta PC yi acik bırakdim... 2 HAFTA!! En az daha 4 Hafta sürer lvl 30 olmak icin..
Inşallah arkada mining yapmiorlardir charlarlan

Anthelior

Üye
Ayrıca söylendi mi bilmiyorum ama gathering esnasında mobların da oyuncuya saldırmaması gerekir bence. Zorluğa ekstra dert katıyor.

TheJimmyQ

Üye
Ütopyandan uyan da etrafına az bi bak ;
Mining bir level atlamak için istediği exp ;
1seviye coper oreden başka hiç birşey olmadığı için 36exp ile toplamda "666" kere mining yapmam lazım ve bu sayı daha sonra seviye aldığımda katlanacak
ve katlanacak, sadece olay mining değil mesela tailoring kasmak istesem 1seviye catton yok oyunda hepsi ikinci seviye istersen 21gb para yap sat umrumda değil ama saçma saçma konusup insanları " ya siz hiç birşey bilmiyosunz nihaha ben çok bilgiliyim " triplerine girersen birilerininde çıkıp suratına gerçekliği vurur
Ekli dosyayı görüntüle 5861
o zaman sen haklısın abi :)))))

kaan26

Üye
Mob vursun Ziyani yok Ama Acilen Fishin Cotton Kısmına ve Odun Minning Kısmının ne işe yarıyacagı hk 1 acıklama gelirse iyi olr yoksa baymaya başladı artık

Anthelior

Üye
Bütün Life Skill barındıran oyunlarda bu böyledir o mob saldırmazsa anlamı yok.
Evet orası doğru ama diğer oyunlarda (örneğin WoW) örneğin ot toplarken otun başında 1 dakika boyunca beklemiyorsun, max 2-3 saniyede toplayıp geçiyorsun. Burada en azından bir alternatif yöntem izlenmeli diye düşünüyorum.

sanne2

Üye
LV 10 oldum sayılır, günde 1 saat ayırarak kastım böyle crafting seviyemi, uzun ömürlü olması daha sağlıklı

Tengrikut

Üye
henüz tamamlanmamış bekleyelim ne çıkacak ortaya

umarım üretim/meslekler sistemi oyunun ana damarlarından geçer herşeyiyle oyunun olmazsa olmazlarından olur olmak zorunda, ben tek oyuncuyum, sistem tek oyunculara hiç elverişli değil şuan sabrediyorum sadece, motivasyonumu kaybetmeme eğlenmek vakit geçirmeye çalışıyorum level yükseltirken neler çektiğimi inanın anlatamam toksiklik dedikleri şeyden öte renki bir item düşmesin hepsi birbirini yiyor. mage ekipleri oyunu oynanmaz hale getiriyorlar her haritada aşırı bunaltıyorlar aşırı aşırı aşıırı aşırı.

son olarakta eklemek istediğim umarım karşı ırk oyuncularının yazdıklarını görüyor olmak kalıcı değildir kolay gelsin

meraklimahmut

Üye
Ek olarak tarif(recipe) drobu olsa tadından yenmez. Oynadığım birkaç oyunda mevcuttu. Nadir tarifler, elite tarifler falan. Düşünün elite bir bow tarifi düşüyor ve yapması haftalar sürüyor ardından yapıyorsun eşsiz bir bowun oluyor. Güzel olurdu.

G0SAA

Üye
Merhabalar,

Yaklaşık 2 gündür toplayıcılık ve üretim işlerine merak saldım yapıyorum. Şöyle bir saçma durum fark ettim. Ağaç ve toplanabilir materyaller için lv2, lv3, lv4 seçenekleri olan alternatifler mevcut. Böylece yüksek seviye olan ürünü toplayıp daha fazla exp alarak hızlıca gelişebiliriz. Ama iş madenler kısmına geldiğinde durum farklılaşıyor. Dorion'da sadece Copper Ore madeni var ve lv1 olarak geçiyor. Krallığa geçtiğimizde en düşük maden Iron Ore lv10 olarak bizi karşılıyor. Sayın oyun ekibi elinizi vicdanınıza koyun. Copper Ore madeni toplayarak ( Her toplamada 36xp veriyor.) onbinlerce exp alıp, sadece iron toplayabilmek için nasıl 10 seviye yapacağız madenciliğimizi ? Bir de bu süreç 30 seviyeye kadar devam ediyor. Bu sistem çok saçma olmuş bence.

Bir diğer saçmalık derecesinde zor olan sistem ise üretim sistemi. Şimdiye kadar 300'den fazla maden üretimi yapmış olmama rağmen (Gerekli materyali toplamak 5-6 saatimi aldı.) şu an blacksmith yeteneğimin seviyesi yarıya kadar bile ulaşmış değil. Bu sistemin lv30'a kadar gittiğini düşünürsek bizden yemeden içmeden farm ve craft yapmamız mı bekleniyor ? Hiç değilse toplayıcılıkla kafa kafaya yapılsın. Gathering yeteneğim lv5 iken cooking yeteneğim lv2 bile olmuyor. Burada büyük bir dengesizlik var.

Bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum ama aşırı büyük bir dengesizlik var bu sistemde ? Yanlış olduğum, benim gözden kaçırdığım bir şey mi var ?

Keyifli Forumlar.
Bence cok mantıksız konusuyorsun.Cünkü oyun pvp oyunu degil uzun soluklu.Eger cok hizli level almak istiyorsan ya craft işini yapcaksın ya oyun oynicaksın.Craft işinde cok hızlı gelişmek istiyorsanda Oyunculardan malzemeleri alip parasını verip corba yapip satip sistemi döndurceksın.Ben Cookingimi 14 level yaptım 60 kişilik bir ekiple calısıyoruz.Ve bunun icin gunde 20 saat efor harciyorum.Ve sen buna efor harcamadan hemen pes edip cok zor diyorsun.Biraz komedi gibi geldi.G0SAA oyundaki nick.
cooking.jpg

kopil

Üye
Bence cok mantıksız konusuyorsun.Cünkü oyun pvp oyunu degil uzun soluklu.Eger cok hizli level almak istiyorsan ya craft işini yapcaksın ya oyun oynicaksın.Craft işinde cok hızlı gelişmek istiyorsanda Oyunculardan malzemeleri alip parasını verip corba yapip satip sistemi döndurceksın.Ben Cookingimi 14 level yaptım 60 kişilik bir ekiple calısıyoruz.Ve bunun icin gunde 20 saat efor harciyorum.Ve sen buna efor harcamadan hemen pes edip cok zor diyorsun.Biraz komedi gibi geldi.G0SAA oyundaki nick.Ekli dosyayı görüntüle 5940
Herkes tum gun oyun oynayamıyor dostum. Bu sebepten pk yapacak donanıma erişemiyor. Lifeskillden zevk almak istiyor ancak şuankı sistem tek kişinin kısıtlı vakitte zevk alabileceği birşey yapmasını mumkun kılmıyor. Siz 60 kişiyle 2 haftada 1 tane karakteri 13 level yapmışsınız :) Bunu gunde 2 3 saat tek başına oynayan adamın yapması mumkunmu? Az sure online olan adam farmda atamıyor, pkda atamıyor. Bu şekilde eleştirerek kişileri başka oyunlara yönlendirirsiniz, başka bir işe yaramaz konuşmalarınız

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt