Alakası yok. Hiç life skill'i olan bir oyun oynamadınız sanırım. ( Ben Bu Oyuna Zaten Meslek için geldim ve ben gibi gelen bir ton adam olduğundan eminim ) Buradaki sıkıntı şu ;
"U" kısmındaki level normal ilerliyor ancak craft kısmındaki leveli ilerletmek , oyunun en zor itemini yapmak kadar zor gibi bir şey.
Ayrıca level sınırıda getırmışler. 1lv cooking olan adam 10 lv lik yemegi elinde malzeme olsa bile üretemicek bu ayrı bi dert.
Nedeni ise : ben 20 levelim belki limon toplayıp direkt pazarda satıcam ama limonu alacak adam yok. çünki adam cooking leveli yetmiyor. Yeten kişiler zaten malzemeyi kendi toplayacak. Biraz karışık yazımş olabilirim ama craft sistemi gördügüm her mmorpg de böyle ilerler.
Ayrıca her malzeme böyle dışardan toplanacaksa zaten bir insanın 30 level olması adamın senelerini alacaktır. Materyal bi şekilde toplanıyor yine ama üretimdeki gelen exp oranı bariz düşük.
Craft kısmında Roasted üretmek için 4 mısır lazım. 4 mısırdan 1tane Roasted cıkıyor ve bu 17 exp veriyor . 1 Level atlaman için 6.ooo exp lazım ve bu level aldıkça cogalacak. 1 Level almak için 1.408 mısır toplamak gerek. 1 toplamada 8 tane mısır geliyor . Mısırı arayıp 1408 tane yapmakta ne bilim zor lafı az kalır. Yine Toplanır Ayrı konu ama 1 level için okadar mısır istemesi bariz fazla
Sana 1000% hak veriorum, bu craft systemi bence bilmeyen ve aceli bi şekilde yazilmiş. Hic denenmemiş bir System.
Cok saçma, lvl 1-10 arasi sadece 2-3 ürün var bunlarda hep ayni exp verlor, hic bir görevi yok, başka şekilde kazilmiyor.
Abi zor diorsunuz tamam ama bu saçmalık System.
Lvl 1 cocking de 3% exp verlor en az 3.000 yemek yapilmasi lazim (betada denedim) lvl 10 olmak icin.
Ondan sonra "sadece" 5% XP Arten yapabiliyorum.
Herkez 65+ olucak ben halla toplama skilleri yükseltim
Bence 1-2 gründen fazla bunlari düşünmediler, yeterki oyunda bulunsub demişlerdir.
Cok üzücü cünkü bende biliyorum merkt Eden cok bende craft icin oyuna geldim (tek sehen deyl tabi)