Öneri Geliştirme Notları Öneri Serisi

AHMET

Üye
imkansız.zaten o kitle de azıcık merak olsa çoktan bırakırlar ya da en fazla 3 gün oynarlar.etrafımda knight oynayan çok tanıdığım var ama bilgileri bulunduğu şehrin dışına ulaşamıyor ve yabancı dil yeterlilikleri maximum 10 kelime.ben knighta olan takıntının birazda ingilizce yetersizliğinden kaynaklandığını düşünüyorum.cgi,virtual reality gibi şeyleri deneyimleseler zaten knightla ilgili hafızalarını bile sildirebilirler

AHMET

Üye
karnını doyurmak için sadece kuru ekmek alabilen yiyen birisinin ben tüm yiyecekler içerisinde ekmeği en çokseviyorum diye açıklama yapması kadar saçma knight kitlesinin benim zevkim bu demesi(yüzde 10luk kısmı dışarıda bırakıyorum )

ROLeveLDesign

Üye
[26 Mart 2020]
Klan Sistemi
Klanlara işlevsellik kazandırmaktan yanayım. Sosyalleşme ve yardımlaşma anlamında bu oyun içinde birlik olmayı yardımlaşmayı üst düzeyi çıkartır.
Aşama.1
Öncelikle klan kurumu içi bir rütbe sistemi organize ediyoruz;
Lider(Klan Sahibi), Lider Asistanı(Klan içi, kritik yetkilere sahip lider tarafından atanmış kişi), Elit Üye(Güvenirlik kazanmış üye, lider veya asistan tarafından atanır), Üye(Standart basit üye, işlevi bulunmaz)
Aşama.2
Klanlar arası rekabet kaçınılmazdır, bunu ateşli bir sistem ekleyelim. Klana "Savaşlar" butonu ve seçim arayüzü ekleyip, bu arayüz üzerinden aynı ırk, rakip ırk klanları düşman olarak atanmasını sağlayalım bunu yapabilecek yetkileri Lider ve L.Asistanı olan klan içi yetki sistemine bağlayalım.
Aşama.2.1
Klan savaşlarını bir katkı sistemine bağlayarak bunu kayıt altına alalım. Örnek senaryo;
Savaş ilan edilmiş klan üyeleri katledildiği zaman öldürülen üyelerin klan içi rütbesine göre, öldüren kullanıcıya puan ataması yapalım.
Rakip Lideri öldürmek = 100P, L.Asistanı = 75P, Elit Üye = 50P, Üye 10P.
Aşama.3
Klan sisteminin genel hatlarını oluşturduk, katkı sistemi ekledik. Şimdi bu katkı sistemlerini kullanacağımız fonksiyonlardan bir tane yaratalım;
Klan Kasa Sistemi:
Klanın ortak kullanımı amacıyla bir tablo yaratıp adına klan kasa sistemi diyelim. Klan kullanıcıları buraya kendi envanterinde bulunan ögeleri bu tablonun içine aktarabilsin. İşlevselliğini arttırmak amacıyla belirli yetkilere sahip kişiler buraya ögeleri yerleştirebilir, düzenli bir kasaya sahip olunur. Sonra diyelim ki kasaya ögeyi koyan lider kişiye, kullanıcıların bu öge için ne kadar katkı puanı ödemeli?, Lider ilgili rakamı girer.
Kasada bulunan ögeleri klan üyesi kullanıcı kendi envanterine aktarabilmesi için, seçtiği ögenin aktarma puanı ve kendi katkı puanın sonucu eşit olması gerekir ve ilgili öge kasadan kullanıcının envanterine aktarılır.

wolfphenom

Üye
kimsenin zevkine karışmam ama bu sistemle ne makro biter nede gercek mmorpgciler bu oyuna uğrar bninde cocukluğum ko ile gecti diger mmorpglerin cogunu denedim oyun mekanigi olarak tam bir çöp beni sadece anlayan baska mmorpgler oynayip oynamayi başarabilmiş kişilerdir. kodan baska oyun oynamayi beceremeyenler değil

ROLeveLDesign

Üye
kimsenin zevkine karışmam ama bu sistemle ne makro biter nede gercek mmorpgciler bu oyuna uğrar bninde cocukluğum ko ile gecti diger mmorpglerin cogunu denedim oyun mekanigi olarak tam bir çöp beni sadece anlayan baska mmorpgler oynayip oynamayi başarabilmiş kişilerdir. kodan baska oyun oynamayi beceremeyenler değil
Macro için bir öneri henüz yazmadım. Yoruma anlam veremedim.

404Zero

Üye
Klan sistemi hakkındaki fikirlerin güzel hatta olmasını umduğum sistem var savaş sistemi yanında dostluk sistemi de olmalı ittifak 2 farklı klan ittifak kura bilmeli kendi ırkları arasında ve ittifak görevleri ola bilir misal " xxx klanı ve zzz klanı bir ittifak kurdu diyelim her iki klandan da en az bir üyenin parti de olması koşulu ile bir parti görevi otomatik olarak açıl görev bizden 200 tane iskelet kesmemizi isteye bilir görevi tamamlayan üyelere de 50 p katkı gelmiş olur."

AHMET

Üye
Klan sistemi hakkındaki fikirlerin güzel hatta olmasını umduğum sistem var savaş sistemi yanında dostluk sistemi de olmalı ittifak 2 farklı klan ittifak kura bilmeli kendi ırkları arasında ve ittifak görevleri ola bilir misal " xxx klanı ve zzz klanı bir ittifak kurdu diyelim her iki klandan da en az bir üyenin parti de olması koşulu ile bir parti görevi otomatik olarak açıl görev bizden 200 tane iskelet kesmemizi isteye bilir görevi tamamlayan üyelere de 50 p katkı gelmiş olur."
buna benzer bir ally sistemi malum oyunda vardı zaten,savaşta allyı düşman olarak görmüyordun ama bundan ibaretti.bence ortak görev sistemi saçma olmuş,zor olan bir görevi allyla birlikte yapmak mantıklı olabilir ama sırf interaction güçlensin diye de 2 clana ortak görev vermek zorlama olmuş,clan pelerin,kolluk veya oyuna gelecek clanla alakalı olguları upgrade etmek için allylar iş görebilir ama ikisine ortak başka açıdan görev vermek çok oturmadı bende.belirli bir np puanına ulaşmış clanlara özgü açılan görevler olabilir allyler bunda faydalanabilir ama bunun abuse olmaması için allyların clanda kalma süresi gibi bazı yapılar gelebilir.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt