Şu "official / erken erişim" tartışması kabak vermeye başladı hocam, ben oyunun tüm erken aşamalarını takip eden ve hepsinde aktif rol alan birisi olarak oyunun açıldıktan 1 2 ay sonrasına kadar kendisini erken erişim diye lanse ettiğini filan hatırlamıyorum. Birşeyler sarpa sarınca arkasına sığınılan bir bahaneden başka bir şey değil.
Kesinlikle katiliyorum, ben de alfa betalarda oyuna girdim (sizin kadsr vakit geçirmesem de girip denedim oyunu) Sonrasinda server açılırken erken erişim olduğuna dair hicbjr duyuru hatirlamiyorum. Offical server dendi. Daha sonrasında "erken erisime açılan resmi sunucumuz" gibi tuhaf ifade ortaya çıktı. İşler iyise sarpa sarınca da "erken erişim bu ya çok da seyapmayin" lafları iyice baskın hale geldi. Kimse de demiyor ki aylık 1000 lira store masrafi olan erken erişim mi olur? Tester'a bu kadar eziyet eden erken erişim mi olur? Anlaşmalı sitesinden gb sattıran erken erişim mi olur arkadas siz kimi kandıriyorsunuz
Buradaki görselde anlatılmak istenen Resmi Sunucu'nun 15 Nisan'da açılıyor olduğunu belirtmek. Yani daha önce Alfa ve Beta sunucularından ayrı kalıcı resmi bir sunucunun açılacak olmasını açıklıyor. Bu oyunun erken erişim mantığını değiştirmiyor. Aşağıda oyunun Erken Erişim olarak açılacağıyla ilgili duyuruyu da paylaşıyorum.
14 Şubat 2022
https://www.riseonlineworld.com/announcements/rise-online-world-closed-beta-event-ends "Rise Online World’ün ilk ödüllü etkinliği sona erdi. Etkinlik sonrası muhtemelen 1-2 gün daha oyun açık kalacak ve son güncellemelerimizi yapacağız. Daha sonrasında bir çalışma sürecine girip, Rise Online World Erken Erişim ismiyle, Nisan ayında tekrar beraberiz. Bu süreçte herhangi bir karakter sıfırlaması olmayacak."
Ek olarak discord ekran görüntüsü ileteyim sizlere. 15 Nisan yani oyunun açılacağı gün bile, discord üzerinde oyunun "Erken Erişim" olarak açılacağını duyuruyorduk. Forum üzerinden de oyunun erken erişim olarak yayınlanacağını duyurduk. Oyunun tüm aşamalarında oynayan ve takip eden birisi olarak bu duyuruları nasıl kaçırdınız bilmiyorum fakat her olayda bir art niyet aramamanız gerekiyor.
Rise Online World yeni bir oyun, erken erişim sürecinde olan bir oyun, hataları var mı? var eksikleri var mı? var? Justice'ın birçok kez söylediği gibi, sıfırdan bir MMORPG yapmak için stüdyo şartları da kısıtlı, yazılım ekibi de. Bazı dengelerin oturması ve kritik sorunların çözülmesi elbette biraz zaman alacak. Alfa, beta, erken erişim sürecinde olan oyunlar tüm oyuncu kitlesine hitap etmez. Oyun içi atacağınız tüm adımları ve planlarınızı oyunun "Erken erişim" sürecinde olduğunu bilerek atın ki daha sonrasında pişman olmayın.