Gülüp Eğlenmek İstiyorsanız Yönetimin 2020'deki Soru Cevaplarını Okuyun :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

platoon0x

Üye
1671050977588.png
1671051117869.png
1671051096076.png

1671051152497.png
1671051501576.png
1671051572579.png
1671051217930.png

Çok daha detaylı bir şekilde okumak için aşağıdaki linkten tüm sorulara ulaşabilirsiniz ama şimdilik geldiğimiz durum bu, özellikle şuan en çok tartışılan maddelerle alakalı bizzat geliştiricilerin ağzından bu cevapları duymak bir hayli komik, ironik, trajikomik ve üzücü çünkü adamlar ne yapmayacağız dediyse yapmış, yapacağız dediyse yapmamış :D Her şey nasıl bu hale geldi cidden üzücü aslında.

Aziz

Üye
Selam. Öncelikle discorddan belirli sebeblerden dolayı ayrıldım. Şu an orada ne konuşuluyor bilmiyorum. Ancak genel olarak baktığımda ki değerlendirmelerimi aktarayım. Bunlar benim şahsi görüşümdür. Sadece beni bağlar.

Aslında bir çok konuda sözler tutulmuş, bazıları tutulmak üzere bazıları ise oyuncular tarafından iptal edilmek zorunda kalmış.

Ah o güzelim yıllar. Kaliteli oyuncu kitlesi vardı aslında. Ancak teoride o iş çöktü. Nasıl mı? Oyun açıldığında oyuna soulbound geldi. Yani eşya alt yapısında ki söz tutuldu. Ancak her gün her saat oyuncuların ruh bağı kalksın, eşyalarımızı şöyle böyle yapamıyoruz baskısından dolayı yönetim geri adım attı. Bazı eşyalara yeniden düzenleme getirildi. Bazılarına ise yakında geleceği söylendi. Discordda olmadığımdan tarih verildi mi ya da aksi durum söylendi mi bilmiyorum. Ancak bir NPC geleceği son güncellemelerle değiştirilen ve elinde eşyası olup bunu değerlendiremeyen oyunculara bu yapılacağı söylendi. Daha sonra da coin sistemi adı altında bu sorun çözüleceği aktarıldı. Ben ne kadar karşı olsam da bu sistem gelecek ve bunu oyuncular istedi.

Mağazada zaten p2w içerik yok. Kostümlere birer bonuslar eklenebiliyor. Ona da son gelen güncelleme ile birlikte nerf geldi.

Solo oyuncu? Solodan kasıt nedir? Ben solo oynadım. İlk zaman zordu. Sonra nerf geldi. En son bir yetkili 1-65 arası düzenlenecek tekrar dedi. Yakında o da düzelir. Ancak bir çok oyuncunun solo istediği şu. Ben tek keseyim en büyük coini ben kazanayım en iyi eşyalar bende olsun. Bu olmaz. İmkansız.

Resmi sürümde party sesli sistemin aktif olacağı söylendi. Oyun şu an resmi ama yarı resmi durumda. Mutlaka eklenecektir. Zaten buna da çok gerek yok. Party chat sıkıntılı evet. Umarım o da çözülecektir. Çözülmezse sorun büyük. O zaman haklısınız, haklıyız.

Canavarlardan düşen bir çok eşya craftbox denmiş. Zaten var. Yakında iyileri de gelecek. Coin sistemi, clan building ve hali hazırda crafting sisteminde bu var. Ayrıca rüne de eklenecek. Onunda çalışması yapılıyor denilmişti.

Aslında bir çok konu ya yapılmış ya da yapılacak sıraya konmuş. Günlük görevler de haklısınız. Eklenmedi. Veritabanı şişecek saçmalığı olacaksa gerek yok. Kepenk kapatıp gidelim… Ancak ekleneceğini umut ediyor ve inanıyorum.

Balerion

Üye
Selam. Öncelikle discorddan belirli sebeblerden dolayı ayrıldım. Şu an orada ne konuşuluyor bilmiyorum. Ancak genel olarak baktığımda ki değerlendirmelerimi aktarayım. Bunlar benim şahsi görüşümdür. Sadece beni bağlar.

Aslında bir çok konuda sözler tutulmuş, bazıları tutulmak üzere bazıları ise oyuncular tarafından iptal edilmek zorunda kalmış.

Ah o güzelim yıllar. Kaliteli oyuncu kitlesi vardı aslında. Ancak teoride o iş çöktü. Nasıl mı? Oyun açıldığında oyuna soulbound geldi. Yani eşya alt yapısında ki söz tutuldu. Ancak her gün her saat oyuncuların ruh bağı kalksın, eşyalarımızı şöyle böyle yapamıyoruz baskısından dolayı yönetim geri adım attı. Bazı eşyalara yeniden düzenleme getirildi. Bazılarına ise yakında geleceği söylendi. Discordda olmadığımdan tarih verildi mi ya da aksi durum söylendi mi bilmiyorum. Ancak bir NPC geleceği son güncellemelerle değiştirilen ve elinde eşyası olup bunu değerlendiremeyen oyunculara bu yapılacağı söylendi. Daha sonra da coin sistemi adı altında bu sorun çözüleceği aktarıldı. Ben ne kadar karşı olsam da bu sistem gelecek ve bunu oyuncular istedi.

Mağazada zaten p2w içerik yok. Kostümlere birer bonuslar eklenebiliyor. Ona da son gelen güncelleme ile birlikte nerf geldi.

Solo oyuncu? Solodan kasıt nedir? Ben solo oynadım. İlk zaman zordu. Sonra nerf geldi. En son bir yetkili 1-65 arası düzenlenecek tekrar dedi. Yakında o da düzelir. Ancak bir çok oyuncunun solo istediği şu. Ben tek keseyim en büyük coini ben kazanayım en iyi eşyalar bende olsun. Bu olmaz. İmkansız.

Resmi sürümde party sesli sistemin aktif olacağı söylendi. Oyun şu an resmi ama yarı resmi durumda. Mutlaka eklenecektir. Zaten buna da çok gerek yok. Party chat sıkıntılı evet. Umarım o da çözülecektir. Çözülmezse sorun büyük. O zaman haklısınız, haklıyız.

Canavarlardan düşen bir çok eşya craftbox denmiş. Zaten var. Yakında iyileri de gelecek. Coin sistemi, clan building ve hali hazırda crafting sisteminde bu var. Ayrıca rüne de eklenecek. Onunda çalışması yapılıyor denilmişti.

Aslında bir çok konu ya yapılmış ya da yapılacak sıraya konmuş. Günlük görevler de haklısınız. Eklenmedi. Veritabanı şişecek saçmalığı olacaksa gerek yok. Kepenk kapatıp gidelim… Ancak ekleneceğini umut ediyor ve inanıyorum.

Hocam konuyu çok yanlış yerlerden tutuyorsunuz. Evet soru cevapta yazanla gercekleşenler arasında gülünç farklar bence de yok. Ama farklı olanlar hem en kritik şeyler hem de tersi yönde ilerlenen şeyler.
Mesela milletin solo oyuncudan kastı aslında çara 45 bin tl gömmek istemeyen oyunculardan ibaret. Ben bu parayı vermeden bir şekilde farm atayım, bana bişey düşsün ordan kazanayım item alayım. Ee şimdi droplar bitti mi bitti, farm bitti mi bitti. Buradaki beklenti bu kadar sadece ama yok, şu an farm at harcadiğin pot gelen paradan fazla. Mecburen tl yatıracaksın. O açıklamayla çelisen işte bu ve bu yolda ilerlenmesidir.

Souldbound ile ilgili olarak da hiçkimse soulbound kalksın demedi. Ve kalkmadı da zaten şu an gayet mevcut. Peki ben sorayım hani o soulboundu açan taşlar? niye halâ gelmedi nerdeler? Bu şimdi çelişmiyor mu? Soulboundun eski halinden yeni haline geçilirken herkesi madur ettiler. Vaad edilen bağ açma sistemini de getirmediler.

DAYAQQQQQQ

Üye
Olaya nereden bakıyorsunuz anlamıyorum. Ayrı dünyaların insanlarıyız heralde. Gelişime , ilerlemeye , düzeltmeye , yeniliklere ve nicesine taammülünüz yok.

Soruları harfi harfine okudum . Konuyu açan arkadaşta Art niyet o kadar belli ki verilen cevaplar tatmin etmemiş ; gözü ile inkar etmiş üstüne gülücüklü konu başlığı açıyor. Algı yapılacak yer değil burası.

Bakış açınızı değiştirin.

Herşey güzel olacak.

Aziz

Üye
Hocam konuyu çok yanlış yerlerden tutuyorsunuz. Evet soru cevapta yazanla gercekleşenler arasında gülünç farklar bence de yok. Ama farklı olanlar hem en kritik şeyler hem de tersi yönde ilerlenen şeyler.
Mesela milletin solo oyuncudan kastı aslında çara 45 bin tl gömmek istemeyen oyunculardan ibaret. Ben bu parayı vermeden bir şekilde farm atayım, bana bişey düşsün ordan kazanayım item alayım. Ee şimdi droplar bitti mi bitti, farm bitti mi bitti. Buradaki beklenti bu kadar sadece ama yok, şu an farm at harcadiğin pot gelen paradan fazla. Mecburen tl yatıracaksın. O açıklamayla çelisen işte bu ve bu yolda ilerlenmesidir.

Souldbound ile ilgili olarak da hiçkimse soulbound kalksın demedi. Ve kalkmadı da zaten şu an gayet mevcut. Peki ben sorayım hani o soulboundu açan taşlar? niye halâ gelmedi nerdeler? Bu şimdi çelişmiyor mu? Soulboundun eski halinden yeni haline geçilirken herkesi madur ettiler. Vaad edilen bağ açma sistemini de getirmediler.
Haklısınız ancak aynı zamanda itemlar arasında çok bir fark olmadığına yakınan da aynı oyuncular maalesef. Görüyorum hepsini. Solo oyuncuya hiçbir şey yok mu "pü Allah sizi kahretsin" diyen oyuncu ile uniqe ile Epic arasında hiç bir fark yok diyen de aynı oyuncu maalesef. Evet belirgin farklılıklar olmayabilir. Nereden baktığınıza bağlı olarak. Oysa her silahın belirgin özellikleri var. Rüne taşları gelince de bu fark ortaya çıkacaktır. Ancak oyuncumuz uniqe ile Epic arasında fark olmadığını beyan ederken Epic eşyaya belki biraz daha basit sahip olabiliyorken uniqe eşyaya sahip olamadığı için her gün lanet okuyor. Bu da etik değil maalesef.

platoon0x

Üye
Olaya nereden bakıyorsunuz anlamıyorum. Ayrı dünyaların insanlarıyız heralde. Gelişime , ilerlemeye , düzeltmeye , yeniliklere ve nicesine taammülünüz yok.

Soruları harfi harfine okudum . Konuyu açan arkadaşta Art niyet o kadar belli ki verilen cevaplar tatmin etmemiş ; gözü ile inkar etmiş üstüne gülücüklü konu başlığı açıyor. Algı yapılacak yer değil burası.

Bakış açınızı değiştirin.

Herşey güzel olacak.
Profil resmimde gördüğün bp karakteri oyunun açık alfasindan bir ekran görüntüsü, millet oyuna 2 gün bakıp çıkarken ben o zaman dahi 7 24 soothsayerlarda farmlayip 7 gunnars sabre 7 stormbringer filan yapmıştım, şu oyunun bu hale gelmesini isteyecek son kişiyim yani artniyetim filan yok. Ama oyunun şuan geldiği nokta içler acısı, exp farm sistemi, skiller mana bedelleri oyundaki pot mantığı nereden tutarsan tut birşeyler elinde kalıyor. Karamsar senaryo sadece bu değil adamların düzeltmek için çalıştığını da sanmıyorum onlara göre bunların çoğu normal çünkü. Bp dışında bir karakter ile solo farm atmayı veya 60 a kadar level kasmayı denediniz mi hiç? Denemediyseniz söyleyeyim kasamıyorsunuz bile oyunun en temel unsurları baştan falso. User sayısı durumu açıklıyor zaten benim bir şeyleri ikna etmeme gerek yok.

platoon0x

Üye
Resmi sürümde party sesli sistemin aktif olacağı söylendi. Oyun şu an resmi ama yarı resmi durumda.
Şu "official / erken erişim" tartışması kabak vermeye başladı hocam, ben oyunun tüm erken aşamalarını takip eden ve hepsinde aktif rol alan birisi olarak oyunun açıldıktan 1 2 ay sonrasına kadar kendisini erken erişim diye lanse ettiğini filan hatırlamıyorum. Birşeyler sarpa sarınca arkasına sığınılan bir bahaneden başka bir şey değil.

Ekli dosyalar

• IMG_20221215_124931.jpg
    IMG_20221215_124931.jpg
    83.7 KB · Görüntüleme: 53

Balerion

Üye
Şu "official / erken erişim" tartışması kabak vermeye başladı hocam, ben oyunun tüm erken aşamalarını takip eden ve hepsinde aktif rol alan birisi olarak oyunun açıldıktan 1 2 ay sonrasına kadar kendisini erken erişim diye lanse ettiğini filan hatırlamıyorum. Birşeyler sarpa sarınca arkasına sığınılan bir bahaneden başka bir şey değil.
Kesinlikle katiliyorum, ben de alfa betalarda oyuna girdim (sizin kadsr vakit geçirmesem de girip denedim oyunu) Sonrasinda server açılırken erken erişim olduğuna dair hicbjr duyuru hatirlamiyorum. Offical server dendi. Daha sonrasında "erken erisime açılan resmi sunucumuz" gibi tuhaf ifade ortaya çıktı. İşler iyise sarpa sarınca da "erken erişim bu ya çok da seyapmayin" lafları iyice baskın hale geldi. Kimse de demiyor ki aylık 1000 lira store masrafi olan erken erişim mi olur? Tester'a bu kadar eziyet eden erken erişim mi olur? Anlaşmalı sitesinden gb sattıran erken erişim mi olur arkadas siz kimi kandıriyorsunuz

Aziz

Üye
Kesinlikle katiliyorum, ben de alfa betalarda oyuna girdim (sizin kadsr vakit geçirmesem de girip denedim oyunu) Sonrasinda server açılırken erken erişim olduğuna dair hicbjr duyuru hatirlamiyorum. Offical server dendi. Daha sonrasında "erken erisime açılan resmi sunucumuz" gibi tuhaf ifade ortaya çıktı. İşler iyise sarpa sarınca da "erken erişim bu ya çok da seyapmayin" lafları iyice baskın hale geldi. Kimse de demiyor ki aylık 1000 lira store masrafi olan erken erişim mi olur? Tester'a bu kadar eziyet eden erken erişim mi olur? Anlaşmalı sitesinden gb sattıran erken erişim mi olur arkadas siz kimi kandıriyorsunuz

Bu kadar eskiden takip ediyorsanız eğer ve hâlen discord sunucusunda bulunuyorsanız arama kısmına Erken Erişim yazın ve 15 nisan öncesine bir bakın. Mesela Jeremias isimli moderatör vardı. Onun mesajlarına bakın. Ben discord sunucusundan kalıcı olarak ayrıldığım için size resim atamıyorum malesef. Ancak SunRise’ın da mesajlarına bakabilirsiniz. Orada hep söylendi. Ancak insanımız alfada bile eşya alıp dolandırıldığı için malesef resmi adı altında çıktı. Çünkü silinmeyeceği net olsun diye. Betada bile eşyalar silinecek mi? Emeklerimiz ne olacak daha da oynanmaz denilmişti. Erken erişimi nasıl anlatacaksınız?

Vision

Senior Moderatör
Buradaki görselde anlatılmak istenen Resmi Sunucu'nun 15 Nisan'da açılıyor olduğunu belirtmek. Yani daha önce Alfa ve Beta sunucularından ayrı kalıcı resmi bir sunucunun açılacak olmasını açıklıyor. Bu oyunun erken erişim mantığını değiştirmiyor. Aşağıda oyunun Erken Erişim olarak açılacağıyla ilgili duyuruyu da paylaşıyorum.

14 Şubat 2022

https://www.riseonlineworld.com/announcements/rise-online-world-closed-beta-event-ends "Rise Online World’ün ilk ödüllü etkinliği sona erdi. Etkinlik sonrası muhtemelen 1-2 gün daha oyun açık kalacak ve son güncellemelerimizi yapacağız. Daha sonrasında bir çalışma sürecine girip, Rise Online World Erken Erişim ismiyle, Nisan ayında tekrar beraberiz. Bu süreçte herhangi bir karakter sıfırlaması olmayacak."

1671101212908.png

1671101155846.png

1671101142888.png

1671101006671.png

Ek olarak discord ekran görüntüsü ileteyim sizlere. 15 Nisan yani oyunun açılacağı gün bile, discord üzerinde oyunun "Erken Erişim" olarak açılacağını duyuruyorduk. Forum üzerinden de oyunun erken erişim olarak yayınlanacağını duyurduk. Oyunun tüm aşamalarında oynayan ve takip eden birisi olarak bu duyuruları nasıl kaçırdınız bilmiyorum fakat her olayda bir art niyet aramamanız gerekiyor.

Rise Online World yeni bir oyun, erken erişim sürecinde olan bir oyun, hataları var mı? var eksikleri var mı? var? Justice'ın birçok kez söylediği gibi, sıfırdan bir MMORPG yapmak için stüdyo şartları da kısıtlı, yazılım ekibi de. Bazı dengelerin oturması ve kritik sorunların çözülmesi elbette biraz zaman alacak. Alfa, beta, erken erişim sürecinde olan oyunlar tüm oyuncu kitlesine hitap etmez. Oyun içi atacağınız tüm adımları ve planlarınızı oyunun "Erken erişim" sürecinde olduğunu bilerek atın ki daha sonrasında pişman olmayın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt