Oyunun belli bir gelişim hızı var ve malesef bu hız beklenenin altında ilerliyor. Bunun sebebi olarak maddi imkansızlıklar gösterilmekte ve bu duruma hak veriyorum. Oyunun bu yavaş gelişimi ve bazı hatalar öncelikli olarak farm konusunda bir tıkınmaya sebebiyet verdi. Farma alternatif olarak craft sistemi yapıldı. İlk baştan önyargılı olsam da bir kaç eksiklik dışında ve oyunun şuan bulunduğu aşamaya bakıldığında doyurucu bir sistem. Fakat farmda olduğu gibi craft sisteminde de son zamanlarda bir tıkanmaya gidiş mevcut. Sebebi craft levellerinin zor olması çok fazla materyal istemesi. Bu durum benim açımdan bir sakınca bulundurmuyor fakat yanında bazı sıkıntılar doğuruyor. Haritalarda bulunan craft malzemeleri oldukça yetersiz. İlk başta craft yapan insan sayısı az olduğu için haritalarda bulunan malzemeler arz talep konusunda dengeliydi. Fakat insanların craftı merak etmesi veya farm konusunda tatminin azalması nedeni ile insanlar crafta yönelmeye başladı. Bu durumda malzemelerin enflasyonu noktasında olumsuz bir yere gidiyor. Sadece toplayarak kendi craftını ilerletmek mümkün değil ve dış alım noktasında herkes buna muhtaç olduğundan piyasadaki malzemeye olan talep ve eldeki malzeme dengesi yavaştan kaymaya başladı. Bu durumda materyal fiyatlarını anlamsız noktalara çekmeye başladı. haritalarda materyal bulmak zorlaştı. Haritalardaki materyal miktarı craft yapan oyuncuların artması nedeniyle yetersiz olduğu kanaatindeyim. Bu duruma el atılmazsa farmda olduğu gibi craft noktasında da gereksiz bir enflasyon ve tıkanıklık olacak. Farmdan kaçan craft yapıyordu craftta bir seçenek olmaktan çıkarsa bu artan maliyetler sebebiyle oyun iyice durağan bir noktaya gelecek kanaatindeyim. Bu nedenle haritalardaki materyal sayılarını makul seviyelerde arttırılmasını öneriyorum.
Dip not: Ağlama sızlanma değildir. Crafttan çok toplayıcılık yapıyorum. Fiyatların artması bu gün işime gelse de yarın topladığımı satacak adam bulamayacağımı düşündüğüm için bu teklifi yapıyorum. Ekmeğime çomak sokulduğu için değil. Önyargılı davranacak arkadaşlara cevaben...
Dip not: Ağlama sızlanma değildir. Crafttan çok toplayıcılık yapıyorum. Fiyatların artması bu gün işime gelse de yarın topladığımı satacak adam bulamayacağımı düşündüğüm için bu teklifi yapıyorum. Ekmeğime çomak sokulduğu için değil. Önyargılı davranacak arkadaşlara cevaben...