Huzurlarınızda Rise Online Viki

theCrow

Yeni Üye
Çok beğendim. Elinize sağlık yeni başlayacak arkadaşların eksikleri için hızlı çözümler bulacaktır.

Anthelior

Üye
Enhanced Priest Leather Vest

Bir süredir wiki'yi güncelleyemiyordum, bu haftasonu tüm Leather zırhları (Crafted ve Enhanced'lar dahil) ekledim arkadaşlar.

Anthelior

Üye
8.0.0 güncellemesinde eklenen Gaze Branch Belt ve Gloom Belt eklendi.

Not: En son heavy leather zırhları ekliyordum, ancak Warrior heavy leather zırhların +9'da kaç durability'ye sahip olduğunu henüz öğrenemediğim için onlar yarım kaldı (Warrior hariç diğer üç sınıfınkiler tamam). Öğrenir öğrenmez eklemeye devam edecek, sonrasında Plate setlere geçeceğim, böyle böyle Imperial / Radiant'lara kadar gidecek.

kimyasal

Üye
Taş işçiliğini hiç geliştirmemişler gibi, 3 parça taş var ve meslek geliştirmesinde de bir şey yok. Bari madencilik ile birleştirseler.

Anthelior

Üye
heavy-leather-tr.png

Crafted ve Enhanced versiyonları da dahil olmak üzere tüm Heavy Leather zırhlar tamamlanmıştır.

Anthelior

Üye
8.0.2 güncellemesinde Cooking ile üretilen yemeklere gelen değişiklikler eklenmiştir.

Roasted Chicken and Vegetables - Rise Online Viki

Anthelior

Üye
Viki'deki toplam değişiklik sayısı 2.000'e ulaştı :)

Warrior Plate zırhların +9'daki durability değerini henüz bulamadığım için zırhlarda tıkandım (plate'leri tamamlamadan Heavy Plate ve daha üst zırhlara geçmeyi düşünmüyorum, o sebeple). Bilen, eden, gören varsa bilgi verirse çok sevinirim arkadaşlar.

Onun harici eksikleri yavaş yavaş doldurmaya devam etmekteyim.

degisiklikler.jpg

kimyasal

Üye
Viki'deki toplam değişiklik sayısı 2.000'e ulaştı :)

Warrior Plate zırhların +9'daki durability değerini henüz bulamadığım için zırhlarda tıkandım (plate'leri tamamlamadan Heavy Plate ve daha üst zırhlara geçmeyi düşünmüyorum, o sebeple). Bilen, eden, gören varsa bilgi verirse çok sevinirim arkadaşlar.

Onun harici eksikleri yavaş yavaş doldurmaya devam etmekteyim.

Ekli dosyayı görüntüle 16031
Tebrik ediyorum, forumdaki adminlerden daha hızlı güncelleme yapıyorsun :D

Anthelior

Üye
Sonunda Plate setler de tamamlandı. Artık Crafted ve Enhanced versiyonları da dahil olmak üzere tüm Plate zırhların +1'den +9'a statlarına wiki üzerinden ulaşmak mümkün. Yarın Heavy Plate'lerin girişini yapmaya başlıyorum.

plate-set.jpg

Anthelior

Üye
Tüm Heavy Plate (Mage: Elder) zırhlar da tamamlandı. Bu akşam Elite'ler ile devam edeceğim.

Enhanced Warrior Heavy Breastplate - Rise Online Viki

MmoRpg

Üye
Ekli dosyayı görüntüle 13858

Viki'deki güncel sayfa sayısı: 880+ (10.03.2024)

Giriş​

Selamlar arkadaşlar. Oyun için en büyük ihtiyaçlardan biri de bir wiki'nin olmasıydı, forumda bazı arkadaşlardan bu konuda yorumlar gördüm. Ben de bir süre önce bireysel olarak böyle bir wiki projesine başladım.

Şu anlık projeyi kendim ilerletiyorum. Eşya (item) verilerine öncelik veriyorum. Yani hangi silah + kaçta ne bonuslar veriyor, ne gibi stat gereksinimleri var, hangi materyal hangi eşyanın üretiminde kullanılıyor vb.

Ancak tabi erişebileceğim veriler kısıtlı. Gerek kendi yaptığım upgrade'lerden gerekse pazar ve AH'yi kontrol ederek veri topluyorum.

İyi güzel, link ver de görelim​

Link paylaşımının yasak olduğu belirtildiği için buradan açık link veremiyorum, bana özel mesaj atarsanız sizi wiki'ye yönlendirebilirim.

E bu wiki'de bir sürü eksikler var?​

Evet, üstte de dediğim gibi şu anlık birçok eksik var ve elimden geldiğince içerik girmeye devam ediyorum.

Eğer yardımda bulunmak isterseniz altta listelediğim eşyaların ekran görüntülerini konu altından iletirseniz eksikleri gidermiş oluruz.

Tamamlananlar​

• Tüm takılar
  • Tüm Cooking yemekleri
  • Tüm üretim materyalleri (maden, odun, jewel crafting taşları, nadir taşlar vb.)
  • Birçok Epic ve Unique eşya (doğrudan eşya kalitesine göre kategorilendirilmiş halde)
  • Leather setler
  • Heavy Leather setler,
  • Plate setler
  • Heavy Plate setler
  • Belli başlı Common silahlar

Eksikler​

(Yanında + değeri belirtilmiyorsa +1'den +9'a dek tüm verileri eksik demektir)
  • Rare eşyalar
    • Bazı Rare silahlar
  • Epic eşyalar
    • Tüm Elite setler
    • Tüm Imperial setler
    • Enhanced Arch Sword
    • Greed
      • Enhanced Greed
    • Swiftblade
    • Harpoon
    • Hellreaver (+2, +3, +4, +9)
    • Frozen Mace
    • Hysterial Staff
    • Defender
    • ...
  • Unique eşyalar
    • Tüm Enhanced Elite setler
    • Tüm Enhanced Imperial setler
    • Tüm Radiant setler
    • Avenger (+9)
    • Viper (+9)
      • Enhanced Viper
    • Jade Dagger (+9)
      • Enhanced Jade Dagger (+9)
    • Overseer (+2, +3, +4, +5, +8, +9)
    • Luna's Fire Rod (+9)
    • Luna's Flash Rod (+9)
    • Luna's Glaze Rod (+9)
    • Mithril Spear (+9)
    • Celestial Shield (+9)
    • Equalizer (+9)
    • Shield of Prophecy (+9)
    • Shield of Hope (+9)
    • Judgment Shield (+9)
    • Shield of Precision (+9)
    • Vanquisher
    • Scimitar (+9)
    • Dragon Slayer
    • Angelic Sword
    • Maelstrom
    • Shield of the King
    • Razu's Staff
    • Soulburner (+9)
    • Dark Mamba (+9)
    • Deathwish (güncel veri gerekiyor, mevcut veriler eski)
    • ...
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Fark ettikçe diğer eksikleri de listelerim.

Peki görevler, NPCler, yaratıklar, bosslar, görev eşyaları vs?​

Görevleri şimdilik sona saklıyorum. Birçoğunun çevirisi yarım, o yüzden onlar tam oturana kadar geri plana attım. Eşyalar öncelikli olmakla birlikte sırayla NPC, yaratık ve bossları da gireceğim.

Assassin oynadığım için yaratıklara Bloodlust atarak HP verilerini öğrenebiliyorum, ancak bosslarda HP verisi bulunmayacak (en azından öğrenmenin bir yolunu bulana dek). Dediğim gibi; öncelik eşyalar. Zaman buldukça yaratık ve boss verilerini de girmeyi planlıyorum.

Görev eşyaları ve scroll vb. gibi diğer eşyalara zaten kolay ulaşılabildiği için onları da bir ara gireceğim.

Her şey iyi güzel de bu sitenin güvenli olduğunu nereden bileceğiz?​

Haklı bir soru olarak bunu merak ediyor olabilirsiniz. Ben size site güvenli desem de siz güvenmedikten sonra yapabileceğim hiçbir şey yok. Ama bu kadar emek verip de siteyi "kötü yola" sokma gibi bir aptallık yapacak değilim.

Teknik olarak altyapıyı merak eden olursa:
  • Yazılım: MediaWiki (Vikipedi'de kullanılan aynı yazılım)
  • Veri toplama: Yalnızca Google Analytics hizmeti kullanıyorum, o da zaten verileri anonim olarak topluyor, sistem sizi direkt tanımlayan hiçbir veri tutmuyor)
Başka merak ettikleriniz varsa ister konu altından ister özel mesajla sorabilirsiniz.

Rise Online Viki için bahsedebileceklerim şimdilik bu kadar. Bu konuyu wiki için "ana konu" olarak ilerletmeyi düşünüyorum. Yani wiki'yle ilgili bilgileri gelecekte de bu konu altından paylaşmaya devam edeceğim.
genelde bu durumda oyunu seven oyuncular bir domain alır ve site açıp insanlara bedava paylaşım yaparlar bakınız eso bakınız nw bakınız wow vs vs diye gidiyor .
ve çoğunlukla da normal oyuncuların yaptığı siteler her zaman oyunun oyunculara sunduğuklarından daha kapsamlı daha iyi oluyor size de bu yolda başarılar.

Anthelior

Üye
Tüm Imperial setler tamamlandı. Imperial'lerle birlikte wiki'deki toplam makale sayısı 1000'i aşmış bulunuyor.

imperial.jpg

Anthelior

Üye
Ve Radiant'lar da tamamlandı. Radiant'larla birlikte A'dan Z'ye oyundaki tüm zırh parçaları Viki'deki yerini almış oldu.

Zırhların da bitmesiyle birlikte, son güncellemelerde Cooking, Alchemy gibi mesleklere gelen ve craft materyallerini etkileyen değişikliklere girişeceğim arkadaşlar.

Radiant

DeadLegion

Üye
Bence bunlar bittikten sonra eksik olan silahlari ve degisen bonuslari tamamlamalisin. Ama sen bilirsin ne yaparsan yap emegine saglik.

Anthelior

Üye
Bence bunlar bittikten sonra eksik olan silahlari ve degisen bonuslari tamamlamalisin. Ama sen bilirsin ne yaparsan yap emegine saglik.
Evet onlar da yapılacaklar listemin üst sırasında ancak şöyle bir durum var, meslek materyallerinin güncel verileri zaten elimde mevcut (hiçbir şey olmasa oyuna girip elde edebilirim), hızlı bir şekilde güncelleyebilirim ama güncel olmayan silah verilerinden yana sıkıntı yaşıyorum.

+1, +5, +6, +7 ve bir ihtimal +8 değerleri bir şekilde bulunabiliyor, pazar olsun upgrade edenler olsun ama +2, +3 ve +4'leri bulmam çok zor. Ancak birisi upgrade edip yayından veya videodan görebilirsem ulaşabiliyorum, haliyle eksikleri güncellemem zaman alıyor.

O yüzden hızlıca materyal verilerini güncelleyip sonrasında eksik veya güncel olmayan eşyalara geçmeyi planlıyorum.

Mesela birkaç gün önce Dark Mamba, Deathwish, Jade Sword, Vanquisher ve Frozen Mace'in değerlerini bulup güncelledim (+9 değerleri hâlâ meçhul, maalesef). Hatta Frozen Mace'in ara değerlerini bulmak için kendim +6'ya bastım :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt