Giriş
Selamlar arkadaşlar. Oyun için en büyük ihtiyaçlardan biri de bir wiki'nin olmasıydı, forumda bazı arkadaşlardan bu konuda yorumlar gördüm. Ben de bir süre önce bireysel olarak böyle bir wiki projesine başladım.
Şu anlık projeyi kendim ilerletiyorum. Eşya (item) verilerine öncelik veriyorum. Yani hangi silah + kaçta ne bonuslar veriyor, ne gibi stat gereksinimleri var, hangi materyal hangi eşyanın üretiminde kullanılıyor vb.
Ancak tabi erişebileceğim veriler kısıtlı. Gerek kendi yaptığım upgrade'lerden gerekse pazar ve AH'yi kontrol ederek veri topluyorum.
İyi güzel, link ver de görelim
Link paylaşımının yasak olduğu belirtildiği için buradan açık link veremiyorum,
bana özel mesaj atarsanız sizi wiki'ye yönlendirebilirim.
E bu wiki'de bir sürü eksikler var?
Evet, üstte de dediğim gibi şu anlık birçok eksik var ve elimden geldiğince içerik girmeye devam ediyorum.
Eğer yardımda bulunmak isterseniz altta listelediğim eşyaların ekran görüntülerini konu altından iletirseniz eksikleri gidermiş oluruz.
Tamamlananlar
- Tüm takılar
- Tüm Cooking yemekleri
- Tüm üretim materyalleri (maden, odun, jewel crafting taşları, nadir taşlar vb.)
- Birçok Epic ve Unique eşya (doğrudan eşya kalitesine göre kategorilendirilmiş halde)
- Leather setler
- Heavy Leather setler,
- Plate setler
- Heavy Plate setler
- Belli başlı Common silahlar
Eksikler
(Yanında + değeri belirtilmiyorsa +1'den +9'a dek tüm verileri eksik demektir)
- Rare eşyalar
- Epic eşyalar
- Tüm Elite setler
- Tüm Imperial setler
- Enhanced Arch Sword
- Greed
- Swiftblade
- Harpoon
- Hellreaver (+2, +3, +4, +9)
- Frozen Mace
- Hysterial Staff
- Defender
- ...
- Unique eşyalar
- Tüm Enhanced Elite setler
- Tüm Enhanced Imperial setler
- Tüm Radiant setler
- Avenger (+9)
- Viper (+9)
- Jade Dagger (+9)
- Enhanced Jade Dagger (+9)
- Overseer (+2, +3, +4, +5, +8, +9)
- Luna's Fire Rod (+9)
- Luna's Flash Rod (+9)
- Luna's Glaze Rod (+9)
- Mithril Spear (+9)
- Celestial Shield (+9)
- Equalizer (+9)
- Shield of Prophecy (+9)
- Shield of Hope (+9)
- Judgment Shield (+9)
- Shield of Precision (+9)
- Vanquisher
- Scimitar (+9)
- Dragon Slayer
- Angelic Sword
- Maelstrom
- Shield of the King
- Razu's Staff
- Soulburner (+9)
- Dark Mamba (+9)
- Deathwish (güncel veri gerekiyor, mevcut veriler eski)
- ...
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Fark ettikçe diğer eksikleri de listelerim.
Peki görevler, NPCler, yaratıklar, bosslar, görev eşyaları vs?
Görevleri şimdilik sona saklıyorum. Birçoğunun çevirisi yarım, o yüzden onlar tam oturana kadar geri plana attım. Eşyalar öncelikli olmakla birlikte sırayla NPC, yaratık ve bossları da gireceğim.
Assassin oynadığım için yaratıklara Bloodlust atarak HP verilerini öğrenebiliyorum, ancak bosslarda HP verisi bulunmayacak (en azından öğrenmenin bir yolunu bulana dek). Dediğim gibi; öncelik eşyalar. Zaman buldukça yaratık ve boss verilerini de girmeyi planlıyorum.
Görev eşyaları ve scroll vb. gibi diğer eşyalara zaten kolay ulaşılabildiği için onları da bir ara gireceğim.
Her şey iyi güzel de bu sitenin güvenli olduğunu nereden bileceğiz?
Haklı bir soru olarak bunu merak ediyor olabilirsiniz. Ben size site güvenli desem de siz güvenmedikten sonra yapabileceğim hiçbir şey yok. Ama bu kadar emek verip de siteyi "kötü yola" sokma gibi bir aptallık yapacak değilim.
Teknik olarak altyapıyı merak eden olursa:
- Yazılım: MediaWiki (Vikipedi'de kullanılan aynı yazılım)
- Veri toplama: Yalnızca Google Analytics hizmeti kullanıyorum, o da zaten verileri anonim olarak topluyor, sistem sizi direkt tanımlayan hiçbir veri tutmuyor)
Başka merak ettikleriniz varsa ister konu altından ister özel mesajla sorabilirsiniz.
Rise Online Viki için bahsedebileceklerim şimdilik bu kadar. Bu konuyu wiki için "ana konu" olarak ilerletmeyi düşünüyorum. Yani wiki'yle ilgili bilgileri gelecekte de bu konu altından paylaşmaya devam edeceğim.