İletişimsizlik ve bilgi eksikliği

NanoTech

Üye
Oyunun gelişim süreci boyunca buradaydım açık ve kapalı betalarda oynadım. Oyun imkansızlıklar içerisinde yapılmış gelişime ve büyümeye çok imkanı olan fazlasıyla iyi bir oyun. Oyun için geliştirmede olan ve planlanan özellikler tamamlandığı zaman gerçektende piyasadaki nadir oyunlardan olacak bu kesin fakat firma oyuncuları çok fazla bilgisiz bırakıyor. Oyun çıkalı henüz 1 hafta olmadı ve sürekli güncelleme geliyor bu tamamen normal ve ekibin ne kadar fazla çalıştığını gösteriyor ama bu güncellemeler ne için neler düzeltildi, ne zaman yapılacak vs. gibi bilgilerin bizlerle paylaşılması gerektiğini düşünüyorum. En hızlı cevap alabildiğimiz ortam olan discord üzerinden bile sohbet kapalı olduğu için oyuncularla iletişim kuramıyoruz. Oyundan atıldığım zaman sıkıntı benden kaynaklımı yoksa bakım mı var, sunucular mı kapandı bilemiyoruz. İlerleyen süreçte neler düzelecek ekip şuanda hangi konulara öncelik veriyor bilemiyoruz. Şahsi önerim discordun en kısa sürede sohbete açılıp moderatörlerin daha aktif bir şekilde bilgilendirme yapmaya başlaması ve bakımların çok acil bir durum olmadıkça sabit saatlerde yapılmaya başlanmasıdır. En önemlisi firmanın hangi konulara öncelik vererek güncelleme yapacağı ve oyunun gelecekteki süreciyle ilgili bir yol haritası paylaşmasıdır.

Mutchee

Üye
Yol haritası beklediğimiz ve istediğimiz halde oyunun duyuruluşundan sonra hiç paylaşılmadı. Hali hazırda geliştirilen ve planlanan özellikler de sadece söz gelişi anlatıldı, hiç bir şey detaylandırılmadı veya kesinleştirilmedi. Oyundaki çoğu sistem de hala böyle çalışıyor. Müzayede evi, eşya bağlama sistemi felan bunlara örnek gösterilebilir.

TheJimmyQ

Üye
Yol haritası beklediğimiz ve istediğimiz halde oyunun duyuruluşundan sonra hiç paylaşılmadı. Hali hazırda geliştirilen ve planlanan özellikler de sadece söz gelişi anlatıldı, hiç bir şey detaylandırılmadı veya kesinleştirilmedi. Oyundaki çoğu sistem de hala böyle çalışıyor. Müzayede evi, eşya bağlama sistemi felan bunlara örnek gösterilebilir.
sistemler geldikçe oyuna entegre edildikçe bilgi verilecektir zaten ama sizin aradığınız drop list ve upgrade oranıysa onların paylaşılması yanlış bu her oyunda benim gözümde rng sistemi ile çözülmesi gereken bir şey oyuncular kendi arasında bilgi alışverişi yaparak keşfetmeliler.

Mutchee

Üye
sistemler geldikçe oyuna entegre edildikçe bilgi verilecektir zaten ama sizin aradığınız drop list ve upgrade oranıysa onların paylaşılması yanlış bu her oyunda benim gözümde rng sistemi ile çözülmesi gereken bir şey oyuncular kendi arasında bilgi alışverişi yaparak keşfetmeliler.
Hiç öyle bir beyanda bulunmadım. Kendi savunabileceğiniz alanlara çarpıtmazsanız sevinirim. Verdiğim örnekten devam edeyim. Müzayede evi, ingilizce adıyla "Auction House" , gelmesi planlanıyor belki şuan geliştirme süreci bitmek üzere vs. Ama hakkında ne biliyoruz? Kullanım bedeli alınacak mı, kimler kullanabilecek ( yanlış anlamadıysam premiumlu oyuncular kullanabilecek gibi bir açıklama vardı son takip ettiğim kanalda), sunucular arası mı olacak, sadece dorionda mı bulunucak yoksa başka bölgelerde de bulunucak mı gibi tonlarca soru var ve bir sayfalık bir yol haritasıyla aklımızdaki bu sistemle ilgili bütün sorular giderilebilecekken, bu tarz yol haritaları asla ya da nadiren paylaşıldı. Buradaki yakındığımız mevzu bu. Sadece örneği düşünme genel olarak düşünürseniz sevinirim.

TheJimmyQ

Üye
Hiç öyle bir beyanda bulunmadım. Kendi savunabileceğiniz alanlara çarpıtmazsanız sevinirim. Verdiğim örnekten devam edeyim. Müzayede evi, ingilizce adıyla "Auction House" , gelmesi planlanıyor belki şuan geliştirme süreci bitmek üzere vs. Ama hakkında ne biliyoruz? Kullanım bedeli alınacak mı, kimler kullanabilecek ( yanlış anlamadıysam premiumlu oyuncular kullanabilecek gibi bir açıklama vardı son takip ettiğim kanalda), sunucular arası mı olacak, sadece dorionda mı bulunucak yoksa başka bölgelerde de bulunucak mı gibi tonlarca soru var ve bir sayfalık bir yol haritasıyla aklımızdaki bu sistemle ilgili bütün sorular giderilebilecekken, bu tarz yol haritaları asla ya da nadiren paylaşıldı. Buradaki yakındığımız mevzu bu. Sadece örneği düşünme genel olarak düşünürseniz sevinirim.
öncelikle verdiğim cevapta kendimi yanlış ifade ettiğim için özür dilerim.. söylemek istediğim şeyle senin söylediğin şeyle aslında aynı ama biz sadece farklı kanallardan anlatıyoruz :) dediğim şey sistemler geldikçe yani yapım aşaması bitmeye yakın oyunculara bilgi verilecek. geçenki yayını takip ettiniz mi bilmiyorum mesela şuan oyunda gethering sistemi v.s aktif bunlar hakkında bilgi verildi minik bir bilgi olarak assasin karakterinin item sıralaması söylendi yani her şey sırayla demek istemiştim. umarım şuan kendimi daha iyi şekilde ifade etmişimdir :) ayrıca katıldıgım en önemli nokta ise discord konusu ama oyunda karakter dahi oluşturmamış insanlar gereksiz polemik çıkardığı için mallesef onlar yüzünden bizde biraz yanıyoruz.

FEROBERTOTV

Üye
Bence biraz daha zaman tanımak oyuncular ve geliştirici açısından sağlıklı olacaktır .

Oyunliga

Üye
Arkadaşlar alınan bakımlar sunucu sorunlarını düzeltmek için geliyor. yani oyuna gelen yama yok aslında. şirket sunucu sorunları yapmadıkça yama atmacağını bir çok kez belirtti. Yama notları gerçekten yama gelince paylaşılacaktır diye düşünüyorum.

JaxSui

J
Henüz bir güncelleme gelmedi. Serveri ayakta tutmaya çalışıyorlar. Tamam bir sürü kanal açıldı lakin Dorion 1 e girdiğimde oyun neredeyse hiç oynanmayacak seviyede. Lag çok fazla. Onlarca geribildirimde bulundum . Düzeltilen bir şeylerin olmadığını görmek beni ziyadesiyle üzdü. Discord kapatıldı vs vs...

NanoTech

Üye
Henüz bir güncelleme gelmedi. Serveri ayakta tutmaya çalışıyorlar. Tamam bir sürü kanal açıldı lakin Dorion 1 e girdiğimde oyun neredeyse hiç oynanmayacak seviyede. Lag çok fazla. Onlarca geribildirimde bulundum . Düzeltilen bir şeylerin olmadığını görmek beni ziyadesiyle üzdü. Discord kapatıldı vs vs...
Tam olarak bundan bahsediyorum. Dorion 1 düzelmedi evet ama bununla ilgili çalışmalar yapıldığına eminim fakat hiçbir açıklama yok bu güncellemeler sunucu kapanıp açılmaları niye biraz açıklama yapılsada neler olup bittiğini görsek..

Darkbjk

Üye
Oda olacak zaman a ihtiyaç var dedikleri gibi 2022 de çıkardılar oyunu çok sorunları var , farkındalar sıra sıra yapılıyor. Normal şartlarda 5 yıl sürer , adamlar ellinden gelen her şeyi yapıyorlar . Biraz sabır şuan exp kasmanıza bakın derim. Discord kapalı evet aynı durumda sen olsaydın telefon yanında hep çalsın işinden ve oyun düzeltmek ile uğraşacaksın hangi biri yapıncaksın ekip Türk ve en iyi yazılımcıları var kısıtlı biraz zaman oturacak ama 1 yıl mı sürer bilmem ama şimdiden kasmaya başla ilerde çok iyi yerlere gelecek oyun.

Son düzenleme:

kopil

Üye
Arkadaşlar alınan bakımlar sunucu sorunlarını düzeltmek için geliyor. yani oyuna gelen yama yok aslında. şirket sunucu sorunları yapmadıkça yama atmacağını bir çok kez belirtti. Yama notları gerçekten yama gelince paylaşılacaktır diye düşünüyorum.
Bence bakımda yok :) Server çok şişince kapatıp 10-20dk soğutuyorlar :) Tekrar oyuncuların hepsi girince yine şişiyor yine dc

BlackAlistar

Üye
evet bu biraz sorun ama ekibin henuz cok yeni tecrube ettiği konular var dolayısıyla şimdilik gözardı edilebilir. Ama genel anlamda katılıyorum mesela dün karakter askıda kalmıştı discordtan yardım aldım çok hızlı bir şekilde yardımcı oldular ama moderator hiç birşey soylemeden laps diye konuyu kapattı çok güldüm yani sorun çözüldümü devam ediyormu hiç bir bilgi vermeksizin direk ticketi kapattı :)) olur bunlar zamanla çözülür.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt