İşlemci yükü

Wolfphenombanlandi

Üye
sen demedin mi grafikle alaksı yok işlemciye binen yukun diye grafikleri yukseltip fps ni düşürebiliyorsan neden fsr ile uraşıyorsun :)aynı konuda hem yukse fps de işlemciye yuk biniyor hemde fsr ile yuksek fps alıyorsun neden bunu yapıyorsun ya bana onu söyle mantığım almadı

KAYBERENN

Üye
Konu içerisinde ben de ilk başta sizin gibi tüm ayarlarda aynı fpsi aldığımı söylemiştim. Daha sonra Nvidia ayarları içerisinden düzenlemeler yaparak yükselttim. O konunun linkini de bırakıyorum. Bire bir aynı ayarları yapıp fps değerlerine bakın. Eğer bir sorun olursa özelden mesaj atın gerekirse discord üzerinden gösteririm.

bu konuyu görüp ayar yapsamda benim fps 75 i geçmedi hiç bir zaman :) sabitlemedim de manitörde 144 hz yani bilmiyorum ben de mi sorun var oyun clentinde mi ben 75 80 üstü hiç fps görmedim

umydn

Üye
sen demedin mi grafikle alaksı yok işlemciye binen yukun diye grafikleri yukseltip fps ni düşürebiliyorsan neden fsr ile uraşıyorsun :)aynı konuda hem yukse fps de işlemciye yuk biniyor hemde fsr ile yuksek fps alıyorsun neden bunu yapıyorsun ya bana onu söyle mantığım almadı
İşlemciye binen yükün grafikle alakası yok zaten. Optimizasyondan kaynaklı bir problem. İlk sayfaya dikkatli bakınca anlarsın benim neden hem high ayarlarda hem de low ayarlarda resim paylaştığımı. Her neyse önce bir adam akıllı konuyu incele.

umydn

Üye
bu konuyu görüp ayar yapsamda benim fps 75 i geçmedi hiç bir zaman :) sabitlemedim de manitörde 144 hz yani bilmiyorum ben de mi sorun var oyun clentinde mi ben 75 80 üstü hiç fps görmedim
Sistem özellikleri detaylı bir şekilde atabilir misin?

Wolfphenombanlandi

Üye
İşlemciye binen yükün grafikle alakası yok zaten. Optimizasyondan kaynaklı bir problem. İlk sayfaya dikkatli bakınca anlarsın benim neden hem high ayarlarda hem de low ayarlarda resim paylaştığımı. Her neyse önce bir adam akıllı konuyu incele.
işlemciye binen yük grafiği nekadar düşürürsen yükselen fps ile artar .yani sen fps yükseltmeye çalışacağına post prosresing ve gölge ayarlarını kısarak işlemciye binen fizik işlemlerini düşürebilirsin diğer grafikleri arttırarak gpu ya yuk bindirip fps sınırını cpu nun max gücüne değil gpu nun max gücüne sınırla .beni anlamanın zor olduğunun farkındayım cidden anlaşamıcaksak bende zorlamıcam

KAYBERENN

Üye
Sistem özellikleri detaylı bir şekilde atabilir misin?
ryzen 5 2600 3.4 ghz temel frekans bende ovcluklu biostan 4200 de calıstırıyorum stabil Msi Gtx 1650 gaming x ekran kartı corsair 16 gb 3000 mhz ram Ana kart Msi B450 m Gaming plus Ssd

Shiva

Üye
Çok isinan bir işlemci aynısı bu bende var bu işlemleri yap apply de

Ekli dosyalar

• 20220427_225851.jpg
    20220427_225851.jpg
    2.2 MB · Görüntüleme: 79

umydn

Üye
ryzen 5 2600 3.4 ghz temel frekans bende ovcluklu biostan 4100 de calıstırıyorum stabil Msi Gtx 1650 gaming x ekran kartı corsair 16 gb 3000 mhz ram Ana kart Msi B450 m Gaming plus Ssd
İşlemci hariç tüm sistemimiz aynı. Bende de MSI Gaming x modeli mevcut. Sadece bende 3200 mhz ram var. Eğer tüm oyun içi görüntü ayarlarını ve Nvidia görüntü ayarlarını aynı yaptığınız halde fps artmıyorsa aklıma birşey gelmiyor.

BLADEM

Üye
Benim Ekran kartım seninkinden düşük. Ram 16 gb. İşlemci de aynı.
Aynı sorun bendede oluyordu ve şu Çözümü uyguladım.

Launcher den açarken cpu poweri off yapıyorum.
Direktx 12 ye çekiyorum.
Oyun içerisindeki ayarlarda ekranı window full screen e alıyorum çözünürlüğü de 1920 x 1080 yapıyorum.
Ekran yüzdesini 60 a düşürüyorum ve herşey low ayarda.

Bu şekilde kasma minimuma indi benim sistemimde işlemci de yüzde 70 ile 90 arası gidip geliyor.

Ama son zamanlarda çok fazla crash yemeye başladım.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt