Kozmetik ürünlerine HP basılması

Digital

Yönetici
Game Master
Burhan bey yada başka bir yetkili arkadaşın Rise yayınında kozmetik ürünlerin asla pvp alanında avantajı olmayacak dediğini dün gibi hatırlıyorum.
Asla yapmayacağız dedikleri herşeyi tek tek oyuna entegre ediyorlar.
Merhabalar,

Mevcut level cap,eşya veya takı upgrade seviyesindeki yetersiz hp miktarı yüzünden oyundaki eşya piyasa dengesini bozmadan bu şekilde bir HP artırımına gidilmiştir.Yapılan bu tarz değişiklikler oyuncuların kolayca erişebileceği şekilde uygulanmaktadır.

İyi forumlar.

priesttt

Üye
Merhabalar,

Mevcut level cap,eşya veya takı upgrade seviyesindeki yetersiz hp miktarı yüzünden oyundaki eşya piyasa dengesini bozmadan bu şekilde bir HP artırımına gidilmiştir.Yapılan bu tarz değişiklikler oyuncuların kolayca erişebileceği şekilde uygulanmaktadır.

İyi forumlar.
Denge bozuldu, "kolayca erişebileceği şekilde" her oyuncu ulaşamıyor malasef, zorunluluk doğdu pk istiyorsan 2k küsür cash ve 45m her ay vermek zorundasın durumu doğdu.

PlayzZersHD

Üye
Merhabalar,

İyi forumlar.
Elbette oyuncuların talepleri doğrultusunda oyuna yenilikler getirilmesinde bir sakınca yok.
Otomatik oynanış sistemine karşıyız dediniz, onu da getirdiniz.
Eee adamlar dex,str sc de isteyecek ve siz bunları da getireceksiniz.
Ama yapmayacağız dediğiniz ne varsa oyuna tek tek entegre edilirse verilen sözlere duyulan güven sorgulanır.

WhiteMorgan

Üye
Bu konu hakkında yönetimin söyledikleri hala kulaklarımda çınlıyor. Kozmetik ürünler kesinlikle çok küçük oyunu etkilemeyecek bonuslar verecek diye. Zaten tam da bahsettikleri gibi oyunu etkilemeyecek kadar özellik veriyordu şimdiki haline bakınca oyundan soğuyorsun. Adı üstünde kozmetik yani biz bunu sadece görünüş amaçlı alıyorduk şimdi almamız zorunlu hale getirildi. 500 hp / 90 AC basılması oyun içinde unique bir iteme denk geliyor haberiniz olsun. YÖNETİMDEN RİCA EDİYORUM BAŞTA KONUŞTUĞUNUZ GİBİ ŞEKİLLENDİRİN OYUNU LÜTFEN!

MaRaKeSH

Üye
Kozmetik ürünlere hp ex yada def basılması bence oyun içeriği olarak güzel bir olaydı lakin adam bu coini nerden bulacak kimse düşünmedi. Oyuncuları gb almaya sürükleyen yada mağazaya sürükleyen bir kısır döngü içerisinde ister istemez tutulmuş durumdayız. Farmın yapılmadığı (kesinlikle farmer değilim) craft yapmanın gb harcamadan mümkün olmadığı, oda yetmezmiş gibi var olan parayı lucky gibi kumara teşvik eden bir sistemle toplanıldığı bir ortamda nasıl bir eşitlik olacak sorarım. her ay 5000 cash oyna yatır, 2 gb siteden çek sonra upgrade yapama, farm atama, craft yapama, pazar item satama oyunu end game yaptılar zaten

priesttt

Üye
Kozmetik ürünlere hp ex yada def basılması bence oyun içeriği olarak güzel bir olaydı lakin adam bu coini nerden bulacak kimse düşünmedi. Oyuncuları gb almaya sürükleyen yada mağazaya sürükleyen bir kısır döngü içerisinde ister istemez tutulmuş durumdayız. Farmın yapılmadığı (kesinlikle farmer değilim) craft yapmanın gb harcamadan mümkün olmadığı, oda yetmezmiş gibi var olan parayı lucky gibi kumara teşvik eden bir sistemle toplanıldığı bir ortamda nasıl bir eşitlik olacak sorarım. her ay 5000 cash oyna yatır, 2 gb siteden çek sonra upgrade yapama, farm atama, craft yapama, pazar item satama oyunu end game yaptılar zaten
Haklısın İsmet abi neyi yapmayacağız dedilerse onu yaptılar, hiç birşeyin garantisi yok

Burtto

Üye
bencede pvp ye etki etmeyecek bonuslar olmalı sadece bazı şeyleri yanlış yapıyor yönetim umarım kötü olmaz sonu.

glaurung

Üye
Verilen sözler tutulmuyor, yönetim güven vermiyor.
Etkinliklerde AFK kalanlara yaptırım yok. 1 oyuncuyu kaybetmemek için 100 oyuncudan vazgeçiliyor.
Belki server doluluklarında anlamlı bir boşalma yoktur ama o 100 oyuncunun sabrı her geçen gün azalıyor.

Tolgun

Üye
Merhabalar,

İyi forumlar.
Yemedik.
O hp ve defansi getirmek icin 100 tane deysik yol vardir^^, lvl atlarken daha fazla can gele bilirdi :D yada bonus stat :D.
Oyundan gold cikartmasina da baska yol vardir.
Oyuncalar icin yaptik demekle olmiyo istemiyoruz diyoruz biz kimse sormadi bize kozmetike parali hp bascaz diye, zaten istemiyoruz diye yazdik ve obur oyun gibi olcani istemiyoruz.

BrhnGndz

Üye
Merhabalar,

İyi forumlar.
Tabii okumuş insan sizi ayakta demiyor da oyuncuların isteği ve kolayca erişebileceği şekilde uygulanmaktadır diyor

DAYAQQQQQQ

Üye
Kozmetik ürünlerine HP bonus basılması yaklaşık 500ü aşkın can veriyor, bu direk bu ürünü almayı "Zorunlu" kılıyor. Bu ürünleri takmıyorsanız zaten pkda parti bulmanız zorlaşıyor. Gold bonus, BP bonus, Exp Bonus kabul edilebilir ancak 500ü geçen bir şekilde -HP- verilmesi doğrudan PK'yı etkilemekte bunu alamayan oyuncuları ise farma yönlendirmektedir. PK her oyuncunun eşit şartlarda savaşa bildiği sadece iteme dayalı bir alan olması gerekir.
Geri dönüşü olmayan ve parayla alınamayan '' ZAMANINI '' geçirmek için pc başına oturuyorsan , geçirdiğin zamanın hakkını vermek için içinde bulunduğun ortamı, karakterinin itemlerini , puslarını karşılaman oynadığın oyunu bir tık daha ileriye taşımak için gerekli.

Şimdi yaptığın işte veya söyle diyim ; attığın pk nın daha iyi olması için + 500 hp yi alacaksın. ( BU gider wing alırsın BP için vs , vs ,vs )
Benim gibi düşünen 8 kişi zaten part oluyor.

''YA BEN BU 500 HP lik takatukayı almak zorunda değilim '' , pc başında geçirdiğin zaman ; '' amannnnnnnn çok da onemli değil ? Karakterim ölecekse ölsün 500 can nedir ? bir de ona para vereceğim '' diyorsan senin gibi olanlar ile pk atabilir , oyun içi aynı ortamda bulunabilirsin .

Senden benden daha fazla emek verecekler , item dizecekler , pus cekecekler , bütçe ayırıp oyuna yatırım yapacaklar ama
'' PK her oyuncunun eşit şartlarda savaşa bildiği sadece iteme dayalı bir alan olması gerekir '' diyeceksin ...

Bakış açını değiştir dostum ,

İyi forumlar.

priesttt

Üye
Geri dönüşü olmayan ve parayla alınamayan '' ZAMANINI '' geçirmek için pc başına oturuyorsan , geçirdiğin zamanın hakkını vermek için içinde bulunduğun ortamı, karakterinin itemlerini , puslarını karşılaman oynadığın oyunu bir tık daha ileriye taşımak için gerekli.

Şimdi yaptığın işte veya söyle diyim ; attığın pk nın daha iyi olması için + 500 hp yi alacaksın. ( BU gider wing alırsın BP için vs , vs ,vs )
Benim gibi düşünen 8 kişi zaten part oluyor.

''YA BEN BU 500 HP lik takatukayı almak zorunda değilim '' , pc başında geçirdiğin zaman ; '' amannnnnnnn çok da onemli değil ? Karakterim ölecekse ölsün 500 can nedir ? bir de ona para vereceğim '' diyorsan senin gibi olanlar ile pk atabilir , oyun içi aynı ortamda bulunabilirsin .

Senden benden daha fazla emek verecekler , item dizecekler , pus cekecekler , bütçe ayırıp oyuna yatırım yapacaklar ama
'' PK her oyuncunun eşit şartlarda savaşa bildiği sadece iteme dayalı bir alan olması gerekir '' diyeceksin ...

Bakış açını değiştir dostum ,

İyi forumlar.
Bakış açısı tam da olması gerektiği yerde, karakterini geliştirmen, itemlerini dizmen için farm atabilirsin veya elbette etkinliklere girebilirsin buna kimse bir şey söylemiyor. Ancak rise cash ile avantajlı konuma sokacak şekilde her oyuncuyu aylık 2200 cash ve 45m almaya "ZORUNLU" bırakmak, attığın PK'nın neresini daha iyi kılıyor ? Oyun içi gruplaşma başlıyor canı az olduğu için parti bulamıyor FARM'a yönlendiriliyor onu da beceremez ise başka JOB'a yönleniyor ya da yolunu değiştiriyor oyuncu.

Anladığım kadarıyla vaktini harcıyorsan kaliteli harcamalısın, kaliteli harcamak içinde Rise Cash ve 45mi öde güçlü ol her ay bu masrafı yap karakterin güçlü olsun, masrafı yapmayanları da kolaylıkla keserek keyif al oyundan diyorsun.

Hadi diyelim senin bakış açını benimseyelim ve oyunun doğal bir parçası olarak görelim cash ile Pkda avantajlı konumda olmayı;

Oyunda bir süre sonra şunların gelmesi olası
2200 cash + 45 e EK OLARAK;
Bir sonraki kozmetik ürünü Ayaklara takılan bileklik, 70 can veriyor +100 cash
Bİr sonraki kozmetik ürünü Daha iyi bir kanat, 100 can veriyor +200 cash
Bir sonraki kozmetik ürünü dizlik 90 can veriyor +400 cash
...
..
.
Diye gider bir bakmışsın RC masrafın aylık 4000 cash + 1gb ( Bu aşamada artık çok geç, aylık PK masrafın adım adım arttırılmış ve sen bu bakış açsını benimsemiş, düzenli olarak bu masrafı yapmak durumunda kalacaksın)

PK herkesin katılabildiği ve savaşa bildiği ortam olmalı ki oyuncular savaşacak adam arama eziyeti içine girmesin. İtemsiz bir kişi bile o PK'da öyle yada böyle birşeyler yapabilmeli.

Buradaki oyun kurucuları tarafından "Hiç bir Kozmetik Ürününe PK'da Avantaj Sağlayacak Özellik Eklenmeyecek" denildi. Herkes de çok iyi çok sevindik dedi ancak görülen resimde bu.

DAYAQQQQQQ

Üye
Bakış açısı tam da olması gerektiği yerde, karakterini geliştirmen, itemlerini dizmen için farm atabilirsin veya elbette etkinliklere girebilirsin buna kimse bir şey söylemiyor. Ancak rise cash ile avantajlı konuma sokacak şekilde her oyuncuyu aylık 2200 cash ve 45m almaya "ZORUNLU" bırakmak, attığın PK'nın neresini daha iyi kılıyor ? Oyun içi gruplaşma başlıyor canı az olduğu için parti bulamıyor FARM'a yönlendiriliyor onu da beceremez ise başka JOB'a yönleniyor ya da yolunu değiştiriyor oyuncu.

Anladığım kadarıyla vaktini harcıyorsan kaliteli harcamalısın, kaliteli harcamak içinde Rise Cash ve 45mi öde güçlü ol her ay bu masrafı yap karakterin güçlü olsun, masrafı yapmayanları da kolaylıkla keserek keyif al oyundan diyorsun.

Hadi diyelim senin bakış açını benimseyelim ve oyunun doğal bir parçası olarak görelim cash ile Pkda avantajlı konumda olmayı;

Oyunda bir süre sonra şunların gelmesi olası
2200 cash + 45 e EK OLARAK;
Bir sonraki kozmetik ürünü Ayaklara takılan bileklik, 70 can veriyor +100 cash
Bİr sonraki kozmetik ürünü Daha iyi bir kanat, 100 can veriyor +200 cash
Bir sonraki kozmetik ürünü dizlik 90 can veriyor +400 cash
...
..
.
Diye gider bir bakmışsın RC masrafın aylık 4000 cash + 1gb ( Bu aşamada artık çok geç, aylık PK masrafın adım adım arttırılmış ve sen bu bakış açsını benimsemiş, düzenli olarak bu masrafı yapmak durumunda kalacaksın)

PK herkesin katılabildiği ve savaşa bildiği ortam olmalı ki oyuncular savaşacak adam arama eziyeti içine girmesin. İtemsiz bir kişi bile o PK'da öyle yada böyle birşeyler yapabilmeli.

Buradaki oyun kurucuları tarafından "Hiç bir Kozmetik Ürününe PK'da Avantaj Sağlayacak Özellik Eklenmeyecek" denildi. Herkes de çok iyi çok sevindik dedi ancak görülen resimde bu.
Oyunu oynayan insanların büyük kısmı Quest itemleri ile oynamakta.

Evet Evet benim bakış açım ; Karakteri güçlendirmek için Maddi ( Farm atarak , bowlda boss dönerek , İtem alarak , upgrade yaparak ) , Manevi ( ZAMAN harcamak , iyi bir ekip ile oynamak , oyun oynarken hata yapmamaya çalışmak , Farm da online , pk da da Aktif ve becerili olabilmek ) birçok şeyi yapan playerdan farkımız olacak tabi.

İtiraz ettiğiniz şey şimdilik sadece ; 500 hp.

''Oyunda bir süre sonra şunların gelmesi olası '' cümleniz sadece bir varsayım ondan sonraki harfleriniz kelimelerinize saygı duyuyor ama önemsemiyorum. ( olmamış bir durumu abartarak olumsuz bir havaya sokarak ileride olacağını varsaymak ) .

Bu arada 500 hp eksik oynayabilirsiniz ama benim icin 500 hp de önemli diyorsanız bunu alacaksınız.
Almassanız pk da karakterinizi önemsememiş olacak ve önemseyen insanlarla beraber olamayacaksınız.

İtemsizlikten dolayı insanların farm a yönlendirilmesi çok normal değil mi ?
Job un değerini bilmediği ve gerekli donanıma sahip olmadığı için job değişmesi normal deil mi ?
Pus eşyası olmadığı için kişinin oyunu ciddiye almadığını düşünmek abest mi ?

priesttt

Üye
Oyunu oynayan insanların büyük kısmı Quest itemleri ile oynamakta.

Evet Evet benim bakış açım ; Karakteri güçlendirmek için Maddi ( Farm atarak , bowlda boss dönerek , İtem alarak , upgrade yaparak ) , Manevi ( ZAMAN harcamak , iyi bir ekip ile oynamak , oyun oynarken hata yapmamaya çalışmak , Farm da online , pk da da Aktif ve becerili olabilmek ) birçok şeyi yapan playerdan farkımız olacak tabi.

İtiraz ettiğiniz şey şimdilik sadece ; 500 hp.

''Oyunda bir süre sonra şunların gelmesi olası '' cümleniz sadece bir varsayım ondan sonraki harfleriniz kelimelerinize saygı duyuyor ama önemsemiyorum. ( olmamış bir durumu abartarak olumsuz bir havaya sokarak ileride olacağını varsaymak ) .

Bu arada 500 hp eksik oynayabilirsiniz ama benim icin 500 hp de önemli diyorsanız bunu alacaksınız.
Almassanız pk da karakterinizi önemsememiş olacak ve önemseyen insanlarla beraber olamayacaksınız.

İtemsizlikten dolayı insanların farm a yönlendirilmesi çok normal değil mi ?
Job un değerini bilmediği ve gerekli donanıma sahip olmadığı için job değişmesi normal deil mi ?
Pus eşyası olmadığı için kişinin oyunu ciddiye almadığını düşünmek abest mi ?
Türkiye şartlarında o kozmetik ürününe elektrik faturası gibi her ay 220 TL ve 90 tl de premium toplamda 300 TL vermeye, altını çizerek söylüyorum "ZORUNDA" bırakılmak abest, BP bonus, EXP bonus ve GOLD bonus olabilir ama PK'da 500 HP avantajlı konuma sokması abest. PUBG'de hangi skin özellikli silah savaşta avantaj sağlıyor ? Valorantta? CS-GO ? HİÇ bir oyunda sağlamıyor. Çünkü biliyorlar ki bunu yaparsak diğer oyuncular oynamayacak adil bir rekabet ortamı oluşmayacak.
Oyun ciddiye alınacak bir şey olmadığını insanların vakit geçirmek için ve sosyalleşme aracı olarak kullandığı, zamanını geçirdiği bir ortam olduğunu unutmadan oynamak gerekir. Pay to Win mantığını benimseyen bir kitle rise online de çok az, buraya gelenler play to win mantığıyla gelen oyuncular.

Rise Cash veren ve bunu da sonuna kadar destekleyen kitle neden her ay bu masrafı yapmak istiyor izah edilmesi de zor bir durum olsa gerek.

Kozmetik ürünlerine hiç bir şekilde PK'da avantaj sağlamayan özellik eklenmeyecek denilip, oyuna alıştıktan ve bir süre emek verdikten sonra bu özelliklerin eklenmesi de abest değildir sana göre ama bize abest.

Oyunda geçen klasik muhabbetler şu şekilde
- Kardeşim senin canın 4500 bizim can 5000 sen çabuk yatarsın cılızsın K.bakma
+ %+&/+(+/)+&/%+&'
- BB
+ Tomates, mısır toplayalım aga o zaman alamayız onları

- Pus almamış, canını yükseltmemiş gelmiş burada Pk atacam diyor. Şu oyunu ciddiye alın be birader tek yiyecek bizi de rezil edecek.

DAYAQQQQQQ

Üye
Evet Dostum .
Anlatabilmek için farklı sektör orneği vereceğim .

Dokunmatik telefon kullanıyorsan '' EKRAN KORUYUCU (silikon ve cam yapışkanlar var ) '' . NEDEN Dünyanın 1. ve 2. numaralı telefon firmasını sorgulamıyorsunuz ? Siz bu ekranı böyle yaptınız da ben tırnakla kalktığında , sıcaktan gevşediğinde , soğuktan bozulduğunda ve ya çizildiğinde ya da hiçbirşey olmasa 3 ayda bir ekran koruyucusu almak zorunda kalıyorum diye . Ne derler bilir misiniz acaba ? Cam o çizilir. Koru kullan ya da kır tamir ettir.

Pus da öyledir.

Zorunda değilsindir ama dahası için , bir tık için , %2 atak , %1 def ve ya % 7 exp için alman yapman gerekiyor.
TEKRAR Ediyorum ; DAHASI İÇİN ( Daha iyi bir oyun deneyimi için ) alman gerekli .

PK da full pus , Full Sc % 10 değil % 1 bile olsa Vizyon sahibi playerlar bunu yapar Dost.

birol2003

Üye
@priesttt dostum kimi zaman haklısın kimi zaman haksızsın, olaya objektif bakmadığın ve bakış açını değiştirmemek için gayret göstermen sebebi ile sana bir örnekle yaklaşmak istiyorum.

ikimizinde 75lvl karakteri var, ben baldırı çıplak vatandaş olarak bu lvl e gelene kadar farmla,gatheringle zindan droplarımla (hatta biraz şanslı bile sayılıp güzel droplar almış olayım) şöyle 1600-1700 ap li, 600-700 arası defanslı bir priest karakterim olsun.
sen ise benzer hikayesi olan ama hırslı olduğun için 30 bin tl para verip benim bu oyun hayatımda üst üste koyup biriktirip alamayacağım silahlara, takılara ve giysilere sahipsin.

Şimdi sen ve ben arena yada dv de karşı karşıya oynayınca eşit şartlar oluyor, ama ben üstüme bir kostüm alıp hp ekleyince adaletsizlik oluyor.

nasıl para ile item hatta karakter bile alıp insanlar pk atabiliyor ve sizler eleştiri yapmak yerine adamları imba olarak görüyorsanız, bu kostüm işinede aynı şekilde yaklaşmanız lazım, çünkü her ikisi de tüm oyuncuların erişebileceği şekilde.

Yapılan adaletsizliğin bir kısmına karşı çıkıp diğerine ses etmediğin için bu konuda seni desteklemiyorum. Haskızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt