Laptop Çok Isınması Hk.

mrtsglk

Yeni Üye
Merhaba, yeni msi cyborg i5 işlemci rtx 4060lı cihaz aldım. İnanılmaz bir ısınma sorunu yaşıyorum. FC25, LOL, RUST ve CS2 de denedim. Bu oyunlarda hiçbir problem yok ama Rise Online açtığım anda fanlar en yüksek hızda çalışmaya başlıyor. Bilgisayar 3 dakika içinde inanılmaz ısınıyor yani şöyle klavyedeki 1-2 tuşlarına basamıyorsunuz öyle söyleyeyim. Bilmediğim bir ayar mı var? Epic medium her şekilde grafik ayarlarını denedim ama bir türlü bu sorunu çözemedim yardımcı olabilir misiniz?

ORTİ

Yeni Üye
Merhaba: Genel olarak Toz ve kir birikimi laptopların ısınma sorunlarına katkıda bulunan önemli bir etkendir.

1. Temizlik İlk Adımdır. Laptoplar zamanla toz ve kir birikimiyle karşı karşıya kalır.
  2. Soğutucu Altlıklar Kullanın.
  3. 3. Güç Ayarlarını İnceleyin.
  4. Termal Macun Değişimi.
  5. Ağır Görevleri Azaltın.
NOT: Msi cyborg modellerinde kronik ısınma sorunları mevcuttur.

iyi forumlar.

C_y_b_o_r_g_44

Yeni Üye
Bende zamanında Leptop almıştım.Hatta Gtx 1660Tİ ekran kartı vardı.Starcraft,Company of Heroes tarzı oyunlar oynarken resmen kafam şişiyordu sesten ama performans olarak güzeldi.
Belki sessiz leptoplarda vardır bilemem.
Leptop'u satıp direk Masaüstüye geçtim oh dünya varmış...Bana göre Oyuncu olan Masaüstü kullanır....
Tak RTX 4070,AMD Ryzen 5 7600X oh miss CANAVAR...............

mrtsglk

Yeni Üye
Merhaba: Genel olarak Toz ve kir birikimi laptopların ısınma sorunlarına katkıda bulunan önemli bir etkendir.

1. Temizlik İlk Adımdır. Laptoplar zamanla toz ve kir birikimiyle karşı karşıya kalır.

iyi forumlar.
1. maddede temizlik demişsiniz. Daha yeni aldım laptopu 5 günlük laptop.
2. Soğutucu altlığı yok ama sorun bu değil. Dediğim gibi diğer oyunlarda bu problemi yaşamıyorum. 3 dk içinde bu kadar ısınmıyor hiçbir oyunda.
3. Güç ayarlarını ayarladım.
4. Termal macun ile alakası yok yeni aldım bilgisayarı.
5. Ağır görevlerle hiçbir alakası yok bilgisayarı kurdum ve sadece oyunlar yüklü.

MSİ Cyborg modellerinde kronik bir ısınma sorunu olduğunu söylemişsiniz. Doğrudur olabilir bu konuda bilgim yok fakat sorun rise online kaynaklı madem ısınma sorunu var diğer oyunlardada 3 dakikada maksimum sıcaklığa ulaşır. Bu yukarda bahsettiğim oyunlarda fanlar yavaş çalışıyor ara ara turbo moduna alıyor kendini soğutmak için. Rise Online açtığımda ise açtığım andan itibaren turbo modda çalışmaya başlıyor üzerine inanılmaz bir sıcak oluyor laptop klavyedeki üst tuşlara basamamaktan bahsediyorum o kadar ciddi bir sıcaklığa ulaşıyor. Yani sorun bence laptoplar ile ilgili değil bunu demek istiyorum. Normal bir kasa bilgisayardada ısınma diğer oyunlara göre fazla olacağını düşünüyorum daha öncede kasam vardı zaten bunu hissedebiliyordum. Laptop mobil olduğu için tercih ediyorum. Dediğim gibi ya optimizasyonla alakalı bir sıkıntı var bu tarafta ki başka konularda okudum bu sorunu. Yada benim bilmediğim bir ayar var. Asıl bunun için konu açtım benim bilmediğim bir ayar varsa bunu düzeltelim diye.

ORTİ

Yeni Üye
Merhaba: Bir Bilgisayar teknisyeninden yardım alabilirsiniz.

İyi eğlenceler dilerim.

Alakazham

Üye

iyi forumlar.
yok artık öneri tamamen boş. Önceden oyun optimizasyon konusunda çok iyiydi u5 e geçince gene fanlar açılmaya başlandı ve uçak gibi olmaya başladı. optimizasyon gerekli senin yazdıkların boş malesef.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt