Merhaba: Genel olarak Toz ve kir birikimi laptopların ısınma sorunlarına katkıda bulunan önemli bir etkendir.
- Temizlik İlk Adımdır. Laptoplar zamanla toz ve kir birikimiyle karşı karşıya kalır.
- Soğutucu Altlıklar Kullanın.
- 3. Güç Ayarlarını İnceleyin.
- Termal Macun Değişimi.
- Ağır Görevleri Azaltın.
NOT: Msi cyborg modellerinde kronik ısınma sorunları mevcuttur.
iyi forumlar.
1. maddede temizlik demişsiniz. Daha yeni aldım laptopu 5 günlük laptop.
2. Soğutucu altlığı yok ama sorun bu değil. Dediğim gibi diğer oyunlarda bu problemi yaşamıyorum. 3 dk içinde bu kadar ısınmıyor hiçbir oyunda.
3. Güç ayarlarını ayarladım.
4. Termal macun ile alakası yok yeni aldım bilgisayarı.
5. Ağır görevlerle hiçbir alakası yok bilgisayarı kurdum ve sadece oyunlar yüklü.
MSİ Cyborg modellerinde kronik bir ısınma sorunu olduğunu söylemişsiniz. Doğrudur olabilir bu konuda bilgim yok fakat sorun rise online kaynaklı madem ısınma sorunu var diğer oyunlardada 3 dakikada maksimum sıcaklığa ulaşır. Bu yukarda bahsettiğim oyunlarda fanlar yavaş çalışıyor ara ara turbo moduna alıyor kendini soğutmak için. Rise Online açtığımda ise açtığım andan itibaren turbo modda çalışmaya başlıyor üzerine inanılmaz bir sıcak oluyor laptop klavyedeki üst tuşlara basamamaktan bahsediyorum o kadar ciddi bir sıcaklığa ulaşıyor. Yani sorun bence laptoplar ile ilgili değil bunu demek istiyorum. Normal bir kasa bilgisayardada ısınma diğer oyunlara göre fazla olacağını düşünüyorum daha öncede kasam vardı zaten bunu hissedebiliyordum. Laptop mobil olduğu için tercih ediyorum. Dediğim gibi ya optimizasyonla alakalı bir sıkıntı var bu tarafta ki başka konularda okudum bu sorunu. Yada benim bilmediğim bir ayar var. Asıl bunun için konu açtım benim bilmediğim bir ayar varsa bunu düzeltelim diye.