Ben lunaskardım townda oturararak etkinlik kazanıyordum hiç kaybetmedim lunaskarda. Protean oldum 50x etkinliğe girdim ne tesadüf 50 - 0 sonuç. Daha 1x etkinlik bile kazanamadım proteanda. Bu ırkda neden etkinlik kazanamıyor diye bir araştırır insan. Yüzlerce oyuncu şikayet ediyor kimsenin umrunda değiliz
Sonuna kadar katılıyorum +1, ortada bir gold chest, exp scroll ve 9m exp var bir oyuncu sürekli olarak kaybediyor ve öyle kaybediyor ki kazanma ihtimali bile olmuyor.
Ticket atılıyor bu oyunun problemi değil oyuncuların seçimi deniliyor. Yani ne yapalım adamlar kazanıyor gel protean mı ol diyelim? Yoldan adam çevirip gel rise oyna protean olur musun mu diyelim?
Cfw'de Protean neden kaybediyor?
Lunaskar ve Protean oyuncu seçiminde sağ tarafın en yüksek puanı olan oyuncular sıralanarak eşleştiriliyor.
Lunaskar ilk 100 vs Protean İlk 100 eşleşiyor bu takımlarda dengeli bir job dağılımı ve güç dağılımı olabiliyor.
Ancak sorun şu ki Lunaskarda çok oyuncu var 750 800 oyuncu katılmak istiyor Cfw'e çünkü sürekli kazanıyor ve 15dk içinde kazanıyor oyuncular Proteanda katılım 320 +-10 civarında dolaşıyor. Kalan ikinci Lunaskar 100 vs İkinci Protean 100 de işin ipi kopuyor burada Protean direk kaybediyor. Bakıldığında Protean takımında mage jobu olmuyor ölen towndan yürüyerek geliyor ki bu büyük bir dezavantaj, o sırada Lunaskar takımındaki karşı mage direk öleni çekiyor. 8 Lunaskar vs 6 Proteana karşı ağır bir ilerleme sağlıyor monument kesiliyor ve direk lost.
Özetle;
Mevcut durumda;
Lunaskar ırkından 750 oyuncudan ilk 250'si sağlam parti ve seasonal np(sağ np)leri yüksek Proteanda bu sayı ilk 100 civarında oluyor kalan 200 oyuncuya sağlam 200 lunaskar ırkı denk geliyor ve kaybediliyor sonuç olarak.
Olması gereken;
1. Yöntem ; Lunaskar ırkı ile Protean ırkı arasında partideki Job dengesi eşit sayıda olmalı (2 priest, 2 mage, 2 rogue, 2 warior) 2-2-2-2, 3-3-2
Lunaskar ırkınının sağ npleri +-2np farkıyla Protean ırkının sağ nplerine eşit şekilde dağıtıldıktan sonra kalan kişiler karma kendi aralarında yine sağ nplerine göre dağıtılmalı. (Lunaskarda işaretli adamlar var proteanda görev itemiyle giriyor savaşa)
2. Yöndem; Karma olarak ırk savaşı olmadan her bir oyuncu şeklinde dağıtılarak yapılması.
3. Yöntem ; Irkları kendi aralarında savaştırmamak bu sayede savaşa giremeyen oyuncu ırk basarak karşı ırka geçecek dışarıda kalan oyuncu savaşa katılmaması.
Burada neden bir direnç var anlaşılması çok zor. Oyuncu kararı gibi bir seçenek dengesizliğe neden olacağı açık. Proteandan artık kimse etkinliğe girmiyor. Oyunda bir etkinlik var nasıl olsa kaybedeceğiz algısıyla etkinliğe girmiyorlar. Eşleştirme sistemi ağır derecede bozuk oyun istatistikleri bunu direk ortaya koyacaktır. Bir oyuncu hiç bir zaman etkinliği kazanamıyorsa neden katılsın pot harcasın? Yayıncıların neredeyse hepsi Lunaskar oluyor içerik çıkaramıyorlar. Yeni capte exp scroll ihtiyacı ve exp için baya bi geçiş olacaktır.