Öneri Mağazadaki kıyafetlerin aylık ödemeli olma sorunsalı...

Frozenm1nds

Üye
Ben şu skinler konusunda hüsrana uğradım... Hiçbir özellik vermeyen bir ekstra ödemeli eşyayı neden 1 aylık yaptınız?
Başka hangi oyunda var bu bilmiyorum. Hadi kanattır, mattadır bir takım içerikler veriyor az çok ve fiyatları uygun. Lakin kıyafetler hem pahalı hemde aylık ödeme istiyor. Günümüzde bir çok oyunda mağaza da satılan kıyafetleri bir kez alıp süresiz şekilde kullanabiliyoruz. Bunun hakkında bir düzenleme yapılmalı kanaatimce.
Benim fikrim ya diğer mağaza eşyalarında olduğu gibi etkisi düşük ama fiyatına yakışır bir özellik eklenebilir, ki hiç taraftarı değilim bu fikrin, ya da süre sınırı kaldırılabilir.
Açıkça belirtmek isterim ki onca özelliğe sahip preminium eşyası 900 cash iken gözüme hoş görünsün diye hiç bir etkisi olmayan bir eşyaya her ay her ay 1000 cash vermek şahsımca mantığıma aykırı düştü.
İyi çalışmalar, bunca emek için sizlere minnettarız. Tüm ekibe selamlar

Son düzenleme:

Phondeep

Üye
Bence de herhangi bir özellik gelmemeli fakat ya fiyat düşürülmeli ya da süresisiz yapılmalı. Mevcut shop tamamen aylık tüketim üzerine kurulu bunun yerine süresiz olması koleksiyon yapmaya imkan sağlayıp birden çok skin, mount ve pet sahibi olmayı teşvik edeceğini düşünüyorum.

Ayrıca satılan skinler tek bir ırk, cinsiyet ve job için, diğer mmorpglerde süresiz satılan skinler olduğu gibi süreli satılanlarda dahi herhangi bir job, skin , cinsiyet ayrımı olmadan tüm karakterlerde kullanılabiliyor.

Eminim ki, süresiz yapıldığında main karakteri için 2-3 skini de alan, yan karakterleri içinde en azından bir skin alanlar olacaktır.

Öneriyi destekliyorum, 4800 cash yüklememe rağmen elim 1 aylığına söz konusu skinleri almaya gitmedi.

X A

Üye
En azından 3 aylık falan olması taraftarıyım. Bende kostüme ilk etapta para vermem onun yerine bol miktarda sc daha mantıklı geliyor.

Otchiwa

Üye
Ben şu skinler konusunda hüsrana uğradım... Hiçbir özellik vermeyen bir ekstra ödemeli eşyayı neden 1 aylık yaptınız?
Başka hangi oyunda var bu bilmiyorum. Hadi kanattır, mottodur bir takım içerikler veriyor az çok ve fiyatları uygun. Lakin kıyafetler hem pahalı hemde aylık ödeme istiyor. Günümüzde bir çok oyunda mağaza da satılan kıyafetleri bir kez alıp süresiz şekilde kullanabiliyoruz. Bunun hakkında bir düzenleme yapılmalı kanaatimce.
Benim fikrim ya diğer mağaza eşyalarında olduğu gibi etkisi düşük ama fiyatına yakışır bir özellik eklenebilir, ki hiç taraftarı değilim bu fikrin, ya da süre sınırı kaldırılabilir.
Açıkça belirtmek isterim ki onca özelliğe sahip preminium eşyası 900 cash iken gözüme hoş görünsün diye hiç bir etkisi olmayan bir eşyaya her ay her ay 1000 cash vermek şahsımca mantığıma aykırı düştü.
Hocama katılıyorum. Ek bir önerim var, Roco ile NFT olarak alınan kıyafetler dışında satılan kıyafetler süresiz v ie pahalı olmalı. böylece hem roco teşviği de olur. sadece bir öneri.

JacKetch

Üye
Bence uygulama gayet yerinde ucuz kostumleri herkes alıp serverı PVP servera dondurmek bana mantıklı gelmıyor. O kadar emek harcandı oyundakı armorlara bir cırpıda kostum gıyıp butun emegın bosa gıtmesi mantıklı degıl. Parası olan ve almak ısteyen gene alsın. Ama ucuzlatma taraftarı degılım.

Frozenm1nds

Üye
Bence uygulama gayet yerinde ucuz kostumleri herkes alıp serverı PVP servera dondurmek bana mantıklı gelmıyor. O kadar emek harcandı oyundakı armorlara bir cırpıda kostum gıyıp butun emegın bosa gıtmesi mantıklı degıl. Parası olan ve almak ısteyen gene alsın. Ama ucuzlatma taraftarı degılım.
Ben kostüm almakla pvp server mantığını pek kavrayamadım açıkçası. Muhakkak emek harcadılar, bu sözünüze de tüm içtenliğimle katılıyorum. Fakat aylık ödeneği olması bunlarla alakalı olmamalı. Birçok mmorpg oyunda aynı şekilde emeklerle dressler yapılıyor. Bazılarında derssler female ve male olarak dahi ayrılıyor (Aynı örneği Rise Online'da da görüyoruz). Fakat hiçbir ekstrası olmazsa süresiz satılıyor bu ürünler. Konuyu dünya üzerinde ki standardazisyon üzerinden ele almaktı niyetim. Rise Online "World"değil mi olmayımız? Neden dünya standartlarında olmasın hem oyun hem mağazası... Bu arada her görüşe saygı duyuyorum

JacKetch

Üye
Demek istediğim kostumlerin cok ulasılabılır olması herkesın aynı kostumlerı gıymesı ve oyun ıcı aynı gozukmesınden bahsedıyorum. Kostumlerın suresız olmasıda bu durumu dahada kotu hale getirecek acıkcası ben 1 lvl ve 70 level karakterin aynı goruntude olmasına karsıyım. Kostum durumu acılıs ve gameplay etkılemedıgı surece sonradan guncellenebılecek bi durum acılıs icin cokta ustune dusmemek lazım bence.

JacKetch

Üye
Ben kostüm almakla pvp server mantığını pek kavrayamadım açıkçası. Muhakkak emek harcadılar, bu sözünüze de tüm içtenliğimle katılıyorum. Fakat aylık ödeneği olması bunlarla alakalı olmamalı. Birçok mmorpg oyunda aynı şekilde emeklerle dressler yapılıyor. Bazılarında derssler female ve male olarak dahi ayrılıyor (Aynı örneği Rise Online'da da görüyoruz). Fakat hiçbir ekstrası olmazsa süresiz satılıyor bu ürünler. Konuyu dünya üzerinde ki standardazisyon üzerinden ele almaktı niyetim. Rise Online "World"değil mi olmayımız? Neden dünya standartlarında olmasın hem oyun hem mağazası... Bu arada her görüşe saygı duyuyorum
Demek istediğim kostumlerin cok ulasılabılır olması herkesın aynı kostumlerı gıymesı ve oyun ıcı aynı gozukmesınden bahsedıyorum. Kostumlerın suresız olmasıda bu durumu dahada kotu hale getirecek acıkcası ben 1 lvl ve 70 level karakterin aynı goruntude olmasına karsıyım. Kostum durumu acılıs ve gameplay etkılemedıgı surece sonradan guncellenebılecek bi durum acılıs icin cokta ustune dusmemek lazım bence.

Frozenm1nds

Üye
Gün geçtikçe çeşitleneceğine bende inanıyorum. Herkesin aynı görünmemesi tabi hoş olurdu ama ben ihtiyaçlar ile ödemeler mantıklı bir çatı altında buluşabilsin arzusu içinde yazdım. Keşke herkesin durumu olsa keşke herkes alabilse. Eyvallah

Sukuna

Üye
Başka hangi oyunda var bu bilmiyorum. Hadi kanattır, mattadır bir takım içerikler veriyor az çok ve fiyatları uygun. Lakin kıyafetler hem pahalı hemde aylık ödeme istiyor. Günümüzde bir çok oyunda mağaza da satılan kıyafetleri bir kez alıp süresiz şekilde kullanabiliyoruz. Bunun hakkında bir düzenleme yapılmalı kanaatimce.
Hem fikirim sizinle, Premium'un aylık olması çok doğal ve kabul edilebilir fakat Mount ve Pet'lerin aylık olması mı? Bu kulağa çok doğru gelmiyor.

Zewix

Üye
Şahsi fikrim skinlerin 1 ay ile sınırlandırılması yerine skin çeşitliliğini arttırıp insanları koleksiyon yapma tarafına yöneltmek uzun vadede daha mantıklı olan seçenek diye düşünüyorum.Özellik vermeyen skinlere bu kadar para harcamak bana da biraz saçma geliyor.En azından süresi uzatılabilir.Bu arada nft tarafındaki skinler çok daha göz alıcı ve güzel ama Türk lirası karşılığı olarak pahalının da ötesinde :)

Dilefruz

Üye
Merhaba,
Bu konuda bizlerde gerekli yerlere bilgi verdik ama çok yakın zamanda bu sorunun düzeleceğini düşünüyorum.

Frozenm1nds

Üye
Merhaba,
Bu konuda bizlerde gerekli yerlere bilgi verdik ama çok yakın zamanda bu sorunun düzeleceğini düşünüyorum.
Bu belki oyun yönetimi adına bir sorundan ziyade seçim olabilir. Fakat sizin de yaklaşımınıza binayen söyleyeyim bence de bir sorun gibi duruyor aslında. Ben buna rağmen ''Öneri'' başlığı altında açmak istedim. Bu arada bu konu hakkında yetkili birime bilgilendirme sunduğunuz için kendi şahsım adına teşekkür ediyorum.

Overkill

Üye
Kalıcı skin almak, alan kişinin bir süre sonra o skinden cayması artık farklı şeyler denemesi açısından süreli olması mantıklı geliyor. Fakat süreyi uzatmak için cash ödemesi yapmak yerine puzzle parçası toplar gibi görevlerden, droplardan elde edilebilir bir şeylerle bir npcye parça verip karşılığında süre uzatması da güzel olabilir diye düşünüyorum. Hatta görünüm açısında ihtişamlı skinlerden ziyade önceki cümlemde belirttiğim şekilde basit skinler bile kazanılabilir hale getirilebilir. Bu da hiç para vermeden oynamak isteyenlerin gözüne hoş gelir bence.

Resquection

Üye
Kalıcı olmasının mantıklı bir yanı yok. Fakat fiyatı düşürülerek cazip hale getirilebilir. Zaten başlangıçta pek tercih edileceğini sanmam, ilerleyen zamanlarda ise kullanan sayısı artacaktır.

gentleman

Üye
Kostümlerin sureli olması beni hayal kırıklığına uğrattı birçok oyunda kostümler süresiz kostümler süreli olunca sadece parası olanlar kostüm alıyor sonrada ortalık görev iteminden elde edilmiş armorla gezen karakterlerle doluyor.

saintx

Üye
Arkadaşlar bunun kalıcısı var zaten.
Amerikayı tekrar keşfetme cabanız neden kalıcı mı olmasını istiyorsun. Rise senin için düşünmüş hadi nft al gg wp.

Resquection

Üye
Sence neden mantıksız hocam?
Her zaman oyuncu gibi düşünmemek gerek. Öncelikle oyun yapımcıları için bir gelir kaynağı olması gerek. Ayrıca kalıcı unsurların pek zevkli yanı kalmıyor. Bosslardan elde edilen veya oyunun marketinden alınan şeyler daha cazip geliyor. Kostüm de neredeyse tüm oyunlarda böyle bir şey. Ek özellik sağladığı için kalıcı olması bir denge problemi yaratır. Ayrıca dediğim gibi, kostümler heyecan yaratmalı. Fiyat uyguna çekilmeli ve aydan aya kişiler ufak ücretler ile kostümlerini rahatlıkla değiştirerek gözlerini tek tip kıyafetten ayırmış olacaklar.
Keyifli forumlar.

Decrt

Üye
Bana kalırsa haksızlık ediyorsunuz. Fiyat olarak çok uygun bir premium varken kostümde olmayı versin. Yani günün sonunda daha iyi içerik ve geliştirme için para lazım. 500 cash yapsalar belki fazla kişi alır ama bu sefer bir değeri kalmaz. Herkeste armor varmış gibi aynı kostümler biraz komik olur.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt