Offical de Oto Saldırı Keisnlikle Olmalı

Darktower

Üye
MOBA oyunları varken niye insanlar PVP için aylar ya da yıllarını bir oyuna yatırsınlar? Arkadaşlar MOBA oyunları yüzünden MMORPG oyunlar bu kadar kitley kaybetti. Artık oyuncular çoğu oyundan zaman yemesini istemiyorlar. İnsanların zamanları değerli ve bu zamanına değer vermeyenlerin sayısı %3 civarı falan. Yeni nesilde de MMORPG vakit ayıracak büyük bir kitle yok. Bu oyunu çocuklar oynamazsa nereden oyuncu bulacaksınız? O yüzden aşırı zor oyun olayı sizi tatmin ediyorsa 50-100 kişi birlikte PVE içeriğini tüketebilirsiniz ki adım gibi eminim oyuncu görmeyince siz de salacaksınız.

@Maxim İstediğin kadar anlat anlamayacaklar. Bunlar oyun dünyasını bilmeyen belirli oyunların marabası olmuş bir kitle. Bu kafalara uyup geliştirici ekip de oyun yaparsa, oyuncu falan bulamaz. Normalde bu kadar net konuşmayı sevmem ama gerçekler bunlar.

Çocukken aldıkları keyfi uzun süre emek vermek olarak algılayan insanlar gerçekten çok saflar. Arkadaşlar Türkiye topraklarında asla öyle bir ortam olmayacak. Bunun siyasi, ekonomik ve bu virüs ortamının getirdiği nedenleri var. Sosyal medyayı da katabiliriz. İnsanlar birbirlerini tanımazken kendi ararlarında belirli şeylerden keyif alabiliyordu. Artık herkes herkesin ne ... olduğunu biliyorlar. Bundan dolayı insanlar topluluk olaylarını daha da azalttılar. Bireysel oyunculuk tam aksine eskiye göre arttı. Bu yüzden oyunun hızlı, eğlenceli olması lazım. Zor, sıkıcı değil.

SRO adlı oyunu çıktığı zamanlar oynamadım. Geçenelerde vurgun amaçlı tekrar yayınlayna firmadan indirip baktım. O tarz bir oyun gibi otomatik kasmaya oyunu oynatırsanız keyif alamazsınız. O kadar hızlı çakıldı ki tabii pay to win olması da var. Ama oyunu siz oynamıyordunuz bot oynuyordu. Bu yüzden bu dediğiniz Genie sistemi yerine oyuncuyu sıkmayan bir seviye atlama sistemi lazım. Bu oto sistemler tamamen para odaklı oyuncuyu tutuyor. Ben Türkiye oyuncu tabanında para döndürebileceğiniz bir müşteri pazarının kaldığını sanmıyorum.

Çok kolay olsun demiyorum ama aşırı zor olup, oyunları oynama yapısı değişmiş oyuncuyu da soğutmasın. Bu tarz zor oyunlar 2013 öncesi çıksa tutardı ama artık ülkemiz özellikle 2013 sonrası Steam gibi orijinal oyunlara ulaşma olayarında daha aktif bir durum sergiledik. Hızlı ve eğlenceli bir sürü oyun denediler. Denemeyen KO kitlesinin yorumu ile zor yaparsanız, oyuncu sayılarında soğuk betonu yalarsınız.

Son düzenleme:

Black Vortex

Üye
akşamları 2-3 saat pc başında kalıyoruz bunu da exp için öldürmeye gerek yok. genie tarzı oto atak kesinlikle olmalı. sonuçta herkes 70 level olacak. 1 ay olsun 2 ay olsun sonuçta mak. levele gelecek. herkes siz bekarlar gibi değil. insanların vakit geçirmesi gerektiği çocukları aileleri var. oto atak olmazsa bu sefer makro devreye giriyor. oyun bu fırsatı değerlendirmeyip bu işten neden para kazanmasın. sonuçta mak. 1 2 ay oto ya bırak sonra zindanını mı yapıcaksın pk nı mı atıcaksın ne istersen yap.

insanlar şundan korkuyor. malum oyunda herkes genie ye bırakıyor bütün dropları lootları alıyor. çok da güzel para kasıyor. böyle olursa yüzde yüz haklılar genie olmamalı. ama genie çalıştıran kişilerde exp %50 drop %20 olsun gibi bir ayar getirilirse bence harika olur. hem oyuncular hem yönetim kazanır bu işten.

khagan

Üye
Herkes kendi açısından konuşmayı çok sever. Bu dünyanın gerçeğidir. Ben 20 senedir MMORPG oyunları oynuyorum. Öğrenci iken son seviyeye ulaşmak çok zor olsun, Genie olmasın gibi triplerim vardı,çünkü üniversitedesin boş zamanın çok oluyor insanların önüne bu şekilde de geçebilirsin. İş hayatına atıldım girdiğim her oyuna nerede bu otomatik saldırı yapacağım altyapı(genie diyorlar) neden bu exp bu kadar zor kasılıyor gibi ticketlar atmaya başladım. Uzun süredir de MMORPG oynamıyorum. Bu oyunu oynayacağım. İşlerim çok yoğun ancak geçirdiğim vakitte yaptığım herşeyin değerli olmasını istiyorum. Genie çalışan insanlar için kesinlikle olmalı ancak son seviyeye ulaşmak kolay olmamalı. Belkide 3-4 ay son seviye için çaba gösterilmeli. Emin olun bir MMORPG oyununun ömrünü uzatan PVE ve PVP dağılımının eşit olmasıdır. Şuna da emin olun ister 5 günde son seviyeye ulaşılacak bir oyun olsun ister 1 senede son seviyeye ulaşılacak bir oyun olsun bizim ülkemizdeki oyuncu kitlesinin fanatizminden ötürü bu oyun oynanacak..! Önemli olan ne kadar kalıcı olacağı. Bu da iyi analiz ve doğru hamlelerle olur. Bazen oyuncuların tüm söylediklerini yaparak değil, aynı kulvarda başarı göstermiş rakipleri inceleyerek hareket etmek gerekir.

EaGLe*

Üye
Oto atack programı olabilir ama benim görüşüm olarak aşağıdaki şartlarda olmasının kimseye zararı olmaz;

1- Özel map yada zindan extra kanallar ile desteklenmeli. Diğer oyunculardan ayrılmalı.
2- Bu mapta pot, coins drop u olmalı. Oto kasan oyuncuların afk kaldığı sürece ihtiyaçlarını karşılayacak kadar. eksiye düşmesin çok ta artıya geçmesin.
3- Exp normaldan düşük gelmeli el ile kasan aynı sürede daha fazla exp almalı.

Bu şartlarda benim el ile 1 günde kastığımı oto olarak 3/4 günde kasar ve sadece lvl i ni almış olur. afk chr sahipleri iş ten geldiğinde yada vakit ayırdığı zaman hemen el ile kasmaya geçer ki drop ve daha fazla exp alsın. böylece oto olmadan oynıyarak oynadığı sınıf a daha hakim olur bütün skillerini daha akıcı şekilde kullanabilir.

Bunlar sadece el ile oynayan ve pve oynamaktan daha çok alan benim görüşümdür. Saygılarımla.
(malum oyunu 2004 te oynama başlamış ve bizim ihtiaycı olana hediye ettiğimiz gb nin TL ile satıldığı günde oyunu bırakıp sayısını hatırlayan mmorpg , mmofps oynamış bir oyuncu.)

1mkurtulus

Üye
Kesinlikle olmaması lazım genie oyun için ticarete dönüp slotlar kapatılıyor millet afk farm mantigini getiriyor.

Black Vortex

Üye
Kesinlikle olmaması lazım genie oyun için ticarete dönüp slotlar kapatılıyor millet afk farm mantigini getiriyor.
bizde direkt böyle gelsin demiyoruz ki. gelsin ama drop oranı ya olmasın ya da %50 düşük olsun. exp oranı da aynı şekilde %50 düşük olsun. vakti olana cazip gelmesin. vakti olmayanada yapacak başka bir seçenek olmadığı için mecburi bir durum olsun.

sulukarpuz

Üye
Ailenizle vakit geçirmek istiyorsanız ailenizle vakit geçirin. Oyun zamanınızı alıyorsa oynamayın. Ailemle vakit geçireyim ama bir yanda da çarım otomatik kasılsın demek çok acayip. Vakit buldukça girip oynayın oyunu siz de.

khagan

Üye
bizde direkt böyle gelsin demiyoruz ki. gelsin ama drop oranı ya olmasın ya da %50 düşük olsun. exp oranı da aynı şekilde %50 düşük olsun. vakti olana cazip gelmesin. vakti olmayanada yapacak başka bir seçenek olmadığı için mecburi bir durum olsun.
Amaç exp kasmak olması gerektiği için çok mantıklı. Farm genieleri en büyük problem yoksa kimse exp geniesini problem yapmıyor.

Ailosh

Üye
Hocamlar gerçekten başka bir konu daha açıldı bunla ilgili ama bir oyunu kendiniz oynamayacaksanız neden oynuyorsunuz. MMORPG demek insanlar ile beraber veya kendiniz görev yapmak demektir bişeyler kesmek demektir kasılmak demektir. Benim yerime kassın diye bir programa para vermek bence çok saçma ki bu çıkarsa devamı da gelir oyun tekrar para tuzağına döner. Şuan tertemiz elle kasıyor herkes 1 günde 40 levelı görüyor enaz ne yapacagını biliyorsa bilmeyen de zaten yavaş kasılmalı ki oyunu öğrensin. Şimdi koxp vb. şeyler oyuna girince ordan premiumlar gelicek yine parası olan oyunu oynayacak gariban worm kesecek townda bu kesinlikle bir mmo oyununda olmamalı gerçek parayla bir şey alınıcaksa kozmetik item olur veya benzeri şeyler. Oyuna vaktin azsa verdigin paraya da yazık yani onun yerine 1 ayda kendin kasar yine oynarsın. Genie vb. şeyler yerine pve zenginleştirilmeli insanlar kasarken zevk almalı dungeonlar yeni hikayeler güzel görevler gelmelidir.

Muti

Üye
tek çözüm genie değil. Sizler için günde 1-2 saat girip yapıp yüksek oranda exp alabileceğiniz zindanlar yapmayı planlıyorlar.

Aspertuta

Üye
Genie gelirse oynamam bu oyunu. Aynı şekilde exp premium vs. adı altında parayı veren düdüğü çalarsa da oynamam, biz bunlardan kaçtık geldik zaten. Ben 37 yaşımdayım ve zaman ayırmak kısmında yetişkin insanlara empati yapabiliyorum ama şu end game hemen gelsin, en iyisi ben olayım kafasını anlamıyorum.

Oyun içinde günlük görevler olacakmış. Bu görevler mesai saatleri dışında uygun zamanlara konulur ve kayıp zamanı biraz tolere edebilirse yeterli. MMORPG dediğiniz şeyin tüm olayı emek harcayıp karakteri üst seviyelere taşımak zaten, bunun aksini savunuyorsanız MOBA ya da FPS oyunlarla vakit geçirin demek ki bu tür size uygun değil.

Bu arada mecburiyet yoksa destek amaçlı oyunlara para harcamaktan asla kaçınmayan birisiyim. Rise Online bu konuda beni yanıltmaz ise sırf ekibe destek için her ay kostüm ıvır zıvır satın almalarını yapacağım.

Black Vortex

Üye
kanat olmasın, pathos olmasın, pelerin olmasın, genie olmasın, o olmasın, bu olmasın,

peki bu oyun bu kadar masrafı nasıl kaldıracak ? nasıl para kazanacak ?

Vision

Senior Moderatör
Afk bot uygulaması planlarımız arasında değildir. İlerleyen aşamalarda eğer çok fazla ihtiyaç olursa bunu uygun bir şekilde hiçbir oyuncuyu üzmeyecek şartlarla oyuna entegre edebileceğimiz ihtimali de saklıdır.

nedim69

Üye
haahhahah delirecem ya genie istiyorlar şunlara bak. Azıcık parmaklarınız yorun skill atarken buna " emek " derler. Pc açık bırakıp para exp kasmak istiyorsanız oraya alalım sizi. Adamlar alpha 2 sürüm oyun açıyorlar, hataları bize bildirin diyorlar, Youtube'a video atıyorlar uğraşıyorlar, birileri gelip diyorki " AgA Geni,e LaZım Yheaaa!!!" adhashdahdhas. Ya gm lerin sabrını sınıyorsunuz ya da zor sevmiyorsunuz başka bir nedeni yok.

Ailosh

Üye
Kozmetik şeyler satılır olmadı oyun makul bir fiyata satılır bir yolu bulunur. İlla oyunu pay2win yaparak para kazanmak değildir olay ama gel de anlat bunu işte. p2w olan her oyun oyuncu kaybını erken yaşar kitlesi de parasıyla şov yapmayı seven birkaç insan kalır. Hazırda geniesi olan para sömürmeyi seven bir oyun var neden aynısını istiyoruz?

Önerimvar

Üye
Lütfen bot gibi şeyler olmasın.Sizde oyun oynamak istiyorsanız 1 ayda değil 2 ayda gelişin.Bot olursa oyunun heryerinde yeniden çeteler oluşur ve hoş görüntüler ortaya çıkmaz

Avcii2i

Üye
Oyunda genie tarzı botlar olmazsa çok iyi olur, oyun zor falan değil. Eğer yeteri kadar zaman ayıramıyorsanız MMORPG ler size göre değil demektir veya zaman ayırabilen bir oyuncu bir seviyeye 5 günde ulaşabiliyorsa siz de 14 günde ulaşırsınız. Ne kadar emek o kadar gelişim her oyunda olduğu gibi.

codex33

Üye
Genieye kesinlikle karşıyım ama mt2 deki gibi oto atack yöntemi olabilir. Ne farkı var derseniz kutu toplayamayacak ve kendini güvende hissettiği bir slota bırakacak öyle sağlam slotları afk olarak kapatamayacaklar. Biraz daha düşük level slotlarda otoya bırakarak biraz daha az exp alacak ama alacaklar. Bana göre en mantıklısı bu.

JASİUS

Üye
Genie bende gerek olduğunu düşlünmüyorum biz burda emek veriyoruz evet bende işimde gücümde evliyim çok şükür fakat 1 haftada 70 lvl olduktan sonra herkes bir anlamı kalmıyor

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt