Konu resmen Türkiye'yi temsil ediyor
Bir tarafta "Herkes için zor olsun, herkes bıksın, vakti olan oynasın ve kalanlar oyunun "kralı" olsun" zihniyetinde arkadaşlarımız.
Bu arkadaşlarımızın hangi oyunda vakit geçirdiğini ve Rise Online'ı neden oynayacağını çok iyi biliyoruz. Tamamen duygusal

Oyundaki farm slotlarını 15-20 kişilik farm gruplarıyla ele geçirecekler. PVP moda hemen hemen hiç girmeyecekler ancak farm yapabilecekleri her etkinlikte boy gösterecekler ( CSW vardı mesela ). Böylelikle oyuna günde 8-10 saat ayıramayan herkesle aralarında dağ gibi fark olacak kısa sürede.
Bir tarafta da gerçeklerin farkında olan, günümüz şartlarına ayak uydurmanın ne demek olduğunu bilen arkadaşlarımız var.
Ben de açıkçası bu gruptayım. Çalışıyorum. Vakit ayırma konusunda sıkıntılarım var. Ancak oyuna maddi olarak da destek olabilirim.
Günümün 1-2 saatini ayırararak kendi seviyemdeki karakterlerle hoş bir oyun deneyimi yaşamak istiyorum.
Auto-Atack, Auto-Repair, Auto-Loot gibi sistemler olmadığı sürece oyunun bu kitlesini maalesef göz ardı etmiş oluyorsunuz.
Saatlerce EXP için bilgisayar başında Z + Skill yapılacak bir dünya geride kaldı. Bu dünyada devam etmek isteyen arkadaşlar buyursun Myko PVP serverlarda oynasın.
Ya da şu da denebilir oyun geliştiricileri tarafından, "buyrun siz başka oyunda oynayın zamanı olmayan arkadaşlar". Bu da bir ihtimal tabii ki
Ayrıca yasaklar maalesef ki illegal aktiviteler doğurur bu tarz oyunlarda. Açık aranır, bug bulunduğunda paylaşılmaz ve istismar edilir.
En güzeli bu tarz toolların kontrolünü oyun geliştiricilerin eline almasıdır. Limitlerini belirler. Adil olurlar.
Gereken desteği oyuncuya oyun geliştirici verirse kimse illegal yollardan durumu çözmek için uğraşmaz.
Oyun şu ana kadar benim için çok keyifli ilerliyor. Günde 1-2 saatimi ayırarak 50 level oldum sayılır. Ancak belli bir süre sonra işler zorlaşacak ve mob başına %0.01 EXP gelmeye başladığında artık Z + Skill dünyasından kopmak isteyeceğim. Gerekirse günlük belli bir coini otomatik sistemler için vermek isteyeceğim. Herkesin seviyesini koruyabilmesi için bu tarz sistemler gerçekten çok kritik.
En basit mantıkla şunu da düşünebilirsiniz: oyunların zorluk seviyesi olarak Easy - Hardest arasında oynanma verisine bakılsa, Hardest oynayan oyuncu yüzdesel olarak diğerlerine oranla çok çok az gelir. Satışın en büyük kısmı bu işleri Casual & Pleasure için oynayan kitleden alırlar. Bu arkadaşların retention rateleri de yüksektir. Oyunu 2.gün tekrar açarlar, o zevki almaya devam ederler, 3.gün tekrar açarlar ve böyle gider. Sen herkese Hardest modu dayatırsan hem mobil dünyada hem de desktop dünyasında çok düşük retention rate alırsın. Kimse oyunu 8-10 saat oynayan 100-150 kişilik bir grup için "zor" bir oyun yaratmak istemez.