Offical de Oto Saldırı Keisnlikle Olmalı

Lethe

Üye
arkadaşlar knight gibi olacaksa neden rise online oynayalım? @Maxim; in dedikleri çok doğru. Karakter yükseltmek sadece level ile olmuyor. Exp'i zor yapıp exp premium genie alacaksak neden zor yapıldığı ortaya çıkıyor. Para için. Parayı bas öne geç. Eee bizim şikayetçi olduğumuz konu bu değil miydi? P2W 'ci kafasından çıkın artık. MMORPG emek isteyen bir oyun türü. Emek veremiyorsanız zaten farklı oyun türlerini oynamanız gerektiğini anlamış olmanız gerekiyor. PVE kısmı lvlden ibaret olup 1 haftada oyuncular arası fark açılacaksa yine küçük bir kitle oyunu oynar durur.

Pitou

Üye
MOBA oyunları varken niye insanlar PVP için aylar ya da yıllarını bir oyuna yatırsınlar? Arkadaşlar MOBA oyunları yüzünden MMORPG oyunlar bu kadar kitley kaybetti. Artık oyuncular çoğu oyundan zaman yemesini istemiyorlar. İnsanların zamanları değerli ve bu zamanına değer vermeyenlerin sayısı %3 civarı falan. Yeni nesilde de MMORPG vakit ayıracak büyük bir kitle yok. Bu oyunu çocuklar oynamazsa nereden oyuncu bulacaksınız? O yüzden aşırı zor oyun olayı sizi tatmin ediyorsa 50-100 kişi birlikte PVE içeriğini tüketebilirsiniz ki adım gibi eminim oyuncu görmeyince siz de salacaksınız.

@Maxim İstediğin kadar anlat anlamayacaklar. Bunlar oyun dünyasını bilmeyen belirli oyunların marabası olmuş bir kitle. Bu kafalara uyup geliştirici ekip de oyun yaparsa, oyuncu falan bulamaz. Normalde bu kadar net konuşmayı sevmem ama gerçekler bunlar.

Çocukken aldıkları keyfi uzun süre emek vermek olarak algılayan insanlar gerçekten çok saflar. Arkadaşlar Türkiye topraklarında asla öyle bir ortam olmayacak. Bunun siyasi, ekonomik ve bu virüs ortamının getirdiği nedenleri var. Sosyal medyayı da katabiliriz. İnsanlar birbirlerini tanımazken kendi ararlarında belirli şeylerden keyif alabiliyordu. Artık herkes herkesin ne ... olduğunu biliyorlar. Bundan dolayı insanlar topluluk olaylarını daha da azalttılar. Bireysel oyunculuk tam aksine eskiye göre arttı. Bu yüzden oyunun hızlı, eğlenceli olması lazım. Zor, sıkıcı değil.

SRO adlı oyunu çıktığı zamanlar oynamadım. Geçenelerde vurgun amaçlı tekrar yayınlayna firmadan indirip baktım. O tarz bir oyun gibi otomatik kasmaya oyunu oynatırsanız keyif alamazsınız. O kadar hızlı çakıldı ki tabii pay to win olması da var. Ama oyunu siz oynamıyordunuz bot oynuyordu. Bu yüzden bu dediğiniz Genie sistemi yerine oyuncuyu sıkmayan bir seviye atlama sistemi lazım. Bu oto sistemler tamamen para odaklı oyuncuyu tutuyor. Ben Türkiye oyuncu tabanında para döndürebileceğiniz bir müşteri pazarının kaldığını sanmıyorum.

Çok kolay olsun demiyorum ama aşırı zor olup, oyunları oynama yapısı değişmiş oyuncuyu da soğutmasın. Bu tarz zor oyunlar 2013 öncesi çıksa tutardı ama artık ülkemiz özellikle 2013 sonrası Steam gibi orijinal oyunlara ulaşma olayarında daha aktif bir durum sergiledik. Hızlı ve eğlenceli bir sürü oyun denediler. Denemeyen KO kitlesinin yorumu ile zor yaparsanız, oyuncu sayılarında soğuk betonu yalarsınız.
Doğruları açıkca dile getirmişsin dostum haklısın

Pitou

Üye
arkadaşlar knight gibi olacaksa neden rise online oynayalım? @Maxim; in dedikleri çok doğru. Karakter yükseltmek sadece level ile olmuyor. Exp'i zor yapıp exp premium genie alacaksak neden zor yapıldığı ortaya çıkıyor. Para için. Parayı bas öne geç. Eee bizim şikayetçi olduğumuz konu bu değil miydi? P2W 'ci kafasından çıkın artık. MMORPG emek isteyen bir oyun türü. Emek veremiyorsanız zaten farklı oyun türlerini oynamanız gerektiğini anlamış olmanız gerekiyor. PVE kısmı lvlden ibaret olup 1 haftada oyuncular arası fark açılacaksa yine küçük bir kitle oyunu oynar durur.
Bugün arkadaşım gözümün önünde macro ile genie yaptı heal buff ac str herşeyi atıyordu. Bunları fxlesen bile bizim millet her türlü bir şey çıkarır k.x.p tarzı Genie tarzı birşey yaparsa yapımcılar bununda önüne geçileceğini düşünüyorum.Zaten exp aşırı zor Çalısan ve yoğun insanlarda bu oyunu oynamak isteyecektir fakat oyun aşırı zor olacak onların barınacağını sanmıyorum. Onlar içinde bir çözüm yolu olmalı.

Pitou

Üye
Oto attack hakkında öneri = Zamanı olmayanlar ve yoğun çalısanlar için özel moblar yapılmalı ve bu slotlarda item vs hiçbir şey atmamalı sadece coins atabilir.(Rpr ,pot parası karşılaması için) bu slotlar a.f.k slot olarak adlandırılacak işe giden oyuncular exp kasmak için bu slotlarda sadece expini kasabilecek. Tabiki normal slotlardan daha az exp vermesi lazım .Yani online olarak ve elle oynayan oyuncular daha avantajlı olması lazım exp ve drop yönünden. Moblar buna göre tasarlanabilir.

Bright Lord

Üye
Öncelikle konu birçok saçma öneri ile dolu, konunun kendiside buna dahil, olaya gelicek olursak genie denilen şey yapımın canlılığını öldürücek felaket kötü birşey, quest bazlı ilerlenirse zaten böyle birşeye gerek kalmıycak, hangi çağda yaşıyoruz halen slotlarda günlerce ex kasılması düşünülüyorsa, bu tarz slotta günlerce aynı canavarı öldür yaklaşımlarından uzak durulursa ve herşey tadında bırakılırsa zaten böyle şeylere gerek kalmıycak ve birçok potansiyel sorununda önüne geçilmiş olunucak, bu firmanın game designer danışmanlığına ihtiyacı var çok ciddi oranda. :)

GAGS1925

Üye
genie olmamalı cıvkı çıkıyor çünkü oyunun hatta makro bile ban sebebi olmalı görüyoruz ko da slotlar hep genieci dm ye bile genie kurmuş adam açmış laptopları magelerle tren olaylarımı desen hem işi ticarete döküyorlar hem başkasının hakkına giriyorlar görev yapmaya gidiyosun slotta genieci var hep burdada gördüm kasarken hep makroya bırakıp afk oluyolar apostta falan insanlar bu kadar üşengeç film izliyorum falan diyo

Pitou

Üye
genie olmamalı cıvkı çıkıyor çünkü oyunun hatta makro bile ban sebebi olmalı görüyoruz ko da slotlar hep genieci dm ye bile genie kurmuş adam açmış laptopları magelerle tren olaylarımı desen hem işi ticarete döküyorlar hem başkasının hakkına giriyorlar görev yapmaya gidiyosun slotta genieci var hep burdada gördüm kasarken hep makroya bırakıp afk oluyolar apostta falan insanlar bu kadar üşengeç film izliyorum falan diyo
Ne kadar engellersen engelle oyuncular bir yolunu buluyor her türlü olacak bu şuan slotlar hep macro

Chimera

Üye
Genie tarzı bir sistem olmalı, fakat elle atak hızından hızı yavaş olmalı.

DraeThyN

Üye
Kiminin zamanı kiminin parası lafı tam bu konu için geçerli. Olması gereken karakter satışı bence. Makroyu önle . Zaman harcayıp eliyle Çar kasan adamda, zamanı olmayan adama satmış olur herkes kazanmış olur. Çar satışı legal olursa alırım kesinlikle✋

IMJOLNNİR-FURKAN

Üye
bizde direkt böyle gelsin demiyoruz ki. gelsin ama drop oranı ya olmasın ya da %50 düşük olsun. exp oranı da aynı şekilde %50 düşük olsun. vakti olana cazip gelmesin. vakti olmayanada yapacak başka bir seçenek olmadığı için mecburi bir durum olsun.
Zor degil genie kuran kişi coins drop alamaz oldu bitti, bende olmasını destekliyorum cunku ben 7de cıkıyorum işten eve geç 8 3 saat oynasam ne kadar kasabilecem saten elle kasıp +görev yapan saten her türlü önde gidecek önde gitmez diyen aklı da olmaz işte calişan abim vardi alfada o 37 idi ben 1 lvl girdim en son 49 bendim o da 47 lvldi yanı demek istedigim o işteydi ama ben degildim ben onu geriden gelerek gene geçtim lvl olarak ondan dolayı

Aziz

Üye
Genie olmamalı. Onun yerine dungeonlardan, aktivitelerden exp kasılması daha mantıklı olur. Pvp mi oynuyoruz hemen git pkya çık.

GAGS1925

Üye
Zor degil genie kuran kişi coins drop alamaz oldu bitti, bende olmasını destekliyorum cunku ben 7de cıkıyorum işten eve geç 8 3 saat oynasam ne kadar kasabilecem saten elle kasıp +görev yapan saten her türlü önde gidecek önde gitmez diyen aklı da olmaz işte calişan abim vardi alfada o 37 idi ben 1 lvl girdim en son 49 bendim o da 47 lvldi yanı demek istedigim o işteydi ama ben degildim ben onu geriden gelerek gene geçtim lvl olarak ondan dolayı
herkes o amaçla kullanmıyor işte 20 pc le bırakan manyaklar var para için yapıyorlar bu işi bazılarıda köylere bırakıyo görev yapmaya gelen yapamıyor geniecilerden şimdi genie olsa bir sürü okcu dorionda görev slotlarına bırakırdı afk genie. yeni başlıyan nasıl görev yapsın ko modem limiti getirmiş 2 çardan fazla girmeme adamlar bu sefer modem alıyor bir sürü bence ne genie olmalı nede makro makro açanda banlanmalı direk olmasa da 3 5 7 gün gibi arttırırlar caydırıcı birşey olur

emre7295

Üye
genie ve macro tarzı istekleri olanlar malum oyuna gitmeli eğer zamanın yoksa neden oynamak istiyorsun oynama Genie yi getirdiğin anda bu oyunda maluma oyuna dönüşür

IMJOLNNİR-FURKAN

Üye
herkes o amaçla kullanmıyor işte 20 pc le bırakan manyaklar var para için yapıyorlar bu işi bazılarıda köylere bırakıyo görev yapmaya gelen yapamıyor geniecilerden şimdi genie olsa bir sürü okcu dorionda görev slotlarına bırakırdı afk genie. yeni başlıyan nasıl görev yapsın ko modem limiti getirmiş 2 çardan fazla girmeme adamlar bu sefer modem alıyor bir sürü bence ne genie olmalı nede makro makro açanda banlanmalı direk olmasa da 3 5 7 gün gibi arttırırlar caydırıcı birşey olur
sanırım dedigimi anlayamadınız malum oyundan örnek verdıgınızden örnek vericem 20 pc acıyor ama genie ile afk farm yapıyor şimdi benım sundugum teklife gelirsek afk farm yapabilecek mı Hayir cunku afk farm yapıp gelir elde etmesı gerek sundugum teklifte öneride afk ile exp kasılsın fakat drop olarak coins,pot,armor,weapon tarzi atmasın diyorum bu sefer bunlar atmazsa saten birisi neden kazancı olmadan afk bıraksın :D

nortingleakss

Üye
hocam knight ın haritalarıyla rise nin haritalarını bir tutma bence

ERNC

Üye
Oyun zorluğu olmalı ama tabi ki oto sistem de gerekli

Tauriel

Üye
Konu resmen Türkiye'yi temsil ediyor :)

Bir tarafta "Herkes için zor olsun, herkes bıksın, vakti olan oynasın ve kalanlar oyunun "kralı" olsun" zihniyetinde arkadaşlarımız.
Bu arkadaşlarımızın hangi oyunda vakit geçirdiğini ve Rise Online'ı neden oynayacağını çok iyi biliyoruz. Tamamen duygusal :)
Oyundaki farm slotlarını 15-20 kişilik farm gruplarıyla ele geçirecekler. PVP moda hemen hemen hiç girmeyecekler ancak farm yapabilecekleri her etkinlikte boy gösterecekler ( CSW vardı mesela ). Böylelikle oyuna günde 8-10 saat ayıramayan herkesle aralarında dağ gibi fark olacak kısa sürede.

Bir tarafta da gerçeklerin farkında olan, günümüz şartlarına ayak uydurmanın ne demek olduğunu bilen arkadaşlarımız var.
Ben de açıkçası bu gruptayım. Çalışıyorum. Vakit ayırma konusunda sıkıntılarım var. Ancak oyuna maddi olarak da destek olabilirim.
Günümün 1-2 saatini ayırararak kendi seviyemdeki karakterlerle hoş bir oyun deneyimi yaşamak istiyorum.
Auto-Atack, Auto-Repair, Auto-Loot gibi sistemler olmadığı sürece oyunun bu kitlesini maalesef göz ardı etmiş oluyorsunuz.
Saatlerce EXP için bilgisayar başında Z + Skill yapılacak bir dünya geride kaldı. Bu dünyada devam etmek isteyen arkadaşlar buyursun Myko PVP serverlarda oynasın.

Ya da şu da denebilir oyun geliştiricileri tarafından, "buyrun siz başka oyunda oynayın zamanı olmayan arkadaşlar". Bu da bir ihtimal tabii ki :)

Ayrıca yasaklar maalesef ki illegal aktiviteler doğurur bu tarz oyunlarda. Açık aranır, bug bulunduğunda paylaşılmaz ve istismar edilir.
En güzeli bu tarz toolların kontrolünü oyun geliştiricilerin eline almasıdır. Limitlerini belirler. Adil olurlar.
Gereken desteği oyuncuya oyun geliştirici verirse kimse illegal yollardan durumu çözmek için uğraşmaz.

Oyun şu ana kadar benim için çok keyifli ilerliyor. Günde 1-2 saatimi ayırarak 50 level oldum sayılır. Ancak belli bir süre sonra işler zorlaşacak ve mob başına %0.01 EXP gelmeye başladığında artık Z + Skill dünyasından kopmak isteyeceğim. Gerekirse günlük belli bir coini otomatik sistemler için vermek isteyeceğim. Herkesin seviyesini koruyabilmesi için bu tarz sistemler gerçekten çok kritik.

En basit mantıkla şunu da düşünebilirsiniz: oyunların zorluk seviyesi olarak Easy - Hardest arasında oynanma verisine bakılsa, Hardest oynayan oyuncu yüzdesel olarak diğerlerine oranla çok çok az gelir. Satışın en büyük kısmı bu işleri Casual & Pleasure için oynayan kitleden alırlar. Bu arkadaşların retention rateleri de yüksektir. Oyunu 2.gün tekrar açarlar, o zevki almaya devam ederler, 3.gün tekrar açarlar ve böyle gider. Sen herkese Hardest modu dayatırsan hem mobil dünyada hem de desktop dünyasında çok düşük retention rate alırsın. Kimse oyunu 8-10 saat oynayan 100-150 kişilik bir grup için "zor" bir oyun yaratmak istemez.

GAGS1925

Üye
bir tarafı anlatırken kötü gösterip diğer tarafa acıtasyon yaparak anlatmışsın malum oyunda genienin nelere mal olduğunu görebilirsin zaten birisi diğerinden fazla oynuyor emek veriyorsa elbette daha iyi olacak az oynayan kişiden. fps oyunlarında bile böyledir birisi 10 yıldır cs oynuyordur diğeri yenidir elbette daha iyi olacak bu işler bütün oyunlarda böyle hocam. bari bu oyunda taxi afk farm 1 adamın 8 karakteri 1 slota koyup kasmasını görmeyelim evine 5 tane modem koyup 10 çarla pazar yaptıgnı görmeyelim gerçeklerin farkında olan arkadaşlar bunların farkında değilmi acaba?

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt