Offical de Oto Saldırı Keisnlikle Olmalı

Ouss

Üye
Genie tarzı bir sistem bence olmamalı onun yerine günlük,haftalık,aylık exp görevleri olmalı tatmin edici. Exp genel olarak görevler üzerinden kasılmalı bizleri sabit belirli moblara dayatmamalı gezdirsin oyun bizi moblarda.
Çalışan insanlar , daha fazla vakit harcıyan insanlara göre illa ki geri de kalıcak bu bütün oyunlar da geçerli. Ne kadar fazla vakit o kadar fazla emek demek sonuçta. Emek her zaman ön planda olmalı ama çalışan kitleyi de düşünücek sistemler olmalı en azından az bir oranla tatmin edici birşeyler exp seal sistemi olabilir veya günlük haftalık görevler olabilir.
Eğer oyunda makroya izin verilcekse o zaman genie tarzı bir sistem olmalı, herkesin kullanabileceği bir türden ama sadece exp bölgelerin de çalışan ve genie çalıştığı belirli moblar ve o moblar da sadece exp alınacak türden birşeyler olmalı. Elle kasan adam örnek 60 lvl olduysa , genie ile kasan adam 55 civarı olmalı.

Bu durum biraz karışık genel kitleye bir anket yapılmalı genel oylara göre ilerlenmeli sonuçta 2 kitle de oynamak istiyor ama genie malum oyundan bıraktığı izlenimler aşırı kötü. 24 pc ile farm'lar vs.vs. Bu tarz oluşabilecek şeylerin önüne gelmeden geçilmeli.

Son düzenleme:

X-Stentor

Üye
Konu resmen Türkiye'yi temsil ediyor :)

Bir tarafta "Herkes için zor olsun, herkes bıksın, vakti olan oynasın ve kalanlar oyunun "kralı" olsun" zihniyetinde arkadaşlarımız.
Bu arkadaşlarımızın hangi oyunda vakit geçirdiğini ve Rise Online'ı neden oynayacağını çok iyi biliyoruz. Tamamen duygusal :)
Oyundaki farm slotlarını 15-20 kişilik farm gruplarıyla ele geçirecekler. PVP moda hemen hemen hiç girmeyecekler ancak farm yapabilecekleri her etkinlikte boy gösterecekler ( CSW vardı mesela ). Böylelikle oyuna günde 8-10 saat ayıramayan herkesle aralarında dağ gibi fark olacak kısa sürede.

Bir tarafta da gerçeklerin farkında olan, günümüz şartlarına ayak uydurmanın ne demek olduğunu bilen arkadaşlarımız var.
Ben de açıkçası bu gruptayım. Çalışıyorum. Vakit ayırma konusunda sıkıntılarım var. Ancak oyuna maddi olarak da destek olabilirim.
Günümün 1-2 saatini ayırararak kendi seviyemdeki karakterlerle hoş bir oyun deneyimi yaşamak istiyorum.
Auto-Atack, Auto-Repair, Auto-Loot gibi sistemler olmadığı sürece oyunun bu kitlesini maalesef göz ardı etmiş oluyorsunuz.
Saatlerce EXP için bilgisayar başında Z + Skill yapılacak bir dünya geride kaldı. Bu dünyada devam etmek isteyen arkadaşlar buyursun Myko PVP serverlarda oynasın.

Ya da şu da denebilir oyun geliştiricileri tarafından, "buyrun siz başka oyunda oynayın zamanı olmayan arkadaşlar". Bu da bir ihtimal tabii ki :)

Ayrıca yasaklar maalesef ki illegal aktiviteler doğurur bu tarz oyunlarda. Açık aranır, bug bulunduğunda paylaşılmaz ve istismar edilir.
En güzeli bu tarz toolların kontrolünü oyun geliştiricilerin eline almasıdır. Limitlerini belirler. Adil olurlar.
Gereken desteği oyuncuya oyun geliştirici verirse kimse illegal yollardan durumu çözmek için uğraşmaz.

Oyun şu ana kadar benim için çok keyifli ilerliyor. Günde 1-2 saatimi ayırarak 50 level oldum sayılır. Ancak belli bir süre sonra işler zorlaşacak ve mob başına %0.01 EXP gelmeye başladığında artık Z + Skill dünyasından kopmak isteyeceğim. Gerekirse günlük belli bir coini otomatik sistemler için vermek isteyeceğim. Herkesin seviyesini koruyabilmesi için bu tarz sistemler gerçekten çok kritik.

En basit mantıkla şunu da düşünebilirsiniz: oyunların zorluk seviyesi olarak Easy - Hardest arasında oynanma verisine bakılsa, Hardest oynayan oyuncu yüzdesel olarak diğerlerine oranla çok çok az gelir. Satışın en büyük kısmı bu işleri Casual & Pleasure için oynayan kitleden alırlar. Bu arkadaşların retention rateleri de yüksektir. Oyunu 2.gün tekrar açarlar, o zevki almaya devam ederler, 3.gün tekrar açarlar ve böyle gider. Sen herkese Hardest modu dayatırsan hem mobil dünyada hem de desktop dünyasında çok düşük retention rate alırsın. Kimse oyunu 8-10 saat oynayan 100-150 kişilik bir grup için "zor" bir oyun yaratmak istemez.
"Herkes için zor olsun, herkes bıksın, vakti olan oynasın ve kalanlar oyunun "kralı" olsun"?Şahsi görüşüm olarak oto bot tarzı uygulamaların oyunda olmasını istemiyorum. Hiçbir oyunu da sizin dediğiniz gibi tamamen duygusal olayıyla da oynamadım oynamam :) Benim gibi düşününen kişi sayısı da oldukça fazla. Reddit'te bile yabancılar "başka oyunlar gibi oto bot olursa hiç başlamam" şeklinde yorumları mevcut. Bende çalışıyorum ve oyunu ben oynamak istiyorum.Sonuç olarak oyun oynuyoruz ve zevk almamız gerekiyor. Oyunun kendi kendini oynaması değil :) MMORPG türü oyunlar da ne kadar vakit ayırırsan o kadar güçlenirsin ve bu tür oyunların kuralı budur. En azından maddiyatla kral olmaktan iyidir diye düşünüyorum.
Bot yerine hikaye odaklı görev vb... şeylerle level atlamaya destek sağlanabilir.Ancak bot hiçbir oyun için faydalı değildir ve olmayacaktır.

Bosslord

Üye
Kesinlikle böyle birşey olursa iyi olur yemeğe gidiyorum geliyorum bir daha parti bulamıyorum atak yapamıyoruz diye partiden atılıyoruz günün zaten 9 saat iş 8 saat uyku desek evde müsait olup girebilen insanlar ile çalışan insanlar arasında bariz farklar olacak bende istiyorum sürekli girmeyi ancak iş hayatı malum her zaman girermem ki en azından genie tarzı birşey okunca bizde kendimizi çok geri de kalmış hissetmeyiz

GastroGavad

Üye
Bırakın arkadaşlar bu işleri zamanınız yoksa MMO oynamazsınız veya gidin kasması kolay oyun oynayın, ayrıca lwl i end game e getirip napacaksın ? nolacak 70 olunca bu acele nedir ?
Ben size söyleyim bu lwl de geri kalıyoruz diyenler genie versen, yarın da diyecek ki benim zamanım az para item kasamıyorum para item kasabilmek için genie isterim
şuan yok slot para vermesin yok şu olsun diyorlar ama bu işin geleceği nokta bu

O yüzden yeterli zamanı olmayan başka tür oynasın , ailesi olan ailesine harcasın zamanını illa mmo oynamak zorunda değilsiniz.

Biz de çalışıyoruz ama ben istemem MMORPG açılımını bilen bunu anlaması lazım kendi kendine oynayınca rol playing nerede?

Bunun yerine atıyorum savaş alanına 50-70 giriyorsa ,başka savaş alanı yapılır 30-50/55 gibi bir şey end game e gelmeden de pk atabilrsin, lwl kasmaya zamanı olmayan orada takılır.
Ama oto bot gelirse bir çok arkadaş gibi ben de oynamam yıl 2021 p2w in allahı olan oto botu getirirsen ne lwl in kıymeti kalır ne başka bir şeyin, malum oyunda görüyoruz adam 10k ya karakter diziyor sonra koyuyor genie, bırak lwl kasmayı ne item ne para kasabiliyorsun parası olan oynamadan her şeyi elde ediyor

cango53

Üye
Bende Oto atak , Bot , Genie tarzı oluşumların karşıtıyım aslında. Arkadaşların dediği gibi oyunun level sistemi uygun oldukta gerek te kalmayacağını düşünüyorum başlangıçta kolay olan level sisteminin sonlara doğru oyunda vakit geçirirken farm pvp yaparken zamanla kasılması gibi çözümlerin daha etkili olacağını düşünüyorum. Bu konu için ise bir kaç çözüm önerim var Örnek vermek gerekirse Son 10 level farm dropları her canavarda aynı kalabilir. Tekrar örnek vermek gerekirse 60 lv de kastığım canavarın drop u 70 lvl de kastığım canavarın dropu ile aynı olursa belki ufak tefek Rate lerde değişiklik olabilir %10 %5 gibi oyuncularda kasmaktan sıkılmaz slot kavgaları azalır 70 lv olayım dur şurayı mesken tutayım tarzı şeylerde ortamdan kalkacağını düşünüyorum. Sona doğru yaklaştıkca daha fazla pvp ve pve nin döneceği bir ortam oluşur hem 60 70 lvl belkide 50 70 lvl arası pvp içerisindeki pve ortamı canlanabilir. Dahada çeşitlendirilebilir dediklerim basit bir öneriydi sadece şahsi bir fikrim.

ertunc22

Üye
Genie kesinlikle olmalı sonucta sen bu oyunu sadece lw kasmak icin oynamıcaksın 70 lw oldun atıyorum belki ilerde 80 gelcek bu dahada zorlaşcak ee item yapmak isticeksin carını dizmek icin haliyle gene mob kesiceksin manuel olursa sıkar adamı bana göre.

Aziz

Üye
Oto bot olmamalı. Bence değerli olan itemler dungeon ve raidlere eklenip trade sistemine kapatılmalı. Böylelikle herkes ihtiyacı kadarını toplar. Oyun içi gold gelirini ise farklı yöntemlerle sağlanabilir. İlla item al satla para kasılması gerekmiyor. Transmong, mount, pet farmları, görev itemleri, dungeon veya raidde kullanmaya yarayan scrolllar, küçük basit itemler, upgrade scrolllar, pot üretimi ve satımı, takılar üzerinden sağlanabilir.

Leaden

Üye
Oto bot 3. Party yazılımlara davetiye çıkaran bir sistemdir. Mmorpg bir oyunda oto bot olması emek veren insanlara karşı senin zamanının emeğinin bir önemi yok demektir. Eğer oto bot olursa bunu Farm yapmak için de kullanırlar oto bot altı macroda açar o slot parsellendiği zaman nerde emeğin önemi bu çok ince bir çizgidir

Msg17

Üye
Genie olur mu olmaz mı bilemem ama oyunda exp kasmak kolay,item yapmak zor olmalı. Böyle bir oyunu zamanında oynamıştım. Itemi +7 ye kadar normal bir sekilde upgrade yapabiliyorsunuz. Ama +8 yapmak için 4 kere başarılı upgrade denemesi yapmanız gerekiyor. Rebirt sistemi gibi de değil. +7 itemi 3 kere başarılı bir şekilde bassanız bile itemin özelliklerinde değişiklik olmuyor. +7 olarak kalıyordu. Böylece pvp alanında item eşitsizliği çok azdı. +6 set yapmama rağmen pvp de hesabım iş yapıyordu. Bu da oyuna sizi daha çok bağlıyordu. Böyle birşey de denenebilir.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt