Okçu Diye Bir Job Neden Var?

Balerion

Üye
Okçu 50 metre güvenli bölgeden riske girmiyor. Asas riske giriyor ya ölüyor ya öldürüyor sebebi bu.
O zaman mageleri daha da nerfleyelim hocam hem uzaktan vur, hem lr ice at adamı yavaslat hem alan at tek skille toplu alana sınirsiz damage çıkart? Bu mantiğınıza göre göre mage nova damageları 50/60 falan olmalı. Böyle bir nerf gelsin biz de diyelim ki " 60 damage vuruyor ama onu bütün alana vuruyor hem de uzaktan vuruyor, birden fazla kişiye vuran başka job yok magenin olayi budur isterse 100 kişiye vurur toplam damage bak 6.000"

Ayrıca 50 metre diye bir şey yok, uzaktan avlama diye bir şey de yok. ok menzili 35 metre. Bu menzilin sınırından ok atarak hicbir sey kesemezssiniz cunku menzilin sınirindan atmak, damage yiyen kişi bir adım yürüse artık vuramayacağıniz anlamina gelir ve ok atmak için okcu da yurumek zorunda kalacaği icin bir daha hiç damage vuramaz (ok atmak icin durursan rakip daha da uzaklasir) kill almak için aradaki mesafe maximum 15 m olabilir. War scnin de menzili 10 falan değil mi?

Ayrıca gerçekelrin bu kadar hayraniysanız pve durumuyla ilgili de o kadar yazdım ona niye bir yorumunuz yok? Neden row kullanamayan tek job okçu mesela, bu niye sizi rahatsız etmiyor?
Son olarak benim başlıktaki tavsiyem okçu jobunun kapatılması zaten, dengelenip düzeltilmesinden korkuyorsanız, siz de benimle birlikte okçunun kapatılmasına destek olun.

KaronLethe

Üye
wr ve assas dışında ki jobların çoğu nerf yiyince arada ki fark maalesef çok fazla oluyor. Ya diğerlerine buff ya da bu 2 joba nerf lazım.Mage konusun da magelerin yeni skilleri bence gayet op el indirme,damage yansıtma magelerin güçsüz olduğunu çok düşünmüyorum.

Balerion

Üye
Kendim şuan oyunda değilim akşam pk sında bende video alıp size atacam. Bakın Fuataslanın yayından bir klip aldım 2dk içinde "Tortureli 850 ,Torturesiz 550 " vuruyor. Adam okçu pt var sanıyor o kadar fazla vuruyor ki adam tek başına halbuki :D
Hocam siz şimdi bu vidyoyu okçu o kadsr da gücsüz degil demek için mi attınız? Gerçekten şaka mı ben anlamadım adam vidyoya 1/3 hp ile başliyor. Malice yemiş, arkasından party koşuyor, iki okçu var birisi vuramıyor bile, diğeri menzilinden çikmadan vurabiliyor. 1/3 hpli maliceli asası kesemiyor. Hocam siz ciddi misiniz gercekten 1/3 HPLİ MALICE YEMİŞ ASASI KESEMİYOR. Ben bu vidyoyu okçunun zavalli halini herkes gorsün diye paylaşirdım. Adam taşın arkasina geçip cure alip hp topluyor yoluna bakıyor. Asasin arkasından pt koşmasa, asas dönüp o iki okçuyu da yatalak eder. Bakın ne kaçanı kesebildi okçu ne menzili bir işe yaradı. Yani daha ne diyim bu nası mantık 5 mi vursub okçu 10 mu vursun ne olması lazım şu dengesizliği kabul etmeniz için artık.

Balerion

Üye
Sebebi belli mage ve okçuyu dengelemeyi bilmiyorlar ayarı fazla kaçırırsak dengeleyemeyiz diye öldürmeyi seçiyorlar beceremedikleri için de öldürmek daha akıl karı geliyor mageyi okçuyu hepsi bu. Okçunun magenin 2-3 parti yaptığı zulümü 2-3asas yan yana gelip yapıyor ama görmüyor veya görmezden geliyorlar
Hocam ben böyle bir şeyi kesinlikle kabul etmiyorum. Çünkü olay sadece pk değil, pve'de de yok. Yönetimin Önce magical arrow çikartmasi lazım bunu cash ile alıp sonsuz ok sahibi olmaliyiz ya da ok bittikçe fullemeli. Cash olarak rpr hmer yerine okçu buna para vereceği için bow durability sonsuz olmalı. Mevcut okçu skillerine "hunter" gibi bir skill eklejmeli bu sadece moba vuracak ama en az warriorun 3/4ü kadar damage çikaracak. Ayrıca yavaşlatma skili canavarlara vurulduğunda %100 etki edecek. Magenin ice nasil moblara %100 etki ediyor da okçunun ice oku %10 ihtimalle tesir ediyor bu bile buyuk haksizlik değil mi?

Neticede DV'de dengesizlik yaratmaktan korkuyorlarsa en azından pve ortami için bu denlemeleri yapmalılardı çoktan önceden. Bu önerilerimi istek kısmina da yazayım belki bir gören olur

GizliPriest

Üye
Okçular gordugum kadarıyla 5 3 combo ile almayacağı class yok ha coook itemlidir karsisinda ki kesemeyebilir. En büyük problem bence asasın çok yüksek vurmasın da belki biraz hasarları duzeltibilir. Belkide 80 lvl cap geldigi zaman herşey daha farklı olur bekleyip gorucez şahsen +8 kryss takan asaslara ölmekten bıktım ama yapcak bişey yok :D

Bwonsamdi

Üye
Ya aksam pk da Parti halinde mageler kadar np kasiyorsunuz item yap kardesim kendine bide oyununu gelistir okcular masallah 3-5 macroyu bir aciyor kes kesebilirsen ama aglamaya devam okcu sinifi silinmesin herkes okcu olsun bitsin iyimi

Balerion

Üye
Okçular gordugum kadarıyla 5 3 combo ile almayacağı class yok ha coook itemlidir karsisinda ki kesemeyebilir. En büyük problem bence asasın çok yüksek vurmasın da belki biraz hasarları duzeltibilir. Belkide 80 lvl cap geldigi zaman herşey daha farklı olur bekleyip gorucez şahsen +8 kryss takan asaslara ölmekten bıktım ama yapcak bişey yok :D
Okcu dvde 3-5 combosuyla anca başka okcuyu kesebilir. 3 metre mesafede 5 oktan ikisi tutuyor. Uzaklaşmadan bile 1 metre sağ sol yapsa skill tutmuyor. O sekilde asas, bp, warrior, okcu kesmeyi çok denedim sadece okçu kesebildim. Hatta "dibime gelip 5li3lü yapacak heralde" diye düsünmuyor bile karşindaki adam, önce bir şaşıriyor. O şaşırma anından biraz damage yiyorlar sonra biraz hareket ettiklerine bir daha damage çikaramadigın için yatiyorsun, okçunun mevcut durumu boyle

Balerion

Üye
Ya aksam pk da Parti halinde mageler kadar np kasiyorsunuz item yap kardesim kendine bide oyununu gelistir okcular masallah 3-5 macroyu bir aciyor kes kesebilirsen ama aglamaya devam okcu sinifi silinmesin herkes okcu olsun bitsin iyimi
Sen hileli oyuna çok alışmışsın galiba sen git Simsde para şifresi yaz

Son düzenleme:

Stupendous

Üye
Selam

Sevgili Balerion,

Konuya dahil olan, defaatle benzer söylemlerde bulunarak, kasıtlı olarak "Archer" oynayanları tahrik etmek isteyen bir arkadaşı, ciddiye almanızı anlıyorum. Çünkü daha önce kendisi ile bu tarz bir sohbetin içerisinde hiç var olmadınız. Ben size şöyle izah edeyim. Dünya üzerinde kabul gören ve insanlığın ilerleyişinde tek gerçek şey "Bilim" ve bu alanda yapılan gelişmelerdir. Çünkü "Bilim" yanlışlanabilir, test edilebilir, düzeltilir, geliştirilebilir ve yoluna devam eder. Siz, müteallik arkadaşa, istediğiniz kadar, analitik düzlemde, mantıksal çerçevede, matematiksel ifadelerle ispat yoluna da gitseniz, bu tarz şahıslara maatteessüf bir şey izah edemezsiniz. Dolayısıyla ciddiye alarak, önem vererek bir şeyleri açıklama telaşına kapılmayınız. Kendisi bana göre provokatördür.

Oynadığımız oyun, gerek mekanikleri sebebiyle, gerekse karakterlerin kullandıkları skiller ile can/mana potları açısından, sayısal değerlere hizmet eder. "Oyunculuk" ları sabit değişken aldığımızda, çıkacak sonuçları, sınıflar arasında değerlendirmeye tabi tuttuğunuzda, 4 işlem neticesinde elde edeceğiniz sonuçlar kesin değerleri verir. Tüm bunları ele alarak kurmuş olduğunuz "Hipoteziniz" aksi olmadığı müddetçe, yanlışlanmadığı, farklı bir örnek ile reddedilmediği sürece geçerliliğini korur.

Ben sizi anlıyor ve hak veriyorum. İlgili arkadaşın beyanında olduğu gibi kendisinin, videodaki kişiyi baz alacak olursak, aynı hasarları almasının mümkünatı yoktur. Eğer oyun dinamiklerinde tekrar bir yapılanmaya gidilmediyse. Nedeni de, Fuat'ın mevcut defansı yanlış hatırlamıyorsam 800 gibi bir şey idi. Priestların defansı, eğer söylendiği gibi iyi itemler takılıysa ki, onu vurgulamak için ayrıntıya girmiş, 1200-1300 falandır. 800 olan defansa, oyun algoritmasında, videodaki okçu olan Doberman, 530 civarı vuruyorsa, 1300-1200 defansa 530 vuramaz. Bu oranın nasıl çalıştığıyla ilgili, teknik ekip bir oran verebilirse, onu da hesaplamak kolay olacaktır. İçiniz müsterih olsun, yıl 2022 yılı, teknolojik gelişmelerin de yardımıyla, söylemleri kısa süre içerisinde ispat etmek, deneyimlemek ve aktarmak çok kolay. Bu bağlamda mantıksal çerçevede tartışmaya açık olmayan, kendisini ifade etmekte zorluk çeken ya da kasti bir şekilde size oynayan insanları görmezden geliniz. Farazi konuşmalar ile arpa boyu yol kat edemeyiz.

Daha teknik analiz yapabilir, makale de yazabilirim ama buna hacet yok. Gözle görüleni inkâra kalkışmak, keyfi yapılan bir muameledir.

Saygılarımla

chukyluck

Üye
Okcunun her şeyi kötü + 70 skilleri mi dersin damageleri mi 2 3 dk olan skilin yuzde 80 sekmesi mi itemlerinin buglu olmasimi her seyi vasat tebrikler yani

Balerion

Üye
Bayağı bir iyi oyuncusunuz belli ki elinizdekini kullanmak yerine ağlamayı tercih ediyorsunuz öldürdünüz diye. Oyunda bir ton okçu var tanıdığım. Hepsi memnun. Ortak noktaları ne biliyor musun? Hepsi oyunun geliştirilmeye devam ettiğini, daha önce oynadığı bir oyuna çok benziyor diye orada yaptığını burada aynı şekilde yapmayı beklemeyen kişiler. Hepsi zaman ve emek harcayıp oyunun ve oyun motorunun olanaklarına alışmış ve alışmaya çalışan oyuncular.

Ben size harakette bulunmadım ya da yeteneksizliğinizi belirtmedim, bize olayı kavrayabilmek için yeterli bilgi vermediğinizi söyledim. Karakterinize ve sizin deneyiminize dair zerre bilgi yokken bir de karşınızdaki insanın kim olduğunu bilmeden, ne yazdığını anlayamayıp; pişkin pişkin oyun oynamayı pek bilmeyen, karakter dengesi geldiğinde kaçacak delik arayan oyuncu olduğumu söylemeniz söylediklerimi tam anlamıyla haklı çıkartıyor. Size söylenenlere karşı bu zamana kadar her sıkıştığınızda karşıdakine saldırmayı bir teknik olarak kullanmış olabilirsiniz fakat kendinizi küçük düşürmeden önce düşünüp yazın bana kalırsa.

Ya da daha iyi bir fikrim var; Eğer rahatsızlığınızın arkasını matematik ve mantık ile dolduramıyorsanız, ya önünüze çıkan OK butonuna basarsınız ya da oyundan çıkarsınız.

"Penta Shot atıyorum 2 si değiyor adam zaten beni kesiyor o zamana kadar." Itemsiz ve archer oynamayı bilmeyen birinin genel bahanesidir. Engin oyun bilginizi tazeleyin.

Sizin oyununuz nerede? Dengeler ne durumda? Link atın da oynayalım.
Birkaç cümleden sonra okumadim ama tam size göre bir oyun tavsiyem var buyrun:

N1pple

Üye
Okçu 50 metre güvenli bölgeden riske girmiyor. Asas riske giriyor ya ölüyor ya öldürüyor sebebi bu.
asas nerde ya ölüyor ya da ölmüyor pardon ama ? Asas dediğin tek atar tek yer bu oyunda asasın 1000küsür defansı oluyor var mı böyle bir dünya? En hızlı job dash var hızlı koşma var görünmezlik var görünmezleri görmek var, anlık hasar var yetmiyor 1000küsür de tanklık :) asas şuan herşeyden bol bol almış durumda bir çar içeri öyle rahat girip çıkamaz kusura bakmayın bir asasın warrior gibi defi olamaz olmamalı

levbom

Üye
asas nerde ya ölüyor ya da ölmüyor pardon ama ? Asas dediğin tek atar tek yer bu oyunda asasın 1000küsür defansı oluyor var mı böyle bir dünya? En hızlı job dash var hızlı koşma var görünmezlik var görünmezleri görmek var, anlık hasar var yetmiyor 1000küsür de tanklık :) asas şuan herşeyden bol bol almış durumda bir çar içeri öyle rahat girip çıkamaz kusura bakmayın bir asasın warrior gibi defi olamaz olmamalı
assas defans veren takılar taktığı için ap sini düşürüp defansını arttırıyor. o yüzden 1000 defe çok rahat ulaşabiliyor. bizde onu söylüyoruz zaten apye yüklenmesi kolay olmesi lazım ben 2k apli bir okcu olarak warriora 400 450 vururken assasa 450 500 vuruyorum. assaslar dex veren takı takmak yerine def veren takılar takıyortlar.

zade46

Üye
okçuların bowlarındaki ap dengesizliği bizi geride bırakıyor aslında. +6 epic item olan vixen(108) ap iken +6 warbow (103) ap. diyorlarki onunda extra bonusları var e bari onuda kaldırın nadir item olsun abi unique olmasının mantığı kalmıo zaten.

Pitou

Üye
okçuların bowlarındaki ap dengesizliği bizi geride bırakıyor aslında. +6 epic item olan vixen(108) ap iken +6 warbow (103) ap. diyorlarki onunda extra bonusları var e bari onuda kaldırın nadir item olsun abi unique olmasının mantığı kalmıo zaten.
Okçuların hasarı çok iyi durumda ve yüksek hasarlar çıkarabiliyorlar. Weakenli 850 -850 vurabiliyorlar. Hızlı koşma yeteneği olan Rush 1 i tamamen kaldırırsalar oyun dengesinin daha iyi olacağını düşünüyorum Okçuları şuan yakalamak çok zor. Stapback atıp kaçıyorlar . İce ,lr atıp iyi pozisyon alabiliyorlar.

Hate

Üye
Okçuların hasarı çok iyi durumda ve yüksek hasarlar çıkarabiliyorlar. Weakenli 850 -850 vurabiliyorlar. Hızlı koşma yeteneği olan Rush 1 i tamamen kaldırırsalar oyun dengesinin daha iyi olacağını düşünüyorum Okçuları şuan yakalamak çok zor. Stapback atıp kaçıyorlar . İce ,lr atıp iyi pozisyon alabiliyorlar.
Bence turnuvalar eğlence icinde olmuş olsa oyun bilgisinin gösterilebilediği arenalardır heralde,
Sizin clan 0 kill almıştı değil mi turnuvada? Hım.

Opus Magnum

Üye
Yoneticiler israrla discordtan aciklama yapiyor sadece kafayi yiyecegim ahahaha.

HARE

Üye
Sınıf kayması hassas bir konu, ufak tefek bir buff/nerf bile dengeyi bozabiliyor. Yetersizlik varsa elbette incelensin ama bunu suistimal etmemek lazım. Ne kadar absürt ki burada herkes kendi sınıfına ayrıcalık istiyor :)

Okçu da aynı warrior gibi bağımlı bir class, solo oynamaya müsait değil. Gidip 1v1 atacağın ya da duo, trio takılacağın bir konumu olamaz. PK atarken iki ırkın da okçuları çift parti gezerek biz melee ekipleri fazlasıyla yordu. Ekibin iletişiminde sıkıntı yoksa tek partiyle bile z skill olayını senkronize oynayarak can sıkar yani. Makul olalım, DB efektleri düştüğü anda o kadar oka dayanabilecek karakter yok. Ya biz başka yerde oynuyoruz ya da konu gerçekten abartılıyor.

RionLi

Üye
Konu kilit okçulara ölüm.Kahrolsun kürdancılar!

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt