Merhaba Direkt konuya girecem. Death valleyde okçuları yakalayamamak ve içeri adam sokamamak bir zulüm oldu artık. Okçuyla zaten 50 metreden güvenli bölgeden vuruyorsun okçu neden oyundaki en hızlı job ?
Selam
Sevgili Pitou,
Oyunun esinlenildiği ve herkes tarafından Atası kabul edilen oyun olan Knight Online'da da durum benzerdi. Kaldı ki Archer diye belirttiğimiz seçenek, temelde "Rogue" diye sınıflandırdığımız jobun ayrışarak tercihe dayalı seçilmiş bir oynanış biçiminin adıdır. Yani Rogue sınıfındaki bir kişi dilerse "Assasin" olarak da yoluna devam edebilir. Bunu zaten bildiğinizi biliyoruım. Benim değinmeye çalıştığım nüans, merkezinde 2 farklı seçenek sunan bir mesleğin, bir diğer seçenğindeki "Basic Skill" ortak kullandıkları yeteneklerinden men edilmesi durumu.
-Birincisi bu mesleğin özüne olan müdaheledir ki sırf bu nedenle bu "Job"u seçen arkadaşların, bu kadar zamandan sonra tercihlerinden ötürü cezalandırılmaları mutabık bir davrnaış olmaz.
-İkincisi tarihçesinde de var olmayan bir durumu, sırf kişisel kaygılar ön planda tutularak, keyfiyetten memnuniyet temalı bir çalışma yapılması, yukarıda yazdığım kişileri memnun etmeyecektir. Bu çıkar çatışması da mevcut oyunun var olma sorunsalı yaşamasına neden olur. (Oyuncu kaybı)
Not: Maç başladıktan sonra kural değiştirilemez.
Okçu neden bir Suikastci olan Asası görebiliyor ? Hadi bin bir türlü içeri girdin diyelim geriye blink atıp stepbackle kaçıyor ? 80 yaşındaki dedeyi koy oynar hiç bir playerlik yok karakterde uzaktan z 1 z1 z1 yapıyor sadece . Okçunun eksik bir yönü olmalıki diğer oyuncular onu counterleyebilsin ya Rushı elinden alacaksınız ya da Sharp eye yi başka türlü ulaşılması imkansız.
Yukarıda belirttiğim üzere, merkezindeki temel yetenekleri ortak kullanımlarından ötürü "Asssasin"i görebilir. Görmelidir de. Bununla birlikte okçu saldırı yapabilmesi adına mutlak suretle durmalıdır. Dilerse bu tekli atış olsun dilerse 3'lü veya 5'li bu da diğer seçeneklerle arasındaki en temel farkı doğuruyor. Kısmen Mage'i de içerisine dahil edecektim yalnız, hareketli bir biçimde sopasını kullanabildiği için tercih sebebim olmadı.
Ve tarihte ok ve yayın kullanımından itibaren okçular daima, yakın mücadele edenlerle kıyasla her zaman daha güvenli pozisyonlarda kalıp, daha sıklıkla hayatta kalmışlardır.
"Stepback" seçeneğine gelirse, 2 dakikada bir kullanıldığı için aman aman bir avantaj sağladığını kabul edemeyeceğim. Kaldı ki warriorların da teleport olabilme yetenekleri var. Bir başkası da kalkıp, tam ölecekken teleport olması sebebiyle öldüremiyorum. Bu yeteneğin süresi arttırılsın ya da kaldırılsın diyebilir. Dediğim gibi tüm bu denklemdeki değişkenler bilindiği ve üzerinden haftalar ve aylar geçtikten sonra, yaşanılan kaygıların doğurduğu stresli bir hezeyanın bıraktığı cümleler ile bir sınıfın tercih edilen oynanış biçiminde yapılacak değişiklik, onu oynayanları mutsuz edecektir. Ve bu doğru bir hamle olamaz.
Eksik yönüne dair de şunu diyebilirim. İlla bir karakterde eksik yön olmalı diye ayrıma gidilmemeli. Eksik yönü olmaksızın da bir karakter inşa edilebilir. Sırf bu nedenle herkesin o karaktere eğilim göstereceği düşüncesi de yanlış. Kimisi daha güçlü ve daha zor ölmeyi tercih sebebi yapabilir. Kimisi daha yüksek attack yapabileyim, canım ve defansım az olsa da olur. Ben bir şekilde üstesinden gelirim diyebilir. Bir başkası da topluluk oyuncusuyum ben. Birlikten güç doğar, ekip ile oynayarak, toplu skillerimizle alan vurarak kazanmaya yönelebilir.
Tüm yazdıklarım ışığında size diyebileceğim, kendinizi o sınıfın seçeneği olan okçuyu yakalamaya şartlamayın. Onu Road Runner olarak nitelendirip, fırsat oluşturduğunuzda öldürebildiğiniz bir seçenek olarak addedin. Aksi olduğunda üzülen siz olacaksnız.
Bir arkadaş da değinmiş. Okçu bireysel olarak Death Valley'de hiç bir şey yapamaz. Anca topluluk içerisine girer, z'ye gelen ok atar, son vuruşçu olarak şansı yüksekse, öyle adam alır. Bir Priest'ı dilediği kadar ok atsın, kesemez. Çünkü Attack'ı düşük. Warrioru es kaza aynı şekilde. 1vs1'de "Assasin" yeteneksiz değilse, kesmesi muhtemel bile değil. Mage'e karşı bir şey yapabileceği kanısındayım. Mage'de zaten öleceğini anlayacağı zaman town atar. Tabi tüm bu alternatif evrendeki konuşmalarım 1vs1'leri kapsıyor. Zaten mageler tek dolaşmaz, Priestlar aynı şekilde. Bırakın okçular da bu nedenlerden ötürü tek dolaşmasın.
Bende katilmiyorum okcu ya hic bi sekilde yaklasamiyorsun adamlar damage vururken kaciyo, diyelimlim assas da isterse kaca bilir ve yanina gelmez ama okcu damage vuriyo ve ginede yaklasamiyorsun buna karsi 0 Counter play var.
Selam
Sevgili Tolgun,
Okçu ile Warrior karşılaştı diyelim. Haritanın boş, kimsenin müdahil olmadığı bir evreni canlandırın gözünüzde. Okçu uzaktan attack yapıyor, warrior kovalıyor. Okçu geri kaçıp vurmaya devam ediyor. Warrior da heal basıyor. İki tarafında inat ettiğini ve olayın 30 dakika hatta 1 saat boyunca süreceğini tasavvur edelim. Sizce bu savaşın kazananı kim olur ? Kimse. Okçu vurur 200 300 bandında, Warrior bu açığı kapatır. Hatta takar kalkanı nasıl olsa yetişemiyorum diyerek öyle bütün Death Valley haritasını dolanırlar. Peki bu senaryoyu gerçekleştirecek IQ ortalaması belli değerlerin üstünde kaç canlı türü var şu an serverda ? Sanmıyorum ki olsun. Keza bu örneği Priest için de yapabiliriz.
Assasin'e bu taktik işlemez. Çünkü her durduğunda atış yapacağı için geçireceği sürede, "Assasin" bir adım daha yaklaşır ve belli bir mesafeye eriştiğinde hareketli haldeyken damage çıkartmaya başlar. Yani eğer sizi bu durum rahatsız ediyorsa, koşusunu hatta aynı zamanda Sharp yeteneğini alsınlar. Sonra gelişmeleri hep birlikte izleyelim. Rise Online'ın geleceği nasıl bir şekil alıyor.
Bir an için bunun olduğunu düşündüğümde, kimsenin küsüp bırakmadığını da düşünerek mevcut bütün rogue sınıfına bağlı okçuların "Assas" olduğunu hayal ettim.
Gelecek bir sonraki başlık, "Bu Death Valley'deki Assaslardan bıktık. Adamlar zaten hem çok fazla vuruyor hem de 8 kişi parti olarak dolaşıyorlar. Bunlara artık bir çözüm bulun yetti artık.
Nasıl ama ? Güzel manşet.
Sen hic okumamissin yazdimi öfkenin tutmis seni.
Adam 200% le kosiyorsa ben 100% le kosarsam ve her ok atisda cok kisa süre duriyosa dümdüz kosmanin alakasi yok yakalama sansim yok, sen diyorsun ki sokaktaki kediye bile yakalayamazsını. Tammda sokaktaki kedi kacarken vurmaz bana benim anlattim problem zaten o okcular vuriyo yakalamak sansin yok.
Kusura bakmayın, gerçek hayattan alıntılayarak yaptığınız teşbihte hata var. Daha doğrusu hatadan çok, verilen örneği işlevsel anlamda yeterliliği yok. Kedi ne alaka, okçu ne alaka ?
Ve tekrar yazmam gerekirse, okçu ok atabildiği için ve Rogue Job'u içerisinden ayrışarak temelde kullandıkları ortak yeteneklerden ötürü hızlı koşabilir. Bu, bu oyunun Atası dediğimiz oyunda da böyleydi, bu oyunun gelişi itibariyle de bu şekilde lanse edildi.
Illa 6 party alip kedi yi mi yakalicaz sag sol dan gelip

.
Tek bir okçuyu yakalamak isterseniz, 6 partiye gerek kalmaksızın yakalanabilir Hilal taktiği ile. Tabi arkasında gidebileceği bir yer kalmamışsa. Zaten böylesi bir durumda büyük olasılıkla town atar. Kaldı ki tek bir okçu bir partiye karşı hiç bir şey yapamaz. Endişenizin bu olmadığı düşüncesindeyim. Diğer varyasyonları da yukarılarda diğer arkadaşa anlatmıştım. Oraya da bakabilirsiniz.
Gine okumadiysan bidaha kisaca anlatim senin icin

.
- ben diyorum okcu kacarken vuriyo ve hic bisey yapamiyosun strateji diye bisey yok
Bu engellenebilecek bir şey değil. Hatta fantastik bir örnek vereyim. Bunu "Assasin" de yapabilir. Shuriken atar kaçar, dolum süresi kaç sn emin değilim ama yapmak isterse yapar. konumuz bunu yaparken sizi öldürebilme avantajına sahip midir değil midir ? Değilse zaten tartışmaya kapalıdır tüm bu yazışmalarda bahsi geçen mesleğin ayrışmış seçeneği olan okçuluk.
- ben demedim kosma skilli cikarsin lar okcu böle kalsin, ama kosma skilli cikarip skill eklerlerse z r z r robot gibi olmaz ve okcuya biraz strateji ekler nezaman kosar ve nezaman vurur ve öbür tarafta, vurunca daha fazla vurur
Bu konuyla ilgili de, diğer arkadaşa durumu izah ettiğimi düşünüyorum. Aynı şeyleri tekrar ve tekrar sizin için de yazmayayım.
Saygılarımla,