Okçu Jobunun Eksi̇leri̇ Nedi̇r?

Dev1ce

Üye
Merhaba dostlar.. Yıllardır çoğumuz mmorpg oyunlar oynadık, oynuyoruz. İster benim gibi knight online'dan gelmiş olun ister metin2 isterseniz silkroaddan. Mmorpg oyunların hepsinde ana mantık oyuncu bir job seçer, seçtiği jobun artıları ve eksileri olur. Rise Online'da okçu jobunun eksileri nedir? Rush ile bir asasin kadar hızlı, Stepback skilli ile ışınlanıp kaçabiliyor, ice atabiliyor lighting atabiliyor,(62 skili elemental shield basılıyken bile tutabiliyor bu ice ve lr skilleri) kör edebiliyor, yere mantar bırakıp tuzak kurabiliyor eğer tüm bu engelleri aşıp yanına gelmeyi başarırsanız bu seferde mouse'una atadığı 3'lü 5'li kombosu ile size çok seri damageler çıkarıyor. Zaten çok uzun bir menzilden hasar veren bu joba bu kadar işlevsel skiller veriyorsanız en azından hasarını kısmanız gerekmiyor mu? Çarşamba-Cuma-Pazar günleri oyun yönetiminden biri buyursun blood valley etkinliğine teşrif etsin baksın bir tane asas var mı etkinlikte. Ya da kaç tane melee, mage ekip var bir baksınlar. Etkinliğin %80 i okçudan oluşuyor herkes okçuya dönüyor. 50 kill görevini yaparken bile okçuya dönüşler oluyor. Pk'nın en hızlı olduğu saatlerde (8:00 - 11:00) arasında bowl'a adım atmak imkansız. Zaten solo oyuncuysanız bowl'un yakınından bile geçmemeniz gerek.. Benim gibi bu durumdan muzdarip olan solo asaslar varsa bence sabah akşam farmer kesin dostlar.. Ya da en iyisi +8 daggerlarınızı satıp sizde elinize +7 bir vixen alarak okçu online dünyasına adım atın. Hem cebiniz rahat etsin hem de siz.

Son düzenleme:

Agaragambi

Üye
Headshot skilimiz yok şöyle kafadan vurunca hp nin yüzde 80 i düşürecek skill lazım

ImRIFOO

Üye
bence şuanda oyundaki en kötü job okçudur.
sadece 2-3 party birleşince bir işe yarıyorlar. tek party olduğunda tamamen kötü olan bir job.
üstüne üstelik damagede vuramıyor.
asas gibi partydeyken rush ll skili çalışmıyor.
asas gibi ileri zıplayamıyor.
asas gibi görünmez yürüyemiyor.
asas gibi yüksek damageler vuramıyor. vs vs.
bence siz rise online yerine asas online gibi birşey arıyorsunuz.

CoderWho

Üye
Okçu job'un artısı var mı? :D :D En keyf aldığım job'tır kendisi. bu zamana kadar tümm MMO'larda oynadım. Deneyimlediğim en kötü okçu burada kimse kusra bakmasın. Üvey evlat muamelesi görüyor. Bide diyolar ki okçu solo değil zaten pt olmalı. 1 pt okçu da bi iş yapmıyor ki :D :D anca 3 pt iç içe geçicek ki iş yapsın. Öyle olunca da ağlanmalar başlıyor okçulardan ne çektik diye :D :D Çok komik bir oyuncu kitlesi var şuanda kafayı yersiniz. hee tabi bakın okçunun bu sıkıntısını bahsederken şu da bir gerçek ki BP'ler. Immm ölümsüzler :D Asas full girişiyor teklenmiyor. Anca full 9'lar takılar onlar bunlar yapman lazım. BP napıyor? üstüne paçavraları geçir eline arch sword tak. tamamdır ilahsın karşimm devam.

İşin özü JOB dengesizlikleri hat safhada gerçekten. PK oldukça keyifsiz. Irk dengesizliğini hiç konuya dahil etmiyorum. Derken bu oyun official değiliz betadayız derse hiç şaşırmak. Keza bir kez yaptılar bunu :D Kapalı betadan sonra official çıkış tarihi verdiler oyunu açtılar hatta günlerce siteyi yokladık açıldı mı açıldı mı diye. Sonra bi anda betayız demeye başladılar garip.

Şuanda bu oyun hala Beta Alpha artık ne ise o ama official değil.

Dev1ce

Üye
sadece 2-3 party birleşince bir işe yarıyorlar. tek party olduğunda tamamen kötü olan bir job.
Asasta yüksek damageler vuramıyor merak etme :giggle: Okçuya görünmezlik vermedikleri içinde ayrıca özür dileriz rise online yönetimi adına.. Zaten sadece o eksik keşke o da olsaymış :ROFLMAO:

GorrTheGodButcher

Üye
Forumda video bölümünde tek parti okçunun yaptıklarını gösteren birçok video var. Bakabilirsin.
Okçunun partide rush II skillinin çalışmasına gerek yok zaten olduğu yerden sıkıyor.
Assas gibi ileri zıplamıyor ama stepbackle geri zıplıyor.
Kısa süreliğine olduğu yerde görünmez olabiliyor, yere görünmeyen mantar tuzaklar yerleştirebiliyor. Görünmez assası görmek için skilli var.
Makroyla cool downı olmayan 3lü 5li skillerini seri seri vurup 1600-1700 dmg atabiliyor. Assasın tek bir skilli var onun da cool downı 11 saniye. Öyle ki hiçbir okçuyu assastan kaçarken görmezsiniz, doğrudan olduğu yerde durup makro çalıştırıp 3lü 5li açıyor. Bu entryi yazanın da bunu yaptığından eminim.

Bence siz okçu online'da oynadığınızın farkında değilsiniz. Aklı başında olan her okçu zaten 3lü 5li'nin bozuk olduğunu ve bu yüzden okçu oynadığını kabul ediyor. Sizin gibi aynı ya da counter özellikleri okçuda da olan assas yeteneklerini sıralayıp saçmalamıyor burada.

Pitou

Üye
Okcunun geriye ziplama yetenegi skill book ve para istemeli. 2x alan lr yetenegi kaldirilip sadece tekli lr yeteneği olmali.
Tekli kör ve toplu kör etme yetenekleri teke dusurulmeli
Grup oynandiginda okcuyu zayiflatacak bir sistem gelistirilmeli.
Tekli yavaşlatma skili ve Toplu mantar yavaşlatması var.
Oyun yönetimi karaktere bütün özellikleri eklemiş bizi kanser etmek için. Okcunun eksiği yok fazlasi var gereksiz bir konu olmus.
Okcu oyunda pkyi kötü etkileyen insanlarin oyunu birakmalarini sağlayan kolay oynanan hata yaptiginda cezalandirilamayan tamamen gereksiz bir jobtur keske hic olmasa. Z1z1

Son düzenleme:

MmoRpg

Üye
Merhaba dostlar.. Yıllardır çoğumuz mmorpg oyunlar oynadık, oynuyoruz. İster benim gibi knight online'dan gelmiş olun ister metin2 isterseniz silkroaddan. Mmorpg oyunların hepsinde ana mantık oyuncu bir job seçer, seçtiği jobun artıları ve eksileri olur. Rise Online'da okçu jobunun eksileri nedir? Rush ile bir asasin kadar hızlı, Stepback skilli ile ışınlanıp kaçabiliyor, ice atabiliyor lighting atabiliyor,(62 skili elemental shield basılıyken bile tutabiliyor bu ice ve lr skilleri) kör edebiliyor, yere mantar bırakıp tuzak kurabiliyor eğer tüm bu engelleri aşıp yanına gelmeyi başarırsanız bu seferde mouse'una atadığı 3'lü 5'li kombosu ile size çok seri damageler çıkarıyor. Zaten çok uzun bir menzilden hasar veren bu joba bu kadar işlevsel skiller veriyorsanız en azından hasarını kısmanız gerekmiyor mu? Çarşamba-Cuma-Pazar günleri oyun yönetiminden biri buyursun blood valley etkinliğine teşrif etsin baksın bir tane asas var mı etkinlikte. Ya da kaç tane melee, mage ekip var bir baksınlar. Etkinliğin %80 i okçudan oluşuyor herkes okçuya dönüyor. 50 kill görevini yaparken bile okçuya dönüşler oluyor. Pk'nın en hızlı olduğu saatlerde (8:00 - 11:00) arasında bowl'a adım atmak imkansız. Zaten solo oyuncuysanız bowl'un yakınından bile geçmemeniz gerek.. Benim gibi bu durumdan muzdarip olan solo asaslar varsa bence sabah akşam farmer kesin dostlar.. Ya da en iyisi +8 daggerlarınızı satıp sizde elinize +7 bir vixen alarak okçu online dünyasına adım atın. Hem cebiniz rahat etsin hem de siz.
Dostum öncelikle saydığın oyunlar old school oyunlar ve mmorpg kültürü değişip daha verimli hale geleli yıllar oldu .
Gelelim sorunun cevabına rush basıp kaçabiliyor hımm rush1 %75 rush2 %100 hıza bağlı ama solo bir okçuysa evet aynı hızda koşabiliyor sanırım sen farmer darlayan bir asassın . yapıların arkasından görünmez yaklaşmayı den ve dash skill ini hemen yakalamak için kullanma .

stun skillerine gelecek olursak dorionda canlı yayında 10 üzerinden veya 20 ok üzerinden denemeler yapalım %10 un altında kalırsa çarı sileceksin %10 u geçerse de ben sileceğim itemler ise orta seviye veya orta altı orta altı nedir +7 fp set işte düz yeşil takı orta seviyede swiftns takı set ve +8 fp olsun değilde hadi olsun .

Macro mevzusuna gelecek olursak umarım minörünü yada r atak r skill vs macroda kullanmıyorsundur zira kendi aynı naneyi yiyip diğer insanlara dışkı atanlara ağır sövüyorum umarım kulağın çınlamamıştır.

stepback e gelecek olursak bir de mage kovalamayı dene warrior bile bayblade olup kaçıyor asas dash atıyor vs :) niye yani bu kadar zorunuza gidiyor anlamıyorum . bide size nazaran biz götümüzü dönüp atmak zorundayız baktığımız yere de gidemiyoruz lütfen bizde önümüze bakarak atalım yada diğer classlar da geri bakarak atsınlar adaletli olsun...

3lü 5 li combosu hmm mesela kaç adet 3 lü ve kaç adet 5 li atınca ne kadar hasar yiyorsun ve asassın galiba 2 skill 2 r de kaç hasar vuruyorsun ve kaç saniyede çıkıyor o hasarlar bi test et veya warriorda olsan priestte olsan bi dene 2 skill 2 r kaç saniye ve kaç hasar sonra tekrar göz yaşlarınla ıslatırsın forumu .

Twitch diye bir şey var oraya gir riseonline kategorisinde asas klass ında yayın açmış bir kaç kişiyi 1 saat kadar izle biraz feyz al bir gün büyüyüp sende bol bol farmer kesebilirsin .

MmoRpg

Üye
+7 vixen'e bile gerek yok, 8mlik swift shooter iş görüyor :D Ben görev hızlı bitsin diye takıyorum bowumu z1z1z1z1z1 dolanıyorum dv'de 10 dakikada bitiyor görev. Tabii job'un herhangi bir yetenek ve iq istememesinden dolayı mevcut iqum tek haneli sayılara kadar düşüyor, görev bittikten sonra iq düşüşü sebebiyle klavyeye akan salyalarımı temizleyerek assasa dönüyorum kıyıdan köşeden 500 okçu yığınına karşı biraz daha kassa atomu parçayalacak bir eforla mücadele etmeye çalışıyorum.

Bu her mmorpg'de yaşanan bir durum zaten. Range joblar zaman zaman her mmorpg'de meta oluyor. Mageler ve warriorların da iştahını kabartıyor bu durum, sağında solunda ne olduğundan habersiz klavyede z1 spamlayan okçu yığınlarını kovalıyorlar sürekli. Benim derdim 3lü 5li combosuyla açıkçası. Oyunda skill animasyonu çok hızlı iptal edilebiliyor, bu da sizin de söylediğiniz gibi makroyla çok ciddi damagelerin çıkmasına sebep oluyor. Minörde olduğu gibi 3lü 5li skillerine de kesinlikle cool down eklenmeli. Bir job hem pve'de hem de pvp'de bu skillerle bu kadar güçlü olmamalı. Bunun haricinde tekli damageleri gayet uygun, diğer skilleri de oldukça çeşitlendiriyor pkyı bunlardan bir şikayetim yok açıkçası.
silah konusunda video çekmeni teklif ettik video at çarlarımızı verleim yada silelim dedik ama fıs . buldugun her konuya boş boş okçu çubuklada hasar vuruyor elinde bişi yokkende hasar vuruyor diye sallayıp duruyorsun .gerçeklikle zerre alakası olmayan yorumların yüzünden banlanman lazım

Dev1ce

Üye
Dostum öncelikle saydığın oyunlar old school oyunlar ve mmorpg kültürü değişip daha verimli hale geleli yıllar oldu .
Gelelim sorunun cevabına rush basıp kaçabiliyor hımm rush1 %75 rush2 %100 hıza bağlı ama solo bir okçuysa evet aynı hızda koşabiliyor sanırım sen farmer darlayan bir asassın . yapıların arkasından görünmez yaklaşmayı den ve dash skill ini hemen yakalamak için kullanma .

stun skillerine gelecek olursak dorionda canlı yayında 10 üzerinden veya 20 ok üzerinden denemeler yapalım %10 un altında kalırsa çarı sileceksin %10 u geçerse de ben sileceğim itemler ise orta seviye veya orta altı orta altı nedir +7 fp set işte düz yeşil takı orta seviyede swiftns takı set ve +8 fp olsun değilde hadi olsun .

Macro mevzusuna gelecek olursak umarım minörünü yada r atak r skill vs macroda kullanmıyorsundur zira kendi aynı naneyi yiyip diğer insanlara dışkı atanlara ağır sövüyorum umarım kulağın çınlamamıştır.

stepback e gelecek olursak bir de mage kovalamayı dene warrior bile bayblade olup kaçıyor asas dash atıyor vs :) niye yani bu kadar zorunuza gidiyor anlamıyorum . bide size nazaran biz götümüzü dönüp atmak zorundayız baktığımız yere de gidemiyoruz lütfen bizde önümüze bakarak atalım yada diğer classlar da geri bakarak atsınlar adaletli olsun...

3lü 5 li combosu hmm mesela kaç adet 3 lü ve kaç adet 5 li atınca ne kadar hasar yiyorsun ve asassın galiba 2 skill 2 r de kaç hasar vuruyorsun ve kaç saniyede çıkıyor o hasarlar bi test et veya warriorda olsan priestte olsan bi dene 2 skill 2 r kaç saniye ve kaç hasar sonra tekrar göz yaşlarınla ıslatırsın forumu .

Twitch diye bir şey var oraya gir riseonline kategorisinde asas klass ında yayın açmış bir kaç kişiyi 1 saat kadar izle biraz feyz al bir gün büyüyüp sende bol bol farmer kesebilirsin .
Z1 yapmaktan akmış beynini birazcık olsun hala kullanabiliyorsan söylediğin şeyleri hap gibi cevaplayayım da şifa niyetine iç hemen.

1- Ben sürekli farmer darlayan bir asas değilim ama death valley bir pvp haritası zaten bu yüzden farm drop oranları yüksek istersem sadece farmer darlamak içinde bir çar dizmiş olabilirim bunu kimse ayıplayamaz. Sen herhalde farmer bir okçu olduğun için zoruna gitmiş birazcık. Yapıların arkasından git ve slide skilini yakalamak için kullanma gibi vasat tavsiyen için ayrıca teşekkürler biz zaten asassin oynayan oyuncular olarak davul ve zurna eşliğinde gidiyoruz rakiplerin üzerine :)

2- Kesinlikle tutma oranı %10'un üzerinde. Hatta 62 skili basılıyken dahi bile %10'un üzerinde bir tutma oranı olduğunu sana garanti ederim. Ama çar silmesine bir iddiayı kabul edemem maalesef çünkü benim +8 daggerlarım ve belli bir kalitenin üzerinde takılarım var çünkü bu jobu okçu gibi çöp itemle oynayamıyorsun.. Yani senin sileceğin +7 yamuk bowlu karakterle benim karakterim bir değil üzülerek reddediyorum :(

3- Warriorun ileriye doğru attığı dash ile okçunun ve asasın attığı aynı değil boş bir argüman yine. Ayrıca adı üstünde assassin=suikastçi olan bir jobdan bahsediyoruz. Böyle bir skill okçuda niye var diye sorgulamadın da niye asaslar gibi bizde ileri doğru atamıyoruza mı takıldın.

4- Daha ne kadar saçmalayabilir derken her satırda daha da şaşırtmayı başardın beni. Pk'da senden kaçan bir rakibe karşı yeterli rangede değilsen r yi vuramazsın. Kaldı ki vuruyor olsan bile kör ve f1 skillerini çevirdikten sonra karşındaki okçunun canını yeteri kadar açamıyorsan okçunun sürekli hasarına dayanamazsın. Zaten bire birde senin gibi farmer okçulara karşı bir lafım yok cerez gibi gidiyorsunuz. Buradaki konu eşit itemli bir asas bir rogueyi eğer dibine kadar girebilmeyi başarmışsa kesebilmeli. Sorun 3'lü 5 li kombonun hasarının fazla olması ve animasyon iptalini çok hızlı yapabilmeleri.

5- Oyun oynamayı twitch'den öğrenmiyoruz oyun kültürüm ve bileğime güveniyorum çok şükür. İstiyorsan sen twitchten okçu oynanışı izleyip öğren diyeceğim ama malum bu job beyin ve yetenek gerektirmiyor çokta öğreneceğin bişey yok. 1. cevapta dediğim gibi farmer kesmeye meraklı değilim bundan zevk almıyorum artık ama sen yine de beni kışkırtma istersen çünkü farmer kesmeye başlarsam senin işlerin bozulacak ;)

X A

Üye
Okçu jobuna beyin gerekmiyor diyenler tam komedi :) Sanki diğerleri dünyaca ünlü mmorpg oynuyolar. Altı üstü magede alan vurup asasda görünmezlik basıp tekleyip warriorda yere vuracaksınız hangi birisi beyin gerektiriyorki :) Hee bunları hiç yapamayanlar var orası ayrı konu

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt