oyun sorunları

guardlayd

Üye
başka bi oyuna iylik yapan tek oyun sizsiniz çünkü hata giderme dedin olay userler oyunda azken yapılan bi olay ama siz kafanıza göre oyunu kapatıp açıyorsunuz hiç soruyormusunuz userlere nasıl gidiyor durumuz nasıl user çok kaybettikmi yada memnunmusunuz zindan dropları çoğaldımı vs pwp haritasında kapışırken bi bakıyorum oyun yok userler çıldırıyor oyun oynamaya gelen insanlar sizden beklentileri varken zorla yeni server açan bi oyunamı yönlendirmeye çalışıyorsunuz neden bu kadar basit hatalar oluyor bi insan kendi emegini eli ile bitirirmi siz kendi elinizle emek verdiniz oyunu çöpe atmaya çalışıyorsunuz nasıl user gelir bi farkındalık yaratıp oyunu güçlü bi hale getirmeseniz nasıl olacak ? sizin emeklerinizi size bırakıyorum çünkü ugraşan zaman harcayıp beraber mücadele edeceksek 4 elle sarılmasınız bu saatte olmayan bişey yapmanız dogru degil hataları sabaha karşı yapmanız düzeltmeleri sabaha yapmanız daha güzel olur saygılar;);)

LIFEREACT

Yönetici
Game Master
Selam guardlayd,

Oyuncularımızla iletişimi hiçbir zaman koparmadık. Discord kanalımız üzerinden anlık yardımcı oluyoruz, sizlerin geri dönüşlerini not alıp ekibimizle paylaşıyoruz. Drop oranları konusunda yeterince açıklama yaptığımızı düşünüyorum. Belirli bir RNG oranına sahip, bu sebeple tamamen şansa bağlı. Gün içerisinde birden fazla drop alabilirken, farklı günde daha az drop alabilirsiniz. Kanallarda anlık bakımlar gerçekleşebiliyor, başlıca sebeplerinden bir tanesi sizlere daha keyifli oyun sunmak. Anlık bakımların daha planlı olması konusunda sizlere hak veriyoruz ve bu konuda daha dikkatli olacağımızı belirtmek isteriz.

Şikayetlerin, isteklerin ve önerilerin için aşağıdaki bölümü kullanmanı istemekteyiz.

Alkoer

Üye
Selam guardlayd,

Oyuncularımızla iletişimi hiçbir zaman koparmadık. Discord kanalımız üzerinden anlık yardımcı oluyoruz, sizlerin geri dönüşlerini not alıp ekibimizle paylaşıyoruz. Drop oranları konusunda yeterince açıklama yaptığımızı düşünüyorum. Belirli bir RNG oranına sahip, bu sebeple tamamen şansa bağlı. Gün içerisinde birden fazla drop alabilirken, farklı günde daha az drop alabilirsiniz. Kanallarda anlık bakımlar gerçekleşebiliyor, başlıca sebeplerinden bir tanesi sizlere daha keyifli oyun sunmak. Anlık bakımların daha planlı olması konusunda sizlere hak veriyoruz ve bu konuda daha dikkatli olacağımızı belirtmek isteriz.

Şikayetlerin, isteklerin ve önerilerin için aşağıdaki bölümü kullanmanı istemekteyiz.
RNG konusunu 99999 defa da anlatsanız değişen bir şey olmuyor.

Bu kadar çok şikayet varken hala RNG sistemini savunmanızı doğru bulmuyorum.

RNG dediğimiz şey Random Numeric Generator dur. programın rastgele bir sayı seçmesi yani. yapay zeka olsun programlama olsun RNG nin hiçbir zaman insanın fiziksel zar atması gibi olmadığını herkez biliyor. Hiçbir oyunda RNG den şikayet edilmediğini duymadım bu konuda haklısınız fakat bizim oyun farm atan adamı zarara sokacak seviyede dengesiz RNG ye sahip.

Alpha - Beta da söz verilen emek veren çok oynayan adamın kendini geliştirebileceği, solo oyuncunun bile çok geride kalmayacağı oyun düzeni malesef hiç mevcut olmadı .

bRT E

Üye

RNG dediğimiz şey Random Numeric Generator dur. programın rastgele bir sayı seçmesi yani. yapay zeka olsun programlama olsun RNG nin hiçbir zaman insanın fiziksel zar atması gibi olmadığını herkez biliyor. Hiçbir oyunda RNG den şikayet edilmediğini duymadım bu konuda haklısınız fakat bizim oyun farm atan adamı zarara sokacak seviyede dengesiz RNG ye sahip.

Alpha - Beta da söz verilen emek veren çok oynayan adamın kendini geliştirebileceği, solo oyuncunun bile çok geride kalmayacağı oyun düzeni malesef hiç mevcut olmadı .
Geçti artık ..
Şu saatten sonra ne kadar dil dökersen dök kaybettiler.
Bugün onların son günüydü , beklediğim gibi oldu , hiçbirşey yapmayarak altın tepside gelen parayı geri çevirdiler.
2-3 yıl önce sözel olarak söylenen hiçbirşeye uzun zamandır inanmıyoruz zaten çünkü yapılan hiçbirşey olmadı. Kendi çizgilerinden hiç gitmedikleri gibi herşeyi paraya döktüler , onada eyvallah dedik ama sorunlar sıkıntılar o kadar büyüdü ki oyun ilk çıktığında gerçekten daha sorunsuzdu. 1-2 tarafı düzeltmek yerine her yerine el attılar , dengeler bozuldu. Şimdi neresinden tutarsan tut elinde kalıyor. Yapcak birşey yok.
Bir insan istese bile, bunu bu hale getiremez diye düşünüyorum. Nasıl yaptılar , niye yaptılar anlamış değilim.
Bugünden itibaren oyuncu sayısında çok ciddi bir azalma bekliyorum. Oyuncuları küstürdüler , onlarda gideceklerdir.
Şu dakikadan sonra ne yaparlarsa yapsınlar büyük bir geri dönüş olmayacaktır.

birol2003

Üye

Dostum çok drop atması bugün cazip gibi görünse bile kısa sürede itemlerin çoğalması bu sebeple değersizleşmesine neden olacaktır, değerli item az olan itemdir, bence asıl konu pot fiyatları, npc de potların pahalı olması oyuncuları zorunlu olarak PUS a yönlendirmesi.
Firmanın gelir için oyuncuları zorlamak yerine premiumu daha cazip hale getirecek farkındalık yaratarak premium almaya yönlendirmeli premium çeşitliliğini artırmalı (Battle-Farmer-Crafter-Allinone) gibi. Oyunu kendimde dahil çok kez eleştirmeme rağmen ROW u başka bir oyun için bırakmam, biliyorum ki zamanla hepsi düzeltilir, firma yerli olduğu için yönetiminden, personeline hepsine çok kolay ulaşabildiğimiz için ve tez canlı olduğumuz için her şeyi hemen çözmelerini bekliyoruz, baksana konuyu açan arkadaş bile o kadar emin ki sabaha kadar düzeltin bunları diye yazmış :) usko gibi lağım çukuru bir oyuna sırf yeni server açıyorlar diye giden arkadaşların hedeflerini ve aradıklarını bulamayacaklarını biliyorum. Her gidenin yerine zaman içerisinde 2x geleceğini göz ardı etmeyin. Gidenlerin %99,99 u GB kasıp para kazanma peşinde olan kişiler bırakın gitsinler, gittikleri yerde onlar gibi yüzlercesi binlercesi var huzur bulamayıp geri geleceklerdir.

Porteur

Üye
Arkadaşlar eleştirdiğini RNG sistemi birçok oyunda değil, MMO oyunlarının %95'inde var.
Strandart drop atması çok saçma bir durum.
Önerilere bakıyorum, Sürekli Rakip bir oyunun aynısı olmasına yönelik öneriler. Farklı farklı premium kaç tane oyunda var, değerli dostlar ?
Mevcut drop sistemi, oyundaki oyuncu veya eşya sayısına göre belirlenip, bu oranda RNG belirleniyor.
Düşüş veya yükselişe göre bu oran artıp azalıyor.
Grim reaper slotundan günde standart 10 adet attığını düşünelim.
Oyunda anlık 1000 kişi varkende 10 adet atsın, 3000 kişi varkende 10 adet atsın. Böyle saçma bir durum olabilir mi?
Hem piyasa fiyatları fazla oynamasın isteyip, hem droplarda standart olsun istiyorsunuz..
Bu mümkün değil arkadaşlar. 2 adet MMO oyun yeni server açmışken, drop oranları azaldı, drop alamıyoruz diye şikayet etmek akıl alır bir iş değil.Droplar azalmasa fiyatlar düşüyor diye ağlanacak.

Bu oyunun en büyük kamburu, oyuncu kitlesi. Oyuncu kitlesi Rakip oyuna o kadar odaklanmış ki, napsanız rakip oyundaki içeriği arıyor.
CC tutsa,rakip oyunda bu kadar tutmuyordu.
Karakterin hasarını beğenmese rakip oyunda daha iyi vuruyordu.
Bitmeyen drop başlıklarıda cabası.. Midem bulandı artık drop başlıklarından..

Bitmiyor bir türlü bu muhabbetler. Bu muhabbetlere artık müdahale edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Yeni gelen oyuncu bu kısır muhabbetlerden ürküp oyundan kaçıyor.
Böyle başlıklara artık izin verilmemesi gerekli..

birol2003

Üye
Arkadaşlar eleştirdiğini RNG sistemi birçok oyunda değil, MMO oyunlarının %95'inde var.
Önerilere bakıyorum, Sürekli Rakip bir oyunun aynısı olmasına yönelik öneriler. Farklı farklı premium kaç tane oyunda var, değerli dostlar ?
Mevcut drop sistemi, oyundaki oyuncu veya eşya sayısına göre belirlenip, bu oranda RNG belirleniyor.
Oyunda anlık 1000 kişi varkende 10 adet atsın, 3000 kişi varkende 10 adet atsın. Böyle saçma bir durum olabilir mi?
Hem piyasa fiyatları fazla oynamasın isteyip, hem droplarda standart olsun istiyorsunuz..
Bu mümkün değil arkadaşlar. 2 adet MMO oyun yeni server açmışken, drop oranları azaldı, drop alamıyoruz diye şikayet etmek akıl alır bir iş değil.Droplar azalmasa fiyatlar düşüyor diye ağlanacak.

Bu oyunun en büyük kamburu, oyuncu kitlesi. Oyuncu kitlesi Rakip oyuna o kadar odaklanmış ki, napsanız rakip oyundaki içeriği arıyor.

Bitmiyor bir türlü bu muhabbetler. Bu muhabbetlere artık müdahale edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Dostum farklı farklı premium pek çok mmorpg de vardır, benim orada dikkat çekmek istediğim konu geliri pus daki potlardan değilde premiumdan kazanmaya yönelmeleri, sadece pk atan birisi premium almaz, bir kaç çeşit premium çıkarırsın yönelime göre oranları biraz değiştirirsin olur biter, hatta 100 tl değilde 150 tl bile yapabilirler. Diğer hususların tamamında haklısın.

Alkoer

Üye
Dostum çok drop atması bugün cazip gibi görünse bile kısa sürede itemlerin çoğalması bu sebeple değersizleşmesine neden olacaktır, değerli item az olan itemdir, bence asıl konu pot fiyatları, npc de potların pahalı olması oyuncuları zorunlu olarak PUS a yönlendirmesi.
Firmanın gelir için oyuncuları zorlamak yerine premiumu daha cazip hale getirecek farkındalık yaratarak premium almaya yönlendirmeli premium çeşitliliğini artırmalı (Battle-Farmer-Crafter-Allinone) gibi. Oyunu kendimde dahil çok kez eleştirmeme rağmen ROW u başka bir oyun için bırakmam, biliyorum ki zamanla hepsi düzeltilir, firma yerli olduğu için yönetiminden, personeline hepsine çok kolay ulaşabildiğimiz için ve tez canlı olduğumuz için her şeyi hemen çözmelerini bekliyoruz, baksana konuyu açan arkadaş bile o kadar emin ki sabaha kadar düzeltin bunları diye yazmış :) usko gibi lağım çukuru bir oyuna sırf yeni server açıyorlar diye giden arkadaşların hedeflerini ve aradıklarını bulamayacaklarını biliyorum. Her gidenin yerine zaman içerisinde 2x geleceğini göz ardı etmeyin. Gidenlerin %99,99 u GB kasıp para kazanma peşinde olan kişiler bırakın gitsinler, gittikleri yerde onlar gibi yüzlercesi binlercesi var huzur bulamayıp geri geleceklerdir.

arkadaşlar RNG değiştirilsin çok item atsın diye bir düşüncem yok.

oyun yapımcısı adam benden çok daha iyi bilir çözüm yolunu.

benim burda dediğim olay özellikle ROWA kullanmadan elle emek vererek farm atan adamın zararla dönmesi.

D3 te 600 saat farmladım witch doctor ile 1 adet Starmetal Kukri için sıkıntı değil. ama bu nadir itemi elde edene kadar 600 saat boyunca sürekli karakterimi geliştirdim. ve örnek verdiğim D3 te trade yoktur.

ROW da emek veren adamı küstürmeden bir çözüm yolu bulabilir. dediğiniz gibi war scyte bol şekilde atmasa da oyuncunun masrafını çıkarıp bir miktar coin artısına geçirebilir. drop alamayan oyuncu pazardan alır itemi.

oyundan TL kazanma amacım olmadığı için zerre umrumda değildir piyasanın düşmesi. zaten coin de kasılmıyor itemler 1 coin olsa ancak ben item alıp upgrade yaparım.

emrdrc

Üye
Arkadaşlar drop oranlarının iyi oldugunu söylüyorlar fakat ben son 5 gündür hiç drop alamadım.. CZ'de farm atıyorum olmuyor (deathlord ve Arcdemon), hagard da deniyorum ollmuyor(grim reaper,troll beast,arcdemon) ... Bana söyler misiniz ben pot parasını nasıl kazanıcam, kendimi nasıl idame ettiricem, son 4 gündür elimde avucumda ne varsa kullanıyorum, artı basmaya çalışıyorum, arcana ile +6 ya geçiremiyorum itemleri... Yani lütfen elinizi vicdanınıza koyun... Zaten oyunun başından bu yana zindanlardan sadece 2 dropum var, birisi earthshaker ki bana yeter, birisi de knight ring...
75 Level Warriorum var, 17 tane +6 minodan bir tane +7 çıkartttım :D Yaa her şey zarar etmemize yönelik :)
Sanırım benim Account da hata felan var... Bakıyorum millet zindanlardan neler neler alıyor ki çoğunluğu yayıncı :D
Bize de gele gele priest elite gauntlet atsın :D

Alkoer

Üye
Saatlerce mop kesip drop almak nedir yahu. Böyle saçma meta dizaynımı olur zaten.
dostum tabiki başka oyunlarda görmüşsün bir çok etkinlik var item kasmak için.

biz burda en basit mob kesip drop almayı bile dengeli şekilde başaramadık. senin kast ettiğin gibi modern oyunlardaki drop sistemi mümkün değil bizde şuan. daha günlük görev i bile yapamadılar . 300tane pot verecek oyun batacak sanki.

oynamak için gideriniz çok geliriniz yok.

75lv adamlar zindan giriyor adam ezik skill vuruyor. bu kadar korkutucu mu olmak zorunda mana harcamak ? sanki Resident Evil oynuyoruz karşımıza zombi çıkar diye mermileri idareli kullanıyoruz.

insanların drop tan ümidi kalmadı ya 18saat ROWA ila birşey düşer diye bekliyor. nede olsa kendim elle kasmadan 3-5 gelse yeter diyor. yada zindan dan bir drop alıp köşe olurum diyor.

oyunun geldiği noktada tüm arkadaşlarım bıraktı. çünkü adamlara inandıramadım oyun ilerde iyi olur diye...

emrdrc

Üye
Ek olarak belirtmeliyim ki farmı warrior ile yapmıyorum çünkü dehşet mana yiyor :D
72 Level priest ile yapıyorum...

BrhnGndz

Üye
Arkadaşlar drop oranlarının iyi oldugunu söylüyorlar fakat ben son 5 gündür hiç drop alamadım.. CZ'de farm atıyorum olmuyor (deathlord ve Arcdemon), hagard da deniyorum ollmuyor(grim reaper,troll beast,arcdemon) ... Bana söyler misiniz ben pot parasını nasıl kazanıcam, kendimi nasıl idame ettiricem, son 4 gündür elimde avucumda ne varsa kullanıyorum, artı basmaya çalışıyorum, arcana ile +6 ya geçiremiyorum itemleri... Yani lütfen elinizi vicdanınıza koyun... Zaten oyunun başından bu yana zindanlardan sadece 2 dropum var, birisi earthshaker ki bana yeter, birisi de knight ring...
75 Level Warriorum var, 17 tane +6 minodan bir tane +7 çıkartttım :D Yaa her şey zarar etmemize yönelik :)
Sanırım benim Account da hata felan var... Bakıyorum millet zindanlardan neler neler alıyor ki çoğunluğu yayıncı :D
Bize de gele gele priest elite gauntlet atsın :D
Priest elite gauntlet mi uh

Sidolin

Üye
Nighthorror diye bir silah var. Daha önce baktınız mı silaha?
Death Valley haritasında gayet makul slotlar var. Nasıl masrafı karşılamıyor ?
Bir toplayıcılık sistemi var oyunda.. Premium dahi istemeden direk kazan kazan..
Orası masrafı karşılamıyorsa(Ki ben buna asla inanmıyorum.) neden toplayıcılık yapıp karakterinizi geliştirmiyorsunuz...

Birde anlamadığınız nokta bunu hergün hergün yazmanızdan gerçekten midemiz bulandı.
PVP alanında +7 ile +8 eşya arasındaki farkı bu kadar düşükken, drop hususunda hergün başlık açılıp ağlanılmasına anlam veremiyorum.
Sadece Toplayicilik ile 1 gunde 8 m kastim pot row hic bir masrafi yok hadi bakalim malum oyundada kassinlar potsuz rowsuz presiz bu kadar kolay cep harcligi tarzinda paralari görelim

Cabbar34

Üye
Nighthorror diye bir silah var. Daha önce baktınız mı silaha?
Death Valley haritasında gayet makul slotlar var. Nasıl masrafı karşılamıyor ?
Bir toplayıcılık sistemi var oyunda.. Premium dahi istemeden direk kazan kazan..
Orası masrafı karşılamıyorsa(Ki ben buna asla inanmıyorum.) neden toplayıcılık yapıp karakterinizi geliştirmiyorsunuz...

Birde anlamadığınız nokta bunu hergün hergün yazmanızdan gerçekten midemiz bulandı.
PVP alanında +7 ile +8 eşya arasındaki farkı bu kadar düşükken, drop hususunda hergün başlık açılıp ağlanılmasına anlam veremiyorum.
ben neden toplayıcılık yapıyorum kardeşim .malum oyunun nostaljı si değilmi bu oyun .mob kesıp bos kovalayıp gelışmek ıstıyorum..craft yapıcaksam babası bdo dur burda ne işim var benım..yarın craft da çöp olunca ne dıyıceksın epincilere gıt kardeş gb satıyolar item satıyolar ordan alsana ne cahılsınız kredi kartını boşalt kap gb lerimi diyiceksin ne diyiceksin..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt