Oyun'da farklı sunucular olmalı mı ?

eNdo

Üye
Sunucular tabiki olmalı, fakat bir sunucu dolmadan diğeri açmak son derece mantıksız boş bir serverda oynamak özellikle pvp sistemi bu şekilde canlı ve önemli olan bir oyunu boş bir serverda oynamak bir oyuncunun istiyeceği en son şey.

BaybarsMirza

Üye
Olmalı ama hemen olması mantıklı değil sunucuları öldürmeden planlanması daha güzel olur

Uçan Zürafa

Üye
Oyunda farklı serverlar olsun fakat malum oyundaki gibi "canımız sıkıldı yeni server açalım" tarzında bir düşünceye göre server açılırsa olmaz.

anil

Üye
Şahsen kesinlikle karşıyım çoklu sunucuya. Oyuncu bölünmesi iyi değil. ESO, BDO gibi oyunların sistemi örnek alınabilir. Tek bir megaserver olsa, yan kanallar açılsa çok daha sağlıklı olur. Hem haritada yığılma olmaz, hem oyuncu bölünmez. Çoklu sunucu demek, aradan geçen zaman sonrası ölü sunucu demektir

TexasKATLİAMM

Üye
2 Server Şekli ve Fazla Camp sistemi yeterli olucaktır 20bin ile 30 bin bandında insan düşünüyorum ve insanlarıda bir arada tutmak gerekiyor umarım güzel planlama yapılmıştır bu çok önemli.

Nart

Üye
Açılışta en az 2 sunucu olacağını tahmin ediyorum. 3 olursa şaşırmam.

Sis

Üye
İlk aşamada insanların acemiliğini atabileceği bir sunucu, 2. ya da 3. ayın sonunda ise yeni bir sunucu ile yeni bir soluk getirmek, geç kalan oyuncuları oyuna bağlar ve yeni bir soluk katar diye düşünüyorum.

LyneX

Üye
Bence tek sunucu, fazla camp sistemi olmalı. PK ve pazar alanları ortak. Farm, exp alanları camp sistemiyle genişletilebilir yoğunluğun ve talebin doğrultusunda.

Resquection

Üye
İlerleyen zamanlarda olacağını düşünüyorum. Yapımcı ekibin beklentisinin üstünde bir ilgi olacağını da bekliyorum :)

SecretiaN

Üye
alfa ve betanın yogunluguna ve şişkinligine göre bir yol çizeceklerdir.

Phteah

Üye
Konu başlığına ilk baktığımda bölgesel olarak farklı oyunlar olsun gibi algıladım. :) (Aman hiç sevmediğim sistem) Şimdiden farklı sunucular hakkında bir şeyler söylemek zor ancak tartışmakta da sakınca yok. Benim düşüncem; oyun dolmaya başladıkça açılmasıdır. Oyunun genel ticaret sistemi farklı olacağı düşünülürse yeni server muhabbeti diye bir şeyde kalmayacak. Yeni açılan sunucu sadece yeni gelen oyunculara hitaben ve eski bir oyuncunun sunucu değişimi yapmaktan başka bir durumu da olmayacaktır. Hem eski hem yeni kişiler yine eşit başlamış olacak.

Bunun dışında yukarıdaki örneklerde bahsedildiği gibi farklı sistemler de getirtilebilir. Ancak bahsettiğim düzeni bozmaması karşılığı ile. Örnek verecek olursak ki bu arttırılabilir:

1 - A Server'ı: 1. Kanal, 2. Kanal (PvE, PvP karışık)
2 - A Server'ı: 1. Kanal (PvE, PvP), 2. Kanal (PvE)
3 - A Server'ı: PvE Kanalı, PvP Kanalı
B Server'ı: PvE Kanalı, PvP Kanalı
4 - A Server'ı: 1. Kanal (65-70 lvl), 2. Kanal (50-64 lvl), 3. Kanal (0-49 lvl) (PvE, PvP karışık)
5 - A Server'ı: 1. Kanal (65-70 lvl) (PvE, PvP), 2. Kanal (50-64 lvl) (PvE, PvP), 3. Kanal (0-49 lvl) (PvE)
... vs. değişik şekiller de gidebilir. Camp sistemini dahil etmedim. Rise için hayırlısı olur umarım.

Benim tercihim klasik 1. seçenek gibi duruyor bakalım. :)

LucaElviros

Üye
Tek sunucu olup içerisinde alternatif camp kanalları şeklinde olması daha makuldür.
Aksi taktirde çok iğrenç oluyor. Yok relog at, yok 2. veya 3. sunucuya geç. Tamamen itici geliyor.

Zogguko

Üye
bence olabildiğince az server olmalı.
slotlar yetmez deniyorsa camp sistemi mantıklı olabilir ama oyuncuları farklı serverlara bölmekten olabildiğince kaçınmak daha iyi bence.

huseyin35

Üye
Benim tavsiyem de path of exile season sitemi:

1. Standart League
2. New League

Bu sistem ile oyun yalnızca iki sunucu üzerinden devam edecek. Hem kontroller daha kolay olacak hem yönetimin ilgisi hiç eksilmeden fazla adama gerek duymadan devam edecek.

Bu sistem şu şekilde oyun ilk açıldığında herkes new league'de olacak. 1 sene sonra yeni server açmak yerine tüm karakterler standart league taşınacak ve new season yeni server gibi başlayacak 0'dan. Eskiler isterse standartta devam ederken, isteyenler new league'da oyuna tekrar başlayacak. 1 sene sonra tekrardan yeni server açmak yerine karakterler standart league tasinacak ve isteyen new league'de 0'dan başlayabilecek.

Bu şekilde sonsuz döngüde giderse player ve pk yoğunluğu hiç azalmadan birliktelik halinde oyun devam edecek.

az768

Üye
Oyuncular ilk oyuna başlangıçta kesinlikle bölünmemeli. Gerekirse A serveri için 6-7-8. kanallar bu kanallar içinde de camp sistemi olmalı. İlerleyen aylarda senelerde yeni sunucu onların takdirine kalmış ancak ilk başlangıçta daha önceki oyunlardan, nicklerden tanıdığımız insanlar ile karşılaşıp beraber oynamak isteyebiliriz. Ama farklı sunucular olursa eğer bu mümkün olmayabilir. Bu yüzden ilk açılışta böyle bir yol izlenebilir.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt