3 yıldır aktif olarak ''Mining'' yapmaktayım, bir oyunda GPU veya CPU mining yapmak o oyunun tamamen bitmesine sebep olur ki, CPU (işlemci) veya GPU (ekran kartı) ile emin olun ki hiçbir oyun firması ''Mining'' alttan mining yapmak ile uğraşmaz veya yapmaz. Hem oyunun açılmasını oynanmasını sağlayıp hem de mining yapmak çok uçuk bir fikir, 6GB ve üstü bir ekran kartı gerekiyor ETH Mining için ve RTX 2070 kartından örnek vermem gerekirse 43-44mh kazım gücü veren bir karttır ve bırakın oyunu '' Twitch'' üzerinden bir yayın izlerken bile bu kazım gücü 36-37mh hızlarına düşmekte, oyun oynanırken mining hızı ciddi manada düşer.
CPU (işlemci) mining olayına zaten hiç girmiyorum bile çünkü işlemci madenciliği çok başlarda kalmış bir kazım yöntemi ve günümüzde bu yöntemin en yüksek getirili olan Coin ve havuzları bile 24 saat sadece mining yapsa dahi 1 dolar bir ücret bile bırakmaz. Özellikle oyun çalışırken böyle bir olayın daha fazla düşüşe neden olacağını sizde tahmin edebilirsiniz.
Şuanda kullandığım sistem, RYZEN 5 2600 RTX 2070, 16GB Ram, Win10 64BİT 59-60 FPS High ayarlarda oyunu sabit oynuyorum, evet oyunun Optimizasyon sorunu var bunu inkar edemeyiz veya sunucu kaynaklı LAG sorunlarını ama bu tarz mining olayları gerçekten saçma
Bunlara ek olarak yıl 2022 değil 2032 bile olsa yüzlerce milyon dolarlık oyunlar bile Buglar, Sunucu hataları, Lag, Optimizasyon sorunları ile çıkış yapıyorlar. Yakın tarihe bakmak gerekirse, BF2042, Cyberpunk 2077 gibi yüzlerce milyon dolarlık oyunlar bile bunları yaşadılar. Bunlar yeni çıkmış oyunlar için son derece normal konular önemli olan yönetim ve yazılım ekibinin bu konudaki tutumları ve ne zaman düzeltecekleri veya düzeltmeye çalışacakları olmalı, sizler bizler bu oyunda oyuncuyuz fakat bu oyuna para yatıran yatırım yapan Yönetim ekibi veya bu oyun sayesinde maaş alan yazılım ekipleri var kimse oyununun kötü olmasını ve para kazandığı yatırımın veya maaş aldığı yerin kötü duruma düşüp para kazanamamasını veya maaşının yatmamasını istemez.