Öneri Oyunu açtıktan sonra işlemci sorunu

hadihadi

Üye
resim_2022-04-17_121857396.png
Oyunu açtıktan sonra Frequency scaling (İşlemci frekans ölçeklendirme) %5 e düşüyor, oyunu kapatsanız dahi bu değerde kalıyor. Fps değerinizi yükseltmek için bu değeri %100'e çekin. Bende işe yarıyor. Herkese kolay gelsin...

alpozk

Üye
Evet bendede aynı sorun vardı bende bu şekilde çözdüm tavsiye ederim.

Dilefruz

Üye
Ekli dosyayı görüntüle 5262Oyunu açtıktan sonra Frequency scaling (İşlemci frekans ölçeklendirme) %5 e düşüyor, oyunu kapatsanız dahi bu değerde kalıyor. Fps değerinizi yükseltmek için bu değeri %100'e çekin. Bende işe yarıyor. Herkese kolay gelsin...
Yaptığınız işlem tehlikeli ve bilinçli bir şekilde yapılması gerekir. Yanlış yapacağınız işlemler sonucu işlemcinize zarar verebilirsiniz.

hadihadi

Üye
Yaptığınız işlem tehlikeli ve bilinçli bir şekilde yapılması gerekir. Yanlış yapacağınız işlemler sonucu işlemcinize zarar verebilir
Bu işlemin overclock'la hiçbir alakası olmadığını belirtmek isterim. İşlemciye herhangi bir şekilde ekstra voltaj verilmemektedir. Bu işlemin asıl amacı işlemcinin tasarlandığı en yüksek frekans ayarlarına çekmektir.

Tekitekurin

Üye
Frekans ayarını %100 çekince diğer çalışanlar darboğaza düşmeyecek mi?

Tekitekurin

Üye
Yok bu işlemi yapmaya ihtiyacım yok donanım seviyem çok fazlası ile yüksek aynı anda 10 rise açar sadece merak ettim işlemin diğer uygulamalara etkisi varmı yoksa totalde mi bu hizmeti sağlıyor diye.

AKE

Üye
Programa gerek yok güç seçeneklerinden ayarlayabilirsiniz.

hadihadi

Üye
Kaç fps fark aldınız bu işlemle beraber?
Oyuna ilk girişimi yaptığımda FPS değerim anlamsız bi biçimde anlık düşmelerle beraber 10-30 arasında gidip geliyordu, yürüyemiyordum bile. Ekran kartım güncel sıcaklığında sorun yok, işlemci sıcaklığımda sorun yok, sistem güncellemelerimi oyunda sorun çekmeyeyim diye oyundan bir gün önce tam olarak yapmıştım. İşlemci kontrolümü tekrar yaparken uygulamaya girdiğimde frekansın direk %5 e düştüğünü gördüm. Anlık eski değeri olan %100 e çektiğimde FPS düşüşü olmadan Ultra ayarlada 40-45 FPS'i dropsuz almaya başladım.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt