Yaptığınız işlem tehlikeli ve bilinçli bir şekilde yapılması gerekir. Yanlış yapacağınız işlemler sonucu işlemcinize zarar verebilirsiniz.Ekli dosyayı görüntüle 5262Oyunu açtıktan sonra Frequency scaling (İşlemci frekans ölçeklendirme) %5 e düşüyor, oyunu kapatsanız dahi bu değerde kalıyor. Fps değerinizi yükseltmek için bu değeri %100'e çekin. Bende işe yarıyor. Herkese kolay gelsin...
Bu işlemin overclock'la hiçbir alakası olmadığını belirtmek isterim. İşlemciye herhangi bir şekilde ekstra voltaj verilmemektedir. Bu işlemin asıl amacı işlemcinin tasarlandığı en yüksek frekans ayarlarına çekmektir.Yaptığınız işlem tehlikeli ve bilinçli bir şekilde yapılması gerekir. Yanlış yapacağınız işlemler sonucu işlemcinize zarar verebilir
Görselde görünen tüm yüzdelik ayarları 100'e çektiğimizde dar boğaz olmuyor. %5'e düşmesi dar boğaza yol açıyor zaten, bu durumdan kurtulmak için yapıyoruz bu işlemi.Frekans ayarını %100 çekince diğer çalışanlar darboğaza düşmeyecek mi?
Rica ederim, için rahat etmediyse QuickCPU uygulamasını YouTube'dan araştırabilirsin.Anladım teşekkür ederim.
Kaç fps fark aldınız bu işlemle beraber?Görselde görünen tüm yüzdelik ayarları 100'e çektiğimizde dar boğaz olmuyor. %5'e düşmesi dar boğaza yol açıyor zaten, bu durumdan kurtulmak için yapıyoruz bu işlemi.
%5'e zaten launcher düşürüyor, Default ayarlara getirmek zarar filan vermez...Yaptığınız işlem tehlikeli ve bilinçli bir şekilde yapılması gerekir. Yanlış yapacağınız işlemler sonucu işlemcinize zarar verebilirsiniz.
Oyuna ilk girişimi yaptığımda FPS değerim anlamsız bi biçimde anlık düşmelerle beraber 10-30 arasında gidip geliyordu, yürüyemiyordum bile. Ekran kartım güncel sıcaklığında sorun yok, işlemci sıcaklığımda sorun yok, sistem güncellemelerimi oyunda sorun çekmeyeyim diye oyundan bir gün önce tam olarak yapmıştım. İşlemci kontrolümü tekrar yaparken uygulamaya girdiğimde frekansın direk %5 e düştüğünü gördüm. Anlık eski değeri olan %100 e çektiğimde FPS düşüşü olmadan Ultra ayarlada 40-45 FPS'i dropsuz almaya başladım.Kaç fps fark aldınız bu işlemle beraber?