Oyunu Puanlıyoruz.

kylimcy

Üye
İster sebepleri ile isterseniz sadece başlıklar halinde oyunu puanlıyoruz. 5 adet başlıkta puanlarsanız sevinirim.

Genel Oynanış : 5/10

Görevler : 4/10

Görevler çok eksik. Her ne kadar bir görev 1 seviye atlatmasını istemesem de en azından görev çeşitliliği olsaydı güzel olurdu. Oyuncuların sürekli aynı mobu kesmesi isteniliyor ve bu cidden çok sıkıcı. Bir seviye atlanılınca %3-5 exp veren 10-15 görev olması daha iyi olur. Bu sayede oyuncular sürekli aynı moblarla uğraşmamış olurlar. Ayrıca görevlerde toplanması gereken item sayısı ciddi şekilde az. Kesme görevi yapılırken zaten ihtiyaç olan miktar çıkıyor. O zaman toplamanın bir anlamı kalmıyor. Görev olsun diye olmamalı. Bir amacı da bulunmalı.

Yönetim : 3/10

Oyunu tam anlamı ile önce yapsalar, sonra da oyuncuların fikirleri ile eldeki oyunu geliştirme aşamasına geçselermiş keşke. Bunun dışında söylenilen ve karşılığı olan yapılan/yapılmayan çok fazla şey var. (En büyük örnek : Yama notlarında yazan craft sistemi bir sonraki yamada açılacak) Geliştirme ekibindekilerin malesef kendi alanları dışında birçok konu hakkında bilgileri yok. (Örnek; Yama notlarında yazanları oyun geliştiricilerinin kendileri dahi bilmiyor. Forum mesajlarında bu konu geçmişti resmi açıklamayı yalanlayınca yama notlarında yazdığı söylenmiş ve yoğunluktan okumaya vaktim olmadı denmişti.) Moderatörler kişisel fikirlerini mod oldukları hesaptan söylüyor ve doğal olarak her kafadan ayrı ses çıkabiliyor. Ayrıca aralarında kendim de dahil olduğum tanıdığım ve oynayışları hakkında net bilgi sahibi olduğum birkaç kişinin haksız macro sebepli atak banı yemesi gibi kullanıcının çektiği videoda belli olmasa da bile şikayet olması yetiyor çoğu zaman.

Geliştirme : 5/10

Oyunu geliştirme konusunda bir çaba var. Bu belli. Arka planda ciddi bir uğraş var fakat öncelikler konusunda yanlış yoldalar. 10 yenilik geliyorsa 1-2 tanesi kullanıcının işine yarıyor. Diğer getirilen yenilikler veya düzeltmeler neredeyse kimsenin ya işine yaramıyor ya da önemi olmayan değişiklikler oluyor.

Destek : 8/10

Bu konuda kimsenin hakkı yenilmemesi gerekiyor. Desteğe önem veriliyor. Her ne kadar çözüm anlamında bazen sorun yaşansa da genel anlamda iyi çalışıyorlar.

McihanM

Üye
Ağustos ayı şöyle olacak böyle olacak dendi. Ayın 19'u bugün halen değişen birşey yok.
-ecekler -acaklar havada uçuşuyor oyun açıldığından beri. Oyun yeni olduğu için zaten güvenmekte zorluk çekiyor insanlar üstüne ümitlendirip ümitlendirip hiçbir şey yapmamaları güvensizliği gittikçe arttırıyor.

jobulani

Üye
Seneye Nisan ayı gibi yapılsa daha sağlıklı bir anket olur diye düşünüyorum.

birol2003

Üye
Evet şu anda elimizdeki oyunu bile bile niye puanlama yada kötüleme yapalım ki,

Çalıştığım şirkete zaman zaman yeni ekip arkadaşları alıyorum hemen hemen hepsi ile görüşmeyi kendim yaparım, ilk gün tüm şartları koşulsuz kabul eden ve sonra bu koşullara itiraz etmeyen çok nadir çalışma arkadaşına sahibim, bu sanırım biz Türklere özel bir durum :)

Digital

Yönetici
Game Master
Merhabalar,

Hepimiz biliyoruz ki oyun erken erişim olarak çıkış yaptı.Bizim için erken erişimin amacı kronik sorunları ortadan kaldırıp aynı zamanda geliştirmeye devam ederek offical için oyunu hazırlamak.Lag crash vb sorunlar ile uğraşırken geliştirme aşamasının yavaşladığının farkındayız.Makroyu tamamen önlemek amacıyla yazılımsal çözümler üretmeye çalışıyoruz yetmediği yerde manuel olarak müdahale ediyoruz.Kimseye manuel kontrol yapılmadan işlem yapılmıyor.Bunu kesin olarak bilelim.

Desteğiniz ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Jacques

Üye
Merhabalar,

Hepimiz biliyoruz ki oyun erken erişim olarak çıkış yaptı.Bizim için erken erişimin amacı kronik sorunları ortadan kaldırıp aynı zamanda geliştirmeye devam ederek offical için oyunu hazırlamak.Lag crash vb sorunlar ile uğraşırken geliştirme aşamasının yavaşladığının farkındayız.Makroyu tamamen önlemek amacıyla yazılımsal çözümler üretmeye çalışıyoruz yetmediği yerde manuel olarak müdahale ediyoruz.Kimseye manuel kontrol yapılmadan işlem yapılmıyor.Bunu kesin olarak bilelim.

Oyun çıkarken kimse erken erişim falan demiyordu oyun official çıktı bu erken erişim demeye 1 ay sonra başladınız 50 bin liralık bilgisayar aldım erken erişim olduğunu bilsem başlamazdım bile maç başlayınca kural değiştiriyorsunuz. Official e hazırlık ne demek o kadar emek verdik oyun official değil diyorsunuz bu nasıl iş.

kylimcy

Üye
Merhabalar,

Üzgünüm ama dediğinize inanmıyorum ve katılmıyorum. Destek olmak için çok uğraştım ama bu dediğinize malesef aynı fikirde olamayacağım. Bildiğim 3 hesap var çünkü bu konuda haksız yere atak ban yiyen. Kaldı ki birinde şikayet eden özel mesajla herşeyi yazıyor ve küfür ediyor. Bunun ekran görüntüsü de gönderilince bu konuda hiçbir şekilde ne işlem yapılıyor ne de o oyuncu hakkında bir yorum yapılıyor. Aba altından sopa gösterir gibi bir de uyarı veriliyor.

Dersiniz ki çok büyük bir yoğunlukta çalışıyoruz, bu sebeple bazen haksız yere böyle durumlar olabilir ve bu konuda daha adil olabilmek için elimizden geleni yapacağız. Ben de derim ki bir yanlışlık olmuştur. Yoğunluğa ve zor çalışma şartlarından insan hatası diye düşünüp hiç üstelemem bile. Ama lütfen kesin konuşmayın.

Bu arada yazılımsal olarak macro veya 3. parti yazılım engellenebilir. Her ne kadar biz sizin bilgisayarınızdaki uygulamaları görmüyoruz deseniz de EAC rapor gönderiyor :) 3. parti yazılım için EAC üzerinde ufak bir oynama yeterli olacaktır. Bunun dışında macro ile ilgili ise Z blok için kullanılan sistem ufak bir değişikle bu konuda önlem olabilir. Geliştirici ekip dinlemek isterse seve seve anlatırım.

Pitou

Üye
Benim oyunda en fazla rahatsız olduğum konu oyunda çok basit düzeltilecek şeyleri aylar geçmesine rağmen düzeltilmemesi. Örnek yüzlerce oyuncu "Mino ve Warscy" range çalışmıyor diye ticket attı hiçbir düzeltilme yapılmadı. Yüzlerce oyuncu warrior blink pt üyesine atılmadan bekleme süresine girdiğini söyledi hiçbir düzenleme yapılmadı. Daha bir çoğu yüzlerce pvp mekaniği hata bildirimi yaptık çoğu düzeltilmedi . Ekipteki çalışan yetersizliği olduğu bariz belli işler çok yavaş ilerliyor.

OYUNDAKİ 1. ÖNCELİK BANA GÖRE HER ZAMAN PVP MEKANİĞİ OLMALIDIR.
İş sırası olduğunda 1. sıra pvp mekaniği olacak skiller , zırhlar ,takılar ,silahlar vb ilk müdahale bunlara yapılmalı oyunu döndüren şey dv de atılan pk dır oradaki adamı küstürürsen oyunun kalkınması yavaşlar.

MaRaKeSH

Üye
Benim oyunda en fazla rahatsız olduğum konu oyunda çok basit düzeltilecek şeyleri aylar geçmesine rağmen düzeltilmemesi. Örnek yüzlerce oyuncu "Mino ve Warscy" range çalışmıyor diye ticket attı hiçbir düzeltilme yapılmadı. Yüzlerce oyuncu warrior blink pt üyesine atılmadan bekleme süresine girdiğini söyledi hiçbir düzenleme yapılmadı. Daha bir çoğu yüzlerce pvp mekaniği hata bildirimi yaptık çoğu düzeltilmedi . Ekipteki çalışan yetersizliği olduğu bariz belli işler çok yavaş ilerliyor.

OYUNDAKİ 1. ÖNCELİK BANA GÖRE HER ZAMAN PVP MEKANİĞİ OLMALIDIR.
İş sırası olduğunda 1. sıra pvp mekaniği olacak skiller , zırhlar ,takılar ,silahlar vb ilk müdahale bunlara yapılmalı oyunu döndüren şey dv de atılan pk dır oradaki adamı küstürürsen oyunun kalkınması yavaşlar.

Katılıyorum oyunu pk canlı tutar, pazarı pk canlandırır pk yoksa ne pazar olur. ayrıca melee oyundan çok düştü warior yok denecek kadar az. acilen bir düzenleme gelmesi şart. Varolan asas klanlar bile istemeye istemeye okçuya dönmek zorunda kalıyor ve sıkılıp oyuna girmiyor

Lolgamelol2

Üye
Merhabalar,

oo nediyordunuz muhteşem ağustos felan ağustos aynı çok güzel gececek her şey gelecek dendi ama gene ortada bir şey yok gene ertelemeler artık size inancımız kalmadı

Kemal0122

Üye
Merhabalar,

Başlarken bilmiyordu erken erişim olduğunu. Bütün oyuncuları biz erken erişimdeyiz diye diye kaçırdınız. Şimdi offical açtığınızda oyuncu geleceğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

Gorakrısky-Mehmet

Üye
Arklar oyunu Deneyen Raporlayan olmadıktan sonra oyun nasıl gelişecek bir zahmet vakit ayırıp üzerinize düşeni yapın ben seneye bi girer çıkarım o zaman kafama yatarsa oynarım yoksa yok

theTitan

Üye
Dediklerine katılıyorum birde testerda olup hem yayıncı olup. Hem oyundan para alıp hem satıcı siteden para alıp yalakalık yapanların yayın yapmasını istemiyorum. Baş harfi O. Bulamıyorsanız ne diyim. Bu arada testerınızı dönerci tayfadan seçip onlara maaş bağlarsanız daha iyi olur hiç olmasa. Piyasayıda düşürmezler. Saçma saçma yayıncıyım diye gezen yapmacıklardan kurtulursunuz. Bu oyun bizim. Saçma yerlerde zaman harcamamak gerek. Kolay gele destek 10 diğerleri arkadaşın verdiği puan

SpeedyCaptan

Üye
1 / 10 :D boşa zaman kaybı..4 aydır oynuyorum bugün itibariyle yine zindan yine crash hatası yüzünden yol veriyorum oyuna

tekpak

Üye
Merhabalar,

hah erken erişim,

iyi ağzınıza sakız olmuş. aynen böyle devam, bak bakalım erken erişimi bahane edip de sonradan kurtulan oyun varmıymış. koca amazona acımadılar new world'ün bile oyuncusu kalmadı, max 1k günlük aktifi kalan oyunda bakalım daha ne kadar oyuncu kalcak.

giden oyuncuyu geri getirmen zor, yeni gelcek olanın da maliyeti daha fazla olcak çünkü bu sefer öyle gökten oyuncu yağmayacak, reklam için PR için para harcaman gerekecek. ücretsiz gelen organik oyuncuyu daha adam akıllı tutamadın elinde ilerde ne olacak sanıyorsun?

he ben mükemmel bir ekibim bir no man sky, bir fallout, bir cyberpunkvari çeviririm oyunu 180 C döndürürüm diyorsan şapkayı çıkarırım, ama bunun olma olasılığını hepimiz biliyoruz.

1500 kere aynı şeyden kaç kere kaç kişi şikayet etti. yarısına ya dediniz ki "biz düşünmüyoruz böyle bişey olmayacak", yarısına geri bildirim bile verilmedi. komik kısmı da "biz düşünmüyoruz böyle bir şey" dedikleriniz çatır çatır oldu. hani oto atak olmayacaktı?

tamam oyuncuyu tabi ki hep dinleme, tutup herkesin dediği yapılacak diye birşey yok da, bari bir çözüm bul. bak ünlü bir laf vardır "oyuncuyu her zaman dinle, problemi her zaman onlar en iyi tespit eder, ama asla dediğini yapma çünkü fikirleri berbattır" duydun mu hiç? he bari kendine göre bir çözüm üret, o da yok.

zaten 20 senelik oyunun kopyası, yani önünüzde tüm study case'lerin alayı var. duyan da sanacak ki tekerleği baştan icat ediyorsunuz.

oyunun sorunları "erken erişim" le meşrulaştırılcak sorunlar değil. oyunun sorunlu olmayan TEK BİR TANE bile kısmı yok. erken erişimde stress testtir, içerik performansıdır bıdı bıdı bissürü şeyler çözülür, ama oyunun içeriğini değiştiremezsin. sıkıntı burda, oyun baştan aşağı "design problem"

• itemlar sorunlu: unique +7 silahın atağı epic +6 kadar veya daha düşük. şaka mı bu? bana 1 tane oyun söyle ki legendary item daha kötü olsun. BAK BİR TANE YA. sözde item daha nadir, upgrade'i daha zor, upgrade ederken ki istediği materyal bile daha zor, ama hem atakları hem bonusları net çöp. adam akıllı 1 kişi bile düşünmedi mi bunu? yani erken erişim diye 8 ay sonra mı mesela düzelecek bu?
  • soulbound sistemi: soulbound 20 senelik oyunun sisteminde olmaz, o sistemin neden getirildiğini iyice araştırın önce. p2w'i engellemeyi bırak direk teşvik ediyor. wow bunu ilk getirdiğinde p2w durduralım diye yapmadı. millet hala görev itemlarıyla dolanıyor, ne yapsın adam, +7 dandik epic silah alsa 1 ay sonra değiştirmek isteyecek onu da değiştiremeyecek. bu oyunun ekonomisine soulbound bu şekilde uymaz. yararından çok zararı var. yeter bıkkınlık geldi. insanları rahat bırakın istediği gibi oynasın oyununu. zaten farm atılmıyor. adam 10 saat farm yaparak kazandığı paranın çöp olacağını bile bile harcamıyor tutup onu siteye satıyor.
  • Ben hiç bir mmorpg oyununda bir kişinin oyunda x saat farm yapıp(farm burada konsept, dungeon run olur, belli bir bölgede grind yapmak olur, hatta life skill seçenekleri de olur, hepsi olur) yani bir oyunda x saat zaman geçirip zarara girdiğini görmedim. bak böyle bir örnek yok. yeminle bi tek burada gördüm, bu o kadar gerizekalıca bir durum ki bunun neden böyle olmaması gerektiğini açıklamak bile insan aklına hakarettir bak O KADAR SAÇMA. he istediğin drobu almazsın, verimli farm yapamazsın vs vs hepsi olur, ama tutup da zarara girmezsin en azından bir şeyler kazanısın.

zaten çok uzun oldu yeter baydım. şu erken erişimi kullanmayın yeter, olan hiç bir sorunu meşrulaştırmıyor, erken erişim öyle bişey değil. iyice "dış güçler" meme'ine çevirdiniz şunu

Son düzenleme:

SpeedyCaptan

Üye
hah erken erişim,

iyi ağzınıza sakız olmuş. aynen böyle devam, bak bakalım erken erişimi bahane edip de sonradan kurtulan oyun varmıymış. koca amazona acımadılar new world'ün bile oyuncusu kalmadı, max 1k günlük aktifi kalan oyunda bakalım daha ne kadar oyuncu kalcak.

giden oyuncuyu geri getirmen zor, yeni gelcek olanın da maliyeti daha fazla olcak çünkü bu sefer öyle gökten oyuncu yağmayacak, reklam için PR için para harcaman gerekecek. ücretsiz gelen organik oyuncuyu daha adam akıllı tutamadın elinde ilerde ne olacak sanıyorsun?

he ben mükemmel bir ekibim bir no man sky, bir fallout, bir cyberpunkvari çeviririm oyunu 180 C döndürürüm diyorsan şapkayı çıkarırım, ama bunun olma olasılığını hepimiz biliyoruz.

1500 kere aynı şeyden kaç kere kaç kişi şikayet etti. yarısına ya dediniz ki "biz düşünmüyoruz böyle bişey olmayacak", yarısına geri bildirim bile verilmedi. komik kısmı da "biz düşünmüyoruz böyle bir şey" dedikleriniz çatır çatır oldu. hani oto atak olmayacaktı?

tamam oyuncuyu tabi ki hep dinleme, tutup herkesin dediği yapılacak diye birşey yok da, bari bir çözüm bul. bak ünlü bir laf vardır "oyuncuyu her zaman dinle, problemi her zaman onlar en iyi tespit eder, ama asla dediğini yapma çünkü fikirleri berbattır" duydun mu hiç? he bari kendine göre bir çözüm üret, o da yok.

zaten 20 senelik oyunun kopyası, yani önünüzde tüm study case'lerin alayı var. duyan da sanacak ki tekerleği baştan icat ediyorsunuz.

oyunun sorunları "erken erişim" le meşrulaştırılcak sorunlar değil. oyunun sorunlu olmayan TEK BİR TANE bile kısmı yok. erken erişimde stress testtir, içerik performansıdır bıdı bıdı bissürü şeyler çözülür, ama oyunun içeriğini değiştiremezsin. sıkıntı burda, oyun baştan aşağı "design problem"

• itemlar sorunlu: unique +7 silahın atağı epic +6 kadar veya daha düşük. şaka mı bu? bana 1 tane oyun söyle ki legendary item daha kötü olsun. BAK BİR TANE YA. sözde item daha nadir, upgrade'i daha zor, upgrade ederken ki istediği materyal bile daha zor, ama hem atakları hem bonusları net çöp. adam akıllı 1 kişi bile düşünmedi mi bunu? yani erken erişim diye 8 ay sonra mı mesela düzelecek bu?
  • soulbound sistemi: soulbound 20 senelik oyunun sisteminde olmaz, o sistemin neden getirildiğini iyice araştırın önce. p2w'i engellemeyi bırak direk teşvik ediyor. wow bunu ilk getirdiğinde p2w durduralım diye yapmadı. millet hala görev itemlarıyla dolanıyor, ne yapsın adam, +7 dandik epic silah alsa 1 ay sonra değiştirmek isteyecek onu da değiştiremeyecek. bu oyunun ekonomisine soulbound bu şekilde uymaz. yararından çok zararı var. yeter bıkkınlık geldi. insanları rahat bırakın istediği gibi oynasın oyununu. zaten farm atılmıyor. adam 10 saat farm yaparak kazandığı paranın çöp olacağını bile bile harcamıyor tutup onu siteye satıyor.

zaten çok uzun oldu yeter baydım. şu erken erişimi kullanmayın yeter, olan hiç bir sorunu meşrulaştırmıyor, erken erişim öyle bişey değil. iyice "dış güçler" meme'ine çevirdiniz şunu
aga helal olsun içimden geçenleri söylemişsin...Biz malum oyun gibi olmaz diye geldik malum oyunu mumla aradık.Açıldığından beri oynuyorum item yok..Zindanlar item atmıyor...Farm zaten boş...Parası olan itemi komple dizmiş cz yapıyor...Sorsan p2w olmayacaktı oyun...Ne lag ne crash hatası çözümlendi...Bugün itibariyle valla ben de bırakıorum.. 4 ay malum oyuna emek harcasaydım az çok itemim olurdu görev itemleriyle dolanıyoruz ya

MaRaKeSH

Üye
aga helal olsun içimden geçenleri söylemişsin...Biz malum oyun gibi olmaz diye geldik malum oyunu mumla aradık.Açıldığından beri oynuyorum item yok..Zindanlar item atmıyor...Farm zaten boş...Parası olan itemi komple dizmiş cz yapıyor...Sorsan p2w olmayacaktı oyun...Ne lag ne crash hatası çözümlendi...Bugün itibariyle valla ben de bırakıorum.. 4 ay malum oyuna emek harcasaydım az çok itemim olurdu görev itemleriyle dolanıyoruz ya

4 aydır görev itemleriyle dolanıyosan sende bir eksiklik vardır kardeşim o kadarda değil.

birol2003

Üye
Kısmen haklı olsanda, 4 aydır oyunu sürekli kötülemek yerine birazcık vakit ayırsaydın orta-üst segment bir karakterin olurdu, çok vakit ayırsaydın üst segment bir karakterin olurdu, demekki sen hiç vakit ayırmamışsın bu konuda oyunu değil kendini suçlaman lazım.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt